באנר תרומה

המפגינים - "רוצחים בשגגה"

אתה באמת חושב, שכל מי שחושב שההפגנה נגד הגיוס שהייתה היא חשובה, והוא אף טרח והשתתף בה, הוא חיה?
אני מופתע לאיזה רמות של צמצום וקטנות המוחין, אפשר להגיע.
מה אני יגיד לך.
אני מתחיל להבין איך כל הכתות עובדות, כמה קל לשטוף לאנשים את המוח, למלאות אותם בשנאה, לסגור ולנעול להם החשיבה העצמאית (אם היא בכלל הייתה).
להביא אותם לתודעה, שכל מי שחושב אחרת מהם, הוא לא פחות מ-חיה.
אתה מצדיק את ההפגנות ומסבירים לך שהפגנה פירושה התפרעות ואתה בתגובה עונה שהחזו"א אמר להשתולל
לפני כן התמרמרת:
הנסיון המגוחך לקחת פראות של נוער קיצוני - קנאי, שמדרדר פחי אשפה לעבר עוברים ושבים ומסכן את הציבור, ולהאשים את כל מי שעשה הפגנה אי פעם, זה בין ילדותי לאנטישמי.
מבחינתך כל מי שטוען שההפגנות גורמות לפרעות ניהיה אנטישמי הבנת את הבעיה שלך
ועכשיו יש לי שאלה?
סיפור קצר, לפני שנה הייתי באוטובוס בנסיעה בין עירונית, לפתע עלו חבורת אברכים שבאמת נראים צדיקים וחסידים אחד אפילו פתח ספרון, הצחנה שעלתה מהן עלתה על כל תיאור, אחד שם התרברב שהוא ממש עמד בתוך הבואש במסירות נפש..
אשה בהריון היתה שם, ובעלה ביקש בשמה שהם ירדו בתחנה הקרובה כי התחילו לה צירי לידה סחרוחורות מחמת הצחנה, והתחיל בלאגן, אברכים צדיקים מזויפים שאגו שם איך אתה לא מתבייש אנחנו עושים את העבודה בשבילכם, אפילו לא מילה של התנצלות.
האם אתה מצדיק את המפגינים הצדיקים המזויפים הללו?
לפי ההלך רוח שלך בכל השיח הזה נראה שאתה מזוהה איתם
ואם ככה הכל מובן כמו שהסברתי
אנשים שרואים רק את עצמם את הרב שלהם והמפלגה והעיתון, בין אדם לחבירו לא קיים בלקסיקון.
ומכאן מגיע כל התיאורים והתיעודים המזעזעים אם ההורים ככה אז הילדים כבר בועטים ברכבים גונבים חפצים ומדרדרים פחים, כשאתה רואה רק אותך אתה נהיה חיה
כשאדם רואה רק את עצמו ואת הדעה שלו הוא נהפך למומרמר נגד הממסד כי כולם נגדו הרי ובסוף הוא מכשיר את השרץ והתוצאות לפנינו

אתה יודע מה הנהג הזה עשה להם לפני כן?
אולי הוא הכה אותם, ניסה לרצוח מישהו מהם? אולי ואולי ואולי
אני לא מסנגר, רק אני רואה שחרצו כאן את דינם, ואם לא ראית את הכל אל תמהר לשפוט ולהסיק מסקנות

זה אגב לא סותר שבכל הפגנה יש שוליים שמעוררים מהומות שונות שלא כדין [וייתכן שהסרטה זו היא דוגמא לכך, איני יודע]
גם בהפגנות על בר אילן כך היה ע"י נוער משמואל הנביא, וגם בהפגנות נגד הגיוס ונגד ניתוחי מתים

ומלבד זאת, הוא גם חתם על מכתב חריף מאוד על האיסור לכל חרדי באשר הוא להתגייס לצבא, ואף הוסיף משלו ששמע ממרן גאב"ד טשעבין זצוק"ל שהגיוס אסור לא רק בגלל ההידרדרות הרוחנית, אלא גם בגלל סכנת הנפשות הגשמית, שכן החלטת ראשי המדינה והצבא האם לצאת למלחמות או לא הם ממניעים לא טהורים, ולא תמיד השיקול הוא באמת הצלת נפשות, ואסור לו לאדם לסכן עצמו כדי לספק מאוייו של פוליטיקאי כזה או אחר
היכן המכתב הזה?

