האם הגר"א קרא ק"ש בהברה ספרדית?

למדתי ממישהו, גזור הדבק...
רק שאני בשונה ממנו, התבוננתי מה אני מעתיק, ולא העתקתי דברים כגון "ועיין מה שכתבתי בספרי מנוחת
אכן אם מעתיקים ומדבקים לזכות את הרבים אדרבה ואדרבה. (נכון מתוך 40 כרכים יכול להיות שיהיה השמטת בעל השמועה, וכאשר כתבו כאן שנמצא כזאת בספרי הקדמונים ואכמ"ל)
אבל כאשר המטרה שלך ידועה מראש, הנובעת משנאה גלויה וקנאה נסתרת. זה כבר עניין אחר.

אכן אם מעתיקים ומדבקים לזכות את הרבים אדרבה ואדרבה. (נכון מתוך 40 כרכים יכול להיות שיהיה השמטת בעל השמועה, וכאשר כתבו כאן שנמצא כזאת בספרי הקדמונים ואכמ"ל)
אבל כאשר המטרה שלך ידועה מראש, הנובעת משנאה גלויה וקנאה נסתרת. זה כבר עניין אחר.

בקיצור, יש מישהו שמותר לו לאכול חזיר כי כוונתו לשם שמים, שיהיה לו כח לזכות את הרבים,
ויש מי שאסור לו לאכול חזיר לש"ש, כי הוא מקנא !

אבל כאשר המטרה שלך ידועה מראש, הנובעת משנאה גלויה וקנאה נסתרת. זה כבר עניין אחר
המפלט הידוע, במקום להתמודד עם הטיעונים.

נ.ב. נערך ע"פ המלצתו של @אלישמע

נערך לאחרונה:
המפלט הידוע, במקום להתמודד עם הטיעונים.
האמת צריכה להיאמר, כאשר רואים את האובססיה שבזה מנסה להרוס את הפורום היקר שלנו, חובה להגיב.

ועל המפלט הידוע... ידידיה, כאשר אין לך מה לענות אתה שולח לגאון האשכנזי מבגדד.. קשוט עצמך

האמת צריכה להיאמר, כאשר רואים את האובססיה שבזה מנסה להרוס את הפורום היקר שלנו, חובה להגיב.
בחייך כלך לך לפורום מורשת המרן.
הפורום פה מעניין אותך כמו החור באוזון.
ועל המפלט הידוע... ידידיה, כאשר אין לך מה לענות אתה שולח
אודה לך אם תפנה אותי למקומות כאלו.
לגאון האשכנזי מבגדד.. קשוט עצמך
אתה מזלזל ב"מחקר"??? כלימה תכסה פניך.

גם שהשמיעו לך את מרן זצ"ל בקולו שאומר את ההשערה הזו. אתה תמשיך לזלזל ולבזות כאותם שביזו את מרן זצ"ל לפני למעלה משלשים שנה, ולפני כמה שנים התחילו לבזות את רבותיהם, והכל חוזר חלילה.
ומי אתה שתאמר לי מה מעניין אותי ולאן לפנות. מהיכן היהורא הזאת. אבל הכל נובע משחצנות וגאוה שמחמת כן חולקים ומבזים את גדולי ישראל.
ואותך פורום זה מעניין יותר, כי רק כאן אתה יכול לפרוק את התחושות והנרווים שלך.
יברוכו מנהלי הפורום, אתם מרבים תורה וגם הרבה חסד...

גם שהשמיעו לך את מרן זצ"ל בקולו שאומר את ההשערה הזו
שכחת את המנגינה של מרן זצ"ל כשאמר אמירה זו.
וזה שמחקר זה לא נכתב על ידו בשום מקום זה כבר אומר ומוכיח כמה הוא האמין לדמיון זה.

ופלא בעיני איך מחקר הפך להשערה???
ומי אתה שתאמר לי מה מעניין אותי ולאן לפנות. מהיכן היהורא הזאת. אבל הכל נובע משחצנות וגאוה
סתימת פיות לא בבית מדרשנו.
פה מותר להקשות ולשאול להאיר ולהעיר, ותתמודד.
ואותך פורום זה מעניין יותר, כי רק כאן אתה יכול לפרוק את התחושות והנרווים שלך.
גם רק בתור צופה הוא מעניין ומרתק.
יברוכו מנהלי הפורום, אתם מרבים תורה וגם הרבה חסד...
אמן ואמן.

להזכירך...
מחכה לתשובתך.

@אור תורה (התיוג תוקן בעקבות הערתו של @כאחד העם)
הגר"ע בזמנו אמר את ההשערה הזו, וכבר קדמו הר"ע אבורביע.
אבל כיום כבר יודעים שלא היא, ושעכ"פ לא זה המקור של המנהגים הספרדים.
הבעייה שהרב יצחק שחי היום ויודע שזה כבר לא רלוונטי, עדיין ממשיך עם זה כאילו זו אמת אבסולוטית. - וזו הבעייה.

גם תבין, מאד קשה לכבד ולהעריך אדם שאינו יודע לכבד אחרים.
ספר ילקוט יוסף מלא טעויות ושגיאות, ושטחיות חמורה, והמצאות שלא היו ולא נבראו, והעתקות שלא בשם אומרם.
זו האמת! אפשר להתכחש אליה, אך היא לא תשתנה. - סליחה על הנחרצות.
ולכן מאד מקומם לשמוע דוקא ממנו ביקורת על מחבר פלוני או אלמוני שאינו מדייק, ושהוא שטחי, ושאינו יודע ללמוד, ושהוא מעתיק ממנו מבלי לציין זאת.
כמו"כ ספר ילקו"י מלא זילזול במחלוקותיו עם אחרים, ומאד מרגיז לשמוע דוקא ממנו או משומעי לקחו טענה, שצריך לדבר בכבוד, ושצריך לחלוק רק עם כוונה לשם שמים.
ככל ויש תלונה על היחס לאיש, יש להפנות אותה תחילה אל האיש עצמו, ולשאול למה זה קורה דוקא לו.
לא טוב לחפש אשמים, יותר טוב להודות באשמה.

נערך לאחרונה:
@אור יעקב
הבעייה שהרב יצחק שחי היום ויודע שזה כבר לא רלוונטי, עדיין ממשיך עם זה כאילו זו אמת אבסולוטית. - וזו הבעייה.
בדורנו התקדמנו ואכשור דרא וההשערה הפכה למחקר!!!

ספר ילקוט יוסף מלא טעויות ושגיאות, ושטחיות חמורה, והמצאות שלא היו ולא נבראו, והעתקות שלא בשם אומרם.
ולכן מאד מקומם לשמוע דוקא ממנו הערות על מחבר פלוני או אלמוני שאינו מדייק, ושהוא שטחי, ושאינו יודע ללמוד, ושהוא מעתיק ממנו מבלי לציין זאת.
כמו"כ ספר ילקו"י מלא זילזול במחלוקותיו עם אחרים, ומאד מרגיז לשמוע דוקא ממנו או משומעי לקחו טענה, שצריך לדבר בכבוד, ושצריך לחלוק רק עם כוונה לשם שמים.
ככל ויש תלונה על היחס לאיש, יש להפנות אותה תחילה אל האיש עצמו, ולשאול למה זה קורה דוקא לו.
דברים נכוחים ואמיתיים.

בחייך כלך לך לפורום מורשת המרן.
הפורום פה מעניין אותך כמו החור באוזון.

לשיטתך כל הפורום כאן הוקם בכדי לבזות את הרב יצחק?!
לדעת המנהלים לא, ולכן נאלצים למחוק ולערוך כמדומה שאת רוב הודעותיך!!!

@אור יעקב

ולכן מאד מקומם לשמוע דוקא ממנו ביקורת על מחבר פלוני או אלמוני שאינו מדייק, ושהוא שטחי, ושאינו יודע ללמוד, ושהוא מעתיק ממנו מבלי לציין זאת.
סוף סוף הדברים נכתבים ברחל בתך הקטנה,
נבקש מכל המגיבים לעזוב את כל ה'רמזים' שנכתבו עד עכשיו ולהתמקד בהודעה זו בלבד.
ייש"כ ל @אלישמע
תודו שחובה לשנות את כל המערכת, לדפוק חזק על השלחן, לנענע את אמות הסיפים, אין ברירה ..
אם לא, תקוותינו שהאמת תפרוץ החוצה, כבוד התורה הולך ונרמס, ה' ירחם !

@אור יעקב
נ"ל שכוותך לומר @אור תורה
והתחלף לך אור באור

לשיטתך כל הפורום כאן הוקם בכדי לבזות את הרב יצחק?!
ח"ו, מטרתו לייקר את כל חכמי ישראל האמיתיים, לשאת ולתת בתורתם ועוד.
אבל ללא משוא פנים, ללא סתימת פיות, וללא טענות שווא ומדוחים כ"מנין לך הבטחון להשיג" ועוד כל מיני חלומות וטענות כדוגמתם.
לדעת המנהלים לא, ולכן נאלצים למחוק ולערוך כמדומה שאת רוב הודעותיך!!!
כנראה מחמת שאתה וחבריך מתבכיינים להם...
דוקא ראיתי שסתמו לך הרבה פעמים כאן את הפה.
אתה יכול אולי לכתוב כמה מאות הודעות שלך נמחקו או נערכו ע"י ההנהלה?
אני רואה שאתה עוקב אחרי יותר ממה שאני עוקב אחרי עצמי.
אז ככה, לא בדקתי ולא מעניין אותי, אני כותב את האמת הפשוטה, ותתמודד...

ראשי תחתית