באנר תרומה

האם במאמר פתיחה של כתב עת ספרדי נכון שיהיה רב ליטאי?

באנר

נאמ"ן לדרך

חבר חדש
מצורף ירחון שישי מדברי גדולי רבותינו ראשי הישיבות שליט"א
קובץ תורת הישיבה ניסן - מערכות עיון ומחשבה העוסקים בענייני פסח וספירת העומר

מדור מיוחד לרגל חודש ניסן
שואלין ודורשין - עיון הלכה בעניינים המצויים למעשה
מרבותינו גדולי מורי ההוראה שליט"א
חבל שבקובץ שמארח את רבותינו הרב הראשון הוא אשכנזי ועל כגון דא נאמר דיכוי מופנם.

מתי תבינו שרבים מבני עדות המזרח הולכים אחרי מרנן הגרד"ל והגרמ"ה?
אלו רבותיהם!
ואינם מחפשים רב דוקא לפי מוצאו.

מתי תבינו שרבים מבני עדות המזרח הולכים אחרי מרנן הגרד"ל והגרמ"ה?
אלו רבותיהם!
וזאת משום?
חניכי סלבודקא?
מעריכים את גדלותו התורנית העצומה של הגרמ"ה הירש?
או שמא דיכוי מופנם כמו שהיטיב להגדיר הרב @נאמ"ן לדרך .

ואינם מחפשים רב דוקא לפי מוצאו.
גם אני שואל,
מתי יבוא היום שהאנשים הללו יפסיקו לבחור רב לפי מוצאו האשכנזי.

וזאת משום?
חניכי סלבודקא?
מעריכים את גדלותו התורנית העצומה של הגרמ"ה הירש?
או שמא דיכוי מופנם כמו שהיטיב להגדיר הרב @נאמ"ן לדרך .
כי זה המשך ההנהגה של הרב שך, שרבים מגדולי ישראל הספרדים למדו אצלו והיו תלמידיו.

הנהגת הגאון רבי דב לנדו -
זה המשך ההנהגה של הרב שך,
בדיחה מצחיקה כזו שעוד נאמרת ברצינות כה תהומית לא שמעתי זמן רב.
סאטירה מרעננת ליום חשוך וסגרירי.

נערך לאחרונה:
יש דברים מיוחדים לספרדים, כגון מנהגים ועוד.
ומאחדים את הציבור הספרדי, תחת ההנהגה הזו.
והדברים פשוטים לכל מי שרק רוצה להבין.
יש קשר בין הקובץ המדובר למנהגים ספרדים?
עילעלתי בין עשרות דפיו וכמעט לא מצאתי קשר.
הקשר היחיד ל"ספרדי" זה זהות כותביו.
דיכוי מופנם כפשוטו.
אנחנו נדבק בהם אפילו שאין שום סיבה (כן!),
וכדי לפצות את עצמנו על ההדרה של רבנים שחולקים איתנו מוצא משותף,
נפתח קובץ,
ושם ניתן את הכבוד הראשון למרן רבינו ראש ישיבת סלבודקא.

הזיה מהלכת.

נערך לאחרונה:
יותר כואב לי שלא יודעים לייקר את הגדולים שלנו דמות כמו מרן הרב עדס שליט"א לרפו"ש, במקומות אחרים היה מזמן רשכבה"ג..
אפי' לזקוקים בהכרה מהמיינסטרים הליטאי ביתד כשהיה מרן הגר"י עדס חבר מועצת כמדומה שהיה נכתב לפני מרן הגרמ"ה הירש...
אבל ב"ה הצורך באישור מאחרים והתלות הזאת גם בחוגים הישיבתיים שלאורך השנים נתלו ונסמכו (ואני מדבר על הרה"י והרמי"ם) באחרים, נפרמת ומתפוררת לאט לאט...
וסו"ס מוצאים את העושר אשר חנן אותנו ה' בציבור שלנו בערכים שלנו, ובמעלות השכליות והנפשיות (הבריאות הנפש המובנית שקיים אצלינו...)...

יותר כואב לי שלא יודעים לייקר את הגדולים שלנו דמות כמו מרן הרב עדס שליט"א לרפו"ש, במקומות אחרים היה מזמן רשכבה"ג..
נכון מאוד.
הוצאת לי את המילים מהפה.

אפי' לזקוקים בהכרה מהמיינסטרים הליטאי ביתד כשהיה מרן הגר"י עדס חבר מועצת כמדומה שהיה נכתב לפני מרן הגרמ"ה הירש...
לצערי אתה טועה.
מצ"ב צילום מתוך מוסף שבת קודש.
1774281140699.png

זה דרכם כסל למו מאז ומעולם שיהודי כבן 75 (בזמן כתיבת הדברים), תלמיד חכם שכמעט ואין כדוגמתו,
יכתב אחר הגר"ד כהן שהיה בן 62 בזמן כתיבת הדברים.

מילא הם, אבל לאן נעלם חוש הביקורת הבסיסי שלנו?
התופעה הזו של חסרי חוט שדרה הרוקדים בחדווה בתוך כלוב הזהב של "בעלי הבית", היא מופע גרוטסקי של 'תסמונת שטוקהולם' תורנית, ריקוד עיוועים שבו אנוסים בהתנדבות מתפקדים כקבלני משנה של הדיכוי המופנם של עצמם.
יש משהו נוגה בצפייה במופע ראווה של עיוורון מרצון, שבו אנשים מצליחים להנדס יחד מציאות חלופית שחסינה מפני כל זיק של אמת או ביקורת עצמית.

נערך לאחרונה:
יותר כואב לי שלא יודעים לייקר את הגדולים שלנו דמות כמו מרן הרב עדס שליט"א
נכון מאוד.
הוצאת לי את המילים מהפה.

רק תזכירו לי מי לא יודע לייקר את הגדולים שלנו וכדוגמת הרב עדס?? ועוד את שאר ראשי הישיבות הספרדים?
באיזה מחנה אתה רק שומע זלזול בגדולי ראשי הישיבות שלנו??

ואח"כ אתה בא לשחק בנו
זה דרכם כסל למו

רק תזכירו לי מי לא יודע לייקר את הגדולים שלנו וכדוגמת הרב עדס?? ועוד את שאר ראשי הישיבות הספרדים?
ואח"כ אתה בא לשחק בנו
איך הרב המרומז בהודעתך קשור להודעה שלי?
הניסיון הפתטי להדביק לי רב כזה או אחר הוא לא יותר מרפלקס של פחד – המפלט האחרון של מי שחסר את האומץ האינטלקטואלי להביט במראה. הקשר שלי לאותו רב רחוק מהדמיונות המוגבלים שלך מרחק שנות אור, ועצם ההשלכה האוטומטית שלי 'אל מעבר לגדר' רק מוכיחה שאתה שבוי בתוך בועה של אטימות וירטואוזית.
לו רק היית יודע מהי זהותי האמיתית, היית תופס עד כמה הניסיון לתייג אותי מגוחך, אפילו בסטנדרטים הירודים של הדיון הזה.
הגיע הזמן להפסיק למחוק כל זיק של אמת רק כי הוא נשמע לנו מוכר מדי. הטעות הנוכחית היא שלנו, והסירוב המבוהל להודות בזה הוא פשוט עיוורון מרצון.

לפי הצבע של האותיות שלך , וההדגשים , זה נראה שהפחד בקרבך דווקא
הניסיון לאבחן את 'צבע האותיות' שלי במקום להתמודד עם התוכן המושחז שלהן, הוא ההוכחה הניצחת לכל מה שכתבתי: כשאין תשובה עניינית, נמלטים לפסיכולוגיה בגרוש. תודה שסיפקת במו ידיך את המשל המושלם ל'עיוורון מרצון' שתיארתי.

