באנר תרומה

האם במאמר פתיחה של כתב עת ספרדי נכון שיהיה רב ליטאי?

באנר
זה שהמחיר זול בהרבה פוק חזי.
וזה שזה בלה בלה בלה, דאלת"ה א"כ היאך שותים חלב ?
שתיית החלב היא בעיה לכולי עלמא ולכל הכשרויות, ועיקר הטענה מי החליט שהזול קבע את השיקול, סתם הוצאת דיבה גרידא.

כי כולם פוסלים רוב, אז אני שואל מה אתה סובר בזה.

הוא אשר אמרתי, מכאן שהוא בלה בלה בלה.
אם הבשר של... הוא טרייף, אז גם החלב הוא טרייף - אז איך שותים ?
הרי כך הם התחילו, שלא יכול להיות שיש כ"כ הרבה בשר כשר, כי רוב הבהמות סרוכות.
ופתאום אנחנו רואים שגם לאחר בדיקת הסירכא יש הרבה הרבה בשר כשר (ויותר מהבדצי"ם ההם), ושותים חלב בשקט.

הוא אשר אמרתי, מכאן שהוא בלה בלה בלה.
אם הבשר של... הוא טרייף, אז גם החלב הוא טרייף - אז איך שותים ?
הרי כך הם התחילו, שלא יכול להיות שיש כ"כ הרבה בשר, כי רוב הבהמות סרוכות.
ופתאום אנחנו רואים שגם לאחר בדיקת הסירכא יש הרבה הרבה בשר (ויותר מהבדצי"ם ההם), ושותים חלב בשקט.
אז לאיזה מסקנה אתה רוצה להוביל?
שאין סרכות?

שאין סרכות?

לא, אלא שזה רק בלה בלה בלה.
כי היבי"א עצמו כתב באיזהו מקומן שבסופו של דבר אפשר לסמוך ולאכול.
וכיום כו"ע מודו שגם הבדצי"ם מקפידים בסרכות (ועד אחד נאמן באיסורים).
ומה שנשאר זה, איכות השוחטים ובודקים, ורמת הבדיקות, ושאר הטרפויות,
ובזה קשה עד קשה מאד לומר שב"י טובים יותר מכל אחד אחר. (על הרב מחפוד איני רוצה לדבר, אבל רק להרהר בקול רם, לא מסתבר שהוא יותר מאחרים, לכל היותר שוה אליהם. - אז מה האמירה המוזרה הזו שהבדצי"ם האשכנזים לא כשרים לספרדים ?).

שאין סרכות?

אני לא יודע מה יש ומה אין גבי הסירכות , אבל מה שכן אני יודע

שלא שייך מבחינה טכנית ומציאותית שיהיה כשרות של "חלק ב"י"

כי כדי שיצא בשר חלק , זה יוצא 30 אחוז.

ואם נקביל את הכשר העדה החרדית מול הבדצי"ם הספרדים [קרי יורה דעה, ועטרה], נראה שמבחינה כמותית וטכנית הכשר העדה החרדית הוא הכי מהודר והכי נכון.

משום- שכמות השוק והשיווק בכל הארץ בבדצי"ם הספרדים הוא פי 10 לפחות [אם לא יותר] מאשר העדה החרדית.

דהעדה החרדית היא משווקת ואפשר להשיגה בסה"כ רק בערים החרדיות [פחות או יותר].

ואילו הבדצי"ם הנ"ל, בכל הארץ יצא קוום, ומופצים לרוב בכל הערים, צפון דרום מרכז פיריפרייה יישובי ספר, וכן ע"ז הדרך.

וכאן מתעוררת לי השאלה- אם מבחינה טכנית ומציאותית כדי שיצא "בשר חלק", זה רק 30 אחוז.

איך כל השוק מופץ בכזה הרבה עותקים ומשוכפל לכזה הרבה ערים פי כמה וכמה מבד"ץ העדה החרדית??

היה צריך להיות הפוך על הפוך, שהכשרויות שמקפידות על "חלק" השיווק שלהם יהיה דל ורזה הרבה פחות, ב- 70 אחוז לפחות.