איך פורוש השתולל?
מה היה שם בדיוק בהפגנה?
אז זהו!
שכנראה לא היה שם אפילו הפגנה

קראתי פעם את הכתבה של הראיון עם פרוש והוא סיפר איך עשו טלפונים ומכתבים לכל העולם - זה מה שמרן החזו"א התכוון להשתולל וזה מה שהם הבינו - החזו"א דיבר עם אנשים עם שכל שמבינים אותו. אבל לנו ח"ו הוא לא היה מורה כן כי היינו מבינים שהתכוון לדרוס מישהו...
עוד סיפר פרוש שהם עשו "ווילדע זאכן" [מעשי פראות חייתיים] והסביר שהכל היה בפעילות עסקנית אינטנסיבית בלי מנוחה - אבל בלי לחסום לעצמם את השכונה [?], בלי לשרוף, בלי להשחית, בלי איסורים ועבירות
תזכור - אם החזו"א ישלח לך פתק לעשות איזה פעולה - דבר ראשון תפתח שו"ע ותראה אם הוא צודק

אתה יודע מה הנהג הזה עשה להם לפני כן?
אולי הוא הכה אותם, ניסה לרצוח מישהו מהם?

יתכן.

אבל זה גופא המרעין בישין שיש בהפגנות כאלה, שהנהגים הנחסמים כועסים, מגיבים באלימות, ובני הישיבות לא טומנים ידם בצלחת, והתוצאה היא וונדליזם התבהמות וחילול ה'.

זה כמו שתחסום לאדם ברחוב את דרכו, מבלי להשתמש בידיים. בשלב מסויים אתה תגרום מצב של אלימות, ואתה האשם בכך.

בהחלט. וב"ה שיש את גדולי ישראל שהורו על העצרת הגדולה בשערי ירושלים כשהם החליטו שצריך, ושדיברו בחריפות נגד ההפגנות כשהם החליטו שצריך, לאורם נלך ולא לחשכתם של הפשקוילים.
מסכים לגמרי,
באו נסכם שכל אחד ישמע לרבותיו, ולא יחלק ציונים לרבנים אחרים
תודה
בעצרת תפילה אין מפגעים רוחניים וגשמיים וסיגול מידות רעות והתנהגות בהמית כמו בהפגנות ומחאות.
זה בדיוק היה אופי העצרת שבה נהרג אייזנטל עצרת תפילה גרידא, בהפגנות הרבות שהיו בשנים האחרונות בהוראות של רבנים ב"ה לא קרה כלום

זה שמישהו עשה קמפיין יקר מאוד מאוד זה משהו שרואה כל המחזיק על גופו עיניים ואזניים.
מישהו שיש לו עניין גדול מאוד וכסף רב.
רבותיכם הורו לכם לעשות קמפיין כזה?
אולי.
מאיפה הכסף ?
על סאטמר שמעת?
כסף יש להם
אג'נדה נגד הצבא והמדינה גם.

ובנוסף שנים רבות שהם תורמים גדולים למוסדות הפלג הירושלמי, אז מה יותר קל לבקש מהם שיתרמו גם לקמפיין הזה?

להגדיר את שיחת ההתרברבות והיח"ץ של אותה מטרללת כמסיחה לפי תומה, זה כמו להגיד שחכם פלוני הוא רשכבה"ג כי זה נאמר לפי תומו.....

נערך לאחרונה:
אבל זה גופא המרעין בישין שיש בהפגנות כאלה, שהנהגים הנחסמים כועסים, מגיבים באלימות, ובני הישיבות לא טומנים ידם בצלחת, והתוצאה היא וונדליזם התבהמות וחילול ה'.
אולי נכון,

אבל חוסר האכיפה על הרוצחים האלה,
גימגום בכל התהליך, כאילו מה כבר עשה ..
הוא מתיר את הדם של המזגר.
אי אפשר להתעלם מהעבודה שהתקשורת הממומנת על ידי הציבור מטיפה לשנאת חרדים עשרות שנים
והנה התוצאות הכואבות.

אדם שיודע שלא יעשו לו כמעט כלום, הוא יעשה למה לא להיות גבר???

שוב, נכון שזה מצריך גם אותנו לנקוט פעולות של שמירה והגנה, אבל שים לב, אנחנו צריכים להסתתר ולהישמר יותר מאזרח רגיל !!

אי אפשר לקחת את דברי החזו"א על גיוס בנות ולהקיש מהם גזירה שווה לכל שטות.
הוא המציא שקר חסר בסיס כביכול החזון איש שלח לחסום כבישים, ואתה כבר מקבל אותו ונצרך לחלק חילוקים בין מקרה זה למקרה זה.
לא היה ולא נברא. השקר המליון מבית היוצר של פראי האדם.

נראה שכל ילד מבין שאין התר לעשות דברים האסורים בהלכה, כגון השחתת רכוש וק''ו הזק לנפש
מהיכן ההיתר לחסום כבישים?
אלא כוונתו הייתה לכל דבר שמעורר רעש ציבורי,
אכן
ומשבש את סדרי המדינה
שקר וכזב, אפילו משל לא היה.

על סאטמר שמעת?
כסף יש להם
אג'נדה נגד הצבא והמדינה גם.

ובנוסף שנים רבות שהם תורמים גדולים למוסדות הפלג הירושלמי, אז מה יותר קל לבקש מהם שיתרמו גם לקמפיין הזה?

להגדיר את שיחת ההתרברבות והיח"ץ של אותה מטרללת כמסיחה לפי תומה, זה כמו להגיד שחכם פלוני הוא רשכבה"ג כי זה נאמר לפי תומו.....
האינטרס של סאטמר לממן קמפיין כזה ברור.
האינטרס של קפלן ברור באותה מידה.
זו לא היתה שיחת יח"ץ כי היא לא היתה לציטוט, זו היתה שיחת דיווח, השאלה היחידה היא אם היא הגזימה כדי לתת מוטיבציה לחברים שאפשר לשנות דברים, או שהיא אמרה את האמת כפי שהיא כדי לתת מוטיבציה לחברים שאפשר לשנות דברים.
כל עוד לא בא מישהו מסאטמר ואומר אני מימנתי, והיא מספרת שכן, זה בהחלט מסיח לפי תומו, ויתכן שהיה מקום להתיר אישה עגונה על סמך מידע כזה.
ואגב למה להניח שהיא מטורללת, שונאת אותנו - כן, שונאת את השי"ת - כנראה, אבל לא מטורללת במובן שלא שולטת מה יוצא מפיה.

המשפט האחרון הוא של ר' מיכל זילבר בשם הרב מטשעבין זצ"ל, אז אל תכתוב להם תודה.
ובכלל, חוששני שלא הבנת את המשפט האחרון, האומר שלפעמים היציאה למבצע צבאי כזה או אחר הוא בשל שיקולי כבוד/יוקרה/לאומיות/ של ראש ממשלה/שר ביטחון/רמטכ"ל כזה או אחר, ולאו דווקא מתוך ראיה טהורה של הצלת נפשות (כמו שברור לך שמי שהלך על הסכמי אוסלו או ההתנתקות, ולקח בכך סיכון עצום באובדן חיי אדם, עשה זאת רק בשל אינטרסים ומאוויים אישיים, כך לפעמים גם יציאה למבצעים צבאיים מונעת משיקולים כאלו על ידי אלו שנאמר עליהם "רק אין יראת אלוקים במקום הזה והרגוני") ועל זה אמר הרב מטשעבין שאין היתר לאדם לסכן עצמו כדי לספק את האינטרס הפוליטי של אריק שרון, למשל.
הדברים ברורים לחלוטין, וכאמור, אם הם לא מוצאים בעיניך, אל תיתן תודה לרב מטשעבין.
ראשית אני מתנצל אם פגעתי או הייתי חריף מידיי, אולי זה באמת לא מידתי.
בהחלט הבנתי את הכוונה, ואני מספיק מבוגר כדי לזכור את המלחמות שעשה שרון ומספיק בקי כדי להכיר את האינטרסים של בן גוריון וחביריו במבצע קדש ועוד.
אני לא מכיר את דברי הטשעבינעראב ובכל זאת אני מרשה לעצמי להניח שלא דיבר כן באופן גורף, מפני שבסוף הרבה פעמים אין הדבר כן, ויתרה מזאת כל שאר הטענות נכונות גם לו היתה לנו התארגנות חרדית הכפופה לגדולי ישראל שהיא היתה ש\מנהלת את המדינה, שהרי אז בוודאי היה צבא, אלא שהיו דואגים קודם כל לעולם תורה משגשג ורק אחר כך לצבא, וכן היו דואגים לרוח ההלכה וההשקפה באותו צבא וממילא למי שלא היה לומד לא היה בעיה להתגייס, אבל שיקולים פוליטיים מינוריים וקטנים סביר שעדיין היו...
חייל שנלחם בעזה בשנתיים הללו כמעט תמיד אפשר לומר שהוא מציל נפשות ולא משרת שיקולים פוליטיים.
לכן הסתייגתי מהאמירה הגורפת של הדברים.
וכאות להתנצלותי אתן עכשיו "תודה" שם...

ראשית אני מתנצל אם פגעתי או הייתי חריף מידיי, אולי זה באמת לא מידתי.
בהחלט הבנתי את הכוונה, ואני מספיק מבוגר כדי לזכור את המלחמות שעשה שרון ומספיק בקי כדי להכיר את האינטרסים של בן גוריון וחביריו במבצע קדש ועוד.
אני לא מכיר את דברי הטשעבינעראב ובכל זאת אני מרשה לעצמי להניח שלא דיבר כן באופן גורף, מפני שבסוף הרבה פעמים אין הדבר כן, ויתרה מזאת כל שאר הטענות נכונות גם לו היתה לנו התארגנות חרדית הכפופה לגדולי ישראל שהיא היתה ש\מנהלת את המדינה, שהרי אז בוודאי היה צבא, אלא שהיו דואגים קודם כל לעולם תורה משגשג ורק אחר כך לצבא, וכן היו דואגים לרוח ההלכה וההשקפה באותו צבא וממילא למי שלא היה לומד לא היה בעיה להתגייס, אבל שיקולים פוליטיים מינוריים וקטנים סביר שעדיין היו...
חייל שנלחם בעזה בשנתיים הללו כמעט תמיד אפשר לומר שהוא מציל נפשות ולא משרת שיקולים פוליטיים.
לכן הסתייגתי מהאמירה הגורפת של הדברים.
וכאות להתנצלותי אתן עכשיו "תודה" שם...
תודה.
אגב, אנצל את ההזדמנות לשאול מיהו הרב שבתמונת הפרופיל שלך? (כיון שאינני יודע לשלוח בפרטי נאלצתי לחשוף את בורותי לעין כל).

האינטרס של סאטמר לממן קמפיין כזה ברור.
האינטרס של קפלן ברור באותה מידה.
זו לא היתה שיחת יח"ץ כי היא לא היתה לציטוט, זו היתה שיחת דיווח, השאלה היחידה היא אם היא הגזימה כדי לתת מוטיבציה לחברים שאפשר לשנות דברים, או שהיא אמרה את האמת כפי שהיא כדי לתת מוטיבציה לחברים שאפשר לשנות דברים.
כל עוד לא בא מישהו מסאטמר ואומר אני מימנתי, והיא מספרת שכן, זה בהחלט מסיח לפי תומו, ויתכן שהיה מקום להתיר אישה עגונה על סמך מידע כזה.
ואגב למה להניח שהיא מטורללת, שונאת אותנו - כן, שונאת את השי"ת - כנראה, אבל לא מטורללת במובן שלא שולטת מה יוצא מפיה.
בואו נשמור על פרופורציות.
דעת הגר"ע אויערבאך, הגר"מ שטרנבוך, הגר"מ צדקה, הגרמ"צ ברגמן, הגרב"צ מוצפי, האדמו"ר מגור, האדמו"ר מסלונים, הגרי"מ שכטר, הגר"נ קופשיץ, הגרי"י קלמנוביץ, הגר"י פוזן וכו' וכו' לא הושפעו ממפגינות קפלן.
בדיוק כמו שדעת הגר"ד לנדו, הגרמ"ה הירש, הגר"ש בצלאל, הגר"א סאלים, האדמו"ר מבעלזא, האדמו"ר מצאנז, וכו' וכו' לא הושפעו מ"איומי דרעי".
בואו נכיר בעובדה שיש כאן מחלוקת נוקבת בין גדולי התורה המשותפת לכל החוגים והעדות.
יש כמובן את תופעות הלוואי של מחלוקת, כפשקווילים והפגנות וכו', אבל ליבת הענין היא מחלוקת עניינינית ומהותית בין גדולי התורה.
גם אם מפגיני קפלן נטלו חלק כזה או אחר בפרסום פשקווילים, בל נפריז בחלקם.
ברור שהגברת התרברבה והחריגה עצמה מכל פרופורציה. היא הרי דיברה על פשקווילים שהיו בגור וכו', כשהכל יודעים כמה הדברים מגוחכים, שכן גם מודעת פרסום על מכירת שטיחים צריכה אישור מוועד מיוחד בכדי שתוכל להיתלות בביהמ"ד גור [נראה אותך תולה בגור מודעה להשכרת דירה בלי רשות ויוצא משם בשלום...].

תגיד אתה רציני???
כולנו גדלנו ומגדלים ע"ז!!
אתה חי בפלאנטה אחרת
יקירי,
אתה, וכל אלו שהודו לך על הודעתך, לא חלמתם וגם לא תחלמו לשכנע חילוני לא להתגייס לצבא מחשש לפיקוח נפש.
לא גדלתם על זה, אתם לא מגדלים על זה ולא תגדלו על זה.
רק שהרצון והתשוקה "להכניס" לי (בעיקר עקב שם המשתמש) גרמו לך לטפס על העץ באין סולם לרדת.

בואו נשמור על פרופורציות.
דעת הגר"ע אויערבאך, הגר"מ שטרנבוך, הגר"מ צדקה, הגרמ"צ ברגמן, הגרב"צ מוצפי, האדמו"ר מגור, האדמו"ר מסלונים, הגרי"מ שכטר, הגר"נ קופשיץ, הגרי"י קלמנוביץ, הגר"י פוזן וכו' וכו' לא הושפעו ממפגינות קפלן.
בדיוק כמו שדעת הגר"ד לנדו, הגרמ"ה הירש, הגר"ש בצלאל, הגר"א סאלים, האדמו"ר מבעלזא, האדמו"ר מצאנז, וכו' וכו' לא הושפעו מ"איומי דרעי".
בואו נכיר בעובדה שיש כאן מחלוקת נוקבת בין גדולי התורה המשותפת לכל החוגים והעדות.
יש כמובן את תופעות הלוואי של מחלוקת, כפשקווילים והפגנות וכו', אבל ליבת הענין היא מחלוקת עניינינית ומהותית בין גדולי התורה.
גם אם מפגיני קפלן נטלו חלק כזה או אחר בפרסום פשקווילים, בל נפריז בחלקם.
ברור שהגברת התרברבה והחריגה עצמה מכל פרופורציה. היא הרי דיברה על פשקווילים שהיו בגור וכו', כשהכל יודעים כמה הדברים מגוחכים, שכן גם מודעת פרסום על מכירת שטיחים צריכה אישור מוועד מיוחד בכדי שתוכל להיתלות בביהמ"ד גור [נראה אותך תולה בגור מודעה להשכרת דירה בלי רשות ויוצא משם בשלום...].
אין הנידון כלל על דעת אדירי התורה שליט"א.
וגם אם נאמין לה היא לא טוענת שהיא השפיעה על גדולי התורה, ח"ו ישתקע הדבר ולא ייאמר.
העניין הוא שדעה שהיתה שייכת לקבוצה מאוד מסוימת, הפכה להיות מפומפמת בכל מקום ובקצב אדיר, וקמפיין אישי נגד שלוחי דרבנן [שהוא בעצם נגד משלחיהם] השתולל בכל מקום והרגיז לא מעט אנשים, [גם אותי].
והיו מי שהצדיקו את הקמפיין ופעלו בשמו.
ויש ערך במידע מי הפעיל אותו.

זהו שכתבתי שאכן עלי ללגלג אתה יכול.
אך מה תאמר על רבינו החזו''א זיע''א שמפיו כולנו חיים.
וכי אף אותו תאשים ברדיפה ורצח
וכי תאמר שבת היענה מתלמידי החזון איש היא.
צא אחי היקר מאותו קופא דמחטא שדרכו אתה שופט את העולם, הבן שלא הכל עניין של פוזיציה ופוליטקה קטנונית.
גם אם אנשים חושבים אחרת מדעתך, ומדעת יו''ר התנועה הקדושה, הם לא נהפכים לרוצחים, בדיוק כמו שאתה לא נהפך בעיניי לבור וע''ה גמור, בשל העובדה שאינך יודע שכל גדולי העולם תמכו במושג הפגנות, וכל הנידון הוא - על מה יוצאים להפגין.
לפעמים מתסכל אותי להתווכח עם אנשים שמשכתבים את ההיסטוריה איך שמתחשק להם.
עד שהם כותבים לך שגם האלימות היום זה ארחי פרחי ואז אתה מבין שה עניין קוגנטיבי ובעיה בהסקת מסקנות

יקירי,
אתה, וכל אלו שהודו לך על הודעתך, לא חלמתם וגם לא תחלמו לשכנע חילוני לא להתגייס לצבא מחשש לפיקוח נפש.
לא גדלתם על זה, אתם לא מגדלים על זה ולא תגדלו על זה.
רק שהרצון והתשוקה "להכניס" לי (בעיקר עקב שם המשתמש) גרמו לך לטפס על העץ באין סולם לרדת.
יש משהו מטעה בניסוח הנושא, "לשכנע חילוני לא להתגייס", חילוני שישמע בקולי קודם כל אשכנע אותו לקבל על עצמו עול תורה ומצוות...
לכן אם עלה בדעתי לשכנע חילוני זה על זה, וממילא לא יתגייס לצבא משלל הסיבות הנכונות...
ולגבי שם המשתמש - לא ידאג מר יש לנו הרבה הרבה כאלה כאן.

יש משהו מטעה בניסוח הנושא, "לשכנע חילוני לא להתגייס", חילוני שישמע בקולי קודם כל אשכנע אותו לקבל על עצמו עול תורה ומצוות...
לכן אם עלה בדעתי לשכנע חילוני זה על זה, וממילא לא יתגייס לצבא משלל הסיבות הנכונות...
ולגבי שם המשתמש - לא ידאג מר יש לנו הרבה הרבה כאלה כאן.
ידידי היקר,
בנוגע לסוף הודעתך,
למרות שדעותינו חלוקות בסוגיות רבות, אך אתה מקפיד לדבר ענינית ובאופן מכובד, ולכן איתך אני מנהל סוג דיון אחד,
עם אחרים אני מנהל סוג דיון אחר.
התגובה עליה הגבת כעת הייתה מהסוג השני.

היא גם דיברה על פשקווילים בחב"ד, כאילו הם בכלל חלק מהציבור החרדי בענין הגיוס.

ראשי תחתית