האם עלון הידברות מתאים לבני תורה

מעניין אותי לדעת, אם בעלון הידברות היה מדור נגד אייפונים/פאות, גם היית יוצא להגנתו ככה??

למיטב זכרוני, כתבו בעבר בעלון הידברות על הימנעות ממכשירים פרוצים, באופן תמציתי וענייני, שלא כפי שתיארתי לעיל בעלונים היוצאים בקביעות על נושא זה. ובאופן כזה אין לי שום התנגדות, כולי עלמא מסכימים שאייפון פרוץ הוא מכשיר בעייתי מאוד (ואצל הצעירים שמחזיקים מכשיר כזה, מדובר בקלקול שיכול להוביל לעזיבת הדת לגמרי), רק באשר למכשירים מסוננים יש דעות שונות בין גדולי ישראל, רובם מתירים ומיעוטם אוסרים.

גם אם היו כותבים פעם אחת נגד פאות, הייתי מבין אותם כי העלון הוא בקו ההלכתי של הגר"ע יוסף (אמנם זה לא ממש הועיל להם כי כל סטיה קטנה זכתה לביקורת) אבל למרבה הפלא יש להם שכל להבין שהעלון מייצג את כל בית ישראל ולא רק את חסידי הגר"ע, ולכן הם לא כתבו על הענין הזה. באתר "הידברות" לא היתה להם ברירה כי הם הוצפו בשאלות מהסוג הזה, ועל כן היו צריכים לגבש קו שלאשכנזיות מותר ולספרדיות אסור, כמובן שהקו הזה הוא קו מגוחך להחריד כי רבים מגדולי הספרדים חלקו עליו (הגרב"צ אבא שאול, הגר"ש משאש, הגר"ע הדאיה, הגר"ח כסאר, הגר"י קאפח, הגר"ע הדאיה, הגרר"ב טולדנו, הגר"י משאש, הגר"א בקשי, ועוד) וגם אין כאן ענין של ספרדים ואשכנזים אלא של מתירים ואוסרים, וספרדיה אינה חייבת ללכת דוקא כפוסקים הספרדים.

קהל היעד שלהם הוא לא חרדי, באופן מוצהר, תשאל אותם.
והראיה שבאתר שלהם יש סרטונים וכד' עם נשים.
אני יודע את זה פשוט כי נטפרי חוסם חלק מהסרטונים. (ולא בגלל התוכן, כי תוכן כמו שנכתב לעיל הם לא חוסמים).

כי כל סטיה קטנה זכתה לביקורת
ממש מדהים כמה (קצת) "הערות" אפשר למצוא בכ"כ הרבה זמן.
בעלון השיעור השבועי יש (כמעט) כל שבוע הערות. (אמנם ההערות חוזרות על עצמן כיון שהוא חוזר על אותם דברים).
ובעלון הידברות במשך שנתיים מצאו רק כמה "קושיות" בודדות...

ממש מדהים כמה (קצת) "הערות" אפשר למצוא בכ"כ הרבה זמן.
בעלון השיעור השבועי יש (כמעט) כל שבוע הערות. (אמנם ההערות חוזרות על עצמן כיון שהוא חוזר על אותם דברים).
ובעלון הידברות במשך שנתיים מצאו רק כמה "קושיות" בודדות...
הקושיות בודדות כי זה לא עלון הלכתי.
ובנושא השקפה מי שאיתם איתם ומי שלא לא

הקושיות בודדות כי זה לא עלון הלכתי.
ובנושא השקפה מי שאיתם איתם ומי שלא לא
אמת, אבל מצד שני בגלל זה יש בעלון כל שבוע כמה וכמה נושאים.
בד"כ 2 נושאים בעמ' הראשון. עוד 2-3 נושאים אח"כ, ועוד 5-6 נושאים בסוף.
אבל כעת אני אוחז, שהם לא "פוסקים" אלא בעיקר מביאים את הפוסקים.
אז אם יכתבו פסק של הרב עובדיה שיש עליו קושיות, לא שייך להעיר עליהם, כי הם צדקו. השאלה היא על המקור שלהם.
אבל השאלות שכן מובאות הם פשוט טעויות שהיו להם. ולא קושיות.

אמת, אבל מצד שני בגלל זה יש בעלון כל שבוע כמה וכמה נושאים.
בד"כ 2 נושאים בעמ' הראשון. עוד 2-3 נושאים אח"כ, ועוד 5-6 נושאים בסוף.
אבל כעת אני אוחז, שהם לא "פוסקים" אלא בעיקר מביאים את הפוסקים.
אז אם יכתבו פסק של הרב עובדיה שיש עליו קושיות, לא שייך להעיר עליהם, כי הם צדקו. השאלה היא על המקור שלהם.
אבל השאלות שכן מובאות הם פשוט טעויות שהיו להם. ולא קושיות.
בכללי אנחנו עולם פרפקציוניסט שבטוח שכולם מדייקים כמו ר' אלימלך מליז'ענסק שניפה דבריו בי"ג נפה.