וע"ז נאמר עולם הפוך ראיתי.

[וזה אומר דרשני].

ואם נקביל את הכשר העדה החרדית מול הבדצי"ם הספרדים [קרי יורה דעה, ועטרה], נראה שמבחינה כמותית וטכנית הכשר העדה החרדית הוא הכי מהודר והכי נכון.

משום- שכמות השוק והשיווק בכל הארץ בבדצי"ם הספרדים הוא פי 10 לפחות [אם לא יותר] מאשר העדה החרדית.

ואילו הבדצי"ם הנ"ל, בכל הארץ יצא קוום, ומופצים לרוב בכל הערים, צפון דרום מרכז פיריפרייה יישובי ספר, וכן ע"ז הדרך.

וכאן מתעוררת לי השאלה- אם מבחינה טכנית ומציאותית כדי שיצא "בשר חלק", זה רק 30 אחוז.

איך כל השוק מופץ בכזה הרבה עותקים ומשוכפל לכזה הרבה ערים פי כמה וכמה מבד"ץ העדה החרדית??

היה צריך להיות הפוך על הפוך, שהכשרויות שמקפידות על "חלק" השיווק שלהם יהיה דל ורזה הרבה פחות, ב- 70 אחוז לפחות.

[וזה אומר דרשני].

וזה אולי (אני מדגיש אולי) גם מסביר את פשר המחיר הזול יותר. (נקודה למחשבה).

[וזה אומר דרשני].
השאלה היא לא מה כמות הבשר שהם מייצאים, אלא מה האחוזים של החלק שיוצא להם.
כי אם העדה"ח לצורך הדוגמא, משווקים כל חודש 10 טון בשר, ולצורך כך הם שוחטים 20 טון בשר.
ולעומתם ב"י משווקים 70 טון בשר, ולצורך כך שוחטים 210 טון בשר.
אז זה אומר שאצל העדה"ח 50% יוצא חלק, ואצל ב"י 33% יוצא חלק.
ואם להיפך אז להיפך.

כך שנידון צריך להיות כמה אחוזים מהשחיטה יוצא חלק, ולא כמה בשר הם משווקים.

כי הרי יש הכשרים קטנים שמשווקים בשר פחות מהעה"ד, וכי בגלל זה נאמר שהם יותר טובים?

השאלה היא לא מה כמות הבשר שהם מייצאים, אלא מה האחוזים של החלק שיוצא להם.
כי אם העדה"ח לצורך הדוגמא, משווקים כל חודש 10 טון בשר, ולצורך כך הם שוחטים 20 טון בשר.
ולעומתם ב"י משווקים 70 טון בשר, ולצורך כך שוחטים 210 טון בשר.
אז זה אומר שאצל העדה"ח 50% יוצא חלק, ואצל ב"י 33% יוצא חלק.
ואם להיפך אז להיפך.

כך שנידון צריך להיות כמה אחוזים מהשחיטה יוצא חלק, ולא כמה בשר הם משווקים.

כי הרי יש הכשרים קטנים שמשווקים בשר פחות מהעה"ד, וכי בגלל זה נאמר שהם יותר טובים?

במקומות שאני הסתובבתי (ונראה לי שכך זה ברוב ככל המקומות אם לא בכולם),
השחיטה הקלאסית היא של ב"י, ומידי פעם באים לשם העדה"ח ושוחטים ליין או שנים.
אאל"ט בשחיטה הקלאסית של ב"י יש הרבה יותר כשר מאשר בדעה"ח באחוזים (ואאל"ט לפעמים מה שיורד מהעדה"ח הולך גם לב"י שלב לפני הרבנות. אבל לא יכול להישבע ע"ז).

[וזה אומר דרשני].
ואולי התשובה היא שהם מצהירים על פחות אחוזים כתרגיל שיווקי.
ואם זה לא נח לאוזניך, אז תחשוב על שאר המקרים שהם פסלו דברים רק בגלל... ושאין בזה שום צד הלכתי, ואז תחזור למה שלמדונו שאת אשר התרת אסרתי ואת אשר אסרת היתרתי.

ואולי התשובה היא שהם מצהירים על פחות אחוזים כתרגיל שיווקי.
ואם זה לא נח לאוזניך, אז תחשוב על שאר המקרים שהם פסלו דברים רק בגלל... ושאין בזה שום צד הלכתי, ואז תחזור למה שלמדונו שאת אשר התרת אסרתי ואת אשר אסרת היתרתי.

כוונתך שב"י מוציאים מספרים ואחוזים שקריים רק בשביל השיווק ???????

וזה אולי (אני מדגיש אולי) גם מסביר את פשר המחיר הזול יותר. (נקודה למחשבה).
מכל הבירורים שערכתי, מוסכם שיש משחטות של בית יוסף בעופות שהם מעולות לחלוטין, וגם זו שעם הרב גרוס. ולמרות זאת זה נשאר זול.

אם מוסכם אפילו על המקילים ביותר שאין כזה דבר רוב כשרות, אם כן איסור החלב או היתר החלב לא שייך למה שאתה מתיר או אוסר את הבשר.

ברבנות יש כשר ויש חלק.
עכ"פ, א"א להצהיר "טרייף", ואח"כ לסחור בחלב טרייף.

כבר אמרתי, תודה שכ"כ דואגים לי (ושלכמותי), באמת אין צורך.
לא חושב שמישהו דואג, או מעניין אותו מהם הבחירות שלך/סדרי העדיפויות שלך....
בסוף זה אחריות שלך בבחירתך להיות עבד לסטיגמות/למיינסטרים או להיות עבד הבורא...-כי הנפש היא אנרגיה וצריך לדעת איך להשתמש באנרגיה הזאת ועל חשבון מה, וכל אחד בוחר לעצמו במה למקד אותה האם בנושאים מהותיים, בערכים אמיתיים או בערכים סביבתיים-להתרחק מכל דבר שיכול להזכיר שיוך , זה לא עובד גם וגם דבר על חשבון השני...

אך היות ואתה נמצא בפורום ציבורי וזה רשות הרבים יש לך אחריות למה שאתה כותב, ואם זה טענות עקומות, שמחלישות את הגדלות שקיימת אצלינו שמקטינות חלק מגדולי ישראל, וציבורים שלמים שהולכים אחריהם, עם חוסר לגיטימיות וההשמצות שהתחילה מאנשים שהייתה להם סיבה מאוד טובה ושלילית להקטין אותנו בטיעונים שהם בעיקר שקריים ומבלבלים...., ואותם אתה משפריץ על אברכים יראי ה', שכל חטאם שהחליטו לקבל את המקום שה' קבע בשבילם ולא להיות משעובדים לאחרים.... אז צריך להשים את הדברים על מקומם ועל אמיתתם...

ובעיקר אין לך שום זכות לזלזל בשום ת"ח!!! אתה לא ברמה והקומה התורנית של הרב יצחק יוסף שיכול אפי' להתבטאות כמוהו כמו שהוא מתבטא בלווין מה לעשות אינך בדרגתו (כ"ש המילים ואופן התגובות שלך החמורות שבעתיים... ) כשר' יונתן אייבשיץ והיעב"ץ נחלקו אלו עם אלו כי אם אמרו אחד על השני מילים קשות לתלמידי שני הצדדים היה אסור לדבר כך וזה ברור ופשוט!!!

כוונתך שב"י מוציאים מספרים ואחוזים שקריים רק בשביל השיווק ???????
כוונתי שהבד"ץ העדה החרדית ייתכן ומצהירה על מספרים, ואולי באמת פוסלת, רק בשביל השיווק.

[קוריוז: יש איטליז בשוק הבוכרים, איטליז ידוע, בגדול בכשרות של הרב מחפוד. ואחד מהעובדים סיפר לי לפני שנים רבות, שהם מחזיקים שקיות שחורות בשביל כל הצ'אלמרים שהם משגיחים בעדה החרדית, שהם קונים שמה בשושו].

ראשי תחתית