זה אחת מהפעולות, הוא הפך את רוב הציבור הספרדי לבני ישיבות ואברכי כוללים
האברכים זה לא עבודה שלו.
ועכ"פ האברכים שלו (מחסידיו) זה לא האברכים שלי. וד"ב.
גדלות אמיתית אינה לתקן את כל החסרונות אלא לקבל אותם-בבעלי המוסר זה נקרא הכנעה אל מול החולשות, (כמו שאמר פעם הרב שטיינמן שהרצון הזה זה גסות רוח-חוסר היכולת לחיות עם חולשות וחסרונות), המגזר הליטאי מתמודד עם כמויות חולשות והוא קיים וייקר למרות חולשותיו-איננו שלמים...
זה מה שאני טוען לך כל הזמן.
אף פעם לא הבנתי את הטענה למה אסור לחברי ש"ס לשלוח למוסדות ליטאים, הם רוצים יוקרה, הם לא מתוקנים בהכל עצם העזות דקדושה להילחם על כבוד הציבור הספרדי ראויה לשבח, זה שהם ממשיכים לשלוח למוסדות הללו בסדר-כשהמוסדות יהיו נחשבים כלפי כל כלל הציבור כמו שאני לא מצפה מרוטמן או לוין שלא ישלחו את הבן שלהם ללמוד באונברסיטת תל אביב...
יפה, וזה בדיוק התשובה לטענתך ל"ונהיה בעינינו כחגבים" - וטענתך "למה לא שמו את הרב עדס בקדמה".
מתקדם יפה.
זה לא משנה מה היה אז, כי עכשיו המטרה לייקר את העולם שלנו עכשיו אני לא יודע על ש"ס שמחקו את הרב עדס (ברור שיחידים כן ברוב טפשותם לזלזל בגאון דור) ייתכן ומתאים כשהרגישו נפגעים שלא עמד לצידם בתחילת הכרזת העצמאות ועשו טעות איומה העסקונה וישלמו ע"כ את המחיר, כי א"א לזלזל בת"ח... למרות ששמעתי פעם שש"ס אחרי פטירת הרב בעדני פנו לרב עדס שיכהן כנשיא מועצחה"ת והוא אמר שאינו מתעסק בענייני הנהגה
אני לא רוצה לייקר את העולם שלנו בצורה של חכם עובדיה אלא בצורה האחרת,
אתה לא מכיר שמחקו אותו ? - אתה באמת לא מכיר.
אפשר לומר את זה בצורה יותר אמיתית חינכו אותם לקבל מראש הישיבה הכל חוץ מהחלשות, חוץ מתלות, חוץ מחוסר הערך עצמי שרבינו יונה בדרכי העבודה אומר שזה הפתח הראשון בעבודת השם, לימדו אותם לא ללכת בנאמנות עיוורת אחרי רבותיהם כמו איזה כת שצריך לשמור את כל ההלכות שהרה"י פוסק כמוהם למרות שלפעמים מחמיר במה שאינו צריך (ואת זה אין בשום ישיבה ליטאית ללכת אחרי פסקי הלכה של הראש ישיבה) ובעיקר לא להתעסק בשטויות כמו הבדלי הכשרים בגלל סטיגמות...
זהו בדיוק,
מה שאתה קורא החלשות, זה מה שאני קורא (ואתה קראת למעלה - תיקון).
צריך להכיר בבעיות וכן לתקן אותן, לא לקבע אותן.
זה לא כבוד ספרדי, להגיד אני כזה וזהו.
הישיבות הוקמו בדיוק בשביל זה, לרומם את האדם...
אתה קורא לזה החלשה, בסדר, יהי כן.
(ההבדל בהכשרים זה לא סטיגמות, בעיני ראיתי, אבל עזוב זה לא משנה כבר, אנחנו עוד אלפי קילומטרים משם. - אבל רק לצורך הענין, הכשר של רב שכל המהות שלו זה כוחא דהיתרא עדיפא, לא יכול להשתוות להכשר שאצלו כוחא דאיסורא עדיפא...).