חיי עולם חבר מוביל הצטרף 17/12/24 הודעות 645 18/4/25 #1 הנה עומדים אנו קודם שביעי של פסח, ובמקומות רבים נהגו לומר בעלות השחר או בחצות הלילה שירת הים וכו', ושאלתי הינה כמה מנהג זה חשוב שיש לשמרו, עד כמה צריך להשקיע בזה? כמובן שאלה זו הינה גם על מנהגים רבים אחרים.
הנה עומדים אנו קודם שביעי של פסח, ובמקומות רבים נהגו לומר בעלות השחר או בחצות הלילה שירת הים וכו', ושאלתי הינה כמה מנהג זה חשוב שיש לשמרו, עד כמה צריך להשקיע בזה? כמובן שאלה זו הינה גם על מנהגים רבים אחרים.
כ כהן חבר מוביל הצטרף 21/12/24 הודעות 799 18/4/25 #3 עת שערי רצון אמר: יש למנהג זה מקור מהזוהר הקדוש, לחץ כדי להרחיב... לא כתוב כן בכה"ח, וגם אין כזה זוהר.
עת שערי רצון אמר: יש למנהג זה מקור מהזוהר הקדוש, לחץ כדי להרחיב... לא כתוב כן בכה"ח, וגם אין כזה זוהר.
עת שערי רצון חבר בכיר הצטרף 5/1/25 הודעות 1,141 18/4/25 #4 כהן אמר: לא כתוב כן בכה"ח, וגם אין כזה זוהר. לחץ כדי להרחיב... צודק. עכשיו ראיתי בפנים, נשחק לי הזיכרון ...
כהן אמר: לא כתוב כן בכה"ח, וגם אין כזה זוהר. לחץ כדי להרחיב... צודק. עכשיו ראיתי בפנים, נשחק לי הזיכרון ...
ה החש בראשו סייג לחכמה שתיקה! הצטרף 22/12/24 הודעות 648 מיקום אורו של עולם 18/4/25 #5 עת שערי רצון אמר: נשחק לי הזיכרון ... לחץ כדי להרחיב... ח"ו.
חיי עולם חבר מוביל הצטרף 17/12/24 הודעות 645 20/4/25 #6 עת שערי רצון אמר: עיין כף החיים תצ אות סב לחץ כדי להרחיב... השאלה היא עד כמה זה חשוב. וכן מנהגים אחרים.
עת שערי רצון אמר: עיין כף החיים תצ אות סב לחץ כדי להרחיב... השאלה היא עד כמה זה חשוב. וכן מנהגים אחרים.
עת שערי רצון חבר בכיר הצטרף 5/1/25 הודעות 1,141 20/4/25 #7 חיי עולם אמר: השאלה היא עד כמה זה חשוב. וכן מנהגים אחרים. לחץ כדי להרחיב... חשוב מאוד ! אבל לא יותר חשוב מקיום ההלכה ח''ו. ובפרט מנהגים שמחזקים בעבודת ה' ונותנים קצת ''גישמאק'' וכו'
חיי עולם אמר: השאלה היא עד כמה זה חשוב. וכן מנהגים אחרים. לחץ כדי להרחיב... חשוב מאוד ! אבל לא יותר חשוב מקיום ההלכה ח''ו. ובפרט מנהגים שמחזקים בעבודת ה' ונותנים קצת ''גישמאק'' וכו'
י ידידיה חבר מוביל הצטרף 8/12/24 הודעות 651 20/4/25 #9 חיי עולם אמר: יש ברבותינו באיזהו מקומן בחשיבות המנהגים? לחץ כדי להרחיב... יש להרב סופר קונטרס כוחו של מנהג
חיי עולם אמר: יש ברבותינו באיזהו מקומן בחשיבות המנהגים? לחץ כדי להרחיב... יש להרב סופר קונטרס כוחו של מנהג
חיי עולם חבר מוביל הצטרף 17/12/24 הודעות 645 20/4/25 #10 ידידיה אמר: יש להרב סופר קונטרס כוחו של מנהג לחץ כדי להרחיב... אוצר החכמה tablet.otzar.org יישר כח.