באנר תרומה

האם במאמר פתיחה של כתב עת ספרדי נכון שיהיה רב ליטאי?

באנר
זה לא יקרה מהסיבה הפשוטה:
הציבור הספרדי כבר לא נמצא במקום שבו הוא לא יתכופף שוב לפני הענק האשכנזי
וגם ראשי הישיבות הפנימו זאת ולא יעשו זאת לעולם{עובדה שכבר אינם אומרים זאת על אף שאמרו זאת בעבר}
אבל ודאי שאם תקום מפלגה ספרדית בני התורה ילכו אחרי ראשי הישיבות
תסתובב בחתונות ותראה את ההערצה מהבחורים
זה פשוט לא היה בציבור שלנו לפני 40 שנה לכן הם לא הנהיגו
כיום זה ברור שההנהגה היא ראשי הישיבות
לסיכום: נדמה לי שאיננו חולקים רק אתה עדיין רוצה להתכופף לאחרים
ואני כבר לא נמצא שם. יש לנו ציבור אדיר ומעלותיו רבות ויש מהם שאין אותם בציבורים אחרים!
אין זה אומר שאין חסרונות ועליהם צריך לעבוד.
אתה צודק שיש יותר בשלות למנהיגות בני תורה ספרדים בהנהגת ת‘‘ח וראשי ישיבות

אך צריך לעשות סטטיסטיקה מדוייקת עד כמהבאחוזים

הרב עובדיה חידש שמחילונים יהיו דתיים.
זה אחת מהפעולות, הוא הפך את רוב הציבור הספרדי לבני ישיבות ואברכי כוללים
הגדלות זה לא קודם כל לא להיות אשכנזי, אלא להכיר בנקודות הבעייתיות הספרדיות ולתקן אותן.
גדלות אמיתית אינה לתקן את כל החסרונות אלא לקבל אותם-בבעלי המוסר זה נקרא הכנעה אל מול החולשות, (כמו שאמר פעם הרב שטיינמן שהרצון הזה זה גסות רוח-חוסר היכולת לחיות עם חולשות וחסרונות), המגזר הליטאי מתמודד עם כמויות חולשות והוא קיים וייקר למרות חולשותיו-איננו שלמים...
(ובסוד בסוד שכולם ראו, גם שלחו לאשכנזים).
אף פעם לא הבנתי את הטענה למה אסור לחברי ש"ס לשלוח למוסדות ליטאים, הם רוצים יוקרה, הם לא מתוקנים בהכל עצם העזות דקדושה להילחם על כבוד הציבור הספרדי ראויה לשבח, זה שהם ממשיכים לשלוח למוסדות הללו בסדר-כשהמוסדות יהיו נחשבים כלפי כל כלל הציבור כמו שאני לא מצפה מרוטמן או לוין שלא ישלחו את הבן שלהם ללמוד באונברסיטת תל אביב...
רק לדוגמא, זה כ"כ מגוחך לראות את אלו שבעטו ברב עדס, ואמרו שהוא דעת תורא, היום מבכים למה לא שמים אותו בהנהגה (את מי הוא בדיוק ינהיג למען השם ?), אלא מה את האחרים (אלו שהקיאו ההנגה של ש"ס) ? - הם לא רואים בו מנהיג, וכבר הסברתי זאת למעלה.
היום אין מה לעשות, אין מישהו חילופי בסדר גודל כזה.
אולי אז, אם ש"ס במקום להשקיע את האנרגיות בלמחוק את גדולי ראשי הישיבות הספרדיים, היו מתעסקים בלרומם אותם בעיני המון העם, יכול להיות שהיום הוא היה בהנהגה.
זה לא משנה מה היה אז, כי עכשיו המטרה לייקר את העולם שלנו עכשיו אני לא יודע על ש"ס שמחקו את הרב עדס (ברור שיחידים כן ברוב טפשותם לזלזל בגאון דור) ייתכן ומתאים כשהרגישו נפגעים שלא עמד לצידם בתחילת הכרזת העצמאות ועשו טעות איומה העסקונה וישלמו ע"כ את המחיר, כי א"א לזלזל בת"ח... למרות ששמעתי פעם שש"ס אחרי פטירת הרב בעדני פנו לרב עדס שיכהן כנשיא מועצחה"ת והוא אמר שאינו מתעסק בענייני הנהגה
רק חיכנו אותם לא לקבל מהראש ישיבה. תהיה שם רק בשביל להיות בישיבה, ואל תתרומם, תמשיך להקל בכל דבר, תאכל כל הכשר (ואל תשוה בין לבין, וד"ל), תמשיך לפסוק ככוחא דהיתרא עדיפא, והעיקר שתצביע ש"ס ותהיה בן תורה ספרדי מרומם, ותדע שלראש ישיבה שלך יש דעת תורא.
אפשר לומר את זה בצורה יותר אמיתית חינכו אותם לקבל מראש הישיבה הכל חוץ מהחלשות, חוץ מתלות, חוץ מחוסר הערך עצמי שרבינו יונה בדרכי העבודה אומר שזה הפתח הראשון בעבודת השם, לימדו אותם לא ללכת בנאמנות עיוורת אחרי רבותיהם כמו איזה כת שצריך לשמור את כל ההלכות שהרה"י פוסק כמוהם למרות שלפעמים מחמיר במה שאינו צריך (ואת זה אין בשום ישיבה ליטאית ללכת אחרי פסקי הלכה של הראש ישיבה) ובעיקר לא להתעסק בשטויות כמו הבדלי הכשרים בגלל סטיגמות...

