ובמצב הנוכחי,
אין שום מקום להגיון שאומר,
אני וביתי נצמד אחר הנהגת הציבור הליטאי שרומס אותי ואת כל אנשי עדתי מתוך פטרונות ועליונות גזעית וללא שום סיבה אמיתית ונכונה.
עד שנטען זאת על המשוכנזים, בא נשאל זאת על השונאים שלהם.
כן, ראשי ש"ס ורבותיהם, שלא מאמינים בתוצרת של עצמם.
ואם כך הם פני הדברים, אז כנראה שעדיין יש מה לשפר, ועד שזה לא ישתפר, מה אתה מצפה שראש ישיבה גדול ישלח את ילדיו למקום פחות טוב ?
אלא מה, שיקים מוסדות ? נו באמת, הרי ש"ס ורבותיהם מפריעים לו בהנהגה, ומשמיצים אותו.
ובודאי הדבר גם ישפיע על התורמים, אז למה שהוא ירצה לעשות משהו בנידון.
הוא דואג לשלו, וזהו.
את האצבע המאשימה תפנה לאדם הנכון.
איזה מסר אנחנו מעבירים לדור הצעיר, כשאנו משדרים לו שגדול הדור לעולם לא יצמח מתוכנו? שהנהגת הציבור תמיד תהיה מסורה בידי חכמי אשכנז? האם יש נמיכות קומה גדולה מזו?
לפני עשרות שנים, כשעולם התורה הספרדי היה בתחילת דרכו, לא הייתה ברירה. אבל היום, כשיש לנו אימפריה של תורה – מה גורם לנו להמשיך ולדבוק במפלגה ובהנהגה שאינה צומחת מתוכנו? מה מונע מאיתנו לקומם הנהגה ספרדית גאה ועצמאית באמת?
ע"ז הגבתי למעלה.
ואחזור שנית,
עדיין עוד לא קמה הדמות המתחרה באמת.
(יש לך מישהו להציע ?).
גילוי נאות לאותם אלו שיסיטו את הדיון. אני אישית לא ניזוקתי מההתנהלות הנוכחית, אני וילדי ב"ה התקבלו בקלות למוסדות הליטאים הטובים ביותר, ומבחינתי היה הכי קל להמשיך את המצב הנוכחי כמה שיותר. אבל צריך להסתכל למציאות בעינים, וכשהיהודי לא עושה קידוש הגוי עושה הבדלה, ומתוך ערבות הדדית לגורל אנשי עדתי ומתוך חשש עמוק מהמסר השקט העובר לילדינו על ידי ההתנהלות הנוכחית, אני רואה מקום לזעוק ולהבין האם גזרה חוכמתו העליונה שלילד ספרדי אין סיכוי להיות העומד ראשונה במלכות? או שעלינו לנסות להילחם ולעמוד ולהתריע מפני המגמות המנוחלות בעקיפין על ידי ההתנהלות הנוכחית שגם אם היא צודקת היא איננה חכמה כלל וכלל.
שים לב, שרק לספרדים מפריע כל הזמן,
שפוסקים כמו אשכנזים, ושאין הנהגה ספרדית, ושאין מוסדות לספרדים וכו' וכו'.
אבל יש !!!
יש לכם את ש"ס, יש לכם דעת תורה, ורבנים, ומוסדות, מה איכפת מכמה הזויים שחושבים ועושים אחרת ?
למה זה כל פעם מתעורר מחדש ?
ואתה יודע מה התשובה ? - אותו חילוני שמפריע לו דתי/חרדי שמתפלל ושומר מצוות, אבל לא מפריע לו מוסלמי שמתפלל באמצע הרחוב ולא משרת בצה"ל. ולמה ? כי החרדי מזכיר לו איך סבא שלו היה נראה, או יותר נכון איך הוא היה צריך להראות, וזה שורף לו.
וה"ה הכא, אנחנו (ה"משוכנזים") מזכירים להם/לכם איך בן תורה צריך להראות, איך ישיבה צריכה להראות, ואיך בן תורה צריך להתלבש ולנהגו בהלכות ובהליכות, ואיך לא !!! - וזה שורף, כי זה האמת בםרצוף. והראייה, שגם הם חרף ההשמצות, פותחים ישיבות באותה מתכונת, ולקחים חתנים רק משם.
אז כנראה שעוד יש לנו מה לשפר, וכנראה שההנהגה עוד רחוקה מאיתנו.
עד ש... יכירו לפחות בטועויות שלהם, ויתנו לגדולים ה"משוכנזים" להנהיג, (כמו שהיה פעם לפני הפיצוץ של תשנ"א...).