חוג לקבלה באוניברסיטה העברית

מה זה אומר? לא הבנתי? ואם תגיד את הכתובת שלהם ומידת הנעליים זה יאמר מה? היה חוג הרב יצחק סיפר את שסיפרו לו שהציעו לרב פתאל אינני רואה סיבה מספקת לבטל זאת
האמת שהייתי צריך להבין מלכתחילה שמי שלא מבין כמה שהסיפור הזה מגוחך מיותר להסביר לו.
ובכל זאת ניסיון אחרון: אם היית שומע שישיבת המקובלים בית א-ל נפתחה מלכתחילה כחוג אוניברסיטאי לקבלה ורצו להעמיד בראשה את גרשום שלום, ומכיוון שהוא לא הסכים העמידו בראשה את הרב מרדכי שרעבי, איך זה היה נשמע לך?
או שהיית שומע שישיבת פוניבז' פתחה סניף שבו לומדים מתמטיקה ולא תורה, מה היית אומר?

לא הבנתי אתה היית שם? אתה יודע מה היו השיקולים שלהם? אני לא מאמין שימציא כזה דבר. אם אמר כנראה שיש יסוד לדברים. אולי החוג נוהל ע"י גרשום הלז כי הרב פתאל לא רצה? או כי הם לא היו מרוצים ממנו? אולי רצו גם דמות כמו הרב פתאל כדי שימשוך גם דתיים מניין לך שלא?
לו היית מבין מהו החוג הנ''ל ומי הם הלומדים שם ומהי מטרתו המוצהרת
היית קצת מפקפק בסיפור הלז
מבלי לפקפק בגדלותו של הרב פתאל שלא שמעתי ואיני יודע ויכובד כערכו האמיתי

לו היית מבין מהו החוג הנ''ל ומי הם הלומדים שם ומהי מטרתו המוצהרת
היית קצת מפקפק בסיפור הלז
מה החוג ומה מטרתו אינו ממין העניין, אינו מן הנמנע שהם ניסו לעשות משהו אי אז לפני מעל 100 שנה ולא צלח ופנו לכיוון אחר.
מבלי לפקפק בגדלותו של הרב פתאל שלא שמעתי ואיני יודע ויכובד כערכו האמיתי
אכן ויש"כ.

האמת שהייתי צריך להבין מלכתחילה שמי שלא מבין כמה שהסיפור הזה מגוחך מיותר להסביר לו.
באמת תודה רבה.
ובכל זאת ניסיון אחרון: אם היית שומע שישיבת המקובלים בית א-ל נפתחה מלכתחילה כחוג אוניברסיטאי לקבלה ורצו להעמיד בראשה את גרשום שלום, ומכיוון שהוא לא הסכים העמידו בראשה את הרב מרדכי שרעבי, איך זה היה נשמע לך?
או שהיית שומע שישיבת פוניבז' פתחה סניף שבו לומדים מתמטיקה ולא תורה, מה היית אומר?
הדימויים הללו לא ממן העניין. יש בבתי ספר חילוניים הרצאות של חרדים תאמין או לא. לעומת זאת בישיבות החרדיות לא תראה הרצאות של גרשום שלום למשל.
החילונים דאז היו בהם כאלה שראו צורך לחלן מחד את הדתיים וזה יכול למשוך ציבור כזה. ומצד שני יש אצלם שסוברים שאנשים מאמינים בגלל בורות ויש עניין למשוך ללמוד במוסדות כאלו וכדי לקרבם למה לא יעשו כזה? [כמו כן לפעמים היו כאלו שלמרות הריחוק לימוד אותנטי של קבלה מעניין אותם תאמין או לא.
בכל אופן אני לא יודע מה היה וגם אם היה "דחוק" ולא מסתבר נניח עדיין לפעמים הדחוק והלא מסתבר זה באמת מה שהיה לפעמים המציאות טופחת על הפנים.
די נפגעתי מסגנון הודעתך, אך אני מוחל לך.

די נפגעתי מסגנון הודעתך
צודק, ואני מבקש מחילה.
הדימויים הללו לא ממן העניין...
ניסיון אחרון
אני מבין שמה שדחוף לך זה שהרב יצחק לא יצא שקרן, אז אפשר להירגע: איני חושדו כלל בשקר. או שהוא שמע את הסיפור ממקור לא אמין, או שיש כאן גרעין אמיתי והיתר זו פרשנות שלו.

ראשי תחתית