חבל שאינך יודע להבחין בין מחלוקות לשם שמים, ומחלוקת הלכתית ענקית אבל קדושה, לבין עסקנים/כותבי לבלר ואפי' עורכים של קבצים תורניים שהם פשוט אנשים קטנים שלא יודעים להעריך את התורה כמות שהיא ובטוחים עד היום שיתד מגדיר את התארים משום מה....

וגם אם יש את אלו שבזים או יותר נכון לא סופרים...., בעיקר כואב לי על אלו שהם חסרי עמוד שידרה שמושפעים מאנשים קטנים שמנהלים אותם, פשוט הזוי....

דרך אגב חבל עוד יותר שבשם השנאה העצמית שלך, אתה מרהיב עוז לזלזל באחד מגדולי התלמידי חכמים בדור שלנו, ולצאת אפיקורס.......

דרך אגב חבל עוד יותר שבשם השנאה העצמית שלך, אתה מרהיב עוז לזלזל באחד מגדולי התלמידי חכמים בדור שלנו, ולצאת אפיקורס.......
הוא לא זלזל, אלא הציב מציאות.
ולדעתך מציאות זו זה זלזול בראשי הישיבות וכו', ונמצא שהוא (כלשונך - אחד מגדולי התלמידי חכמים בדור שלנו) מזלזל בעצמו.
אם אתה רוצה אפשר להתווכח על מציאות זו, אך לא זו היתה טענתך.

חבל שאינך יודע להבחין בין מחלוקות לשם שמים, ומחלוקת הלכתית ענקית אבל קדושה,

מחלוקת לשם שמים אם אתה לא מעודכן - זה שאתה אומר את הצד שלך , ואומר את סברותיך , ומביא את ראיותך.

אך אם כדי להוכיח שאתה צודק, אתה עושה כן ע"י שאתה מקטין את השני ומוסיף כל מיני כינויים ותוספות לוואי , וכו', זה ודאי לא לשם שמים.

אתה יכול להגביה את עצמך כמה שתרצה , אך אם כדי להיות גבוה אתה מנמיך את השני זה לא בא "מקדושה" [כלשונך]

הוא לא זלזל, אלא הציב מציאות.
ולדעתך מציאות זו זה זלזול בראשי הישיבות וכו', ונמצא שהוא (כלשונך - אחד מגדולי התלמידי חכמים בדור שלנו) מזלזל בעצמו.
אם אתה רוצה אפשר להתווכח על מציאות זו, אך לא זו היתה טענתך.
מחלוקת לשם שמים אם אתה לא מעודכן - זה שאתה אומר את הצד שלך , ואומר את סברותיך , ומביא את ראיותך.

אך אם כדי להוכיח שאתה צודק, אתה עושה כן ע"י שאתה מקטין את השני ומוסיף כל מיני כינויים ותוספות לוואי , וכו', זה ודאי לא לשם שמים.

אתה יכול להגביה את עצמך כמה שתרצה , אך אם כדי להיות גבוה אתה מנמיך את השני זה לא בא "מקדושה" [כלשונך]
אם אתם חושבים שהרב יצחק יוסף פעם זלזל ברב עדס?! תביאו דוגמאות על תזרקו סתם האשמות בלי כיסוי.... ועוד נגד גדול בישראל....
כי אין לי מושג איך מוגדר מוציא שם רע על אחד מגדולי התלמיד חכמים...

דבר שני מופיע בתשובת החוות יאיר בסוף הח"ח כלפי כל המימרות בגמ' שמשתמע משם כביכול לשוה"ר וכינויי גנאי כנגד אמוראים אחרים בשו"ט שזה מותר ואין בזה משום לשוה"ר כי על רב מוטל לחנך את תלמידיו לפי מה שהשיג בכח שכלו, סברתו, והבנתו, ואם ע"פ דעת תורתו הגדול ישראל השני טועה מוטל עליו לעמוד בעוז בסברתו.

אם אתם חושבים שהרב יצחק יוסף פעם זלזל ברב עדס?! תביאו דוגמאות על תזרקו סתם האשמות בלי כיסוי.... ועוד נגד גדול בישראל....
דוגמא אחת מיני רבות

קבצים מצורפים

דוגמא אחת מיני רבות
מגוחך, לדבר בחריפות בשעה מחלוקת הלכתית כמו הבבליים, בביטויים שמצאנו בראשונים ובאחרונים לזה קורים זלזול?

הסבר מילולי: זלזול באדם-ביטול גדלותו, ביזוי האדם עצמו, מחלוקת הלכתית חריפה-דחיית סברתו, סתירת טענתו בביטויים חריפים
וזה בדיוק מותר וראוי לרב יצחק יוסף לעשות כמי שעמל ויגע על הסוגיא להבנתו וכן ההפך

הבעיה שלא יודעים מושגים בסיסים והגדרות פשוטות, ואז מתקיפים בקלות כי הדחף לזלזל בגדול בישראל מסוג מסוים היא גדולה, אולי כי מציאותו מאיימת/מערערת על תווית שיצרתם לעצמכם או כי הוא איש אמת שמעמיד אתכם במקומות שלא 'מתאים לכם' להיות (יותר נכון לא נעים לכם)....

מגוחך, לדבר בחריפות בשעה מחלוקת הלכתית כמו הבבליים, בביטויים שמצאנו בראשונים ובאחרונים לזה קורים זלזול?
מצאת ביטוי כזה בראשונים או באחרונים, שיבואו הראשונים ויחנקו אותו בחלום בלילה?

מרתק לראות איך שוב, בדיוק כפי שחזיתי, 'חכמי הפורום' דנן ממהרים לברוח מהתמודדות עם שאלות של זהות והנהגה – אל המפלט הבטוח והמוכר של התקוטטות ניקים קטנונית על כבודו של פלוני או אלמוני. הפכתם אשכול שעוסק בעתיד של עולם התורה הספרדי לדיון ברמת ארוחת צהריים בישיבה קטנה.
אני שאלתי על מהות, ואתם עניתם ברכילות.
תודה שהוכחתם, בשפה ברורה ובלי להתכוון, שאין לכם שמץ של תשובה עניינית.

לצערי אתה טועה.
מצ"ב צילום מתוך מוסף שבת קודש.
1774281140699.png

זה דרכם כסל למו מאז ומעולם שיהודי כבן 75 (בזמן כתיבת הדברים), תלמיד חכם שכמעט ואין כדוגמתו,
יכתב אחר הגר"ד כהן שהיה בן 62 בזמן כתיבת הדברים.
עיתון הדרך ודאי יותר גרוע בענין התארים למרן הגר"י עדס שליט"א ועוד רבים מרבותינו הספרדים.

עיתון הדרך ודאי יותר גרוע בענין התארים למרן הגר"י עדס שליט"א ועוד רבים מרבותינו הספרדים.
מרתק לראות שוב את ה'רפלקס המותנה' שלך: כשנגמרות הטענות הענייניות, בורחים למפלט המוכר, והפעם דיון על 'עיתון הדרך'.
זה פשוט מביך. במקום להתמודד עם הטענות שהונחו כאן על השולחן, בחרת בנתיב הקל של דמגוגיה זולה ותקיפה אישית. רמת הדיון שאתה מציג היא לא פחות מעלבון לאינטליגנציה של חו"ר הפורום. זו בריחה מבוהלת של מי שאין לו גרם של ביקורת עצמית או תשובה עניינית אחת לרפואה.
הגיע הזמן שתבין, 'התקפה' איננה 'תשובה', ורעשי רקע על עיתונים אחרים שמעולם לא מוניתי לשופרם אינם תחליף למחשבה. אם אין לך משהו בעל משקל לומר לגופו של עניין, אולי עדיף שתשאיר את הבמה למי שמסוגל לדון בצורה עניינית.