מכיון שאין באפשרותי לבדוק זאת סטטיסטית אביא את הנתונים הידועים לי בכל אופן.
רוב בחורי הישיבות כיום מתייעצים עם רבותיהם על הדברים הקריטיים ביותר בעבורם בחייהם הפרטיים
לפני החתונה ויש גם אחרי החתונה ומכיון שישיבות אלו קיימות עשור לפחות יש מהם אף עשרות שנים
אז יש בהנהגת הציבור בשלות ואף יותר

רוב בחורי הישיבות כיום מתייעצים עם רבותיהם על הדברים הקריטיים ביותר בעבורם בחייהם הפרטיים
לפני החתונה ויש גם אחרי החתונה ומכיון שישיבות אלו קיימות עשור לפחות יש מהם אף עשרות שנים
זה היה תמיד.

אבל היו כאלה שניסו לגמד מעמדם

שבהלכה לא מבינים

וכפופים לאשכנזים בהנהגה

ולכן הרבה מבולבלים מלקבל מרבותיהם בעקבות שטיפות מוח הללו

זה אחת מהפעולות, הוא הפך את רוב הציבור הספרדי לבני ישיבות ואברכי כוללים

האברכים זה לא עבודה שלו.
ועכ"פ האברכים שלו (מחסידיו) זה לא האברכים שלי. וד"ב.

גדלות אמיתית אינה לתקן את כל החסרונות אלא לקבל אותם-בבעלי המוסר זה נקרא הכנעה אל מול החולשות, (כמו שאמר פעם הרב שטיינמן שהרצון הזה זה גסות רוח-חוסר היכולת לחיות עם חולשות וחסרונות), המגזר הליטאי מתמודד עם כמויות חולשות והוא קיים וייקר למרות חולשותיו-איננו שלמים...

זה מה שאני טוען לך כל הזמן.

אף פעם לא הבנתי את הטענה למה אסור לחברי ש"ס לשלוח למוסדות ליטאים, הם רוצים יוקרה, הם לא מתוקנים בהכל עצם העזות דקדושה להילחם על כבוד הציבור הספרדי ראויה לשבח, זה שהם ממשיכים לשלוח למוסדות הללו בסדר-כשהמוסדות יהיו נחשבים כלפי כל כלל הציבור כמו שאני לא מצפה מרוטמן או לוין שלא ישלחו את הבן שלהם ללמוד באונברסיטת תל אביב...

יפה, וזה בדיוק התשובה לטענתך ל"ונהיה בעינינו כחגבים" - וטענתך "למה לא שמו את הרב עדס בקדמה".
מתקדם יפה.

זה לא משנה מה היה אז, כי עכשיו המטרה לייקר את העולם שלנו עכשיו אני לא יודע על ש"ס שמחקו את הרב עדס (ברור שיחידים כן ברוב טפשותם לזלזל בגאון דור) ייתכן ומתאים כשהרגישו נפגעים שלא עמד לצידם בתחילת הכרזת העצמאות ועשו טעות איומה העסקונה וישלמו ע"כ את המחיר, כי א"א לזלזל בת"ח... למרות ששמעתי פעם שש"ס אחרי פטירת הרב בעדני פנו לרב עדס שיכהן כנשיא מועצחה"ת והוא אמר שאינו מתעסק בענייני הנהגה

אני לא רוצה לייקר את העולם שלנו בצורה של חכם עובדיה אלא בצורה האחרת,
אתה לא מכיר שמחקו אותו ? - אתה באמת לא מכיר.

אפשר לומר את זה בצורה יותר אמיתית חינכו אותם לקבל מראש הישיבה הכל חוץ מהחלשות, חוץ מתלות, חוץ מחוסר הערך עצמי שרבינו יונה בדרכי העבודה אומר שזה הפתח הראשון בעבודת השם, לימדו אותם לא ללכת בנאמנות עיוורת אחרי רבותיהם כמו איזה כת שצריך לשמור את כל ההלכות שהרה"י פוסק כמוהם למרות שלפעמים מחמיר במה שאינו צריך (ואת זה אין בשום ישיבה ליטאית ללכת אחרי פסקי הלכה של הראש ישיבה) ובעיקר לא להתעסק בשטויות כמו הבדלי הכשרים בגלל סטיגמות...

זהו בדיוק,
מה שאתה קורא החלשות, זה מה שאני קורא (ואתה קראת למעלה - תיקון).
צריך להכיר בבעיות וכן לתקן אותן, לא לקבע אותן.
זה לא כבוד ספרדי, להגיד אני כזה וזהו.
הישיבות הוקמו בדיוק בשביל זה, לרומם את האדם...
אתה קורא לזה החלשה, בסדר, יהי כן.

(ההבדל בהכשרים זה לא סטיגמות, בעיני ראיתי, אבל עזוב זה לא משנה כבר, אנחנו עוד אלפי קילומטרים משם. - אבל רק לצורך הענין, הכשר של רב שכל המהות שלו זה כוחא דהיתרא עדיפא, לא יכול להשתוות להכשר שאצלו כוחא דאיסורא עדיפא...).

תשאל אותם, כמו מי הם פוסקים בבית ?

תעשה סקר כאן

תגיד הרב עובדיה הרב בן ציון הרב מזוז הרב משאש ואולי עוד ותעלה כאן יהיה מעניין.

אני לא יודע איך עושים סקר,
ואני לא יודע עד כמה אנשים פה עונים ברצינות,
(היה פה סקר מה אתה, רב עיר, דיין, אברך, נראה לי שעשו לי שעשו ליצנות).
עכ"פ, קריינא דאגרתא.

אם מועצת חכמי התורה עכשווית מתפטרת כולה כמה ממשיכים להציע לש"ס? אז האם זה כן נקרא שהציבור מונהג ע"י ת"ח וראשי ישיבות או לא? או שמא מעוניינים במנהיגים כאלו שיהיו מאושרים אצל אחרים (שיתד יתייחסו בכבוד..)-שוב הכרה מאחרים....
האברכים זה לא עבודה שלו.
ועכ"פ האברכים שלו (מחסידיו) זה לא האברכים שלי.
רוב האברכים זאת השפעה ענקית ממה שפעל, ומסתמא גם האברכים שלך... ולא זוכר במילון שאברכים זה משהו שאמור להיות מקובל @אלישמע
אבל תשאל אותם, כמו מי הם פוסקים בבית ?
חלקם כמו מי שבשמיים פסקו הלכה כמותו כשצעדו אחריו 60 ריבוא..., אחרים כמו ידידו ורעו מרן חכם בן ציון וישנם גם כמו הכה"ח, הבא"ח, ועוד
זה מה שאני טוען לך כל הזמן.
טענתך אינה לקבל את החולשות-כשיש לנו מקום עצמאי ולא תלותי, אלא להיכנע לתלות, לבטל את המקום הייחודי, שה' נתן לך בעולמך וחבל...

תשאל אותם, כמו מי הם פוסקים בבית ?
אבל שוב מה משנה ההנהגה ההשקפתית לדרכי הפסיקה
הרי גם ביהדות התורה יש ההולכים אחר שיטת בריסק ויש אחר שיטת החזו"א והגרש"ז וכו וכו
ועל אף זאת מצביעים תחת אותו הפתק שאתו מנהיגים גדולי התורה בהשקפתם הברורה
אין שום חוק שצריך בו שיטת פסיקה בהלכה

רוב האברכים זאת השפעה ענקית ממה שפעל, ומסתמא גם האברכים שלך... ולא זוכר במילון שאברכים זה משהו שאמור להיות מקובל @אלישמע

כן, בקרב החוזרים בתשובה זה בהחלט השפעה שלו.
אבל; א' לא כולם כאלו. ב' אלו שהם כן כאלו, הם גם מושפעים מעוד דברים שאני לא הייתי רוצה.

חלקם כמו מי שבשמיים פסקו הלכה כמותו כשצעדו אחריו 60 ריבוא..., אחרים כמו ידידו ורעו מרן חכם בן ציון וישנם גם כמו הכה"ח, הבא"ח, ועוד

המוגדש זו דמגוגיה,
ועכ"פ עם אלו בדיוק יש בעייה, ולכן הבני תורה האחרים לא יכולים למצוא מישהו מתאים, כי הבני תורה המודגשים לא יתנו אלא יפריעו, והם לא מעט.

טענתך אינה לקבל את החולשות-כשיש לנו מקום עצמאי ולא תלותי, אלא להיכנע לתלות, לבטל את המקום הייחודי, שה' נתן לך בעולמך וחבל...

אם אתה חושב שהחולשות שלך לא ניתנות לקידום, וזה חלקך הייחודי שה' נתן לך בעולמך, אז חבל.
וחבל שרבותיך לא מבינים את ייחודיותם ומחפשים מקומות אחרים, וד"ב.

אבל שוב מה משנה ההנהגה ההשקפתית לדרכי הפסיקה
הרי גם ביהדות התורה יש ההולכים אחר שיטת בריסק ויש אחר שיטת החזו"א והגרש"ז וכו וכו
ועל אף זאת מצביעים תחת אותו הפתק שאתו מנהיגים גדולי התורה בהשקפתם הברורה
אין שום חוק שצריך בו שיטת פסיקה בהלכה

היינו הך,
בבריסק לא מלמים שהחזו"א מחטיא את הציבור.
אבל בלויין כן מלמדים זאת, הם אומרים שהרב עדס מכשיל בברכות לבטלה. - והסיבה והנימוק כי הוא משוכנז... אז בהכרח מי שמרגיש שהוא ספרדי...
כך שלא יהיה ניתן להפריד זמ"ז.
הציבור שומע את רבו בהלכה מתובל בהשקפה, וזהו.

זה היה תמיד.

אבל היו כאלה שניסו לגמד מעמדם

שבהלכה לא מבינים

וכפופים לאשכנזים בהנהגה

ולכן הרבה מבולבלים מלקבל מרבותיהם בעקבות שטיפות מוח הללו
כיום לדעתי זה כבר לא קיים
בודאי לא כמו שהיה קיים פעם

היינו הך,
בבריסק לא מלמים שהחזו"א מחטיא את הציבור.
אבל בלויין כן מלמדים זאת, הם אומרים שהרב עדס מכשיל בברכות לבטלה. - והסיבה והנימוק כי הוא משוכנז... אז בהכרח מי שמרגיש שהוא ספרדי...
כך שלא יהיה ניתן להפריד זמ"ז.
הציבור שומע את רבו בהלכה מתובל בהשקפה, וזהו.
אז אני מדבר על הציבור שיודע להבדיל בין השקפה להלכה ויש הרבה כאלה
והשיעור בלווין אינו מיועד כלל וכלל לבני התורה וז"ב

@דמדומי זריחה
נקוט האי כלל בידך,
בעלזער לא שולח את ילדיו לויז'ניץ בשביל היוקרה. - הוא מתייקר בבעלזא.
בעל תשובה כן שולח לחרדי בשביל היוקרה, אבל בהנחה שהוא בא להשתנות. - אחרת זו לא יוקרה.
ואוקי באתרין.

כי הם באמת רוצים לחקות את מה שיש שם (בשיטת הלימוד/חינוך/השקפה).

ובזה הם מתייקרים.

