ידידי היקר.
גם להפגנות בימינו קוראים עצרת תפילה.
לא משנה איך קוראים לזה, משנה מה עושים. אתם חוסמים כבישים, הם לא.
ידידי היקר.
ידידי היקר.
משום שזהו אחד משימושי רשות הרבים, ומוסכם על כולם שיעשו לוויות והכנסות ס"ת, מה שאין כן חסימה שאינה שימוש אלא כל כולה הפרעה לשימוש ואינה מוסכמת על איש מלבדכם.אם כך מה ההתר לעשות לוויה או הכנסת ס''ת ברה''ר ?
אינך מבין מהי ההגדרה ההלכתית של מנהג המדינה.עובדתית זה מנהג המדינה (וכל מדינה דמוקרטית) שכל מי שפוגעים פה יוצא ועושה הפגנות.,
אני לא מבין על מה אתה מתווכח, על העובדה הפשוטה הזו ?
@משיב כהלכה
אני קורא את הודעותיך, אבקש דבר קטן, אתה מגנה את הדריסות בהפגנות או שהן מקובלות ולגיטימיות?
אולי חסימת הכביש? חשבת על הכיוון?איזה בריונות וונדליזם יש בהפגנות הפלג כנגד הגיוס. ???????????..
אדרבה תאיר את עיני ?
מה אתה רוצה עם החזרה האינסופית על המנטרה הזו?מציע לך להיכנס היום לכולל ולשאול את החברים כדלהלן:
יש בחור חילוני גמור, שלצערי הרב אין לי שום דרך להשפיע עליו להיות קצת פחות חילוני, אבל בדבר אחד הוא ינהג כפי דעתי: בשאלת ההליכה לצבא.
הוא לא יתדרדר שם רוחנית מעבר למה שהוא כבר כעת, כי אין מקום נמוך יותר לרדת אליו.
אין כמובן שאלה של ביטול תורה ביחס לאיש שלא יודע מה זה שמע ישראל רח"ל.
מה לומר לו? להתגייס או לא?
אם הרוב יענו לך שתאמר לו לא להתגייס כי יש כאן חשש פיקוח נפש גשמי, וכדברי הגר"מ זילבר בשם הרב מטשעבין, אות הוא כי צדקת ואני חי בבועה.
ומכיוון שאני לעצמי בטוח לחלוטין מה יאמרו לך הרוב, על כן אני פוטר אותך מראש מעריכת הסקר הנ"ל.
שמה זה מתחיל, והולך ומדרדראולי חסימת הכביש? חשבת על הכיוון?
אתה שומע את עצמך 'באותה מידה' !!!אבל באותה מידה ברור שגם שני האשמים השניים יש להם חלק בדריסה בגרמא
ברור שלא,מדבריך נשמע כאילו יש לך הוה אמינא שאתן לגיטימציה לדריסת בחורים. אשמח לשמוע מהו ההגיון המעוות שעומד מאחרי הדברים.
אתה שומע את עצמך 'באותה מידה' !!!
ערבי ימ"ש שנותן גז על הדוושה מול בן אדם ודורס אותו שווה באשמה לבן אדם אחר שצועק ובועט לידו, שניהם יתנו את הדין בשווה על המוות הזה.
באמת?!
1. טוב, נגיד.אני לא מגנה צד מסויים יותר ממה שגדולי הדור גינו אותם.
לדבריך אסור להביע ביקורת על מחללי שם שמים, כי זה ירי בנגמ"ש? מה לי ולנגמ"ש הבוער שלהם, מי בכלל נכנס אליו?
מי שהביע ביקורת (החזון איש, הגר"ד לנדו, והרשימה ארוכה) הוא יורה בנגמ"ש?
בשווה לערבי שדרס?אלא שקולר כל מכה ומכה שקיבלו המפגינים יהא תלוי בצווארם של אלו".
תפנה אותי למילים שכתבת היכן שהוא נגד אדם שאינו שותו"מ
בשווה לערבי שדרס?
יש כאן שני צדדים, שלדעתי שניהם לא בסדר, אבל ברור שצד הדורס גרוע בהרבה, צריך להשחיל את המילים האלו, זה נחוץ, שלא ישמע כנקיטת עמדה שלא באמת משקפת מה שאתה חושב.לא הבנתי, מה יש לי לכתוב בהקשר הזה על אדם שאינו שומר תורה ומצוות?
זה מה שגם אני כתבתי, אך לא ב'שווה'.הבנת הנקרא, כל מכה ומכה (ודריסה) היא מחמתם ויענשו על זה.
יש כאן שני צדדים, שלדעתי שניהם לא בסדר, אבל ברור שצד הדורס גרוע בהרבה, צריך להשחיל את המילים האלו, זה נחוץ, שלא ישמע כנקיטת עמדה שלא באמת משקפת מה שאתה חושב.
זה מה שגם אני כתבתי, אך לא ב'שווה'.
יש גרימת מוות ברשלנות ויש בקלות דעת ויש בגרמא ויש ויש ...
