עדיף בלי שמות.רבינו האור לציון זצ"ל נחשב רב שבדורינו?
למה לא?האם ישנה מציאות כזאת שרב בדורינו יחלוק על המשנ"ב הלכה למעשה, בדבר שבסברא, ולא קדמוהו אחרונים אחרים?
זו בדיוק השאלה.למה לא?
כמובן לא כל אברך בתחילת לימודו יכול לחלוק על המ"ב מסברא.
אבל גדולי ישראל כדוגמת הרב עובדיה והגרב"צ וכו' וודאי שיכולים לחלוק מסברא.
עדיף בלי שמות.
ובדורינו הכונה שחי עימנו.
האם ישנה מציאות כזאת שרב בדורינו יחלוק על המשנ"ב הלכה למעשה, בדבר שבסברא, ולא קדמוהו אחרונים אחרים?
זו בדיוק השאלה.
האם הסברא של החפץ חיים יותר חזקה מסברת גדולי דורינו?
למה לא ?
לא אמור להיות שום בעיה בזה,עיין שכבר קדמך בשאלה זו @אור יעקב ועניתי לו על זה וראה דברי @יעקבי
יש אחרון שא‘‘א לחלוק עליו?לא אמור להיות שום בעיה בזה,
ומצינו עשרות מקרים שגדולים חלקו מסברא על אלה שקדמו אותם.
כמדו' שעל מרן החזו"א מקובל שא"א לחלוק בסבראיש אחרון שא‘‘א לחלוק עליו?
שינסה ...האם ישנה מציאות כזאת שרב בדורינו יחלוק על המשנ"ב הלכה למעשה, בדבר שבסברא, ולא קדמוהו אחרונים אחרים?
מקובל ממי?כמדו' שעל מרן החזו"א מקובל שא"א לחלוק בסברא
הרבה יותר עתיק.
לא מקובל כלל ועיקר וכמו שמצינו שחלקו עליו רבים מהאחרונים לעניין החשמל.כמדו' שעל מרן החזו"א מקובל שא"א לחלוק בסברא
הגר‘"ע יוסף בספר רבינו אמר שבסברות מעולם לא חולק על החזון איש. רק אם מצא מדורות קודמים שחלקו עליו. ובחשמל סמך על הגר"ע עטייא.לא מקובל כלל ועיקר וכמו שמצינו שחלקו עליו רבים מהאחרונים לעניין החשמל.
ממי שרגיל ללמוד סוגיות בעומק העיון, ורואה איך החזו"א לומד סוגיא, ולאן הוא מגיע.מקובל ממי?
תראה לי אחד שפרך את כל דבריו וראיותיו העמוקות.לא מקובל כלל ועיקר וכמו שמצינו שחלקו עליו רבים מהאחרונים לעניין החשמל.
ומי שרגיל לא ללמוד כאן בודאי לא יבין, וחבל על זמננו (מנין לך שאני רגיל ללמוד בבקיאות?)ממי שרגיל ללמוד סוגיות בעומק העיון, ורואה איך החזו"א לומד סוגיא, ולאן הוא מגיע.
מי שרגיל ללמוד בבקיאות, לא יבין זאת, וחבל על זמננו.
ומי שלומד בעיון ועוד לא הבין זאת, כנראה לא התחיל ללמוד סוגיא.
עי' לדוג' בחזו"א בהל' פורים בדיני פרוז ומוקף,
מעטים בדורנו זכו לירד לעומק דבריו, ובודדים ממש הצליחו להוציא היוצא מדבריו,
וכל מי שלמד סוגיא זו, בשביל להבין כל ד' החזו"א שם צריך לפחות שבוע ימים של ב' סדרים.
ומי שרוצה לחלוק בסברא, רחמנות עליו.
דווקא חשבתי שאתה לומד בעיון.ומי שרגיל לא ללמוד כאן בודאי לא יבין, וחבל על זמננו (מנין לך שאני רגיל ללמוד בבקיאות?)
'מקובל' היינו שכך קיבלנו מרבותינו. אתה מעלה כאן סברא מדוע אין לחלוק על החזו"א, אך הדבר אינו 'מקובל' (וגם אם כך קיבלת מרבך, עדיין אין זה 'מקובל' בסתמא. כתוב 'מקובלני מרבי').
אפשר מקור?הגר‘"ע יוסף בספר רבינו אמר שבסברות מעולם לא חולק על החזון איש.
תאמין לי שגם בלעדיו היה חולק עליו...ובחשמל סמך על הגר"ע עטייא.
רחמנות על מי שסותם את הגולל שא"א לחלוק מסברא.ומי שרוצה לחלוק בסברא, רחמנות עליו.
מוזמן לעיין בדבריו של הרב אלקנה ישראל שליט"א בשו"ת אבא בם.תראה לי אחד שפרך את כל דבריו וראיותיו העמוקות.
יש הבדל בין להתייחס לדבריו בפחד וחלחלה לבין זה ש"אפשר" לחלוק עליו והוא לא כמו הראשונים.תראה בכל ספרי הפוס' שאחרי החזו"א איך מתיחסים לדבריו, באיזה פחד וחלחלה.
אינו לפני. אבל בודאי לי שראיתי כן שאמר שמסברא אינו חולק על החזון איש. ולמיטב זכרוני נראה שנמצא גם באביר הרועים לרב טולדנו בפרק על החזון איש.אפשר מקור?
מאמין לו ולא לך.תאמין לי שגם בלעדיו היה חולק עליו...
סברות לא ראיתי אולי ציטוטים שותי‘‘ם בתקופת המצאת החשמל לפני שהבינו כיצד חשמל עובד. וכבר הראו שהשמיט המון הסוברים אחרת באשכול אחר.רחמנות על מי שסותם את הגולל שא"א לחלוק מסברא.
מוזמן לעיין בדבריו של הרב אלקנה ישראל שליט"א בשו"ת אבא בם.
יש הבדל בין להתייחס לדבריו בפחד וחלחלה לבין זה ש"אפשר" לחלוק עליו והוא לא כמו הראשונים.
כבר אפקוהו מבי מדרשא אחרי שכ' ספר מלא הבלים על הבמבה.מוזמן לעיין בדבריו של הרב אלקנה ישראל שליט"א בשו"ת אבא בם.
תשמע. אתה מתנה שלא מפסיקה לתת ולתת.אפשר מקור?
תאמין לי שגם בלעדיו היה חולק עליו...
רחמנות על מי שסותם את הגולל שא"א לחלוק מסברא.
מוזמן לעיין בדבריו של הרב אלקנה ישראל שליט"א בשו"ת אבא בם.
יש הבדל בין להתייחס לדבריו בפחד וחלחלה לבין זה ש"אפשר" לחלוק עליו והוא לא כמו הראשונים.
??תשמע. אתה מתנה
מאי האי?שלא מפסיקה לתת ולתת.
@אור יעקב??
מאי האי?
עיין שוב בדבריו.סברות לא ראיתי אולי ציטוטים שותי‘‘ם בתקופת המצאת החשמל לפני שהבינו כיצד חשמל עובד.
הוצאת כבר את כל הספרים מביה"ד בסוף תשאר עם הקוראן.כבר אפקוהו מבי מדרשא אחרי שכ' ספר מלא הבלים על הבמבה.