חוג לקבלה באוניברסיטה העברית

לא הוסבר שזה לא נכון אלא שלא מבינים את הסיבות שיוחסו להם.
לפי הסיפור של הרב יצחק שכרו אותו למשרה קבועה של הרבצת תורה בישיבת המקובלים שעל ידי האוניברסיטה העברית ופיטרו אותו כי הוא נתן להם מוסר, אבל מכיוון שסיפור כזה לא יכול להתרחש, מסתבר ששכרו אותו כדי להעביר קורס קצר, מכיוון שהם רצו להכיר את כל הזרמים בקבלה, וכשנגמר הקורס - הוא עזב.

לפי הסיפור של הרב יצחק שכרו אותו למשרה קבועה של הרבצת תורה בישיבת המקובלים שעל ידי האוניברסיטה העברית ופיטרו אותו כי הוא נתן להם מוסר, אבל מכיוון שסיפור כזה לא יכול להתרחש, מסתבר ששכרו אותו כדי להעביר קורס קצר, מכיוון שהם רצו להכיר את כל הזרמים בקבלה, וכשנגמר הקורס - הוא עזב.
למה לא מסתבר?

מה לא היה ברור במה שכתבתי? האוניברסיטה העברית הקימה ישיבת מקובלים? אתה רואה היום את האוניברסיטה העברית מקימה ישיבת מקובלים ומעמידה בראשה את הרב דוד בצרי?
מי טען שהקימו ישיבת מקובלים אמר שפתחו חוג לזה והציעו לו מה הבעיה? [מה הקשר היום ולפני 90 או יותר שנה?].

מי טען שהקימו ישיבת מקובלים אמר שפתחו חוג לזה והציעו לו מה הבעיה? [מה הקשר היום ולפני 90 או יותר שנה?].
נשגב מבינתי.
שוב: האוניברסיטה העברית פתחה חוג מדעי לחקר הקבלה, לא בית מדרש ללימוד הקבלה. החוג הזה נוהל על ידי גרשום שלום, חילוני מוצהר וגדול חוקרי הקבלה. איך קשור לכאן הרב פתאל? הגם הוא בחוקרי הקבלה?

מי זה היועמ"ש שלמד עם ר"י פוניבז' שהראשל"צ מספר עליו בקובץ שצורף כאן לעיל?

נשגב מבינתי.
שוב: האוניברסיטה העברית פתחה חוג מדעי לחקר הקבלה, לא בית מדרש ללימוד הקבלה. החוג הזה נוהל על ידי גרשום שלום, חילוני מוצהר וגדול חוקרי הקבלה. איך קשור לכאן הרב פתאל? הגם הוא בחוקרי הקבלה?
לא הבנתי אתה היית שם? אתה יודע מה היו השיקולים שלהם? אני לא מאמין שימציא כזה דבר. אם אמר כנראה שיש יסוד לדברים. אולי החוג נוהל ע"י גרשום הלז כי הרב פתאל לא רצה? או כי הם לא היו מרוצים ממנו? אולי רצו גם דמות כמו הרב פתאל כדי שימשוך גם דתיים מניין לך שלא?

לעצם העניין מניח כאן את מקור דבריו של הגאון שליט''א שרק בלימוד ההלכה ניתן להגיע ל'מאור שבה מחזירה למוטב' מתוך הספר דברי יחזקאל להגאון רבי יחזקאל ברשטיין זצ''ל

הצג קובץ מצורף 15241
קראתי וחזרתי וקראתי הדק היטב, ולא הבנתי מה הוא מצא כאן. ולדעתי מבואר כאן להיפך, שלא לימוד ההלכה היבשה הוא העיקר אלא כלשונו 'דעיקר תלמוד תורה הוא כשזוכה להשיג ולהסתכל במאור שבה ור"ל החכמה והדעת המביא לידי מעשה'. וכן בסוף דבריו..

נשגב מבינתי.

אסביר את התמיהה בדבריך. בהודעה קודמת כתבת שלא פתחו את החוג הזה למשוך צעירים דתיים, אלא זה משהו מדעי טהור.

את ההצהרה הזו לא גיבית, כי אם מאובנתא דליבא דילך, ועל זה דרוש מקור!

אסביר את התמיהה בדבריך. בהודעה קודמת כתבת שלא פתחו את החוג הזה למשוך צעירים דתיים, אלא זה משהו מדעי טהור.

את ההצהרה הזו לא גיבית, כי אם מאובנתא דליבא דילך, ועל זה דרוש מקור!
החוג הזה היה קיים וידוע, ובראשו עמד גרשום שלום. ומה עשו בו ידוע גם כן, הוא הוציא מקרבו את כל חוקרי הקבלה כישעיהו תשבי ודומיו.
אין לי גם מקור לכך שהרב יצחק קיים בכלל.

נו
והר' יצחק כן היה שם.?

הלו- מדובר על מלפני כ- 100 שנה , אפילו אביו הרב עובדיה בקושי נולד
נו
מי אמר שהיה?
אמר מה שסיפרו לו בשביל להזים את הסיפור צריך יותר מלטעון שלא מבינים למה להם לפנות לרב פתאל.

