המפגינים - "רוצחים בשגגה"

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
אם כך מה ההתר לעשות לוויה או הכנסת ס''ת ברה''ר ?
משום שזהו אחד משימושי רשות הרבים, ומוסכם על כולם שיעשו לוויות והכנסות ס"ת, מה שאין כן חסימה שאינה שימוש אלא כל כולה הפרעה לשימוש ואינה מוסכמת על איש מלבדכם.
עובדתית זה מנהג המדינה (וכל מדינה דמוקרטית) שכל מי שפוגעים פה יוצא ועושה הפגנות.,
אני לא מבין על מה אתה מתווכח, על העובדה הפשוטה הזו ?
אינך מבין מהי ההגדרה ההלכתית של מנהג המדינה.
מנהג מדינה אינו דבר מחייב. בהלכות לגביהן נאמר "הכול כמנהג המדינה" - הכוונה היא ששנים שערכו ביניהם הסכם כל שהוא, מן הסתם דעתם לעשותו כפי מנהג המדינה. אבל אם הם התנו מראש שמנהג המדינה אינו מחייב אותם, הוא אינו מחייב והכול הולך אחר הסיכום, כידוע לכל מי שפתח חו"מ.
ולעניינו השותפות ברשות הרבים התחילה לפני שנוצר (כביכול) מנהג מדינה לחסום כבישים, והיא לא נעשתה על דעת מנהג זה.

ברכוש של רבים, באופנים מסויימים רצון הרוב קובע את אופן השימוש. אבל רצון הרוב במדינה הוא שלא יחסמו כבישים. אם רצון הרוב היה שיחסמו כבישים, החוק כבר היה מתיר זאת והמשטרה לא היתה מפנה.

@משיב כהלכה
אני קורא את הודעותיך, אבקש דבר קטן, אתה מגנה את הדריסות בהפגנות או שהן מקובלות ולגיטימיות?

מדבריך נשמע כאילו יש לך הוה אמינא שאתן לגיטימציה לדריסת בחורים. אשמח לשמוע מהו ההגיון המעוות שעומד מאחרי הדברים.

מציע לך להיכנס היום לכולל ולשאול את החברים כדלהלן:
יש בחור חילוני גמור, שלצערי הרב אין לי שום דרך להשפיע עליו להיות קצת פחות חילוני, אבל בדבר אחד הוא ינהג כפי דעתי: בשאלת ההליכה לצבא.
הוא לא יתדרדר שם רוחנית מעבר למה שהוא כבר כעת, כי אין מקום נמוך יותר לרדת אליו.
אין כמובן שאלה של ביטול תורה ביחס לאיש שלא יודע מה זה שמע ישראל רח"ל.
מה לומר לו? להתגייס או לא?
אם הרוב יענו לך שתאמר לו לא להתגייס כי יש כאן חשש פיקוח נפש גשמי, וכדברי הגר"מ זילבר בשם הרב מטשעבין, אות הוא כי צדקת ואני חי בבועה.
ומכיוון שאני לעצמי בטוח לחלוטין מה יאמרו לך הרוב, על כן אני פוטר אותך מראש מעריכת הסקר הנ"ל.
מה אתה רוצה עם החזרה האינסופית על המנטרה הזו?

אבל באותה מידה ברור שגם שני האשמים השניים יש להם חלק בדריסה בגרמא
אתה שומע את עצמך 'באותה מידה' !!!
ערבי ימ"ש שנותן גז על הדוושה מול בן אדם ודורס אותו שווה באשמה לבן אדם אחר שצועק ובועט לידו, שניהם יתנו את הדין בשווה על המוות הזה.

באמת?!

מדבריך נשמע כאילו יש לך הוה אמינא שאתן לגיטימציה לדריסת בחורים. אשמח לשמוע מהו ההגיון המעוות שעומד מאחרי הדברים.
ברור שלא,
אבל ככה זה נשמע,
נראה כאילו אתה מתחרה להיות זה שהכי 'עומד מהצד' ומנסה לירות בתוך הנגמש החרדי.
לא יודע, ככה זה נראה לי,
מקווה שטעיתי.

שאלתי אותך מה ההיגיון, ואתה ממשיך עם היגיון יותר מעוות מהראשון.

אשמח לשמוע מה מכל מה שכתבתי הוא בעיניך "ירי בנגמ"ש", וכיצד אני "עומד מהצד", נראה לי שנקטתי כאן צד ברור מאוד, כדעת רוב גדולי הדור.

אני לא מגנה צד מסויים יותר ממה שגדולי הדור גינו אותם.

