הרב בוטבול: הציבור האשכנזי גזען

ואתה יודע איך הוא גמר ...

וגם הוא ...

אני חייב,
פעם האשימו את גפני בהערמה כספית ורצו להכניסו לכלא.
דרעי התנגד.
הנימוק; הם לא מקבלים אותנו למוסדות שלהם, אנחנו לא נקבל אותם למוסדות שלנו...

זה לא ממש קשור,
אולי בתפקידים ביכירם בצבא וכדו' (מעולם לא היה נשיא/ר.ממשלה ספרדי עד כמה שידוע לי) אבל לא הבנתי את הקשר
טוב, האשכנזים הם רוב במדינת ישראל (כ75%)
הקשר הוא שיש "קליקות", ולמועדון הסגור של האשכנזים [נתתי כמה דוגמאות] לא יכנסו מזרחים.
פה עברת מהמזרחי לחילונים. זה כבר דיון אחר. היית צריך לשאול כמה מנכ״לים ספרדים היו בבני עקיבא, או שאלה דומה.
יש הרבה מאוד כיפות סרוגות בקורס טיס וביחידות מודיעין, ובטח במג"ב.
אשתי מורה כמה שנים טובות בבית ספר דתי לאומי שיש בו באמת את כל הסוגים, והיא בעמדה שיכולה לקבוע לילדים מי נחשב מחונן בכמה וכמה תחומים, וממילא הוא ילך לחטיבה ברמה גבוהה ולתיכון איכותי, וסביר שיגיע לצבא ליחידה "שווה" והוא מסודר בחיים, או שלא, אני רואה בחוש איך היא לא מצליחה לגרום לתלמידים אתיופים או מזרחים בעלי תרבות מזרחית, אבל מחוננים מאוד בשכלם, להיחשב כמחוננים ולסדר את עצמם בחיים, פעם זה המנהלת שתוקעת מקלות, פעם הסגנית פעם הפסיכולוגית ופעם ועד ההורים, אבל לדבר יפה על הכלה וכו' הם אלופים.

אני חייב,
פעם האשימו את גפני בהערמה כספית ורצו להכניסו לכלא.
דרעי התנגד.
הנימוק; הם לא מקבלים אותנו למוסדות שלהם, אנחנו לא נקבל אותם למוסדות שלנו...
ימחקו את שלך ומסתמא גם את זו אבל גם אני חייב, הבדיחה המקורית היא על ליצמן וחכם עובדיה

חבר'ה
המדינה הזו הושתתה על גזענות.
רה"מ הראשון ראה באבותינו עבדים,
התימנים היוו סחורה כלכלית,
עם השנים זה לאט לאט התחיל להשתנות,
אבל עד היום זה כך,
יש יחידות עיליות בצבא שלכם (אחרי שיגייסו את הספרדים) אין הרבה סיכוי.
וגם יצחק עמית פלט "זה לא משנה אם זה שופט בעליון, או שופט השלום בקרית גת".
זו המציאות.

דמויות בולטות בחיי הציבור הדתי לאומי סתם כך מתוך הזיכרון:
ראשי הציבור הדתי לאומי בכנסת :
דני הרשקוביץ, רפי פרץ, בנט, סמוטריץ', זבולון המר, אפי איתם, הרב יצחק לוי, אורי אריאל, אורי אורבך, ניסן סלומיאנסקי.
ראשי בני עקיבא:
מוטי יוגב, איתן מור יוסף, בני נכטיילר, דני הירשברג, יגאל קליין.
רבני הציונות הדתית:
הרב חיים דרוקמן, הרב דוד סתיו, הרב יעקב אריאל, הרב יהושע ויצמן, הרב צבי קוסטינר, הרב דוד פנדל, הרב אליעזר מלמד, הרב זלמן מלמד, הרב אלי סדן, חנן פורת, הרב משה צבי נריה.
כמה מזרחיים???

רוב ככל מצביעי הליכוד הם מזרחיים ובראש הליכוד לא עמד מעולם מזרחי
לעומת זו מפלגת העבודה רוב המצביעים אשכנזים ובראשה עמדו כמה מזרחיים שאין צורך להזכיר את שמם

רוב ככל מצביעי הליכוד הם מזרחיים ובראש הליכוד לא עמד מעולם מזרחי
לעומת זו מפלגת העבודה רוב המצביעים אשכנזים ובראשה עמדו כמה מזרחיים שאין צורך להזכיר את שמם
בצמרת הליכוד יש כמות נכבדה מאוד של מזרחיים, כך גם בכל עיריה ליכודית, מה המצב ביש"ע? מה המצב בהנהגת הציבור הדתי לאומי על כלל היבטיה ? נתתי קודם דוגמאות.

