הרב בוטבול: הציבור האשכנזי גזען

לא יודע מה מקורותיך, אבל שאלתי את בינה, והיא אמרה שהאשכנזים מיעוט במדינת ישראל (כ40%).
זה לא מדויק, אולי אין 75% אשכנזים, אבל יותר מ40% ודאי
הסיבה אולי שסוברים שיש קצת היא דוקא משום שאצל החילונים וכדו' יש הרבה נישואי תערובת (תרתי משמע) ואחרי 2-3 דורות כבר אין משמעות אצלם ל'מוצא' (כי אין להם הלכות ומנהגים)
בכל מקרה בכל יהודי העולם יש 70% אשכנזים בודאות (לפני השואה היה מעל 90%)

לכל אותם אלה שמתאמצים בכל כוחם לעוות את שכלם וללמד זכות - שאלה קטנה:
חבר יקר, אשכנזי, הסתיר בכל כוחו את העובדה שסבתא שלו הגיעה מסלוניקי כיון שהוא פחד שזה יפגע לו בשידוכים.
זה לא עזר לו. כיום הוא נשוי לאשכנזית שיש לה סבתא תמנייה.
אם זו לא גזענות גזענות מהי?
@אלישמע וחבר מרעיך, אחסוך לך את התגובה של "היית מוכן להתחתן עם רבע אתיופי?".
עצם ההשוואה לא מתחילה. ודי בזה.

לכל אותם אלה שמתאמצים בכל כוחם לעוות את שכלם וללמד זכות - שאלה קטנה:
חבר יקר, אשכנזי, הסתיר בכל כוחו את העובדה שסבתא שלו הגיעה מסלוניקי כיון שהוא פחד שזה יפגע לו בשידוכים.
זה לא עזר לו. כיום הוא נשוי לאשכנזית שיש לה סבתא תמנייה.
אם זו לא גזענות גזענות מהי?
@אלישמע וחבר מרעיך, אחסוך לך את התגובה של "היית מוכן להתחתן עם רבע אתיופי?".
עצם ההשוואה לא מתחילה. ודי בזה.

?

לא הבנתי, אתה כותב סתם מתוך הזיכרון והרשימה החלקית הזו הופכת לקושיה?!
הנה בשליפה קצרה כמה ראשי ישיבות ספרדיים מהציבור הדת"ל:
הרב דוד חי הכהן (בת ים), הרב שבתי סבתו (מצפה ירחו), הרב חיים סבתו (מעלה אדומים), הרב יוסי רודריגז (אילת), הרב ישראל אביחי (ישיבת המקובלים בית אל), הרב טל שאוליאן (חולון), הרב גבריאל סרף (כרם ביבנה), הרב בן ציון אלגאזי (רמת גן), הרב ראובן ששון (לשעבר ברמת השרון), הרב שלמה שושן (בית שאן), הרב ברוך גיגי (הר עציון), הרב אפרים ג'יאמי (גבעת אולגה), הרב אביב צוברי (עטרת ירושלים)
[חברי כנסת ומזכ"לים של בני עקיבא לא כתבתי, אולי הצדק איתך, פשוט אני לא מספיק מכיר]
אני סתם כותב מתוך הזכרון, והרשימה החלקית היא של האנשים הבולטים ציבורית.
גם אצלנו יש דעת חיים ומאור התורה וקול יעקב ועדיין כולי עלמא באשכול כאן מודו שיש גזענות.
האנשים שטוענים שאין אצלם גזענות כי הם מתחתנים ממן והירשמן, יצטרכו להשיב על השאלה הפשוטה איך יתכן שרוב משמעותי מהדמויות הבולטות בחייהם הציבוריים הם אשכנזיים גם במזג וגם בעדה.
ראשי ישיבות שהזכרת חלקם הגדול המשקל הציבורי שלהם לא מתקרב לאלה שהוזכרו בהודעה שלי, ובכלל "ישיבות" אצלם זה משהו שהרבה פחות מגדיר זהות.
אצל אנשים שהצבא הוא המצווה הכי חשובה [רשמית לא אבל רגשית ומעשית כן] אצלם, יצטרכו להשיב למה הצבא בנוי קליקות קליקות, וחבר מביא חבר, יש לי משפחה קרובה משני הסוגים, זה פשוט מדהים לראות איך הולצמן [שם בדוי!!!...] מיחידה סודית באמ"ן - כמעט לא פוגש מזרחיים בשירות שלו, ובביוף ממג"ב להיפך...

אני סתם כותב מתוך הזכרון, והרשימה החלקית היא של האנשים הבולטים ציבורית.
גם אצלנו יש דעת חיים ומאור התורה וקול יעקב ועדיין כולי עלמא באשכול כאן מודו שיש גזענות.
האנשים שטוענים שאין אצלם גזענות כי הם מתחתנים ממן והירשמן, יצטרכו להשיב על השאלה הפשוטה איך יתכן שרוב משמעותי מהדמויות הבולטות בחייהם הציבוריים הם אשכנזיים גם במזג וגם בעדה.
ראשי ישיבות שהזכרת חלקם הגדול המשקל הציבורי שלהם לא מתקרב לאלה שהוזכרו בהודעה שלי, ובכלל "ישיבות" אצלם זה משהו שהרבה פחות מגדיר זהות.
אצל אנשים שהצבא הוא המצווה הכי חשובה [רשמית לא אבל רגשית ומעשית כן] אצלם, יצטרכו להשיב למה הצבא בנוי קליקות קליקות, וחבר מביא חבר, יש לי משפחה קרובה משני הסוגים, זה פשוט מדהים לראות איך הולצמן [שם בדוי!!!...] מיחידה סודית באמ"ן - כמעט לא פוגש מזרחיים בשירות שלו, ובביוף ממג"ב להיפך...
אם אתה רוצה לטעון שלא הכל מושלם, אני מבין. אבל לפני כן טענת שהדת"ל הם הגזענים הכי גדולים, ואת זה אני לא מבין איך אפשר לטעון

אם אתה רוצה לטעון שלא הכל מושלם, אני מבין. אבל לפני כן טענת שהדת"ל הם הגזענים הכי גדולים, ואת זה אני לא מבין איך אפשר לטעון
אני לא יכול להוכיח את זה בכתב...
הטענה שלי היא שהחוויה של אדם עם כל מיני מגדירי זהות מזרחיים, בתוך עולם התורה הליטאי, אם הוא מקבל את הכללים ועושה כמו כולם, אבל עדיין שונה במזגו ותרבותו ומנהגיו, תהיה חוייה הרבה יותר רכה מחוויה של בחור מזרחי בפלוגה שכולם אשכנזים דתליי"ם.
לא שזה ישנה משהו לאלה שצופים באשכול, אבל אלה מבני משפחתי ששייכים למגזר הדתי לאומי, חלקם מאזור פתח תקוה רעננה, חלקם קרני שומרון, וחלקם עלי, הסכימו פה אחד לדברים האלה...

מה שמעניין גם כן זה נוסח התפילה בישיבות הללו. אני לא מונח בכל המתרחש במזרחי אבל, לגבי הר עציון (אם אפשר לכנות את זה ישיבה), הרב ברוך גיגי אינו ראש ישיבה בלעדי אלא יש מספר ראשי ישיבה (אני יודע על הרב מדן האשכנזי, ואיני זוכר את שמות האחרים אם יש, אולי הבן של הרב אהרן ליכטנשטיין) ובכל אופן שם נוסח התפילה הוא "אשכנז". גם במעלה אדומים יש שני ראשי ישיבה, הרב חיים סבתו והרב שילת האשכנזי, ואיני יודע מה נוסח התפילה שם אם הוא לפי החזן או לפי נוסח אשכנז...
בהר עציון אני לא יודע.
במעלה אדומים זה לפי החזן (בפועל לרוב אשכנזי). ובימים נוראים יש נוסח משולב שהם המציאו, כל תלמיד מתפלל בשני מחזורים, יש קטעים שלקחו מהאשכנזים ויש קטעים שלקחו מהספרדים.
במצפה יריחו ביום חול הנוסח לפי החזן, ושבת חצי חצי (קבלת שבת קרליבך, ערבית ספרדית, שחרית ספרדית, מוסף אשכנזי, מנחה ספרדית. קריאת התורה שבת ככה ושבת ככה, וההפטרה להיפך).

בישיבות הוותיקות יותר, כמו מרכז הרב, נפוץ שקבעו נוסח אשכנזי בלבד. בחדשות זה כבר משתנה

הטענה שלי היא שהחוויה של אדם עם כל מיני מגדירי זהות מזרחיים, בתוך עולם התורה הליטאי, אם הוא מקבל את הכללים ועושה כמו כולם, אבל עדיין שונה במזגו ותרבותו ומנהגיו, תהיה חוייה הרבה יותר רכה מחוויה של בחור מזרחי בפלוגה שכולם אשכנזים דתליי"ם.
לא הבנתי. תוכל להסביר?

@כאחד העם - שכחתי לצטט ולכן אתייג.

אתה מתעקש ואתה רוצה שאסביר לך ברחל בתך הקטנה. אז הנה.
לגבי התאמה בשידוכים - אני מכיר בזה שחשוב ולגיטימי שאנשים רוצים שידוך שדומה להם בהשקפת החיים ובסגנון החיים הכללי.
יותר מזה, מקובל עלי שאדם רוצה חזות חיצונית מסוימת, ואף שהחזות החיצונית עניינה הוא כעין תפיסת הגזענות, מ"מ חיי הנישואין שמבוססים על קשר קרוב, הגיוני ולגיטימי שאדם ירצה מראה מסוים.
מעולם לא יצא לי ולך להיתקל באדם שהוא רבע אתיופי שהוא דומה לי או לך בסגנון ובהשקפת החיים,
ולכן לדון על פי מקרה תיאורטי שמעולם לא נתקלתי וכמעט שאינו קיים, קצת פתטי.
יותר נכון היה להשוות את זה למרוקאי שישא תוניסאית או להיפך,
ובזה, אף שיש סגנון שונה בין המרוקאים לתוניסאים, ומקובל עלי שמרוקאי יעדיף רק מרוקאי,
מ"מ אינני מכיר ספרדי שלא ירצה שידוך כיון שיש סבתא במשפחה ששייכת לעדה לא פופולארית.
דוגמא בעלמא, לא מכיר אדם שימנע להינשא עם משפחת סלים על אף מוצא הסבתא. וד"ב.
ובאמת אם תמצא עירקי שמוכן להתחתן רק עם מאה אחוז עירקים הוא גם גזעני.
לא אמרתי שאין ספרדים גזענים, אבל ודאי שרובא דרובא לא מתנהגים בצורה הזו.
אגב, ברי לי שיש אשכנזים שלא איכפת להם הנושא הזה, ועל דא קבכינא שהנושא הגזעני כ"כ מושרש אצלם שאשכנזי מאה אחוז לא ישא אשכנזי ב 75 אחוז מחמת החשש של מה יאמרו. וזאת ההזיה, שבדבר כל כך שולי ולא מורגש (סבתא!) אנשים יפחדו מה'מה יאמרו'.
ללמדך עד כמה טבועה הגזענות בליבם של אחינו. לדאבוננו.
ואם תתעקש על האתיופי, אני מוכן להצהיר שאם היו מציעים לי בחורה רבע אתיופית שדומה לי בסגנון ובהשקפת החיים (וגם בניראות...) הייתי מוכן להתחתן איתה על אף מוצאה. אינני חושב שבכל הגלובוס קיימת הצעה כזו, (אל תשכח שציבור זה הוא ציבור קטן מאוד) אבל בתאוריה יעידו עלי ....... שלא היה מפריע לי עניין זה.
הארכתי ולכן לא אכנס לחילוקים נוספים בהשוואה המופרכת, אבל אם תתעקש דע שיש עוד חילוקים רבים.

ואם תתעקש על האתיופי, אני מוכן להצהיר שאם היו מציעים לי בחורה רבע אתיופית שדומה לי בסגנון ובהשקפת החיים (וגם בניראות..) הייתי מוכן להתחתן איתה על אף מוצאה. אינני חושב שבכל הגלובוס קיימת הצעה כזו, (אל תשכח שציבור זה הוא ציבור קטן מאוד) אבל בתאוריה יעידו עלי ....... שלא היה מפריע לי עניין זה.
אבל הנושא זה לא אתה ספיציפי

אלא כלל ספרדי מגדרי.

וב- 90 אחוז מהספרדים לא היו מוכנים בכלל לשמוע

אבל הנושא זה לא אתה ספיציפי

אלא כלל ספרדי מגדרי.

וב- 90 אחוז מהספרדים לא היו מוכנים בכלל לשמוע
אם זה מה שהוצאת ממה שכתבתי כנראה שבאמת אין עם מי לדבר.
נסיון אחרון.
טענתי היתה ששאלתך תיאורתית ולא קיימת במציאות,
ולכן להוכיח ממקרה כזה זה הזיה,
מדוגמאות של מרוקאים ועירקים וכדו' יש להוכיח להיפך וזה קיים בכמויות מסחריות.
כשיהיה ציבור עצום של רבע אתיופים ו"90 אחוז מהספרדים לא יהיה מוכן לשמוע" נדבר.
כל עוד שאנחנו רחוקים מרחק שנות אור מסיטואציה כזו זה מקרה היפותטי,
וזה מגוחך להוכיח ממקרה שאף אחד לא דמיין אותו ולא יצליח לדמיין אותו.

יצטרכו להשיב למה הצבא בנוי קליקות קליקות, וחבר מביא חבר, יש לי משפחה קרובה משני הסוגים, זה פשוט מדהים לראות איך הולצמן [שם בדוי!!!...] מיחידה סודית באמ"ן - כמעט לא פוגש מזרחיים בשירות שלו, ובביוף ממג"ב להיפך...
זה ממש לא מדויק. צא ובדוק ברשימת האלופים.
קרוב משפחתי שירת ביחידה טכנולוגית בצה"ל (מקפצה אדירה לשוק הפרטי, כידוע). מפקד היחידה - קצין בדרגת סא"ל - היה מרוקאי עם כיפה גדולה (בינתיים הוא כבר יצא לשוק הפרטי, עשה אקזיט והרוויח מליונים), וכמותו רוב הדרג הבכיר בה.

@כאחד העם - שכחתי לצטט ולכן אתייג.

אתה מתעקש ואתה רוצה שאסביר לך ברחל בתך הקטנה. אז הנה.
לגבי התאמה בשידוכים - אני מכיר בזה שחשוב ולגיטימי שאנשים רוצים שידוך שדומה להם בהשקפת החיים ובגנון החיים הכללי.
יותר מזה, מקובל עלי שאדם רוצה חזות חיצונית מסוימת, ואף שהחזות החיצונית עניינה הוא כעין תפיסת הגזענות, מ"מ חיי הנישואין שמבוססים על קשר קרוב הגיוני ולגיטימי שאדם ירצה מראה מסוים.
מעולם לא יצא לי ולך להיתקל באדם שהוא רבע אתיופי שהוא דומה לי או לך בסגנון ובהשקפת החיים,
ולכן לדון על פי מקרה תיאורתי שמעולם לא נתקלתי וכמעט שאינו קיים, קצת פתטי.
יותר נכון היה להשוות את זה למרוקאי שישא תוניסאית או להיפך,
ובזה, אף שיש סגנון שונה בין המרוקאים לתוניסאים, ומקובל עלי שמרוקאי יעדיף רק מרוקאי,
מ"מ אינני מכיר ספרדי שלא ירצה שידוך כיון שיש סבתא במשפחה ששייכת לעדה לא פופולארית.
דוגמא בעלמא, לא מכיר אדם שימנע להינשא עם משפחת סלים על אף מוצא הסבתא. וד"ב.
ובאמת אם תמצא עירקי שמוכן להתחתן רק עם מאה אחוז עירקים הוא גם גזעני.
לא אמרתי שאין ספרדים גזענים, אבל ודאי שרובא דרובא לא מתנהגים בצורה הזו.
אגב, ברי לי שיש אשכנזים שלא איכפת להם הנושא הזה ועל דא קבכינא שהנושא הגזעני כ"כ מושרש אצלם שאשכנזי מאה אחוז לא ישא אשכנזי ב 75 אחוז מחמת החשש של מה יאמרו. וזאת ההזיה, שבדבר כל כך שולי ולא מורגש (סבתא!) אנשים יפחדו מה'מה יאמרו'.
ללמדך עד כמה טבועה הגזענות בליבם של אחינו. לדאבונינו.
ואם תתעקש על האתיופי, אני מוכן להצהיר שאם היו מציעים לי בחורה רבע אתיופית שדומה לי בסגנון ובהשקפת החיים (וגם בניראות..) הייתי מוכן להתחתן איתה על אף מוצאה. אינני חושב שבכל הגלובוס קיימת הצעה כזו, (אל תשכח שציבור זה הוא ציבור קטן מאוד) אבל בתאוריה יעידו עלי ....... שלא היה מפריע לי עניין זה.
הארכתי ולכן לא אכנס לחילוקים נוספים בהשוואה המופרכת, אבל אם תתעקש דע שיש עוד חילוקים רבים.

