שמעון טרבלסי
חבר מוביל
אין זמן...חבל... אתה מוזמן ומתבקש להעלות עדכונים חשובים!
יש פלטפורמות מיוחדות לזה.
אין זמן...חבל... אתה מוזמן ומתבקש להעלות עדכונים חשובים!
זכור לי שככה הם אומרים במפורש.חכמי קו ההלכה עונים רק לפי דעת הילקוט יוסף?
זה חידוש עבורי.
אני שואל כי אני מכיר כמה שעונים, ולא נשמע לי שהם כאלה בקיאים בלשון המעטה בילקו"י...ככה אומרים שם במפורש.
אתה שואל מה הם מפרסמים או מה הם עושים בפועל?
נכוןבהקלטה שהביאו לעיל מזולדן, הרב ירון אומר שקו ההלכה זה לפי הרב עובדיה, לא לפי ילקוט יוסף.
אשרי המאמין.ושמעתי ממגידי אמת שחייבו את כולם להורות לפי דרכו בהלכה כמו לגבי הבמבה
זו ההשתלטות ההלכתית שדיברו עליה בזמנו.מדברי מרן הרב יצחק היום בלווין
"הרב ירון בוחר לקו ההלכה רק רבנים שהולכים בדרך של מרן, הוא עוקב אחריהם, מי שלפעמים לא פוסק כמו מרן, מה יש? מותר לחלוק? שיישב בבית ויפסוק מה שרוצה..."
ועל דא איתמר:"הרב ירון בוחר לקו ההלכה רק רבנים שהולכים בדרך של מרן, הוא עוקב אחריהם, מי שלפעמים לא פוסק כמו מרן, מה יש? מותר לחלוק? שיישב בבית ויפסוק מה שרוצה..."
?זו ההשתלטות ההלכתית שדיברו עליה בזמנו.
יש ויש.כלום מנע ממך להקים בית הוראה עם רבנים אחרים?
אבל לא ידוע לי שבאחד מבתי הוראה מהנ"ל קיים בולשת העוקבת לראות האם הרב העונה פוסק אך ורק ע"פ רב מסוים, ואם נתפס הרי שמעיפים אותו מן הארגון...יש ויש.
יש קו הלכה של הרב יצחק ויש של הרב דוד.
יש של הרב עובדיה יוסף ויש של הרב מרדכי אליהו.
יש של הרב מאזוז ויש של הרב אופיר מלכא.
יש של הרב יגאל כהן ויש של הרב אהרן בוטבול.
יש של הרב יעקב הלל ויש של הרב גדעון בן משה.
יש של תימנים ויש של אשכנזים.
גם בבית ההוראה של הרב הלל, ברור שהקו הוא לא כמו הרב עובדיה, אבל ידוע לי על הרבה רבנים שם [לפחות חמישה - שאלתי אותם בעצמי פעמים רבות] שמזכירים את דעתו של הרב עובדיה בכבוד רב, ומתחשבים בה יחד עם כלל הדעות"הוא עוקב אחריהם, מי שלפעמים לא פוסק כמו מרן, מה יש? מותר לחלוק? שיישב בבית ויפסוק מה שרוצה..."
זו ההשתלטות ההלכתית שדיברו עליה בזמנו.
זו ההשתלטות ההלכתית שדיברו עליה בזמנו.
לטעמי ההשתלטות ההלכתית יותר באה לידי ביטוי בדה לגיטימציה שנערכת בבמה מסויימת מידי שבוע על כלל גדולי הדור שלא נאותים לאורו של הדרשן שם.