באנר תרומה

המפגינים - "רוצחים בשגגה"

יש לך מושג האם זה היה "באישור", או כמו היום שמחליטים לחסום צירים ולהפריע לכל המי ומי את הסדר יום
אין לי מושג. אבל מסתבר שזו היתה הפגנה ברשיון.
ואני כשלעצמי מכבד את דעותיהם ודעת רבותיהם של הפלג והיא לגיטימית. אבל ההפרעה למהלך החיים התקין כל שני וחמישי בחסימות ובשריפות נשגבת מבינתי. לכו תחסמו את תל אביב וכפר שמריהו, אנחנו הרוב הדומם מה עשינו לכם?
כנ"ל כל מיני חתונות ברחובה של עיר כל שני וחמישי.

אחר החילה והגם
האלימות היא השלב שקדם למעשה האסון

כשנהג נחסם זמן רב על לא עוול בכפו, אח"כ שדמו עלה לראשו , כבר א"א לצפות ממנו לסוע בזהירות , כ"ש שהוא רואה למול עיניו את הקבוצה שקודם לכן עיכבה אותו וכעת חושיו מתערפלים מבלי מחשבה
אחר המחילה והגם שדעתי בגדול כמוך
אבל לנסות להבין להצדיק כביכול את המנוול הזה זה מוגזם לגמרי

אתה יודע איפה ממוקם הכנסת?.

יש שם בכלל למי לחסום ולהפריע את הסדר הציבורי?.

לא כל "עצרת" נהפכת לשם "הפגנה"
נא להכיר את הנתונים לפני שמגיבים.
בנין הכנסת בראשית ימי המדינה הייתה ממוקם אי שם באיזור קינג' ג'ורג' (כמדומה ממש ברח' קינג' ג'ורג') ובהחלט היה ניתן בקלות למנוע את הגישה אליו, וזה מה שעשו הנשים היקרות הנ"ל.
והייתה שם הפגנה ככל חוקותיה ומשפטיה, כולל השפרצת זרנוקי מים על הנשים. תמונה מזרנוק המים מופיעה בספר פאר הדור חלק ה'.
חבל שמי שכעת שומע לראשונה על ההפגנה הנ"ל מביע דעות ביחס אליה ומתווכח עם מי שכבר בגיל 12 קרא עשרות פעמים את הפרק על גיוס בנות בספר פאר הדור.

זכות דמוקרטית בסיסית.
זכות דמוקרטית בסיסית לחלל שבת. אנו יהודים השומרים על ההלכה (אני בכל אופן) ולא חילונים הנוהגים לפי דת הדמוקרטיה.
אני לא מאמין שאני צריך להתווכח על השאלה המטופשת האם החזון איש הורה לחסום כבישים. לך תלמד היסטוריה, וחפש לי מקרה אחד בו נחסם כביש בהוראת החזון איש.

אחר החילה והגם

אחר המחילה והגם שדעתי בגדול כמוך
אתה צודק ולא צודק. אין שום מקום להצדיק נהגים שדורסים. אך מאידך כנהג לעיתים החסימות האלו מוציאות את האדם מדעתו.

אבל מסתבר שזו היתה הפגנה ברשיון.
כפי שכתבתי, זו הייתה הפגנה ללא רישיון, המשטרה ניסתה לפזר אותה באלימות, ותמונות מהאלימות מופיעות בספר פאר הדור חלק ה'.
היו בהפגנה גם כמה עצורות, וביניהן אשת מרן הגר"ש אויערבאך.

בנין הכנסת בראשית ימי המדינה הייתה ממוקם אי שם באיזור קינג' ג'ורג' (כמדומה ממש ברח' קינג' ג'ורג') ובהחלט היה ניתן בקלות למנוע את הגישה אליו, וזה מה שעשו הנשים היקרות הנ"ל.
והייתה שם הפגנה ככל חוקותיה ומשפטיה, כולל השפרצת זרנוקי מים על הנשים. תמונה מזרנוק המים מופיעה בספר פאר הדור חלק ה'.
חבל שמי שכעת שומע לראשונה על ההפגנה הנ"ל מביע דעות ביחס אליה ומתווכח עם מי שכבר בגיל 12 קרא עשרות פעמים את הפרק על גיוס בנות בספר פאר הדור.
התמונות שאני ראיתי הם מכיכר הדוידקה ואין שום קשר לבנין הכנסת.
סביר להניח שאז כהיום זה היה עורק ראשי.
אבל עצם ההשוואה לא מובנת לי, אז היתה עצרת אחת כהפגנת המיליון לה נערכים בהתאם, ולא הפגנות וחסימות יומיומיות ושריפות פחים כשהעשן מחניק את בתינו ועוד ועוד. ובפרט כשחוסמים כלה בדרך לחופתה. איפה מינימום אנושיות??? ואין צריך לומר כשחוסמים אמבולנסים וכוחות הצלה.
לכו וחיסמו את תל אביב וכפר שמריהו כאוות נפשכם והניחו לנו לנפשנו.

דמגוגיה בגרוש.
אתה כמובן יודע היטב שגם אני לא מתווכח ברחוב עם חילוניים [ובוא נחסוך מראש את הודעתך הצפויה על כך שאני כן נפגש עם חילוניים בהפגנות, שגם היא כמובן תהיה דמגוגיה בגרוש].
ובכל זאת, גם כשדנת עם חבריך בענייני השעה תוך כדי שתיית קפה בבין הסדרים , מעולם לא היה פשוט לך שראוי שחילוני לא יתגייס כלל לצבא מחשש פיקוח נפש גשמי, כפי שחידש הרב מטשעבין, ועובדה שאף גדול בישראל לא כתב דברים כאלו מלבד הגר"מ זילבר שליט"א.
רק מה שקרה כאן זה דבר פשוט מאוד: עיצבן אותך שה"עצניקים" כביכול באים ללמד אותך השקפה, ורצית להוכיח להם מנה אחת אפיים שהם מתפרצים לדלת פתוחה וכולם יודעים את "ההשקפה" יותר טוב מהם, והם סתם חושדים בכולם, ובלהט הוויכוח לא שמת לב, שאולי הפעם ה'עצניק' המעצבן הביא משום מקום טיעון חדש שלא רגילים לשמוע אותו כלל בדיונים על ענין הגיוס (וגם לא נשמע מעולם מרבני העצניקים ודובריהם).
ומשטיפסת על העץ, אינך מוצא את הסולם לרדת הימנו...
לא נורא, קורה שמתבלבלים.
האמת שלא כיוונתי לדמגוגיה בכלל
הייתי בטוח שאתה מתווכח עם חילונים בהפגנה באמת באמת זה מה שחשבתי שאתה רוצה לומר
חביבי גדלתי כעצניק חייתי את הדעות האלה לפני ולפנים הלכתי לר' שמואל להתקבל בישיבה [הייתי צעיר והוא אמר לי להגיע מאוחר יותר]
ואחרי הודעתיך את כל אלה אני אומר לך שאתה חי בבועה
בו"ה

אני תוהה מהיכן הגיעו פתאום כל הצדיקים של הפלג, מה לנו ולפלג המפולג הזה?

כולם נחמדים ועושים רושם ממש טוב, אפשר לחלוק על התוכן אבל הניסוח עדין ומכבד, ובכל זאת - מה לנו ולזה בכלל?

זה פותח אשכול על גזירת הגיוס הנוראה (משל היו גדולי ישראל מוכנים לחתום על חוק גיוס כלשהו... הכל באשר לכל תרגילים לדחות את הקץ כאשר פורסמו רק הערב הקלטות משתי המועצות), וזה פותח אשכול יח"צ לר' שמואל, וזה מכפיש את שלוחי דרבנן...

מהיכן זה בא?

אולי יש כאן הכנה לפלג בראשות הרב יצחק?

יום אחד ידרוש שאסור בתכלית האיסור להשתמט מצה"ל אם אינו לומד, ויום אחד ידרוש שגם הבטלן שבבטלנים אסור לו להתגייס?
רוצה פורום בו כולם חושבים כמוך???
כי יש כאלו פורומים...

לא להצדיק את הרוצח

אלא להפסיק לגרום "לרצח בשוגג" , מה לעשות שזה המציאות שקוראת , ואם לא יעצרו את זה עכשיו א"א לדעת מה השלב הבא

לפי מה שמצאתי המפגן היה ברחוב יפו באיזור שכיום נקרא מרכז כלל, וההפגנה היתה ברשיון
492149.jpg

זכות דמוקרטית בסיסית לחלל שבת. אנו יהודים השומרים על ההלכה (אני בכל אופן) ולא חילונים הנוהגים לפי דת הדמוקרטיה.
איפה מופיע בהלכה איסור לחסום ציר.????????????
אני לא מאמין שאני צריך להתווכח על השאלה המטופשת האם החזון איש הורה לחסום כבישים. לך תלמד היסטוריה, וחפש לי מקרה אחד בו נחסם כביש בהוראת החזון איש.

לפי מה שמצאתי המפגן היה ברחוב יפו באיזור שכיום נקרא מרכז כלל, וההפגנה היתה ברשיון
לבד מההפגנה עליה אתה מדבר, הייתה הפגנה נוספת שהשתתפו בה נשים וליודעי מעט היסטוריה נעצרו בה כמה נשים של גדולי עולם. ואכמ''ל

גזל הרבים קל בעיניך
זה לא גזל???
מה גזל, אם מנהג המדינה הוא כך , הווי אומר זו זכות הרבים, וכמו שלא תטען שההולך ברחוב הרי הוא מזיק אותך, כי בלעדיו הייתה יכול לנסוע עם אוטו על המדרכה.
גם חדר מדרגות אתה תחסום עם הסברא הזאת?
הכל לפי מנהג המדינה.

לא מכחיש ולא מאשר כי לא ראיתי. יתכן בהחלט שהוא כתב, אבל הוא לא התכוון לחסימת כבישים כמובן לכל מי שהבואש לא טמטם את מוחו.
עובדתית מה שהיה אז זו חסימת כבישים, כך ששוב המלצתי למר היא להשפריץ למוחו מעט בואש, כי המצב כרגע הוא לא מרנין במיוחד, ככך שאולי אפי' בואש יוכל לעזור.

מה גזל, אם מנהג המדינה הוא כך , הווי אומר זו זכות הרבים, וכמו שלא תטען שההולך ברחוב הרי הוא מזיק אותך, כי בלעדיו הייתה יכול לנסוע עם אוטו על המדרכה.

הכל לפי מנהג המדינה.
אני רואה שמנהג המדינה מאוד חשוב בעיניך, התכבד ולך תתגייס לצבא כמנהג המדינה.

אני רואה שמנהג המדינה מאוד חשוב בעיניך, התכבד ולך תתגייס לצבא כמנהג המדינה.
אני מסופק אם צריך להגיב לנמיכות קומה הזו, אך אין בררה, מסבירים לאט מבינים מהר.
מנהג המדינה לא מתיר לעבור על איסורי תורה
הוא כן מגדיר מהם זכיות השימוש המקובלות במרחב הציבורי
(יעוי' ב''ב דעת ר''י שהרץ בער''ש ופגע בחברו פטור כיון שהנוהג בער''ש לרוץ)

אני מסופק אם צריך להגיב לנמיכות קומה הזו, אך אין בררה, מסבירים לאט מבינים מהר.
מנהג המדינה לא מתיר לעבור על איסורי תורה
הוא כן מגדיר מהם זכיות השימוש המקובלות במרחב הציבורי
(יעוי' ב''ב דעת ר''י שהרץ בער''ש ופגע בחברו פטור כיון שהנוהג בער''ש לרוץ)
אם כמה מטורפים קפלניסטים ושותפיהם החליטו לנהוג בטירוף ובחוסר אנושיות בהסכמת ובהשגחת הרבנית בהרב מיארה זה לא מנהג המדינה אלא מנהג מדינות ארבע ארצות סדום ועמורה אדמה וצבויים.
ומה שהבאת מרבי יהודה בב"ב מסתמא כוונתך לאיסי בן יהודה בהמניח בבבא קמא, ושם פטור מחמת שרץ ברשות כפי שפסק הרמבם כדי שלא תיכנס השבת והוא אינו פנוי.
ואם כבר מעשיכם דומים לממלא רה"ר כולה חביות שהשוברם פטור, בריש המניח.
ולא ידעתי איזו מצוה זו להתנהג בחוסר אנושיות ולצער את הבריות.

הכל לפי מנהג המדינה.
זה בדיוק הדיון
השאלה האם הפגנות של עשר שנים של קומץ פצפון מציבור כל שהוא נכנס לגדר מנהג המדינה
אתה באמת חושב שמנהג המדינה לאפשר לכל ציבור זניח למרר את החיים של כל המדינה במשך ימים רצופים?

ראשי תחתית