@כאחד העם - שכחתי לצטט ולכן אתייג.
אתה מתעקש ואתה רוצה שאסביר לך ברחל בתך הקטנה. אז הנה.
לגבי התאמה בשידוכים - אני מכיר בזה שחשוב ולגיטימי שאנשים רוצים שידוך שדומה להם בהשקפת החיים ובגנון החיים הכללי.
יותר מזה, מקובל עלי שאדם רוצה חזות חיצונית מסוימת, ואף שהחזות החיצונית עניינה הוא כעין תפיסת הגזענות, מ"מ חיי הנישואין שמבוססים על קשר קרוב הגיוני ולגיטימי שאדם ירצה מראה מסוים.
מעולם לא יצא לי ולך להיתקל באדם שהוא רבע אתיופי שהוא דומה לי או לך בסגנון ובהשקפת החיים,
ולכן לדון על פי מקרה תיאורתי שמעולם לא נתקלתי וכמעט שאינו קיים, קצת פתטי.
יותר נכון היה להשוות את זה למרוקאי שישא תוניסאית או להיפך,
ובזה, אף שיש סגנון שונה בין המרוקאים לתוניסאים, ומקובל עלי שמרוקאי יעדיף רק מרוקאי,
מ"מ אינני מכיר ספרדי שלא ירצה שידוך כיון שיש סבתא במשפחה ששייכת לעדה לא פופולארית.
דוגמא בעלמא, לא מכיר אדם שימנע להינשא עם משפחת סלים על אף מוצא הסבתא. וד"ב.
ובאמת אם תמצא עירקי שמוכן להתחתן רק עם מאה אחוז עירקים הוא גם גזעני.
לא אמרתי שאין ספרדים גזענים, אבל ודאי שרובא דרובא לא מתנהגים בצורה הזו.
אגב, ברי לי שיש אשכנזים שלא איכפת להם הנושא הזה ועל דא קבכינא שהנושא הגזעני כ"כ מושרש אצלם שאשכנזי מאה אחוז לא ישא אשכנזי ב 75 אחוז מחמת החשש של מה יאמרו. וזאת ההזיה, שבדבר כל כך שולי ולא מורגש (סבתא!) אנשים יפחדו מה'מה יאמרו'.
ללמדך עד כמה טבועה הגזענות בליבם של אחינו. לדאבונינו.
ואם תתעקש על האתיופי, אני מוכן להצהיר שאם היו מציעים לי בחורה רבע אתיופית שדומה לי בסגנון ובהשקפת החיים (וגם בניראות..) הייתי מוכן להתחתן איתה על אף מוצאה. אינני חושב שבכל הגלובוס קיימת הצעה כזו, (אל תשכח שציבור זה הוא ציבור קטן מאוד) אבל בתאוריה יעידו עלי ....... שלא היה מפריע לי עניין זה.
הארכתי ולכן לא אכנס לחילוקים נוספים בהשוואה המופרכת, אבל אם תתעקש דע שיש עוד חילוקים רבים.