תרומה לעזרא

הראש''ל הרב יצחק: יש רק 3 ישיבות שלומדות אליבא דהלכתא: יצחק ירנן כסא רחמים וחזון עובדיה

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
מה הכונה שהם לומדים 'אליבא דהלכתא'?

זה מהתקופה שהיה מגיע פעם בשנה לכסא רחמים למסור שיעור במקום אביו?
ולאחר שבני הישיבה לא נושאים פנים בהלכה, הפסיק להגיע,
והגיע אחיו ר' דוד?

כמדומה שמעולם הוא לא מסר שיעור בישיבה (אולי בכולל),
הוא היה מגיע לבחון את הבחורים, וגם זה נראה לי שלא קרה הרבה.
מרן הגר"ד רגיל להגיע פעם בשנה בתקופת היא"צ של הגר"מ לוי זצ"ל, והוא מוסר שיעור לכלל בני הישיבה.

כמדומה שמעולם הוא לא מסר שיעור בישיבה (אולי בכולל),
הוא היה מגיע לבחון את הבחורים, וגם זה נראה לי שלא קרה הרבה.
מרן הגר"ד רגיל להגיע פעם בשנה בתקופת היא"צ של הגר"מ לוי זצ"ל, והוא מוסר שיעור לכלל בני הישיבה.
מרן הגר"ד באמת מצוי שם רבות עוד מצעירותו ועד לימים אלו, ביקורים ושיעורים ומבחנים ודרשות, הן בצמוד למרן זצוק"ל והן לבדו.
אחיו יש תמונה - שלהבנתי נדירה - מבחן שלו שם

מרן הגר"ד באמת מצוי שם רבות עוד מצעירותו ועד לימים אלו, ביקורים ושיעורים ומבחנים ודרשות, הן בצמוד למרן זצוק"ל והן לבדו.
תמיד חיבבו שם את עומק עיונו כנודע

תמיד חיבבו שם את עומק עיונו כנודע

אני חושב שמרן הגר"ד הוא אחד מהיחידים, אם לא היחיד, שאני זוכר לפחות מה-15 שנה האחרונות, שמרן הגר"מ מאזוז היה נוכח בעצמו בשיעורים שמסר מדי פעם בישיבה. (תקנו אותי אם טעיתי...)
באחד מהאחרונים שאני ראיתי זה היה נ"ל לפני כשנתיים או שלוש, ואז לאחר שמרן הגר"ד סיים את השיעור, הגר"מ מאזוז שבחו מאוד. ונוצר שיח ביניהם על נושא השיעור (כמדומה שזה היה בהלכות מוקצה).
ובאמת מרן הגר"מ העריכו מאוד, לא מזמן שמעתי שאמר בנושא מסויים, שהוא לומד בזה את תשובתו של מרן הגר"ד, ואם יתקבלו הדברים נעשה כמו שיפסוק...

ומגלגלין זכות על ידי זכאי, שמרן הגר"ד ממשיך את שיעורו של מרן זיע"א במוצאי שבת.

מרן הגר"ד באמת מצוי שם רבות עוד מצעירותו
מאיזה שנה?
גם הגר"ד שמזכיר את הגר"מ לוי בהלכה ברורה הוא כותב "ידי"נ הגר"מ לוי", האם למדו ביחד בישיבה או בכולל, האם יש התכתבויות הלכתיות, תמונות או תיעודים שהם ביחד?

מאיזה שנה?
גם הגר"ד שמזכיר את הגר"מ לוי בהלכה ברורה הוא כותב "ידי"נ הגר"מ לוי", האם למדו ביחד בישיבה או בכולל, האם יש התכתבויות הלכתיות, תמונות או תיעודים שהם ביחד?
לא יודע שנה מדוייקת אבל בתמונות שראיתי הוא נראה ממש ממש בצעירותו , עם זקן שחור וממש קצר.
ולא חושב שלמד ביחד עם הגר"מ לוי, הגר"מ למד בכסא רחמים (וביישוב לפני כן), יש ידידות של תורה שמקשרת את הלבבות. לגבי תיעודים משותפים אם אראה אעלה.

גם מרן שליט"א היה מתכתב רבות עם מרן הגרמ"מ זצוק"ל

התואר " ידי"נ " בהלכה ברורה בדר"כ זה לחבריו וידידיו הרבנים של יחוה דעת וחברי המכון, כמו הרב יהודה ברכה הרב אהרן דגן הרב ישראל מאיר יונה הרב דניאל גודיס ועוד. לכן התפלאתי לראות שהוא מקפיד לכתוב כן גם על הגר"מ לוי, זה מראה על ידידות שהיתה ביניהם על בסיס יומי כמו רבני יחוה דעת.

כמדומה ששו"ת פאר הדור הגיע לישיבה היה מזה רעש גדול
והבינו שמרן הגר"ד הוא מטאור בעולם התורה
כמדומה שכך סיפר מרן הנאמ"ן בא' העלונים

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית