חוג לקבלה באוניברסיטה העברית

שומע, אני לא ראיתי את השיעור

יתכן, רק ליודעי היסטוריה הדברים רחוקים מלהיות מדויקים, בעת פתיחת האוניברסיטה עוד לא הייתה עלייה המונית זה הרבה לפני קום המדינה והעליה
ובכל אופן לא היו חסרים שם לצערנו סטודנטים,
ידוע כמדומה שהיה עניין לחלן את הדתיים בקום המדינה רצו מדינה חילונית היו סיפורים וטענות על גזירת פיאות וכדו' גם ידוע ההשקפה החילונית שלימודים משכילים מובילים לפתיחות ולחילון כמדומה שגם הרבנים חוששים מלימוד במקומות זרים מהשקפה לא נכונה לא מן הנמנע שגם לפני עליה המונית זה היה הכיוון לקרב הדתיים ללימודי השכלה ובתור התחלה שילמדו במקום כזה. גם יכול להיות שרק מעלה סברא יתכן ובמשפחתו סיפרו שהציעו לרב פאתל זצ"ל ולגבי הסיבות זה כבר סברא ולא ידיעה.

ובעיקר, מה המקור שחכם אברהם לימד שם קבלה? זה מתועד היכן שהוא
הצעה לחכם מסויים ללמד לפני קום המדינה צריכה להיות מפורסמת ומתועדת? האם כל מי שהציעו לו ללמד שם בהנחה שהציעו מתועד ומפורסם? כנראה סיפור שהולך במשפחה. אם יש למישהו איך לשאול מישהו נוסף ממשפחת יוסף ישאל ויעדכן אותנו.

לגוף הערת הגר''י שליט''א
יש אומרים שלימוד גמרא הכי משפיע עליהם לטובה וכך אומרים בשם הגרי''ש אלישיב
ויתכן שלזה התכוון באמרו לימוד הלכה
מניסיון. אני מכיר צעירים מסורתיים שרוצים לימוד דף היומי ולא הלכה, כי הלכה זה מחייב, אם המגיד שיעור אומר הלכה למעשה בשיעור זה מחייב, גמרא זה לא מחייב נשארים עם מחלוקת או דברים שלא נפסקו להלכה.
הגרי"ש אלישיב זה לא ראיה כי לימוד הגמ' שלו היה אליבא דהילכתא, כמו בשיעור שלו.

מניסיון. אני מכיר צעירים מסורתיים שרוצים לימוד דף היומי ולא הלכה, כי הלכה זה מחייב, אם המגיד שיעור אומר הלכה למעשה בשיעור זה מחייב, גמרא זה לא מחייב נשארים עם מחלוקת או דברים שלא נפסקו להלכה.
הגרי"ש אלישיב זה לא ראיה כי לימוד הגמ' שלו היה אליבא דהילכתא, כמו בשיעור שלו.
לדעתי לימוד הלכה אולי בונה מעשים אבל לא בונה את הדעת
הרבה מגדו''י סברו שהעיקר הוא לימוד גמרא, ובה יש את המאור שבה. הרב שטיינמן כך ודאי אחז ועוד רבים.

לדעתי לימוד הלכה אולי בונה מעשים אבל לא בונה את הדעת
הרבה מגדו''י סברו שהעיקר הוא לימוד גמרא, ובה יש את המאור שבה. הרב שטיינמן כך ודאי אחז ועוד רבים.
אין ספק ודאי שבונה את השכל והדעת וכו'.
דיברו כאן אם בלימוד הגמ' ג"כ יש בו את המאור שבה מחזירן למוטב.
וע"ז כתבתי שכיון שזה לא מחייב הלכה למעשה, זה לא מחזיר למוטב, ובודאי מבחינת חכמה ודעת זה מוסיף ומוסיף.

אבל לשוב בתשובה, זה רק אם לומדים אליבא דהילכתא.

ראשי תחתית