אין קובץ מצורף או העתקה.אעתיק לך מאוצה"ח תפילה זו מסידור תכלאל, דוקא שם יש את הכוונות הנ"ל אבל כאמור השאלה אם באמת מכוונים.
ויש בתי כנסת (נתקלתי בכמה כאלו) שמשתמשים בתפילה זו. ראה עמ' 2 ו-4
אין קובץ מצורף או העתקה.אעתיק לך מאוצה"ח תפילה זו מסידור תכלאל, דוקא שם יש את הכוונות הנ"ל אבל כאמור השאלה אם באמת מכוונים.
ויש בתי כנסת (נתקלתי בכמה כאלו) שמשתמשים בתפילה זו. ראה עמ' 2 ו-4
גם אני נתעוררתי לזה הפעם אלא שכבר היה מאוחר מידי שכבר אמרתיו...יה"ר לפתיחת ההיכל: "ולמען שמך הגדול הנכתב ואינו נקרא שכונו בו" (והדומה: תפלה על הפרנסה בחלק מהנוסחאות). לדידן שמסתמא לא מכוונים האם יש לדלג זה (אא"כ יודע שכיוון) ?
יפה, ולכאורה הכוונה תחת שלוש רגזה הארץ [ותחת ארבע לא תוכל שאת] כנזכר במשלי ושניים מתוכם הנוגעים לענייננו והם הראשון והרביעי. והם הנוגעים לענייננו כנזכר באותה פסקה בוידוי "טָפַלְנוּ שֶׁקֶר וּמִרְמָה. טִמֵּאנוּ עַצְמֵנוּ וְרַעְיונֵנוּ. טִמֵּאנוּ נִשְׁמָתֵנוּ וְהִיא חֵלֶק אֱלוהַּ מִמַּעַל. וְתַחַת שָׁלשׁ רָגְזָה אֶרֶץ. תַּחַת עֶבֶד כִּי יִמְלךְ וְשִׁפְחָה כִי תִירַשׁ גְּבִרְתָּהּ." במקום שהנשמה תמלוך שהיא חלק אלוק ממעל הגוף טימא אותה ומולך בה וזה עבד כי ימלוך ושפחה כי תירש גבירתה.
קצת לחזק עניין זה הנה בהמשך בקישינו עורף נכתב בפירוש "וְגָרַמְנוּ לְעֶבֶד כִּי יִמְלךְ וְשִׁפְחָה כִּי תִירַשׁ גְּבִרְתָּהּ".
ועכ"פ העתיק תחילת לשון הפסוק בעבור הלשון "רגזה הארץ" שיעורר את הלב ולשון שלש אגב גררה. גם כאמור הזכיר הראשון והרביעי כך שלא בא להתפס על השלוש או הארבע אלא דווקא על ב' אלו. כנלע"ד לפום ריהטא.
כמדומה שעכשיו זו פעם ראשונה בחיי שראיתי נוסח תפילה זה. ואם הוא נדפס בשאר מחזורים וסידורים עם ניקוד הּוי"ה למה שלא יכוונו?@ידידיה שכחתי להכניס אותה, הנה היא
לשאול אותי למה התכוונתי בשעה כזו שבעיקר הגוף כאן זה ממש לבקש מעבד שימלוך...כלומר, זו רק מליצה הגזורה מלשון הפסוק, אבל כוונתו בפועל לשני דברים שגרמו לכך.
זו כוונתך ?
כמדומה שעכשיו זו פעם ראשונה בחיי שראיתי נוסח תפילה זה. ואם הוא נדפס בשאר מחזורים וסידורים עם ניקוד הּוי"ה למה שלא יכוונו?
לשאול אותי למה התכוונתי בשעה כזו שבעיקר הגוף כאן זה ממש לבקש מעבד שימלוך...
עכ"פ כוונתי [אם הבנתי את עצמי] שאנחנו במעשינו גרמנו לעבד שימלוך ושפחה וכו' שזה עניין אחד שהגוף הכניע ושולט בנשמה. ואכן הכל מליצה לפי זה. אם כי צריך לי עוד להתיישב בזה וכתבתי לפום ריהטא.
תודה רבה. אגב והוא עיקר ייש"כ על השאלות המחכימות. [לרובם לא שמתי לב כלל].אם ככה, אתה בגדר מלך כי ימלוך.