אני רק יודע, שכל מי שכותב רק רבע מהביטויים כשהוא חולק עליהם או משיג עליהם , כמה "מתנפלים" עליו ועל לשונותיו , ותוקפים איך הוא מדבר? איך הוא מזלזל? וכו' וכו' , ופתאום שכחו שזה לשונות מצויים בשותי"ם כשחולקים

מרתק לראות שוב את ה'רפלקס המותנה' שלך: כשנגמרות הטענות הענייניות, בורחים למפלט המוכר, והפעם דיון על 'עיתון הדרך'.
זה פשוט מביך. במקום להתמודד עם הטענות שהונחו כאן על השולחן, בחרת בנתיב הקל של דמגוגיה זולה ותקיפה אישית. רמת הדיון שאתה מציג היא לא פחות מעלבון לאינטליגנציה של חו"ר הפורום. זו בריחה מבוהלת של מי שאין לו גרם של ביקורת עצמית או תשובה עניינית אחת לרפואה.
הגיע הזמן שתבין, 'התקפה' איננה 'תשובה', ורעשי רקע על עיתונים אחרים שמעולם לא מוניתי לשופרם אינם תחליף למחשבה. אם אין לך משהו בעל משקל לומר לגופו של עניין, אולי עדיף שתשאיר את הבמה למי שמסוגל לדון בצורה עניינית.
בדיוק הפוך.
ההודעות האחרונות שלך לא ענו על שום דבר.
רק ברחת וענית בסיסמאות.
וכן, יש ענין להשוות בין העיתונים, להראות שהאלטרנטיבה גרועה בהרבה.
ואם אין לך אלטרנטיבה להציע, טענתך אינה במקומה.

וכן, יש ענין להשוות בין העיתונים, להראות שהאלטרנטיבה גרועה בהרבה.
הרבה יותר גרוע כשאתה שם אחד מגדולי ישראל כאחד המנהיגים שלך-חבר מועצגה"ת, ואתה בז לו מקטין אותו- וסה"כ משתמש וזורק...
מאשר הדרך שלא רואה ברב יהודה עדס כאחד ממנהיגיו ורבותיו, ובכל זאת אם אני לא טועה הוא נקרא שם בתארים מכבדים...
אני רק יודע, שכל מי שכותב רק רבע מהביטויים כשהוא חולק עליהם או משיג עליהם , כמה "מתנפלים" עליו ועל לשונותיו , ותוקפים איך הוא מדבר? איך הוא מזלזל? וכו' וכו' , ופתאום שכחו שזה לשונות מצויים בשותי"ם כשחולקים
לא לכ"א מותר להשתמש בביטוים חריפים אלו רק למי שיגע עשרות שנים בשקיעות עצומה הבתורה
עכשיו עזוב את האחרים, לך יש את האחריות שלך לא לזלזל בגדול"י, מקובל עליך, מובן לך כמה צריך להיזהר זה אפי' לא בצדק תשפוט את עמיתיך, גדול בישראל משתמש בביטויים חריפים כדי להחזיק את סברתו בעוז, וגם אם זה צורם לנו אסור לזלזל!!!

הרבה יותר גרוע כשאתה שם אחד מגדולי ישראל כאחד המנהיגים שלך-חבר מועצגה"ת, ואתה בז לו מקטין אותו- וסה"כ משתמש וזורק...
במה הם בזים ומקטינים אותו?
מאשר הדרך שלא רואה ברב יהודה עדס כאחד ממנהיגיו ורבותיו, ובכל זאת אם אני לא טועה הוא נקרא שם בתארים מכבדים...
נכון, כמו התואר שנקרא שם הרב ליאור גלזר.

ראשי תחתית