מנין לכת"ר שכן הוא?כמובן זה זול יותר
ולהצדיק את עצמם הם אומרים שיש בעיות של סירכות בלה בלה בלה
אני מכיר מומחים מבפנים שטוענים טענות גדולות עד שמים בזה.
מנין לכת"ר שכן הוא?כמובן זה זול יותר
ולהצדיק את עצמם הם אומרים שיש בעיות של סירכות בלה בלה בלה
מנין לכת"ר שכן הוא?
אני מכיר מומחים מבפנים שטוענים טענות גדולות עד שמים בזה.
שתיית החלב היא בעיה לכולי עלמא ולכל הכשרויות, ועיקר הטענה מי החליט שהזול קבע את השיקול, סתם הוצאת דיבה גרידא.זה שהמחיר זול בהרבה פוק חזי.
וזה שזה בלה בלה בלה, דאלת"ה א"כ היאך שותים חלב ?
שתיית החלב היא בעיה לכולי עלמא ולכל הכשרויות, ועיקר הטענה מי החליט שהזול קבע את השיקול, סתם הוצאת דיבה גרידא.
ביודעי ובמכירי קאמינאשתיית החלב היא בעיה לכולי עלמא ולכל הכשרויות, ועיקר הטענה מי החליט שהזול קבע את השיקול, סתם הוצאת דיבה גרידא.
מה אתה אומר?מה ? אסור לשתות חלב ?
את כולם?ביודעי ובמכירי קאמינא
מה אתה אומר?
כי כולם פוסלים רוב, אז אני שואל מה אתה סובר בזה.אמרת שלשתות חלב זו בעייה לכל הכשרויות.
כי כולם פוסלים רוב, אז אני שואל מה אתה סובר בזה.
אז לאיזה מסקנה אתה רוצה להוביל?הוא אשר אמרתי, מכאן שהוא בלה בלה בלה.
אם הבשר של... הוא טרייף, אז גם החלב הוא טרייף - אז איך שותים ?
הרי כך הם התחילו, שלא יכול להיות שיש כ"כ הרבה בשר, כי רוב הבהמות סרוכות.
ופתאום אנחנו רואים שגם לאחר בדיקת הסירכא יש הרבה הרבה בשר (ויותר מהבדצי"ם ההם), ושותים חלב בשקט.
אז לאיזה מסקנה אתה רוצה להוביל?
שאין סרכות?
אז לאיזה מסקנה אתה רוצה להוביל?
שאין סרכות?
אני לא יודע מה יש ומה אין גבי הסירכות , אבל מה שכן אני יודע
שלא שייך מבחינה טכנית ומציאותית שיהיה כשרות של "חלק ב"י"
כי כדי שיצא בשר חלק , זה יוצא 30 אחוז.
ואם נקביל את הכשר העדה החרדית מול הבדצי"ם הספרדים [קרי יורה דעה, ועטרה], נראה שמבחינה כמותית וטכנית הכשר העדה החרדית הוא הכי מהודר והכי נכון.
משום- שכמות השוק והשיווק בכל הארץ בבדצי"ם הספרדים הוא פי 10 לפחות [אם לא יותר] מאשר העדה החרדית.
דהעדה החרדית היא משווקת ואפשר להשיגה בסה"כ רק בערים החרדיות [פחות או יותר].
ואילו הבדצי"ם הנ"ל, בכל הארץ יצא קוום, ומופצים לרוב בכל הערים, צפון דרום מרכז פיריפרייה יישובי ספר, וכן ע"ז הדרך.
וכאן מתעוררת לי השאלה- אם מבחינה טכנית ומציאותית כדי שיצא "בשר חלק", זה רק 30 אחוז.
איך כל השוק מופץ בכזה הרבה עותקים ומשוכפל לכזה הרבה ערים פי כמה וכמה מבד"ץ העדה החרדית??
היה צריך להיות הפוך על הפוך, שהכשרויות שמקפידות על "חלק" השיווק שלהם יהיה דל ורזה הרבה פחות, ב- 70 אחוז לפחות.
וע"ז נאמר עולם הפוך ראיתי.
[וזה אומר דרשני].
השאלה היא לא מה כמות הבשר שהם מייצאים, אלא מה האחוזים של החלק שיוצא להם.אני לא יודע מה יש ומה אין גבי הסירכות , אבל מה שכן אני יודע
ואם נקביל את הכשר העדה החרדית מול הבדצי"ם הספרדים [קרי יורה דעה, ועטרה], נראה שמבחינה כמותית וטכנית הכשר העדה החרדית הוא הכי מהודר והכי נכון.
משום- שכמות השוק והשיווק בכל הארץ בבדצי"ם הספרדים הוא פי 10 לפחות [אם לא יותר] מאשר העדה החרדית.
