מלך בן מלך
חבר חדש
יש יותר מ-60 ראשי ישיבות בא''י, אם באמת כל ראשי הישיבות מכל החוגים בא''י באים, אמורים להיות לפחות 250-300 ראשי ישיבות
לפי דבריו יהיו 180 ראשי ישיבותהכנס בהשתתפות ראשי הישיבות הספרדיות הליטאיות והחסידיות.
מכל מגזר יבואו 60 ראשי ישיבות.
הכינוס יתקיים באולמי היכלי מלכות ללא כניסת אנשים חיצוניים.
מדובר רק על ראשי ישיבות גדולות.יש יותר מ-60 ראשי ישיבות בא''י, אם באמת כל ראשי הישיבות מכל החוגים בא''י באים, אמורים להיות לפחות 250-300 ראשי ישיבות
מה עם ישיבות ליטאיות ?? מארגן הכנס הוא לא ר' דוב לנדו ? מה עם ישיבות חסידיות ?בציבור הספרדי אין יותר מ- 60 ישיבות גדולות
כמה ישיבות גדולות ליטאיות יש? לדעתי גם לא יותר מ- 60, וכנ"ל ישיבות חסידיות.מה עם ישיבות ליטאיות ?? מארגן הכנס הוא לא ר' דוב לנדו ? מה עם ישיבות חסידיות ? ישיבות קיבוץ ?
חשבתי שהתכוונו ל60 ראשי ישיבות בסה''כ.כמה ישיבות גדולות ליטאיות יש? לדעתי גם לא יותר מ- 60, וכנ"ל ישיבות חסידיות.
וזה בדיוק המספר שננקב למעלה, 60 ראשי ישיבות מכל מגזר.
מה רואים כאן (לחסומים)?
@משיב כהלכה
מי התיר לך לפרסם דברים שמרן שליט"א אינו מעונין בפרסומם???
זה לא קשור.זאת בנוסף לגיחוך שבדבר, שהוא "לא מעוניין בפרסום דבריו"...
היה אחד ששימש כנהג אצל הרב שטיינמן, והקליט אותו תמיד, לאחר מכן הוציא מזה ספר נאה עם דברים נפלאים. לפני שהקליט הוא שאל אותו האם אני יכול להקליט? וענה לו "בלאו הכי הכל מוקלט בשמים..." (דהיינו שנזהר בדיבורו תמיד).
היה פעם חסיד אחד שנכנס ל"יחידות" אצל הרבי מליובאוויטש זצ"ל, ושאל אותו "האם מותר לפרסם לאחרים מה שנאמר כאן"? (כל זה אני כותב מהזיכרון).
ענה לו הרבי: "מה שנאמר כאן מותר לפרסם, ומה שאסור לפרסם לא נאמר כאן..."
ואם ביחידות כך, על אחת כמה וכמה דברים שנאמרו בפני רבים כשהם מוסרטים, שלא יכול לחזור בו בגלל הלך הרוח אצל הרבנים האשכנזים ולהתעלם ממה שאמר בעצמו בריש גלי.
מה רואים כאן (לחסומים)?
אז מה אתה רוצה לומרמרן שליט"א אומר בפני קהל עם ועדה של רבנים חשובים מימינו ומשמאלו:
"אצלי בישיבה, יש לי ישיבה כבר הרבה שנים (חזון עובדיה), אני ראש ישיבה עשרות שנים, בחור שלא לומד בישיבה, אני מאיים עליו: מחכים לך בצבא, זה לא אצלי אוטומט, ואני משכנע אותו, תלך, יש מקומות טובים, אם זה ישיבות הסדר, מקומות כאלה.
בחור שלא מסוגל ללמוד, מנותק מהלימוד, יש כאלה לצערנו הרב, אז אני מתאפק איתו שנה שנתיים, אם ניסה ולא הצליח, בוודאי! צריך לשלוח אותו לשמה!" (לצבא השמד)
כיום מרן שליטא שינה דעתו כנראה, והוא סובר שעדיף לברוח לחו"ל וגם מי שלא לומד וכו'.