דע לך,
שהגזענות זה לא בהכרח מום.
זה נכון, אבל זה נובע ממשהו.
השאלה ממה ?
בינינו, יש להם הרבה סיבות טובות (אם כי לא בהכרח מוצדקות) להסתכל עלינו מלמעלה.
וזה בדיוק החשש שלהם.
ציבור שגדל על ערכים אחרים, על ח' וע', ועל ג'מעא, אז נכון שהיום הרבה נכנס להם לתוך הסלנג הישראלי, אבל זה טבע שני מבחינתם.
אצלם יותר נדיר למצוא סבתות שעושות קולולו בחופה, וחיבוקים ונישוקים, אצלינו זה יותר מצוי.
אצלם יותר נדיר למצוא חאפלות מזרחיות אצל החשובים, אצלינו זה יותר מצוי.
ויש עוד הרבה דקויות שספרדי לא יבין זאת, אבל אשכנזי יבין גם יבין.
ומבחינתם זה ענין גנטי. (תתרגם את זה לרגישים, ומחוממים, לרדודים, לא איכפת לי, אבל כך הם רואים את זה).
אז נכון שאולי יש איזה טולידאנו לא כזה, אבל... הסבתא, המשפחה המורחבת, זה נשמע מפחיד, וזה פחד מהגנטיקה הזו.
(עזוב את זה שרוב הטולדנואים הזקנים [אלו שמתבדחים עליהם שלא ידעו יידיש] עוד שומעים על הדיבור שלהם שהם מרוקאים).
וזה מבחינתם בדיוק כמו אתיופי אצלך, וזה מפחיד אותם.
מה לעשות ?
ואם ניקח את מה שהם רואים היום בספרדים (אחרי כל הויכוחים והנתק וההנהגה הפוליטית השונה כ"כ), הם לא יודעים להבדיל בין לבין, מבחינתם כולם שוים, כמו שאצליך כל הסינים דומים. (ואנחנו באמת דומים אחד לשני בהרבה דברים, יותר מאשר להם. - קח את שירת הבקשות שלנו, והתפילות והניגונים, הכל אחרת. רק לצורך הענין תעבור על הנושאים וסגנון הכתיבה כאן בפורום, מול כל פורום אשכנזי אם ישנו).
אנחנו בשבילם אתיופים.
עוד לא דברתי על כך שכל מיני רבנים כל הזמן צוחקים עליהם, ועושים עליהם גימטריאות ובדיחות... זה מרתיע אותם עוד יותר. וזה הספרדים בעיניהם. לכאו' גם טולידאנו.
ונעזוב את העובדה שאנחנו כל הזמן מצהירים שאנחנו סוג ב' לעומתם, עד שאפי' הגדולים בתוכינו שצוחקים עליהם כל הזמן, רוצים ללמוד רק אצלם.
והם רואים את זה.
לא שבגלל זה הם גזענים, אבל זה עוד שמן ועוד שמן ועוד שמן למדורה שאף פעם לא תכבה.