ואילו הבדצי"ם הנ"ל, בכל הארץ יצא קוום, ומופצים לרוב בכל הערים, צפון דרום מרכז פיריפרייה יישובי ספר, וכן ע"ז הדרך.
וכאן מתעוררת לי השאלה- אם מבחינה טכנית ומציאותית כדי שיצא "בשר חלק", זה רק 30 אחוז.
איך כל השוק מופץ בכזה הרבה עותקים ומשוכפל לכזה הרבה ערים פי כמה וכמה מבד"ץ העדה החרדית??
היה צריך להיות הפוך על הפוך, שהכשרויות שמקפידות על "חלק" השיווק שלהם יהיה דל ורזה הרבה פחות, ב- 70 אחוז לפחות.
[וזה אומר דרשני].
השאלה היא לא מה כמות הבשר שהם מייצאים, אלא מה האחוזים של החלק שיוצא להם.
כי אם העדה"ח לצורך הדוגמא, משווקים כל חודש 10 טון בשר, ולצורך כך הם שוחטים 20 טון בשר.
ולעומתם ב"י משווקים 70 טון בשר, ולצורך כך שוחטים 210 טון בשר.
אז זה אומר שאצל העדה"ח 50% יוצא חלק, ואצל ב"י 33% יוצא חלק.
ואם להיפך אז להיפך.
כך שנידון צריך להיות כמה אחוזים מהשחיטה יוצא חלק, ולא כמה בשר הם משווקים.
כי הרי יש הכשרים קטנים שמשווקים בשר פחות מהעה"ד, וכי בגלל זה נאמר שהם יותר טובים?
מה שאתה כתבת הוא יכול להיות נכון בפני עצמו, אבל לא קשור לשאלה שהצבת כראיה לדבריך.אז לאיזה מסקנה אתה רוצה להוביל?
שאין סרכות?
מה שאתה כתבת הוא יכול להיות נכון בפני עצמו, אבל לא קשור לשאלה שהצבת כראיה לדבריך.
ואולי התשובה היא שהם מצהירים על פחות אחוזים כתרגיל שיווקי.אני לא יודע מה יש ומה אין גבי הסירכות , אבל מה שכן אני יודע
[וזה אומר דרשני].
ואולי התשובה היא שהם מצהירים על פחות אחוזים כתרגיל שיווקי.
ואם זה לא נח לאוזניך, אז תחשוב על שאר המקרים שהם פסלו דברים רק בגלל... ושאין בזה שום צד הלכתי, ואז תחזור למה שלמדונו שאת אשר התרת אסרתי ואת אשר אסרת היתרתי.
אני מתכוון שכיון שגם הרבנות מוציאה כמות של סרכות של יותר מחמישים אחוז, אז לכולי עלמא אי אפשר לקחת מזה אינדיקציה לחלב.אולי תסביר יותר.
אני מתכוון שכיון שגם הרבנות מוציאה כמות של סרכות של יותר מחמישים אחוז, אז לכולי עלמא אי אפשר לקחת מזה אינדיקציה לחלב.
מכל הבירורים שערכתי, מוסכם שיש משחטות של בית יוסף בעופות שהם מעולות לחלוטין, וגם זו שעם הרב גרוס. ולמרות זאת זה נשאר זול.וזה אולי (אני מדגיש אולי) גם מסביר את פשר המחיר הזול יותר. (נקודה למחשבה).
אם מוסכם אפילו על המקילים ביותר שאין כזה דבר רוב כשרות, אם כן איסור החלב או היתר החלב לא שייך למה שאתה מתיר או אוסר את הבשר.מה נכנס לפה רבנות ?
מכל הבירורים שערכתי, מוסכם שיש משחטות של בית יוסף בעופות שהם מעולות לחלוטין, וגם זו שעם הרב גרוס. ולמרות זאת זה נשאר זול.
אם מוסכם אפילו על המקילים ביותר שאין כזה דבר רוב כשרות, אם כן איסור החלב או היתר החלב לא שייך למה שאתה מתיר או אוסר את הבשר.
לא חושב שמישהו דואג, או מעניין אותו מהם הבחירות שלך/סדרי העדיפויות שלך....כבר אמרתי, תודה שכ"כ דואגים לי (ושלכמותי), באמת אין צורך.
כוונתי שהבד"ץ העדה החרדית ייתכן ומצהירה על מספרים, ואולי באמת פוסלת, רק בשביל השיווק.כוונתך שב"י מוציאים מספרים ואחוזים שקריים רק בשביל השיווק ???????
אני מבין שעל הרב גרוס גם כן אין אתה סומך?אולי ?
לא הבנתי כלל.ברבנות יש כשר ויש חלק.
עכ"פ, א"א להצהיר "טרייף", ואח"כ לסחור בחלב טרייף.