כי הם מבינים שגם מה שיש להם היום זה חיקוי של שם.
ללמוד מאחרים זה לא חיקוי "איזהו חכם הלומד מכל אדם", לא איזהו 'המחקה'...
כשמתאימים לסגנון, למסורת, לפסקים ולרבנים שלנו את מה שטוב שם זה פשוט חכמה לא חיקוי. לעומת זאת כשמבטלים את המסורת, מחדירים את אותם האשמות בזויות והופכים את הרב עובדיה ותלמידיו ללא לגיטימי-זה חיקוי עלוב שלהם...

@אלישמע וכל האחרים
אמנם אנו עדיין בשלב של גלות והסתר אבל יום אחד תהייה גאולה גם מהבחינת הזאת שהאמת תתקלף והחוסר לגיטימיות למרן הרב עובדיה ותלמידיו -להפוך אותם לאיזה בעלי תשובה/פושטים וכו', שהתחילה מאנשים שחפצים להקטינו והוחדרה באנשים טובים מתוכינו שהושפעו מהקמפיין שעשו על אותם תמימים שנבהלו וברחו... כי הפחד להשתייך ללא לגיטימי הוא עצום כדי לא להפוך ג"כ ללא לגיטימי...

אבל בסוף התורה היא האמת היחידית ולא משנה אצל מי היא נמצאת, ובאיזה סגנון היא, ולרב עובדיה יש מקום כן גם בהנהגה, בהשקפה כמו כל גדול אחר

היהדות תנצח את השקר הזה לגמרי-זה תהליך שקורה עם הרב בצלאל והרב סלים, אבל זה יושלם לגמרי גם בחלקים עם עולם הישיבות זה עוד לא קרה וגם אם זה ייקח זמן
בעזה"י זה יקרה כי האמת סופה לנצח את השקר גם אם הוא מכוסה בהמון כיסויים של צביעות באיצטלא של חומרות, דיקדוקי הלכה ועוד...

ללמוד מאחרים זה לא חיקוי "איזהו חכם הלומד מכל אדם", לא איזהו 'המחקה'...
כשמתאימים לסגנון, למסורת, לפסקים ולרבנים שלנו את מה שטוב שם זה פשוט חכמה לא חיקוי. לעומת זאת כשמבטלים את המסורת, מחדירים את אותם האשמות בזויות והופכים את הרב עובדיה ותלמידיו ללא לגיטימי-זה חיקוי עלוב שלהם...

אם אתה סבור שכוחא דהיתרא, ומחיקת כל המסורת הספרדית שלפני הרב עובדיה (העיקר שיהיה ע"פ השו"ע שהיה ספרדי כי אני ספרדי),
זה המסורת שלך, וזו היציאה שלך מהגלות.
הוא אשר אמרתי, זה לא הבני תורה שהייתי חפץ לימנות עליהם,
ואני מעדיף את הגלות שלי מאשר את הגאולה שלך.

אם אתה סבור שכוחא דהיתרא, ומחיקת כל המסורת הספרדית שלפני הרב עובדיה (העיקר שיהיה ע"פ השו"ע שהיה ספרדי כי אני ספרדי),
זה המסורת שלך, וזו היציאה שלך מהגלות.
זאת הטעייה,
כי היציאה מהגלות שאליה התכוונתי משמעותה נתינת מקום וערך לתורה עצמה ולכל גדול בין היתר גם לרב עובדיה ולדרכו (כי גם הרמב"ם לא היה לגיטימי בעיני רבים גם 70 שנה אחרי פטירתו) ולאיך שלפי שיטתו הוא רואה את אמיתות ההלכה ולסגנונו גם אם עושה זאת בתקיפות, בחריפות...
ואנו התלמידים לא נכניס את ראשינו בין הרים ונמחוק את מי שלא בא לנו אלא כ"א ילך אחר רבותיו-גם אחרי חכמי בבל

לחלוק הלכתית-אינה מחיקת המסורת הספרדית אלא הבעת עמדה המתבססת על הרבה ראשונים ואחרונים בחובה לשמוע למרא דאתרא באר"י,

מחיקה וחוסר לגיטימיות למי שלא סובר כמותי-
זה לא הבני תורה שהייתי חפץ לימנות עליהם
עכשיו על המשפט האחרון הייתי מביא גמ' בסנהדרין צח. אך מחמת כבודך אסתפק בכך....

ראשי תחתית