לדבריך אסור להביע ביקורת על מחללי שם שמים, כי זה ירי בנגמ"ש? מה לי ולנגמ"ש הבוער שלהם, מי בכלל נכנס אליו?

מי שהביע ביקורת (החזון איש, הגר"ד לנדו, והרשימה ארוכה) הוא יורה בנגמ"ש?

ערבי ימ"ש שנותן גז על הדוושה מול בן אדם ודורס אותו שווה באשמה לבן אדם אחר שצועק ובועט לידו, שניהם יתנו את הדין בשווה על המוות הזה.
באמת?!

מה לך מתרגש ומתפעם, לא קראת את דברי החזו"א שהבאתי לעיל?

"אותם אלו שעודדו את המפגינים לנהוג כך, לא מבעיא שהם ייתבעו על החילול השם שנגרם, אלא שקולר כל מכה ומכה שקיבלו המפגינים יהא תלוי בצווארם של אלו".

אני לא מגנה צד מסויים יותר ממה שגדולי הדור גינו אותם.

לדבריך אסור להביע ביקורת על מחללי שם שמים, כי זה ירי בנגמ"ש? מה לי ולנגמ"ש הבוער שלהם, מי בכלל נכנס אליו?

מי שהביע ביקורת (החזון איש, הגר"ד לנדו, והרשימה ארוכה) הוא יורה בנגמ"ש?
1. טוב, נגיד.
2. תפנה אותי למילים שכתבת היכן שהוא נגד אדם שאינו שותו"מ ...
3. כנ"ל.
אלא שקולר כל מכה ומכה שקיבלו המפגינים יהא תלוי בצווארם של אלו".
בשווה לערבי שדרס?

לא הבנתי, מה יש לי לכתוב בהקשר הזה על אדם שאינו שומר תורה ומצוות?
יש כאן שני צדדים, שלדעתי שניהם לא בסדר, אבל ברור שצד הדורס גרוע בהרבה, צריך להשחיל את המילים האלו, זה נחוץ, שלא ישמע כנקיטת עמדה שלא באמת משקפת מה שאתה חושב.
הבנת הנקרא, כל מכה ומכה (ודריסה) היא מחמתם ויענשו על זה.
זה מה שגם אני כתבתי, אך לא ב'שווה'.
יש גרימת מוות ברשלנות ויש בקלות דעת ויש בגרמא ויש ויש ...

יש כאן שני צדדים, שלדעתי שניהם לא בסדר, אבל ברור שצד הדורס גרוע בהרבה, צריך להשחיל את המילים האלו, זה נחוץ, שלא ישמע כנקיטת עמדה שלא באמת משקפת מה שאתה חושב.

מה לא בסדר בצד שיושב בישיבה או בכולל ולומד תורה? שהוא לא בהמה כמו הבהמות שנמצאים באותה שעה בכבישים?

תבדוק מה לא בסדר איתך ידידי, כי המקלדת שלך לא מפסיקה לפלוט שטויות בדקות האחרונות.

אנחנו צריכים להוקיע את הצד הדורס? לטובת הערבים שקוראים בפורום?

באמת?!
הפסיקו אצלכם לקרוא את השפה העברית הטמאה רח"ל?
אפילו לא קראת מה כתבתי. או שאתה לא מבדיל בין רצח ביד לבין רצח בגרמא.

אנחנו צריכים להוקיע את הצד הדורס? לטובת הערבים שקוראים בפורום?
להוקיע את הרוח הנושבת כאילו ההפגנות שנעשות שם גרועות יותר מהחילונים וההפגנות שלהם ....
עם כל חובר ההסכמה, עם כל הסלידה הכל מכל, אבל עדיין זה עדין ...
בשווה, פשוטו כמשמעו, יענשו בעונשו של הדורס.
יפה, זוהי נקודת המחלוקת ביננו, לדעתך הנהג והמפגינים שווים, לדעתי לא. אוקי. נקודה זו מיצינו.
הפסיקו אצלכם לקרוא את השפה העברית הטמאה רח"ל?
אפילו לא קראת מה כתבתי. או שאתה לא מבדיל בין רצח ביד לבין רצח בגרמא.
קראתי את הגרמא שלך, שמתי לב,
וכתבתי שגם בתוך גרמא יש סוגים, זה בסדר.
אבל שוב, הקצנתם,

למסקנה, יש מחלוקת שלא קשורה אלי. דעת הרב @משיב כהלכה שדין המפגין והנהג שווה. דעת הרב @מרנן ורבנן שהמפגין הוא גרמא ולא גילה לנו דעתו בדבר הנהג, אך משמע דחמיר טפי.