הסברת את עצמך מצויין, ונראה שבהחלט הבנת את מה שאמרת.
אינם זקוקים לפרנסה? וכי למה קונים פתיחה של הפרנסה באלפים ורבבות???למה שיכוונו ?
אינם זקוקים לפרנסה? וכי למה קונים פתיחה של הפרנסה באלפים ורבבות???
על הרוב כיוונתי הפשוט ולפעמים נתאמצתי לכוון משהו מהכוונות [אינני יודע אם הועלתי או קילקלתי בזה לקוצר השגתי בעניינים אלו].לא, פשוט לא שמים לב. (הם עוד עסוקים במלחמה על המכירה, ובהלם על המחיר המפוצץ...).
וברצינות, כמה מכוונים מה שהם אומרים, ועוד שמות וניקודים, קוראים את זה וזהו. (יכול להיות שאם יגידו להם שזו הסגולה לפרנסה, ישקיעו בכוונה יותר).
בינינו, מי כאן כיוון סתם את פירוש המילות, ומי כיון כאן את ההוי"ה אדנו"ת שמופיע בכל סידור ספרדי (גם בתפלה על הפרנסה) ?
האמת אני חושב שבדברים נדירים כן מכוונים, כמו השמות שכתובים ביהי רצון (מרכבה עליונה וכו') שכולם מכוונים. וכן השם שהזכרתי לעיל.בד"כ הוא לא מודפס בסידורים, אלא מצלמים דפים מכאן או משם, ואיני יודע מה ואיך הם מובאים.
ולעצם שאלתך; למה שיכוונו ? (גם בשאר הויו"ת שבתפילה שהם מנוקדות ויש בהם שילוב הוי"ה אדנות וצריך לכוין ע"פ הסוד נראה לי דרובא דעלמא לא מכוונים, וא"כ למה כאן יכוונו. ובכלל רוב הציבור לא שם לב למה שהוא אומר, כך נראה לי. (וביחוד שאומרים את זה אחרי שגמרו את המזמור, ומי זוכר מה היה שנה שעברה ?) כך נראה לי. אה"נ מי שיודע מה שאומר ובאמת מכוין, אדרבה ואדרבה).
על הרוב כיוונתי הפשוט ולפעמים נתאמצתי לכוון משהו מהכוונות [אינני יודע אם הועלתי או קילקלתי בזה לקוצר השגתי בעניינים אלו].
אגב הרב מאזוז זצ"ל כתב ביומנו שאחר שהבין שחכמת הקבלה רחוקה ממנו ומיום עמדו על דעתו התפלל בכוונה פשוטה אצטט לשונו בהמשך בע"ה.
האמת אני חושב שבדברים נדירים כן מכוונים, כמו השמות שכתובים ביהי רצון (מרכבה עליונה וכו') שכולם מכוונים. וכן השם שהזכרתי לעיל.
כשזה שם ה' רגיל שזה תדיר פחות מכוונים, אבל כשיש איזה שם מיוחד שמובא פעם ב... אני חושב שכן מכוונים.
וגם אני אישית אם הייתי רואה כן נ"ל שהייתי מכוון.
עד שאנו מדברים על כוונות, מיהו רב גדיאל נער הנזכר בתפילה זו?@ידידיה שכחתי להכניס אותה, הנה היא
אם הכוונות לא מודפסות אז אין שום בעיה, כי גם לא כתוב "הניקודים שכיווננו".עכ"פ צריך לבדוק אם אכן הכוונות הללו מודפסות, אחרת ודאי שלא למכוונים.
עד שאנו מדברים על כוונות, מיהו רב גדיאל נער הנזכר בתפילה זו?
משתדלים להבין מה מוציאים מהפה.בינינו, מי כאן כיוון סתם את פירוש המילות,
כוונתך לשילוב יא....? מי שמתרגל לתקופה קצרה זה כבר נהיה אצלו אוטומט. וכן בשם הוי"ה ואלוקים.ומי כיון כאן את ההוי"ה אדנו"ת שמופיע בכל סידור ספרדי (גם בתפלה על הפרנסה) ?
מעשיה זו משונה בעיני מאוד...רב גדיאל נער – המכלול
www.hamichlol.org.il