במוצ"ש פר' ויקהל תשפ"ב אמר בשיעורו וזה לשונו: "היה פעם העדה החרדית, שהרב שטרנבוך כתב בספר שלו "תשובות והנהגות", שהוא סיפר מה הם עושים בהכשר של הבד"ץ העדה החרדית עם הסירכות, מרימים את זה ומושכים וממרחים, כל מיני דברים, והוא כותב שככה הם נותנים הכשר העדה החרדית ,
והספרדים לא מבינים כלום בדברים האלו, ככה כתב, זה המילים שהוא כותב, אנחנו לא מבינים כלום. התורה ניתנה באשכנז, לא בהר סיני...
אני דיברתי פה ביזדים לפני כמה שנים והתרעתי לא לאכול את הבשר שלהם, שלחו לי שליחים ואמרו לי: 'לא, אנחנו שינינו את זה, בעקבות מה שכבודו דיבר אנחנו עכשיו מקפידים לעשות את ההכשר הזה כמו שיטת הבית יוסף'. אם יש להם נאמנות, בסדר, אנחנו נוכל לאכול את הבשר שלהם. צריך לברר, כל אחד ישאל את הרב שלו איזה הכשר אפשר לסמוך. יש הכשרים טובים, ב"ה יש היום, גם הרבנות וגם הבדצי"ם למיניהם, יש הרבה מקומות שיכול לסמוך על הבשר שלהם."
והנה המעיין בתשובות והנהגות חלק ד סימן קסט יראה שדבר זה לא נכתב מעולם, וז"ל התשובות והנהגות שם, ובשולי מכתבו מביא שתמהו עליו שבישיבה אשכנזית נוהגין היתר בדבר שאסור לספרדים כמו סירכות, או לענין בישול עכו"ם, שהאשכנזים מתירין אם יהודי הדליק אש, והם דורשים שיהודי יניח הקדירה, ולכאורה נכשלין הספרדים בישיבות האשכנזיות במאכלות אסורות.
הדברים הם הבל הבלים, ראשית בכל הישיבות אין אוכלים היום בשר עם סירכא והכל גלאט וכשר גם לספרדים לכתחילה, ומה שסיפרו לו שאצלם מוכרים רק בלי ריר, הבל בפיהם שבדרך כלל אין אפילו כעשרה אחוז בלי ריר ואי אפשר למכור מאלו דוקא, וע"כ במחילת כבודם לא יודעים מה זה ריר ומה סירכא, ובבישול עכו"ם העדה החרדית מקפידים מאד שרק יהודים יעבדו וכשיטת הספרדים (וזהו גם שיטת הגר"א).
ודע שלפי מיטב ידיעתי בהכשרי הספרדים, אינם מקפידים על העובדים שלא יהיו מחללי שבת, וגם נמצא ביניהם פלאשים ורוסיים שאין בירור שנתגיירו כדין, ומה עוד שרבם של הספרדים ומנהיגם הוא הפר"ח והוא אוסר ממחללי שבת ולכן פסל הקראים. ואצל העדה החרדית בודקים שיהיו יהודים גמורים כהלכה ושומרי שבת, לכן אני אומר שימשיך דרכו לאכול בישיבה ולא יחשוש, וימשיך במנהגי הספרדים בתפלה ובברכות, ויאכל בישיבה כשאר בחורי הישיבה ולא יחוש כלל! עכ"ל.
פלא עצום, מרן הגר"מ שטרנבוך שליט"א מעולם לא כתב ש"הספרדים לא מבינים כלום בדברים הללו", אלא כתב שמי שאמר כן לשואל לא יודע מה זה ריר ומה זה סירכא וכו'.
כל מי ששמע את השיעור ולא פתח בפנים את התשובות והנהגות, היה מבין שהגרמ"ש הינו גזען ואומר שהספרדים לא מבינים בענינים האלו, רק האשכנזים, אבל המעיין בפנים, רואה מה כתוב.