הפסיקו אצלכם לקרוא את השפה העברית הטמאה רח"ל?אתה שומע את עצמך 'באותה מידה' !!!
ערבי ימ"ש שנותן גז על הדוושה מול בן אדם ודורס אותו שווה באשמה לבן אדם אחר שצועק ובועט לידו, שניהם יתנו את הדין בשווה על המוות הזה.
באמת?!
להוקיע את הרוח הנושבת כאילו ההפגנות שנעשות שם גרועות יותר מהחילונים וההפגנות שלהם ....אנחנו צריכים להוקיע את הצד הדורס? לטובת הערבים שקוראים בפורום?
יפה, זוהי נקודת המחלוקת ביננו, לדעתך הנהג והמפגינים שווים, לדעתי לא. אוקי. נקודה זו מיצינו.בשווה, פשוטו כמשמעו, יענשו בעונשו של הדורס.
קראתי את הגרמא שלך, שמתי לב,הפסיקו אצלכם לקרוא את השפה העברית הטמאה רח"ל?
אפילו לא קראת מה כתבתי. או שאתה לא מבדיל בין רצח ביד לבין רצח בגרמא.
ודאי שהם הרבה הרבה יותר גרועות מהפגנות קפלן!להוקיע את הרוח הנושבת כאילו ההפגנות שנעשות שם גרועות יותר מהחילונים וההפגנות שלהם ....
עם כל חובר ההסכמה, עם כל הסלידה הכל מכל, אבל עדיין זה עדין ...
ברור שהם לא שווים.יפה, זוהי נקודת המחלוקת ביננו, לדעתך הנהג והמפגינים שווים, לדעתי לא. אוקי. נקודה זו מיצינו.
לטעמי עדיין לא יצאנו ידי חובת מחאה נגד עסקני הפלג ומארגני הפרעות.קראתי את הגרמא שלך, שמתי לב,
וכתבתי שגם בתוך גרמא יש סוגים, זה בסדר.
אבל שוב, הקצנתם,
גילתי דעתי פעמים רבות בצורה מאוד ברורהלמסקנה, יש מחלוקת שלא קשורה אלי. דעת הרב @משיב כהלכה שדין המפגין והנהג שווה. דעת הרב @מרנן ורבנן שהמפגין הוא גרמא ולא גילה לנו דעתו בדבר הנהג, אך משמע דחמיר טפי.
ונאמר אמןודעתי אני, שהנהג רוצח (קרוב למזיד) והמפגין יתן את הדין על חלקו, אם כי לא נחשב לרוצח אף לא בגרמא.
אמן ואמן.2. יש לציין שכל מי שמשתתף בהפגנות של עץ יודע היטב שציבור בני התורה מעולם לא עושה דברים כאלו, וכל צעדי ההפגנה שלהם הוא רק בחסימת כבישים (באמצעות ישיבה על הכביש, או מעגל אחד גדול על פני כל הצומת, וכדו') ובשום אופן לא במעשי אלימות והתגרות
עם זה אני מסכים לך ...לטעמי עדיין לא יצאנו ידי חובת מחאה נגד עסקני הפלג ומארגני הפרעות.
מה עם הרב עדס?ולמיטב ידיעתי אין שום קשר בין דרכו של ר' שמואל לבין היהדות הספרדית על כל פלגי
גם ר''מ צדקה, רב''צ מוצפי, רי''ח סופר, ועוד, לא ממש נמצאים בצד 'שלנו' בענין זה ...מה עם הרב עדס?
מה עם חכם שלום שמתחילה נטה מאוד לצד הזה והדברים ידועים
(ג.נ אני בצד שלך כאן, אבל אין עניין לסלף את העובדות)
להוקיע את הרוח הנושבת כאילו ההפגנות שנעשות שם גרועות יותר מהחילונים וההפגנות שלהם ....
יפה, זוהי נקודת המחלוקת ביננו, לדעתך הנהג והמפגינים שווים, לדעתי לא. אוקי. נקודה זו מיצינו.
למסקנה, יש מחלוקת שלא קשורה אלי. דעת הרב @משיב כהלכה שדין המפגין והנהג שווה. דעת הרב @מרנן ורבנן שהמפגין הוא גרמא ולא גילה לנו דעתו בדבר הנהג, אך משמע דחמיר טפי.
ודעתי אני, שהנהג רוצח (קרוב למזיד) והמפגין יתן את הדין על חלקו, אם כי לא נחשב לרוצח אף לא בגרמא.
אין טעם להמשיך.כזה שיח חרשים לא ראיתי מעודי. אתה בעל המחלוקת,
מעניין אותי אם יש כאן מישהו שמאמין.חביבי גדלתי כעצניק חייתי את הדעות האלה לפני ולפנים הלכתי לר' שמואל להתקבל בישיבה [הייתי צעיר והוא אמר לי להגיע מאוחר יותר]
ואחרי הודעתיך את כל אלה אני אומר לך שאתה חי בבועה
צדיק, ברית הקנאים לא עסקו בהפגנות רחוב... לך תלמד היסטוריה.