ודעתי אני, שהנהג רוצח (קרוב למזיד) והמפגין יתן את הדין על חלקו, אם כי לא נחשב לרוצח אף לא בגרמא.

להוקיע את הרוח הנושבת כאילו ההפגנות שנעשות שם גרועות יותר מהחילונים וההפגנות שלהם ....
עם כל חובר ההסכמה, עם כל הסלידה הכל מכל, אבל עדיין זה עדין ...
ודאי שהם הרבה הרבה יותר גרועות מהפגנות קפלן!
א. בקפלן יש הרבה פחות אלימות.
ב. מהחילונים אני כמעט ולא מצפה.
יפה, זוהי נקודת המחלוקת ביננו, לדעתך הנהג והמפגינים שווים, לדעתי לא. אוקי. נקודה זו מיצינו.
ברור שהם לא שווים.
הוא יותר אשם כי הוא לחץ בפועל על הדוושה, ומאידך הם יותר אשמים שכן "הם התחילו".
קראתי את הגרמא שלך, שמתי לב,
וכתבתי שגם בתוך גרמא יש סוגים, זה בסדר.
אבל שוב, הקצנתם,
לטעמי עדיין לא יצאנו ידי חובת מחאה נגד עסקני הפלג ומארגני הפרעות.
למסקנה, יש מחלוקת שלא קשורה אלי. דעת הרב @משיב כהלכה שדין המפגין והנהג שווה. דעת הרב @מרנן ורבנן שהמפגין הוא גרמא ולא גילה לנו דעתו בדבר הנהג, אך משמע דחמיר טפי.
גילתי דעתי פעמים רבות בצורה מאוד ברורה
ודעתי אני, שהנהג רוצח (קרוב למזיד) והמפגין יתן את הדין על חלקו, אם כי לא נחשב לרוצח אף לא בגרמא.
ונאמר אמן

2. יש לציין שכל מי שמשתתף בהפגנות של עץ יודע היטב שציבור בני התורה מעולם לא עושה דברים כאלו, וכל צעדי ההפגנה שלהם הוא רק בחסימת כבישים (באמצעות ישיבה על הכביש, או מעגל אחד גדול על פני כל הצומת, וכדו') ובשום אופן לא במעשי אלימות והתגרות
אמן ואמן.

ולמיטב ידיעתי אין שום קשר בין דרכו של ר' שמואל לבין היהדות הספרדית על כל פלגי
מה עם הרב עדס?
מה עם חכם שלום שמתחילה נטה מאוד לצד הזה והדברים ידועים
(ג.נ אני בצד שלך כאן, אבל אין עניין לסלף את העובדות)

מה עם הרב עדס?
מה עם חכם שלום שמתחילה נטה מאוד לצד הזה והדברים ידועים
(ג.נ אני בצד שלך כאן, אבל אין עניין לסלף את העובדות)
גם ר''מ צדקה, רב''צ מוצפי, רי''ח סופר, ועוד, לא ממש נמצאים בצד 'שלנו' בענין זה ...

אין שום קשר לחילונים ולהפגנות שלהם, אולי תרצה גם השוואה לקופים?

אין נפק"מ אם ההפגנות שלהם טובות יותר או גרועות יותר, ולא אכפת לנו מהם כלל, אכפת לנו רק מעצמנו.

יש לך מחלוקת עם החזו"א, אני לא דנתי איתך כלל בענין זה. דנת עם מישהו אחר ואני רק ציטטתי לך את לשון החזו"א. הוא לא דיבר מצד "שווים" אלא מצד זה שהם ענושים בעונשו (וזה אותו דבר).

כזה שיח חרשים לא ראיתי מעודי. אתה בעל המחלוקת, והמחלוקת לא קשורה אליך.... את דעת החזו"א אתה מציג כ"דעת הרב משיב כהלכה"... ולקינוח, דעתך שהנהג רוצח (כביכול מישהו טען שהנהג הוא צדיק הדור).

ברור שהנהג רוצח, אבל למי אכפת כאן מהנהג? קראת את כותרת האשכול? המפגינים הם רוצחים, לפי הגר"מ זילבר! ועונשם יהיה כעונש הנהג, לפי החזו"א!

חביבי גדלתי כעצניק חייתי את הדעות האלה לפני ולפנים הלכתי לר' שמואל להתקבל בישיבה [הייתי צעיר והוא אמר לי להגיע מאוחר יותר]
ואחרי הודעתיך את כל אלה אני אומר לך שאתה חי בבועה
מעניין אותי אם יש כאן מישהו שמאמין.
צדיק, ברית הקנאים לא עסקו בהפגנות רחוב... לך תלמד היסטוריה.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית