אשמח אם תגיב לגופו של עניין ותפסיק ליללאוי לנו שכך עלתה בימנו, למחוק סעיף מהשו"ע בהבלים ושטותים שלא נשמעו מעולם בבית המדרש.
אוי!!!
אשמח אם תגיב לגופו של עניין ותפסיק ליללאוי לנו שכך עלתה בימנו, למחוק סעיף מהשו"ע בהבלים ושטותים שלא נשמעו מעולם בבית המדרש.
אוי!!!
לפי השו''ע העניין להניחם ביחד זה בשביל ספק ברכה לבטלה
היום אף אחד לא חושש לזה מכיוון שבעיקרון נפסק להלכה כרש''י וגם גדולי המקובלים אם יניחו רק את של רש''י יברכו עליו [כשמניחים שימושא רבה]
וממילא חזר הדין ואין שום עניין לפי השו''ע להניחם יחדיו
אשמח אם תגיב לגופו של עניין ותפסיק לילל
מש"כ שלוקח יותר זמן, אחר שמתרגלים זה אינו משמעותי בכלל, עוד דקה יותר ואולי גם פחות, דוק ותשכח.[עוד משהו, שישים לב, שההנחה לוקחת זמן רב יותר מזוג אחד, כך שצריך להתחיל קודם שלא להפסיד את פסוקי דזמרא וק"ש וברכותיה כמונה מעות ותפילה בציבור, שגם זה כתוב בשלחן ערוך.]
לא הבנתי על מה הוויכוח
לא גזירה אלא מציאות.תמוה מאוד
שכבודו מחדש המצאות וחששות שלא רבנו האריז"ל ולא מרן השו"ע חששו לזה,
וגוזר גזירות מדעתו הרחבה.
פלאי פלאות.
אני מבין שאה רואה בתים סגורים אם הם כשרים או פסולים!ובעיקר שקר מולט.
המציאות מכחישתו, תסתכל כל בוקר בכל ביהכנ"ס.
רוב זה ממש לא נכון. אולי דיעבד אני מסכים, אבל פסולים, אתמהה. גוזמא בעלמא ולא יותר, או שמא יש לומר במקום אותו הת"ח שאני.לא גזירה אלא מציאות.
כך אמר לי ת"ח העוסק בזה, ש"רוב" התפילין ה"פיצפונים" שבדק היו פסולות.
מותר לי לנחש שאם תשאל אותו כמה תפילין רגילות שבדק פסולות? - התשובה תהיה למעלה מ40 אחוז, שזה מלמד כנראה או עליו עצמו, או שמגיעות אליו תפילין מאוכלוסיה שלא בדיוק מקפידה על הידורים כמקובל אצלנוכך אמר לי ת"ח העוסק בזה, ש"רוב" התפילין ה"פיצפונים" שבדק היו פסולות.