באנר תרומה

האם במאמר פתיחה של כתב עת ספרדי נכון שיהיה רב ליטאי?

באנר

יש לזה 13 פירושים.
א. לא החלטת מה אתה אוהב יותר, ואתה עצמך בספק.
ב. אתה לא מבין מה השאלה, הרי זה כ"כ פשוט.
ג. אתה תמיה מה הייתי עושה אם אחד היה כותב לי כבש ואחד עז.
ד. אתה מתפלא מה פתאום אני שואל רק אותם ולא אותך.
ה. אתה לא מבין מה הספק, הרי זה נידון הגמ'.
ו. אתה לא מאמין שאפשר להקריב עז לקרבן פסח.
ז. אתה לא מאמין שזה אפשרי.
ח. אתה לא מבין איך העזתי להציע ל- @שמעון טרבלסי להיכנס להר הבית נגד הוראת הרב יצחק.
ט. אתה טוען שהרי מצוות לאו ליהנות נתנו, אז הנוסח "מה אתם אוהבים" לא רלוונטי.
י. אתה שואל איפה אני מאחסן אותו בינתיים.
יא. או אתה רומז שנזכרתי מאוחר מדאי.
יב. או אתה שואל איך נכסה שלושתינו לבד כבש שלם.
יג. אֶה, שכחתי...

מסתמא שכוונתו

אחרי שראינו שהר' יצחק כבר הכריע ופסק שיודעים בבירור את המרחק שיש מהכותל ולבין קודש הקודשים, ושאין שום בעיה לנגוע בכותל המערבי כי הוא לא כותל של העזרה והמקדש אלא הוא כותל של הר הבית [וכפי שהעלנו את דבריו באשכול שהפנינו למטה].

ולפי דבריו של הילקוט יוסף- להוי אומר שמי שעולה מעל הכותל בשער המוגרבים , ודאי הוא מחוץ למקום הספק כרת , עד 100 אמה לכיוון מזרח .

וזאת משום שגם לשיטה הכי מחמירה שקודש הקודשים נמצא "מאל אקצא" לכיון מזרח א"כ יוצר שיש כמעט 100 אמה שהם מחוץ להר הבית.

דהיינו - אפי' לשיטה הכי מחמירה גבי קודש הקודשים, אם ברור לנו שהכותל הוא הכותל של המערבי של הר הבית וכדכתב בספרו וכהציטוטים שהבאתי, א"כ גם לשיטה הכי מחמירה יוצא שיש לנו כ -100 אמה שהם ודאי מותרים.

ולענ"ד - נראה לי מבחינה טכנית שלא נותנים הרשויות והמשטרה לאלה שעולים להתקדם יותר ממאה אמה - כך שגם לשיטתו שלו אין פה אפי' צד של ספק כרת.

וממילא כיוון הרב @אלישמע לדעת גדולים [הר' יצחק] דכל מי שעולה היום להר הבית אינו בכלל אפי' ספק של כרת

וכבר דיברנו מזה פה כפי שיעויין

מסתמא שכוונתו

אחרי שראינו שהר' יצחק כבר הכריע ופסק שיודעים בבירור את המרחק שיש מהכותל ולבין קודש הקודשים, ושאין שום בעיה לנגוע בכותל המערבי כי הוא לא כותל של העזרה והמקדש אלא הוא כותל של הר הבית.

ולפי דבריו של הילקוט יוסף- להוי אומר שמי שעולה מעל הכותל בשער המוגרבים , ודאי הוא מחוץ למקום הספק כרת , עד 100 אמה לכיוון מזרח .

וזאת משום שגם לשיטה הכי מחמירה שקודש הקודשים נמצא "מאל אקצא" לכיון מזרח א"כ יוצר שיש כמעט 100 אמה שהם מחוץ להר הבית.

דהיינו - אפי' לשיטה הכי מחמירה גבי קודש הקודשים, אם ברור לנו שהכותל הוא הכותל של המערבי של הר הבית וכדכתב בספרו וכהציטוטים שהבאתי, א"כ גם לשיטה הכי מחמירה יוצא שיש לנו כ -100 אמה שהם ודאי מותרים.

ולענ"ד - נראה לי מבחינה טכנית שלא נותנים הרשויות והמשטרה לאלה שעולים להתקדם יותר ממאה אמה - כך שגם לשיטתו שלו אין פה אפי' צד של ספק כרת.

וממילא כיוון הרב @אלישמע לדעת גדולים [הר' יצחק] דכל מי שעולה היום להר הבית אינו בכלל אפי' ספק של כרת

וכבר דיברנו מזה פה כפי שיעויין

ואוו, הדיון נהיה הרבה יותר מעניין ופורה, אולי נסב את הדיון לכאן...

@נאמ"ן לדרך מסכים ?

כבר עניתי לך שהגרד יוסף הביא גם מיחווד וגם מחזוע שהרב עובדיה מודה שעיקר הדבר הוא לשער בנפח.
וכך גם העידו הרב יהודה ברכה והרב גדעון בן משה. ואין ספק שבמקרה שישנה השלכה הלכתית ככרת ביוה"כ וכיו"ב דעתו של מרן לשער בנפח ולא במשקל, ומספיק להתעקש ולעשותו כטועה בדבר משנה וחולק על הגאונים והראשונים.
וכבר מילתי אמורה על עדויותיו של הנזכר כמה הם אמינות וסרט הבמבה ואגדות מעשה בית דין והגניזה הקהירית יוכיחו.
הבאתי לעיל הקלטה של הרב עובדיה בקולו אומר לשער במשקל גם לקולא.
מה אתה אומר עליה?
בלי לברוח לרב יצחק ואלי, מה אתה אומר על הקלטה עצמה?

ראשי תחתית