ואתה יודע איך הוא גמר ...
וגם הוא ...
אני חייב,
פעם האשימו את גפני בהערמה כספית ורצו להכניסו לכלא.
דרעי התנגד.
הנימוק; הם לא מקבלים אותנו למוסדות שלהם, אנחנו לא נקבל אותם למוסדות שלנו...
ואתה יודע איך הוא גמר ...
וגם הוא ...
הקשר הוא שיש "קליקות", ולמועדון הסגור של האשכנזים [נתתי כמה דוגמאות] לא יכנסו מזרחים.זה לא ממש קשור,
אולי בתפקידים ביכירם בצבא וכדו' (מעולם לא היה נשיא/ר.ממשלה ספרדי עד כמה שידוע לי) אבל לא הבנתי את הקשר
טוב, האשכנזים הם רוב במדינת ישראל (כ75%)
יש הרבה מאוד כיפות סרוגות בקורס טיס וביחידות מודיעין, ובטח במג"ב.פה עברת מהמזרחי לחילונים. זה כבר דיון אחר. היית צריך לשאול כמה מנכ״לים ספרדים היו בבני עקיבא, או שאלה דומה.
ימחקו את שלך ומסתמא גם את זו אבל גם אני חייב, הבדיחה המקורית היא על ליצמן וחכם עובדיהאני חייב,
פעם האשימו את גפני בהערמה כספית ורצו להכניסו לכלא.
דרעי התנגד.
הנימוק; הם לא מקבלים אותנו למוסדות שלהם, אנחנו לא נקבל אותם למוסדות שלנו...
כמה מזרחים יש במג"ב ??
כמה מזרחים יש במשטרה או בשב"ס ??
אני לא בטוח שאתה צודק בכלל, אבל אם כן, היא הנותנתהאשכנזים הם רוב במדינת ישראל (כ75%)
ימחקו את שלך ומסתמא גם את זו אבל גם אני חייב, הבדיחה המקורית היא על ליצמן וחכם עובדיה
?הם מתלבשים לא צנוע,
בצמרת הליכוד יש כמות נכבדה מאוד של מזרחיים, כך גם בכל עיריה ליכודית, מה המצב ביש"ע? מה המצב בהנהגת הציבור הדתי לאומי על כלל היבטיה ? נתתי קודם דוגמאות.רוב ככל מצביעי הליכוד הם מזרחיים ובראש הליכוד לא עמד מעולם מזרחי
לעומת זו מפלגת העבודה רוב המצביעים אשכנזים ובראשה עמדו כמה מזרחיים שאין צורך להזכיר את שמם
על ציבור שקיבלו עליהם רב ומנהיג מזרחי וכזה שלא גדל בערוגותיהם אתם טוענים לגזענות?בצמרת הליכוד יש כמות נכבדה מאוד של מזרחיים, כך גם בכל עיריה ליכודית, מה המצב ביש"ע? מה המצב בהנהגת הציבור הדתי לאומי על כלל היבטיה ? נתתי קודם דוגמאות.
?על ציבור שקיבלו עליהם רב ומנהיג מזרחי וכזה שלא גדל בערוגותיהם אתם טוענים לגזענות?
אני באמת לא רוצה להתכתש אבל זה הרבה יותר מורכב, וקצת נראה שכבודו לא כל כך מכיר את המגזרים ותתי המגזרים שם.הרמ"א
כן, ודאי שזה לגיטימי ומובן שאדם רוצה להתחתן עם אנשי שלומו ומחנהו.אתה נכנס לדיוקי טרמינולוגיה שאין בהם ממש.
אז מה אתה רוצה לומר? שהם לא מתחתנים עם מי שאינם מאנשי שלומם לא בגלל גזענות אלא בגלל שייכות למחנה? גם האשכנזים יאמרו לך אותו דבר!
ובהשוואה לציבור הליטאי ספרדי יתמנה פעם לר"מ בישיבה? בישיבות הציוניות הבכירות ביותר יש רמים וראשי ישיבה מזרחייםאני באמת לא רוצה להתכתש אבל זה הרבה יותר מורכב, וקצת נראה שכבודו לא כל כך מכיר את המגזרים ותתי המגזרים שם.
רוב חובשי הכיפות הסרוגות לא רואים בו את מנהיגם ובטח שלא בבנו רבה של צפת.
כמו שרובם לא רואים ברב דוב ליאור את רבם.
אולי משפחת טולידאנו לא רצו להתחתן עם אשכנזים?.אבל מה ההסבר שאשכנזים לא מוכנים להתחתן עם משפחות טולידאנו וכד' שגדלו וחונכו על ברכי האשכנזים?
זה נכון.ובהשוואה לציבור הליטאי ספרדי יתמנה פעם לר"מ בישיבה? בישיבות הציוניות הבכירות ביותר יש רמים וראשי ישיבה מזרחיים
כן, ודאי שזה לגיטימי ומובן שאדם רוצה להתחתן עם אנשי שלומו ומחנהו.
אבל מה ההסבר שאשכנזים לא מוכנים להתחתן עם משפחות טולידאנו וכד' שגדלו וחונכו על ברכי האשכנזים?
אולי משפחת טולידאנו לא רצו להתחתן עם אשכנזים?.
כי אני מכיר כמה וכמה ספרדים שנשואים לאשכנזים
אבל אני מכיר כמה וכמה שנשואים לאשכזנים , אז מה העובדה?זאת עובדה,
אבל אני מכיר כמה וכמה שנשואים לאשכזנים , אז מה העובדה?