לחצו כאן – תרומה לשמואל

חכם משה צדקה מניח תפילין דרש"י ור"ת ביחד או זה אחר זה?

ואטו דעסקינן בנשיקת ידים, יש תמונות של הרב אלבז מנשק את היד לאדמו''ר מפוקפק מאוד. וגם יש הקלטות של רד''א והרב בעדני ועוד מדברים בשבחו וכו'. ולא נאריך.
לא שאני משווה חס ושלום, אבל להראות לך שזה לא מעלה ולא מוריד. זה לא מדד. גם יעקב אבינו השתחווה לעשיו, והצלמים 'חגגו' באותו יום מסתמא ... ושוב לא שאני משווה חס ושלום !

זה שיש כאן כמה ניקים שמזלזלים בו, לא משנה את זה שכמות הציבור ההלכים לאורו גדולה כמותית מהציבור שהלך אחרי אביו בשנת המעשה עם הגרב"צ.

כל מי שפותח ילקוט יוסף, מעניין אותו אך ורק מה דעת הגר"ע. מעטים המקומות בהן הכריע רבי יצחק מעצמו ולא העתיק מאביו, ובמקומות הללו הוא מתקבל בציבור בעירבון מוגבל. דהיינו, אם אחיו יחלקו עליו, רוב ככל הציבור לא יתייחס במיוחד לדבריו, למעט תלמידי חזון עובדיה.

גם נשק את ידו

ענווה פסולה ותו לא (הוא חשב להרבות שלום בישראל, אבל כלום לא יועיל למנוע ממנו לתקוף את מי שנוטה מפסקיו).

מאוד מכוער לנצל את ענוותו כדי להגדיל את רבך.

לא פרשנות, הנה עדות בנו הראש"ל שליט"א שהיה שם:
הצג קובץ מצורף 8802
הנה מש"כ לי הלילה הגר"צ עמאר שליט"א

כששאלו אותו אמר משום כבודו של הגר"ע. וטעמו היה שלא ייראה שהחכמים חלוקים בדעותיהם. (כמו שידוע שהגר"י צדקה בירך בחופה על יין בד"ץ שהכל אחרי שבירך כן הגר"ע, אף שלאחר מכן הביע את מורת רוחו מכך, שכן לדעתו צריך לברך עליו הגפן. וכן אמר לי הגרב"צ שאם מביאים לו בחתונה יין בד"ץ מברך הגפן, ואכ"מ להאריך בטעמו).
סיבה נוספת שלא הניח סיפר ר' אליהו, שמי שרגיל היה להניח לו תפילין כל בוקר היה אחיו רבי אברהם, והוא לא בא עמו לפנמה, והתקשו הם להניח לו במצבו אז.

כל מי שפותח ילקוט יוסף, מעניין אותו אך ורק מה דעת הגר"ע.

גם את הטור רוב ככל הזמן עניין אותו דעת הרא"ש...
וגם את הרב דוד יוסף שליט"א זה מעניין, ועוד הרבה פוסקי הלכות זה מעניין.

מעטים המקומות בהן הכריע רבי יצחק מעצמו ולא העתיק מאביו,

אתה מוזמן לפתוח ילקו"י בכרכים החדשים...

- זה שיש כמה מקומות שמעתיק קטעים מאביו (ומציין זאת בסוף בדרך כלל), זה לא אומר ש "מעטים המקומות" שהכריע מעצמו.

ובמקומות הללו הוא מתקבל בציבור בעירבון מוגבל. דהיינו, אם אחיו יחלקו עליו, רוב ככל הציבור לא יתייחס במיוחד לדבריו, למעט תלמידי חזון עובדיה.

יש כר נרחב של הציבור הרחב ושל ת"ח שהולכים כוותיה.

ואטו דעסקינן בנשיקת ידים, יש תמונות של הרב אלבז מנשק את היד לאדמו''ר מפוקפק מאוד. וגם יש הקלטות של רד''א והרב בעדני ועוד מדברים בשבחו וכו'. ולא נאריך.
לא שאני משווה חס ושלום, אבל להראות לך שזה לא מעלה ולא מוריד. זה לא מדד. גם יעקב אבינו השתחווה לעשיו, והצלמים 'חגגו' באותו יום מסתמא ... ושוב לא שאני משווה חס ושלום !

אכן זה תמוה, אבל באמת הם אחזו ממנו.