בצמרת הליכוד יש כמות נכבדה מאוד של מזרחיים, כך גם בכל עיריה ליכודית, מה המצב ביש"ע? מה המצב בהנהגת הציבור הדתי לאומי על כלל היבטיה ? נתתי קודם דוגמאות.
על ציבור שקיבלו עליהם רב ומנהיג מזרחי וכזה שלא גדל בערוגותיהם אתם טוענים לגזענות?

אני באמת לא רוצה להתכתש אבל זה הרבה יותר מורכב, וקצת נראה שכבודו לא כל כך מכיר את המגזרים ותתי המגזרים שם.
רוב חובשי הכיפות הסרוגות לא רואים בו את מנהיגם ובטח שלא בבנו רבה של צפת.
כמו שרובם לא רואים ברב דוב ליאור את רבם.

אתה נכנס לדיוקי טרמינולוגיה שאין בהם ממש.
אז מה אתה רוצה לומר? שהם לא מתחתנים עם מי שאינם מאנשי שלומם לא בגלל גזענות אלא בגלל שייכות למחנה? גם האשכנזים יאמרו לך אותו דבר!
כן, ודאי שזה לגיטימי ומובן שאדם רוצה להתחתן עם אנשי שלומו ומחנהו.
אבל מה ההסבר שאשכנזים לא מוכנים להתחתן עם משפחות טולידאנו וכד' שגדלו וחונכו על ברכי האשכנזים?

אני באמת לא רוצה להתכתש אבל זה הרבה יותר מורכב, וקצת נראה שכבודו לא כל כך מכיר את המגזרים ותתי המגזרים שם.
רוב חובשי הכיפות הסרוגות לא רואים בו את מנהיגם ובטח שלא בבנו רבה של צפת.
כמו שרובם לא רואים ברב דוב ליאור את רבם.
ובהשוואה לציבור הליטאי ספרדי יתמנה פעם לר"מ בישיבה? בישיבות הציוניות הבכירות ביותר יש רמים וראשי ישיבה מזרחיים

ובהשוואה לציבור הליטאי ספרדי יתמנה פעם לר"מ בישיבה? בישיבות הציוניות הבכירות ביותר יש רמים וראשי ישיבה מזרחיים
זה נכון.
גם לגבי החתונות כמו שהעיר הרב טרבלסי.
הסיבה לזה היא שאצלנו עולם התורה הוא מרכז הזהות והחיים ולכן כל הבדל דק יש לו משמעות והבדל דק אכן ישנו, לפעמים גם הבדל דק אין אבל גזענות קטנה יש, ומספיק גזענות קטנה כדי לגרום שבמקום שהוא מרכז החיים לא יתנו הנהגה לספרדים - וזה באמת מאכזב ומכוער.
אבל אני לא חושב שהקרבן של הגזענות הוא ראשי הישיבות שלנו...
מי שבאמת סובל משנאה לא עניינית, ושלא באשמתו, הוא קרבן של גזענות וזה קיים אצלם הרבה יותר מאשר אצלנו, בעיקר התנשאות ותחושה של מועדון סגור.
הדבר הכי קרוב לזה אצלנו זה היחס של הספרדים הבני תורה, לספרדים אחרים בני תורה, ואני באמת מתאפק לא לפרט

כן, ודאי שזה לגיטימי ומובן שאדם רוצה להתחתן עם אנשי שלומו ומחנהו.
אבל מה ההסבר שאשכנזים לא מוכנים להתחתן עם משפחות טולידאנו וכד' שגדלו וחונכו על ברכי האשכנזים?

אולי משפחת טולידאנו לא רצו להתחתן עם אשכנזים?.

כי אני מכיר כמה וכמה ספרדים שנשואים לאשכנזים

זה אל כ"כ מדוייק,

פשוט יש לאשכנזים סטיגמה על ספרדים, (זאת עובדה, ובחלק גם הספרדים אשמים), אז מה ?

יש מישהו שזה מפריע לו ? או קיי שיקח תימניה.

יש כמה וכמה שנשואים ויש את ר' ישי טולדנו שקיבל הצעה להיות ראש ישיבה בבית מתתיהו, ויש הרב חבה שהיה באור ישראל ובדור הבא מסתמא יהיו יותר, אבל ההסבר היסודי לדעתי הוא כמו שכתבתי קודם

שמעתי בעבר מאדם שישב באוטובוס ושמע מלפניו שיח בטלפון של אשכנזי
שמספר על בת משפחתו רווקה, מבוגרת שהתארסה עם אלמן + 5 ילדים
ואותו אחד אמר לבן שיחו תוך כדי השיחה, בינינו זה עדיף מגרוש, כי יש עבר מאחוריו.
ועדיף מספרדי, ואפי' לא ראה צורך לבאר..
וע"ז התכוון המשורר...

ראשי תחתית