אין לי שום התנגדות לרב זמיר כהן שאני באופן אישי מאד מחובר אליו, באמת רב ירא שמים גדול מחושב ושכלתן ובלי קיצוניות מתלהטת.
אבל יש בעלון למשל מדור יחסית די חדש לבנות מתקרבות בצורת התכתבות בווטסאפ, אני מצידי סבבה אני מבין שזו צורה יותר קלילה לכתיבה. אבל ילדיי לא צריכים לראות את זה.
אני לא אוסר עליהם לקרוא עלון זה, ולא רואה טעם לבזבז מלחמות על דבר כזה שהוא יחסית שולי בעיניי, ובכלל דעתי נגד מלחמות ואיסורים בחינוך אבל כזה דבר אני לא רואה עניין להכניס לבית.
[אגב בדיוק השבוע שמעתי מאיש מקצוע גדול שילד שגדל עם הרבה הערות זה גורם להיפך, לילד חסר גבולות בלי בגרות, ורק אם כמעט לא מעירים וגם כשצריך זה בצורה של הכוונה ורצון לסייע ולקדם, אז הילד נעשה בוגר ומציב גבולות לעצמו מעצמו].

אבל יש בעלון למשל מדור יחסית די חדש לבנות מתקרבות בצורת התכתבות בווטסאפ, אני מצידי סבבה אני מבין שזו צורה יותר קלילה לכתיבה. אבל ילדיי לא צריכים לראות את זה

מאיזה טעם לא היית רוצה שיראו?

אגב, את התגובות בפורום דידן הם לא רואים?

זה לא עניין של ''להעיר'', אלא ענין שלתת לילד להבין שאנחנו לא יורדים לרמה הזאת
לענ''ד קצת מגוחך לראות אברכים קוראים בהשתוקקות בעלון הנ''ל, בבית הכנסת בשבת לדוג', אבל זה לא אומר שצריך לקדש ע''ז מלחמה, לכ''א יש נקודות חולשה והכל טוב, והלואי שרק אלו היו צרות הדור (ואם כך היה מסתמא המשיח היה מגיע מזמן)
אציין, שיתכן שאני לא כ''כ מונח במצב של הילדים של היום, אין לי ילדים מתחת לגיל 11

נערך לאחרונה:
זה לא עניין של ''להעיר'', אלא ענין שלתת לילד להבין שאנחנו לא יורדים לרמה הזאת
לענ''ד קצת מגוחך לראות אברכים קוראים בהשתוקקות בעלון הנ''ל, בבית הכנסת בשבת לדוג', אבל זה לא אומר שצריך לקדש ע''ז מלחמה, לכ''א יש נקודות חולשה והכל טוב, והלואי שרק אלו היו צרות הדור (ומסתמא המשיח היה מגיע מזמן)
אציין, שיתכן שאני לא כ''כ מונח במצב של הילדים של היום, אין לי ילדים מתחת לגיל 11
בתור ילד הוא לא מבין מה זה רמה.
הוא רואה את אבא קורא מכריכה לכריכה ורק לו הוא לא מרשה כי זה לא יועיל לו.

זה עוד דבר שהילדים מתמודדים שהאבא מתעניין עד דק בכל מיני דברים ורק הילד אסור לו מכל מיני סיבות משונות.
מי שקורא את עלון הידברות בטוח גם הילד שלו קורא את זה.

אבל יש בעלון למשל מדור יחסית די חדש לבנות מתקרבות בצורת התכתבות בווטסאפ, אני מצידי סבבה אני מבין שזו צורה יותר קלילה לכתיבה. אבל ילדיי לא צריכים לראות את זה.
מעניין שבעלון של ערוץ 2000 היה מדור שעשו זמן רב את התשובות של הרב מוצפי בצורה כזו. ולאחרונה (אני שמתי לב לזה רק השבוע) שינו את זה.

הוא הדין כל העלונים שמחולקים בעיקר באיזור הפריפריה וגם קצת במרכז.

יש איזה עלון של רב חשוב באיזור הדרום שזה שיעור משוכתב.
ובתוך העלון הוא מדבר על נושא השגחה פרטית והביא שמה ממש סיפור של תועבה.
אני ראיתי את זה בכולל וגנזתי ישר את העלון.
אבל כמה כבר הספיקו לקרוא את זה

מעניין לעניין באותו עניין:

יש לי שאלה שמנקרת לי הרבה זמן:

אולי מישהו יוכל להסביר לי, במה התייחד העלון של הידברות יותר על עלונים אחרים?! שבאמת כולם מבקשים אותו, ומתאמצים להשיג אותו...

השפה הקלילה?

הגרפיקה?

הסיפורים?

מה???

ראשי תחתית