עת שערי רצון
חבר בכיר
כלום
מה רצית? שאני אסקול אותו באבנים? אזרוק אותו מהחלון?
מה רצית? שאני אסקול אותו באבנים? אזרוק אותו מהחלון?
כלום, מה אתה רוצה שאעשה לו?בן תורה שקורא בו מה תעשה לו?
מעניין אותי לדעת, אם בעלון הידברות היה מדור נגד אייפונים/פאות, גם היית יוצא להגנתו ככה??
והראיה שבאתר שלהם יש סרטונים וכד' עם נשים.קהל היעד שלהם הוא לא חרדי, באופן מוצהר, תשאל אותם.
ממש מדהים כמה (קצת) "הערות" אפשר למצוא בכ"כ הרבה זמן.כי כל סטיה קטנה זכתה לביקורת
הקושיות בודדות כי זה לא עלון הלכתי.ממש מדהים כמה (קצת) "הערות" אפשר למצוא בכ"כ הרבה זמן.
בעלון השיעור השבועי יש (כמעט) כל שבוע הערות. (אמנם ההערות חוזרות על עצמן כיון שהוא חוזר על אותם דברים).
ובעלון הידברות במשך שנתיים מצאו רק כמה "קושיות" בודדות...
אמת, אבל מצד שני בגלל זה יש בעלון כל שבוע כמה וכמה נושאים.הקושיות בודדות כי זה לא עלון הלכתי.
ובנושא השקפה מי שאיתם איתם ומי שלא לא
בכללי אנחנו עולם פרפקציוניסט שבטוח שכולם מדייקים כמו ר' אלימלך מליז'ענסק שניפה דבריו בי"ג נפה.אמת, אבל מצד שני בגלל זה יש בעלון כל שבוע כמה וכמה נושאים.
בד"כ 2 נושאים בעמ' הראשון. עוד 2-3 נושאים אח"כ, ועוד 5-6 נושאים בסוף.
אבל כעת אני אוחז, שהם לא "פוסקים" אלא בעיקר מביאים את הפוסקים.
אז אם יכתבו פסק של הרב עובדיה שיש עליו קושיות, לא שייך להעיר עליהם, כי הם צדקו. השאלה היא על המקור שלהם.
אבל השאלות שכן מובאות הם פשוט טעויות שהיו להם. ולא קושיות.
אבל יש בעלון למשל מדור יחסית די חדש לבנות מתקרבות בצורת התכתבות בווטסאפ, אני מצידי סבבה אני מבין שזו צורה יותר קלילה לכתיבה. אבל ילדיי לא צריכים לראות את זה
בתור ילד הוא לא מבין מה זה רמה.זה לא עניין של ''להעיר'', אלא ענין שלתת לילד להבין שאנחנו לא יורדים לרמה הזאת
לענ''ד קצת מגוחך לראות אברכים קוראים בהשתוקקות בעלון הנ''ל, בבית הכנסת בשבת לדוג', אבל זה לא אומר שצריך לקדש ע''ז מלחמה, לכ''א יש נקודות חולשה והכל טוב, והלואי שרק אלו היו צרות הדור (ומסתמא המשיח היה מגיע מזמן)
אציין, שיתכן שאני לא כ''כ מונח במצב של הילדים של היום, אין לי ילדים מתחת לגיל 11
מעניין שבעלון של ערוץ 2000 היה מדור שעשו זמן רב את התשובות של הרב מוצפי בצורה כזו. ולאחרונה (אני שמתי לב לזה רק השבוע) שינו את זה.אבל יש בעלון למשל מדור יחסית די חדש לבנות מתקרבות בצורת התכתבות בווטסאפ, אני מצידי סבבה אני מבין שזו צורה יותר קלילה לכתיבה. אבל ילדיי לא צריכים לראות את זה.