החוג הזה היה קיים וידוע, ובראשו עמד גרשום שלום. ומה עשו בו ידוע גם כן, הוא הוציא מקרבו את כל חוקרי הקבלה כישעיהו תשבי ודומיו.
אין לי גם מקור לכך שהרב יצחק קיים בכלל.
מה זה אומר? לא הבנתי? ואם תגיד את הכתובת שלהם ומידת הנעליים זה יאמר מה? היה חוג הרב יצחק סיפר את שסיפרו לו שהציעו לרב פתאל אינני רואה סיבה מספקת לבטל זאת

כנראה הסיפור המקורי שהציעו לו להיות שם מזכיר או חשב והוא לא רצה
אפשר לחשוב שמכל מקובלי ירושלים הגיעו לר' פטאל

הגרב"ד היה חבורתא של עו"ד יעקב וינרוט, כנראה לזה הוא מתכוון.
לא שמענו שלמד עם אהרן ברק (למדתי אצל הגרב"ד ואם זה היה היינו יודעים מזה. גם לא מסתבר, אהרן ברק לא יודע להשלים שמע ישראל)
אולי אצל הראשל"צ וינרוט הועלה לדרגת יועמ"ש כבר שמענו ניפוחים יותר גדולים...

אולי מרן זצ''ל ביקש להשפיע דרך וינרוט אם כי לא נראה שבשביל זה הוא היה צריך את הרב פוברסקי

הגרב"ד היה חבורתא של עו"ד יעקב וינרוט, כנראה לזה הוא מתכוון.
לא שמענו שלמד עם אהרן ברק (למדתי אצל הגרב"ד ואם זה היה היינו יודעים מזה. גם לא מסתבר, אהרן ברק לא יודע להשלים שמע ישראל)
אולי אצל הראשל"צ וינרוט הועלה לדרגת יועמ"ש כבר שמענו ניפוחים יותר גדולים...
אותי שכנעת, אבל כך הרב יוסף סיפר בזמנו על אהרן ברק.

ההודעה הזו יש בה זילות כלפי ת"ח. ותהי זאת מחאתי.
אין שום זילות
אף אחד לא חושב שהוא היה גדול הדור
ומספיק אנשים חשובים עבדו בתור מזכירים
[חכם בן ציון מוצפי היה כמה שנים מזכיר בישיבת אהבת שלום]

אין שום זילות
אף אחד לא חושב שהוא היה גדול הדור
ומספיק אנשים חשובים עבדו בתור מזכירים
[חכם בן ציון מוצפי היה כמה שנים מזכיר בישיבת אהבת שלום]
לא אמרתי שיש זילות בלעבוד כמזכיר, אבל כשמספרים על ת"ח שהציעו לו למסור שיעור בקבלה ובא השני ויאמר מקסימום הציעו לו לעבוד כמזכיר זה זילות הכל תלוי באופן הצגת הדברים. אם אינך רואה זאת לטעמי אתה צריך לחשב מסלול מחדש.

לא אמרתי שיש זילות בלעבוד כמזכיר, אבל כשמספרים על ת"ח שהציעו לו למסור שיעור בקבלה ובא השני ויאמר מקסימום הציעו לו לעבוד כמזכיר זה זילות הכל תלוי באופן הצגת הדברים. אם אינך רואה זאת לטעמי אתה צריך לחשב מסלול מחדש.
שיעור בקבלה באונברסיטה העברית?

שכחת לספר שהציעו לחכם נתיבי עם לעמוד ברשות עשרה חכמים שיקראו חק לישראל באונברסיטה כדי למשוך לשם יוצאי ג'רבא

אני מכיר משהו דומה
יש אחד ששמו הרב יעקב הלל - שהוא מוסר שנים שנים שיעורים בקבלה באהבת שלום , מחזור אחרי מחזור, מול מאות תלמידי חכמים במשך עשרות שנים.

וחיבר גם חיבורים חשובים

ויש כאלה שמגדירים אותו "מנהל" אהבת שלום וכד' , יש לך זילות ותעודת עניות יותר מזו??
יש בכך זילות לטעמי.

שיעור בקבלה באונברסיטה העברית?

שכחת לספר שהציעו לחכם נתיבי עם לעמוד ברשות עשרה חכמים שיקראו חק לישראל באונברסיטה כדי למשוך לשם יוצאי ג'רבא
אני רואה בדבריך זילזול בת"ח ולא שכנעת אותי אחרת. אתה חולק ולא רוצה לקבל זכותך. אם אני לא נורמלי בשבילך זה גם בסדר.

בעניין הרב פטאל זצ"ל והסיפור הנ"ל שלחתי למייל של הלשכה של הראשון לציון הרב דוד יוסף שליט"א ב' שאלות אחת שאלתי אם הרב שמע על הסיפור ממרן זצ"ל או מהמשפחה, וב' שאלתי על גדולותו של הרב פטאל שנכיר מעט אודותיו והסיבה ששאלתי על זה כי היה מי שפקפק בגדלותו בפרטי כאן.

וכך השיבו לי משמו של הראשון לציון שליט"א.
א) לא שמעתי ואיני יכול לאשר או להכחיש.
ב) הרה"ג הרב פטאל זצ"ל למד שנים רבות קבלה ביחד עם הגאון הרב מרדכי שרעבי זצ"ל שהרב עובדיה זצ"ל אמר עליו שהוא גדול הדור בקבלה.
הרב פטאל היה כותב קמיעות מומחה והיה כותב בלא קבלת תמורה.
ידע גם הרבה בתורת הנגלה, היה בוחן אותי בגמרא בעיון בכל יום שישי והיה נותן לי מתנה לירה אחת על כל מבחן.
היה דרשן נפלא ומורה דרך להרבה אחינו בית ישראל.
ע"כ.

ראשי תחתית