האם זה חכם לשלוח ילדים להתפרע בכבישים?

אפשר לדון מה היה שם ומה לא, אבל לא זה הנושא.
כל האנשים שמכים על חטא על הלב של השני זה מגיע (ב-95% אחוז) משנאה למשתתפי העצרת ולציבור אליו משתייך ההרוג הי"ד.
גם אם מישהו היה מקבל התקף לב במהלך העצרת היינו שומעים מהם זמירות דומות.
צביעות ושנאה.

ההשוואה להלוויות ולעצרות היא לעג לאינטלגנציה. עצרת תפילה שקטה היא עצרת תפילה ותו לא, הלוויה היא הלוויה ותו לא, גם אם יש מפגע - לא בידינו, ובדרך כלל אין נפגעים.
עצרת תפילה המונית היא במה לסיכון חיי המונים מקריסת מרפסות ונפילה מגגות, וזה ידוע מראש לכולם, גם בהפגנה בד"כ אין הרוגים, כל השאר שנאה והטרלה.

השנאה וההטרלה היא מצידכם, לכל מי שכותב אחרת מקו המחשבה שלכם. בליבי אין שמץ שנאה לאף אחד, והלוואי וההפגנות היו משיגות את מטרתן.

בעצרת תפילה אין מפגעים רוחניים וגשמיים וסיגול מידות רעות והתנהגות בהמית כמו בהפגנות ומחאות. ההוא שקפץ והתאבד כלל לא קשור לאירוע. בהלוויות, המפגע היחיד שהיה הוא בהלוויית הגר"ש וואזנר וגם שם מדובר באירוע לא צפוי.

אבל בהפגנות ומחאות אפשר בקלי קלות לצפות מראש את הוונדליזם ואת הרצחו של הבחור הנ"ל. ואני יכול לומר כבר עכשיו שכך יהיה בהפגנה הבאה (וונדליזם, לא רצח).

איני יודע מידיעה,
אבל להשערתי זה לא קשור כלל לעצרת,
העצרת התקיימה בבר אילן,
הפיגוע בכלל בשמגר,
זה מרחק גדול בהליכה,
לא היה תחבורה,
הבחור ז"ל הוא מרמות, והקו הדורס הוא הקו של רמות קו 64,
הוא כנראה רצה לעלות אליו
ורבו עם הנהג והנהג לא פתח את הדלת
וכנהוג, לצערינו, במחוזותינו שחוסמים את האוטובוס כדי שיפתח את הדלתות
כך זה נראה לי מהתיעודים שפורסמו

הייתי הבוקר אצל ר' עזריאל אויערבך, והוא היה שבור ורצוץ מהמאורע. ואמר שאנחנו צריכים לעשות חשבון הנפש בענין ההפגנות.

מעניין אם גם חשבון הנפש הזה הוא "שנאה והטרלה" בעיניהם של השונאים והמטרילים...

גם אם מישהו היה מקבל התקף לב במהלך העצרת היינו שומעים מהם זמירות דומות. צביעות ושנאה.

בהפגנה בד"כ אין הרוגים, כל השאר שנאה והטרלה

עצרת תפילה המונית היא במה לסיכון חיי המונים מקריסת מרפסות ונפילה מגגות,

יש הבדל בין במה לסיכון המוני
ולבין לסכן בפועל.

כשאתה נותן הוראה לצעירים להתפרץ לכבישים ולחסום וכלשונם "להרעיש עולם ומלואו" , זה לקחת את הסיכון שלהם על הידיים שלך
לא ראיתי שאמרו לאחר הלווית הרב וואזנר שצריך לבטל לוויות של גדולי ישראל כי קרה שם אסון,
לא ראיתי לפני עצרת המיליון שאמרו לבטל את העצרת כי הרי תמיד אנשים מטפסים ומסתכנים והרי בידוע שאין סומכין על הנס.

ההבדל בין המקרים - שבמקרים של לוויות ועצרות אין הוראה רשמית של סכנות , אך במקרה דנן שאתה מורה לחסום מכוניות ולרדת לכבישים וצמתים אזאי אתה נתפס בכל ההשלכות

מעניין למה אני לא מאמין לניק אנונימי בפורום וירטואלי...
אך לתשו"ל לא זה מה שאמרתי, דיברתי על מי שמכה על הלב של השני בסלח לנו, מי שמכה על ליבו זה ענין אחר לגמרי.

במקרה נקלעתי שלא בטובתי אתמול לפריפריה של ההפגנה, ובמקרה אני מכיר את הגוון הסוציאלי [ניסיתי להיות מנומס...] של תלמידי הגר"ע אוירבאך, ובמובן עקיף גם אני נמנה עליהם, ובטח ובטח שאני נמנה על מעריציו והמתאווים לידבק בדרכיו, אלה שהשתוללו שם [אני עמדתי בפניה ימינה מגשר המיתרים לכיוון בגין צפון ועמדתי שם לפחות חצי שעה] קשה לי להאמין שהם קשורים לתלמידי הגר"ע אוירבאך, ואם כבר באנו לתת להם קשר עקיף הייתי מסתכן בהשערה שהם שייכים ללהב"ה או ללה פמיליה [כמובן זו הגזמה - אבל הם פשוט חבר'ה צעירים שמשום מה זה נראה להם מגניב לחפש מי ערבי ולשרוף פחים ולהתקוטט עם שוטרים משני המינים].
אם כבר באנו להפיק לקחים, אז הכיוון צריך להיות יותר בעניין החינוך לרוממות ולגדלות האדם, להנהגה אצילית ומכובדת, ולסגנון הולם, ובזה יש בעיה בכל הדור הזה ולא אצל פלג כזה או אחר.

קשה לי להאמין שהם קשורים לתלמידי הגר"ע אוירבאך,

גם המראות שראינו בחודשים האחרונים , של מפגינים שנדרסו בכביש גהה , גם שם לא קשורים לר' אויירבאך?

זה שבנס לא קרה שם כלום ורק מכות יבשות זה לא הופך את זה ללגיטמי

גם המראות שראינו בחודשים האחרונים , של מפגינים שנדרסו בכביש גהה , גם שם לא קשורים לר' אויירבאך?

זה שבנס לא קרה שם כלום ורק מכות יבשות זה לא הופך את זה ללגיטמי
אני לא מעודכן, ואם כן אני מתחבר לביקורת.
אבל מה שהיה אתמול זה היה מעבר לכל פורפורציה, הם צווחו צווחות אימים רדפו אחרי כל נהג וחיפשו אם הוא יהודי או ערבי, זרקו אבנים, ניסו להתעמת פיזית בכל צורה שהיא עם שוטרים ושוטרות, שברו דברים שרפו פחים ועוד ועוד, ומצורת לבושם ותספורותיהם וסגנון דיבורם הם לא שייכים לתלמידי הגר"ע.

ועוד לקינוח - מהפגנה ספוטנית של הפלג

עיין כאן - הפגנה ספונטנית של "הפלג"

https://www.emess.co.il/radio/1793159

ועוד לקינוח - מהפגנה ספוטנית של הפלג

שניהם חסומים אצלי. אם תוכל להוריד ולשלוח כאן או בפרטי תבורך.

פשוט מגוחך בעיני כל ההפגנות האלה והכוחניות הגדולה שיש בהן.
כאילו שהמדינה באמת פוחדת מכמה עצניקים שחוסמים כבישים.
אם יעלו למדינה ולאזרחים באמת על העצבים - המשטרה תפרק להם עצם עצם עם אלימות פסיכית, ואפילו הרוגים, ותהיה לגיטימציה בעם להמשיך.
אתם חושבים שאתם מפחידים או מופרעים יותר מהחבר'ה של תראבין?
וגם מהם המשטרה לא באמת מפחדת, אלא בעיקר תדמיתית.
אזרחים לא יכולים באמת להילחם עם כוח של משטרה, וכל הגישה הזו של הקנאות היא כוחי ועוצם ידי אחד גדול.

כשאתה נותן הוראה לצעירים להתפרץ לכבישים ולחסום וכלשונם "להרעיש עולם ומלואו" , זה לקחת את הסיכון שלהם על הידיים שלך
ודווקא ביום האסון לא היה כזאת הוראה כי זה היה עצרת ולא הפגנה, אולי אם יש הוראה של רב אז יש שמירה משמים:)

אם יעלו למדינה ולאזרחים באמת על העצבים - המשטרה תפרק להם עצם עצם עם אלימות פסיכית, ואפילו הרוגים, ותהיה לגיטימציה בעם להמשיך.
אזרחים לא יכולים באמת להילחם עם כוח של משטרה, וכל הגישה הזו של הקנאות היא כוחי ועוצם ידי אחד גדול.
זה לא מדויק.
כמה שנים לקח למדינה לטפל בבדואים? וגם זה רק לפני בחירות, וכל השמאל משתולל...
יש לאבי ידיד מזרחי מסורתי שזכה במכרז לאיזה מגרש לבנות בו, התקשרו אליו מאחד הפלגים של הישוב הישן ואמרו לו שלא בדקו אם יש שם קברים, הוא נפנף אותם בביטול, למחרת בבוקר הוא בא ומצא שם 250 איש בערך יושבים על הקרקע המיועדת ואוכלים סנדוויץ'... יש לו חבר שהוא מפקד מג"ב צפון, הוא התקשר אליו, אותו מפקד אמר לו שאפשר לפנות אותם בכוח אבל הוא ממש ממליץ לו להגיע איתם להבנות...
זכור את הפגנות האתיופים, ואת הפגנות קפלן, ועוד ועוד.
יש מציאות שהמדינה מכריזה מלחמה בחזרה כמו בהתנתקות וכמו שעכשיו מנסים לעשות עם חלק קטן מהבדואים, אבל אף אחד לא יכול לדעת במה זה תלוי.
החסרון העיקרי בהפגנות הוא השחתת הנפש לדעתי אבל זה כבר נושא אחר.

ודווקא ביום האסון לא היה כזאת הוראה כי זה היה עצרת ולא הפגנה, אולי אם יש הוראה של רב אז יש שמירה משמים:)
בכלל 200 מנה
אם הנוער הזה מוסת ומודח שבכל אירוע של עצרת צריך לחסום ולהתפרע, כמה הוריו ורבותיו צריכים ליתן את הדין

למה משנת תשע"ח הפסיקו לעצור עריקים ממפלגת עץ?

זה קרה גם ע"י יהודי
זה לא סותר בכלל את זה ש
אבל צריך להבין, ערבי הוא פצצה. כפשוטו. מדליקים אותו הוא מתפוצץ. ולכן מי שעצבן את הערבי צריך לעשות חשבון נפש גדול מאוד.

ראשי תחתית