דע לך,
שהגזענות זה לא בהכרח מום.
זה נכון, אבל זה נובע ממשהו.
השאלה ממה ?
בינינו, יש להם הרבה סיבות טובות (אם כי לא בהכרח מוצדקות) להסתכל עלינו מלמעלה.
וזה בדיוק החשש שלהם.
ציבור שגדל על ערכים אחרים, על ח' וע', ועל ג'מעא, אז נכון שהיום הרבה נכנס להם לתוך הסלנג הישראלי, אבל זה טבע שני מבחינתם.
אצלם יותר נדיר למצוא סבתות שעושות קולולו בחופה, וחיבוקים ונישוקים, אצלינו זה יותר מצוי.
אצלם יותר נדיר למצוא חאפלות מזרחיות אצל החשובים, אצלינו זה יותר מצוי.
ויש עוד הרבה דקויות שספרדי לא יבין זאת, אבל אשכנזי יבין גם יבין.
ומבחינתם זה ענין גנטי. (תתרגם את זה לרגישים, ומחוממים, לרדודים, לא איכפת לי, אבל כך הם רואים את זה).
אז נכון שאולי יש איזה טולידאנו לא כזה, אבל... הסבתא המשפח המשפחה המורחבת, זה נשמע מפחיד, וזה פחד מהגנטיקה הזו.
(עזוב את זה שרוב הטולדנואים הזקנים [אלו שמתבדחים עליהם שלא ידעו יידיש] עוד שומעים על הדיבור שלהם שהם מרוקאים).
וזה מבחינתם בדיוק כמו אתיופי אצלך, וזה מפחיד אותם.
מה לעשות ?
ואם ניקח את מה שהם רואים היום בספרדים (אחרי כל הויכוחים והנתק וההנהגה הפוליטית השונה כ"כ), הם לא יודעים להבדיל בין לבין, מבחינתם כולם שוים, כמו שאצליך כל הסינים דומים. (ואנחנו באמת דומים אחד לשני בהרבה דברים, יותר מאשר להם. - קח את שירת הבקשות שלנו, והתפילות והניגונים, הכל אחרת. רק לצורך הענין תעבור על הנושאים וסגנון הכתיבה כאן בפורום, מול כל פורום אשכנזי אם ישנו).
אנחנו בשבילם אתיופים.
עוד לא דברתי על כך שכל מיני רבנים כל הזמן צוחקים עליהם, ועושים עליהם גימטריאות ובדיחות... זה מרתיע אותם עוד יותר. וזה הספרדים בעיניהם. לכאו' גם טולידאנו.
ונעזוב את העובדה שאנחנו כל הזמן מצהירים שאנחנו סוג ב' לעומתם, עד שאפי' הגדולים שבתוכינו שצוחקים עליהם כל הזמן, רוצים ללמוד רק אצלם.
והם רואים את זה.
לא שבגלל זה הם גזענים, אבל זה עוד שמן ועוד שמן ועוד שמן למדורה שאף פעם לא תכבה.
מסכים עם כל מילה (האמת שיש כמה השגות על כמה פרטים, אבל לא כדאי להתקטנן...)
ברור שבהתנהגות שלנו יש חלק בזה, (ואגב, בזכות הרבה מהודעותיך והתכתבויות שהיו לי איתך בעבר הגעתי לתובנה זו),
ובסוף, לא נראה לי שאם הייתי אשכנזי הייתי שונה.
אבל חלק מפתרון הבעיה הוא להצביע על הבעיה ולא לטטאות אותה.
המציאות גרמה לגזענות - לא הגנים האשכנזיים (ודון מינה ומינה),
אבל כדי לפתור את המצב צריך להכיר את התמונה ולא להצטנע כמנהגנו שאנחנו גם לוקים בזה.

אצל הספרדים, נהוג שכשמזמינים אותך לחתונה, אתה אוכל ומשלם עבור המנה שלך (חכם בן ציון ע״ה אמר שמי שאינו משלם הוא גזלן, כי אדעתא דהכי הזמינו אותו), וממילא חוסכים פחות כדי לחתן את הילדים כי בונים על כך שהמוזמנים ישלמו.
איפה נמצא דברי חכם בן ציון?
באור לציון לא מצאתיו

ראיתי שכמה פירגנו לחב"ד על העדר הגיזענות,
ובכן- שם המצב הוא שספרדי שנהיה חסיד חב"ד מאבד את כל הזהות הספרדית שלו, הן בנוסח תפילה, הן במנהגים, ועד לתמונות של הרבנים שהוא יתלה בבית, אם יהיה ספרדי שישאר בנוסח ע"מ וילבש טלית לבנה וכו' תהיו בטוחים שאף אשכנזי לא יתחתן איתו.
תחשבו האם זה מה שאתם רוצים שהספרדים יעשו?

נ.ב. גם אצל הד"לים זה ככה, אפשר להתחתן אם ספרדי אך בתנאי שהוא יהיה משתכנז באופיו.

ראיתי שכמה פירגנו לחב"ד על העדר הגיזענות,
ובכן- שם המצב הוא שספרדי שנהיה חסיד חב"ד מאבד את כל הזהות הספרדית שלו, הן בנוסח תפילה, הן במנהגים, ועד לתמונות של הרבנים שהוא יתלה בבית, אם יהיה ספרדי שישאר בנוסח ע"מ וילבש טלית לבנה וכו' תהיו בטוחים שאף אשכנזי לא יתחתן איתו.
תחשבו האם זה מה שאתם רוצים שהספרדים יעשו?

נ.ב. גם אצל הד"לים זה ככה, אפשר להתחתן אם ספרדי אך בתנאי שהוא יהיה משתכנז באופיו.
יכול להיות שאתה צודק,
אבל אצלנו גם אם הבן אדם יהיה משוכנז לגמרי (ברמה של שינוי נוסח הברה. ואפילו שינוי שם משפחה!) אף אחד לא ירצה להתחתן איתו.
כבר הארכתי לעיל שזה לגיטימי שאדם לא רוצה להתחתן עם אדם ששונה ממנו בהרבה דברים,
אבל זה לא לגיטימי שיפסלו אדם שדומה בכל פרמטר, מלבד המוצא שזהו גזענות טהורה.
אגב, יש לעיין מתי זה מפסיק. האם חוקי נירנברג תקפים גם פה ובדור שלישי כבר מותר להתחתן איתו או שגם עד דור עשירי לא יבואו בקהל ה'.
במצב העגום של ימינו נסתפק בפרמטרים שהציבו חוקי נירנברג.

באור לציון לא מצאתיו
כך מובא בשמו כאן:
1770809881190.png

"הציבור האשכנזי גזען, זו האמת לאמיתה. א"א ליפות את המציאות"

אין שמץ של גזענות בכך שאשכנזי לא רוצה להתחתן עם ספרדי, גם רוב הספרדים לא מחפשים אשכנזיה ולא היו רוצים אשכנזיה.

כנ"ל גם חסידויות מסוימות משתדלים להתחתן בתוך החסידות, ותימנים מחפשים תימנים שישתדכו איתם.

זהו בסך הכל הגיון בריא, שכדי לבנות זוגיות תקינה צריך להתאים מנטליות, ולא להקשות על הזוג הצעיר.

ולפלא על הרב בוטבול שנעלם ממנו מה שרבי אליהו שיטרית מביא מהגר"ע יוסף בספר "רבינו", דברים רבים נגד האשכנזים, שאפשר להחשיבם בנקל כ"גזענות". ולמעשה גם זה לא גזענות, רק כתבתי את הדברים בבחינת טול קורה.

כמו כן נעלמו ממנו דברי גיסו הרב יצחק יוסף שאמר על כהי העור שהם קופים.

באור לציון לא מצאתיו

הדברים פשוטים. המזמין מצפה שתכסה את המנה שלך ואף יותר מכך, ובוודאי שיש כאן חשש גזל, באוכל ולא משלם, אלא אם כן המזמין התפרע על מנה ב400 שקל ואז זו כבר בעיה שלו.

הדברים פשוטים. המזמין מצפה שתכסה את המנה שלך ואף יותר מכך, ובוודאי שיש כאן חשש גזל, באוכל ולא משלם, אלא אם כן המזמין התפרע על מנה ב400 שקל ואז זו כבר בעיה שלו.
תלוי באיזה ציבור, ופשוט.

ראשי תחתית