אסקופה הנדרסת לרגלי גדו"י
חבר קבוע
לפי מה שהבנתי [ויתכן בהחלט שאני טועה], זוהי גם דעת הגר"י יוסףנראה באמת מוזר שהרב יצחק לא הבין את ה''כף החיים''
הכף החיים לא סובר שצריך לשער לפי משקל
אלא לשער את הנפח במשקל
לפי מה שהבנתי [ויתכן בהחלט שאני טועה], זוהי גם דעת הגר"י יוסףנראה באמת מוזר שהרב יצחק לא הבין את ה''כף החיים''
הכף החיים לא סובר שצריך לשער לפי משקל
אלא לשער את הנפח במשקל
לא מצאתי "נוסח פושר" מצאתי שני לשונות בלתי ראויים כלפי תלמידי חכמים. ואם הדברים באמת אמורים על מרן הגרש"י - אז מה נאמר ומה נדבר.. אין מילים. עצוב. (כלפי כל ת"ח אסור לדבר כך, אבל כשמדובר בת"ח עצום כ"כ, הן בתורה הן במידות והן בעשיה לה' ולתורתו - זה חמור יותר).בעלון השיעור השבועי [מוצ"ש נשא תשפ"ה - גליון 499 - אותיות י"ט-כ"ב], על רב אחד שדרש בקרית ספר על ענין מצוה דרבים אי מותרת אמירה לנכרי, ופסק נגד דעת מרן הגרע"י זצ"ל.
ושם כתב להוכיח שמותר נגד אותו רב, והביא מעשה שהיה בזמן מרן זצ"ל ברחביה בליל יום הכיפורים.
וכבר דיבר על כך בקצרה לפני כשנה בשיעורו [מוצ"ש כי תשא - גליון 435 - אותיות ח'-ט'].
ושמע'תי באומרים לי שמדובר על מרן הגרש"י זעפראני שליט"א, ולפי"ז מובן אמאי השתנה הניסוח בין השיעור של לפני כשנה וחצי, שם יש דברים קשין כגידין על אותו רב, ואילו בשיעור האחרון הנוסח הוא הרבה יותר פושר.
הצג קובץ מצורף 6647הצג קובץ מצורף 6646הצג קובץ מצורף 6645
באמת ?!ושמע'תי באומרים לי שמדובר על מרן הגרש"י זעפראני שליט"א
ניסתי לברר אצל תלמידי הגרשי"ז, אך הם לא הסכימו לדבר על הנושא, אבל כמדומני שכך הבנתי בזמנו.באמת ?!
תעשה טובה לכולנו תברר שוב ...
אדרבה, תספר לנו מה בדיוק היה שם.אני זוכר את השיעור שהתקיים בבית מדרשנו.
לא מיניה ולא מקצתיה.
בשיעור מלפני שנה וחצי כתוב שהוא הרב אלמוג כהן.אחד מתלמידיו של הראש"ל הרב יצחק
אולי מישהו שמכיר אותו יוכל לשאול אותו מה בדיוק היה שם.אדרבה, תספר לנו מה בדיוק היה שם.
כונתו על מורנו הגרש"י זעפראני שליט"א
עד שנפנה אליו, יש לנו כאן עד שהיה נוכח במקום:בשיעור מלפני שנה וחצי כתוב שהוא הרב אלמוג כהן.
אולי מישהו שמכיר אותו יוכל לשאול אותו מה בדיוק היה שם.
וגם לשאול אותו האם נכון הדבר ש:
יעלה ויבוא, וישמיע עדותו.ודאי כונתו על מורנו הגרש"י זעפראני שליט"א
אני זוכר את השיעור שהתקיים בבית מדרשנו.
לא מיניה ולא מקצתיה.
השיעור השבועי פרשת קדושים תשפ"ב
מצו"ב גם העלון
הבעיה היא הזלזול המחפיר שבו הוא מדבר על מרן הבא"ח
הסברא שהוא (הבא"ח) אמר - אפי' ילד קטן יכול לדחות אותה!
כלומר ילד קטן ממשפ' יוסף, יותר למדן מהבא"ח
הסיפור הזה היה באמת?
אתה לוקח את הדברים קשה מדי, דברים כאלה לא מפרסמים ברבים, מה יתן לך ומה יוסיף לך, וכי עי"כ תעלה קרנו וכבודו של מרן הבא"ח חזרה, אתמהה. איך אומרים - חלא'ססס.
ואגב נ"ל שנשמט ממך הקדמתו של מרן הבא"ח ברב פעלים, ואני אזכיר לך. שכתב שם הרב שהיום הדורות התמעטו ובאחרו' ישנם לפעמים טעיות מחפירות וכמ"ש הוא שם על חכם אחרו' אחד לפני כ350 שנה יעו"ש.
לא אמרתי שמרן הבא"ח טעה, רק שאמרתי שמרן הבא"ח עצמו כתב ברב פעלים שפעמים שחכם גדול יכתוב סברא, וקטן יוכל לחלק בזה, ואין זה כלל זלזול שבחור ביש"ק חילק והסביר אחרת, וכי אצלך לא מצוי לחלק ולהסביר את הסוגיא אחרת מדברי המג"א לדוגמא? כי אם לא אז הלימוד ממש יבש, וזה אותו יחס פחות או יותר.
לשיטתו ולשיטתך בחור ביש"ק יכול לחלק ולחלוק בסברא על יביע אומר?נ"ל שנשמט ממך הקדמתו של מרן הבא"ח ברב פעלים, ואני אזכיר לך שכתב שם הרב שהיום הדורות התמעטו ובאחרו' ישנם לפעמים טעיות מחפירות וכמ"ש הוא שם על חכם אחרו' אחד לפני כ350 שנה יעו"ש.
לא אמרתי שמרן הבא"ח טעה, רק שאמרתי שמרן הבא"ח עצמו כתב ברב פעלים שפעמים שחכם גדול יכתוב סברא, וקטן יוכל לחלק בזה, ואין זה כלל זלזול שבחור ביש"ק חילק והסביר אחרת, וכי אצלך לא מצוי לחלק ולהסביר את הסוגיא אחרת מדברי המג"א לדוגמא? כי אם לא אז הלימוד ממש יבש, וזה אותו יחס פחות או יותר.
זה ודאי שלא!לשיטתו ולשיטתך בחור ביש"ק יכול לחלק ולחלוק בסברא על יביע אומר?
מה הגבול וכיצד הוא נקבע?זה ודאי שלא!
כבר דובר על כך שיש גבול עד היכן מותר לחלוק
ואם על דורות קודמים מותר לחלוק ולומר שלא הבינו היטב את ההלכה וכדו'
הרי שיש אנשים שחיים בדורנו שאסור לומר עליהם כך
נמסר לא' ומיוחד מחכמי הדור להכריע בזהמה הגבול וכיצד הוא נקבע?