הנה מש"כ לי הלילה הגר"צ עמאר שליט"א

כששאלו אותו אמר משום כבודו של הגר"ע. וטעמו היה שלא ייראה שהחכמים חלוקים בדעותיהם. (כמו שידוע שהגר"י צדקה בירך בחופה על יין בד"ץ שהכל אחרי שבירך כן הגר"ע, אף שלאחר מכן הביע את מורת רוחו מכך, שכן לדעתו צריך לברך עליו הגפן. וכן אמר לי הגרב"צ שאם מביאים לו בחתונה יין בד"ץ מברך הגפן, ואכ"מ להאריך בטעמו).
סיבה נוספת שלא הניח סיפר ר' אליהו, שמי שרגיל היה להניח לו תפילין כל בוקר היה אחיו רבי אברהם, והוא לא בא עמו לפנמה, והתקשו הם להניח לו במצבו אז.הצג קובץ מצורף 8811
בקיצור גם הוא מודה שחכם בן ציון אמר את הסיבה הזו.
ואחד מבעלי המעשה מספר לך גופא דעובדא היכי הווה.

כל מי שפותח ילקוט יוסף, מעניין אותו אך ורק מה דעת הגר"ע. מעטים המקומות בהן הכריע רבי יצחק מעצמו ולא העתיק מאביו, ובמקומות הללו הוא מתקבל בציבור בעירבון מוגבל. דהיינו, אם אחיו יחלקו עליו, רוב ככל הציבור לא יתייחס במיוחד לדבריו, למעט תלמידי חזון עובדיה.
תראה לי לדוגמא בהלכות מוקצה היכן אביו כתב לפנ"ז? והוא כתב ע"ז עשרות סעיפים.
ממש לא קשור לתלמידי חזו"ע, אני איני תלמיד חזו"ע, ויש קהילות רבות ההלכות לאורו אפי' שאף אחד מהם לא למד בחזו"ע.

אה, שכחתי לציין את שם הכותב:
איך תמיד מרן הראש"ל שליט"א אומר, יש אנשים שהם תמיד איפכא מסתברא, מה שמרן יפסוק יאמרו הפוך.
שראו את העדות בשם "מרן הראש"ל שליט"א" ישר כתבו שהעדות של הרב ציון עמר עדיף טפי, ואחר שראו שהכוונה להראשל"צ הרב דוד שליט"א התחילו להתבלבל. והאמת נעדרת באמת.

תראה לי לדוגמא בהלכות מוקצה היכן אביו כתב לפנ"ז? והוא כתב ע"ז עשרות סעיפים.
כדאי שתשיג ס' קול סיני - ותראה שם הל' מוקצה.
כבר אמרו כמה ת"ח שהצרות התחילו מאז שהתחיל להוסיף על פסקי אביו. והפסיק לשמש כילקוט. וד"ל.

יש אחד מהם שגיבה אותו גם אחרי שהובררו ונפרסמו מעשיו. ויש עוד א' שהוציא פסק דין בו גיבה אותו.
היום ההוא כבר בגדר 'מוקצה מחמת מיאוס' ושום רב לא נורמלי לש יתקרב לד' אמותיו, כנראה פעם זה לא היה כ''כ פשוט ... (ובפרט שנתגלה שמדובר בשוטה גמור שלא שולט במעשיו ...)

איך תמיד מרן הראש"ל שליט"א אומר, יש אנשים שהם תמיד איפכא מסתברא, מה שמרן יפסוק יאמרו הפוך.
שראו את העדות בשם "מרן הראש"ל שליט"א" ישר כתבו שהעדות של הרב ציון עמר עדיף טפי, ואחר שראו שהכוונה להראשל"צ הרב דוד שליט"א התחילו להתבלבל. והאמת נעדרת באמת.
שקר וכזב.
ידענו מעיקרא שזה מרן הראש"ל הגר"ד שליט"א שמעיד והוא זה שהיה שם עם מרן הגרע"י זצ"ל ועם מרן הגרבץ ובנו הרב אליהו.
אף אחד לא גילה לנו לא את אמריקה ולא את פנמה...

רוב ככל הציבור לא יתייחס במיוחד לדבריו, למעט תלמידי חזון עובדיה.
למה לכל מקום שמרן שליט"א מגיע המונים באים לשמוע את דבריו.
האם כל אלו תלמידי חזון עובדיה. (תמונות מהזמן האחרון)
1754517947431.png
1754518010291.png

שקר וכזב.
ידענו מעיקרא שזה מרן הראש"ל הגר"ד שליט"א שמעיד והוא זה שהיה שם עם מרן הגרע"י זצ"ל ועם מרן הגרבץ ובנו הרב אליהו.
אף אחד לא גילה לנו לא את אמריקה ולא את פנמה...
יש כאלה שלא ידעו...
כמו העדויות שמי שאימו מברכת אחר ההדלקה יהיה שבבניק?
או העדות שתורת הגרי"ח הינה מהס"א?

ראשי תחתית