לחצו כאן – תרומה לשמואל

כנס ראשי הישיבות שע"י ועד הישיבות | יום חמישי ו' מנ"א

הכנס בהשתתפות ראשי הישיבות הספרדיות הליטאיות והחסידיות.
מכל מגזר יבואו 60 ראשי ישיבות.
הכינוס יתקיים באולמי היכלי מלכות ללא כניסת אנשים חיצוניים.

יש יותר מ-60 ראשי ישיבות בא''י, אם באמת כל ראשי הישיבות מכל החוגים בא''י באים, אמורים להיות לפחות 250-300 ראשי ישיבות

נערך לאחרונה:
יש יותר מ-60 ראשי ישיבות בא''י, אם באמת כל ראשי הישיבות מכל החוגים בא''י באים, אמורים להיות לפחות 250-300 ראשי ישיבות
הכנס בהשתתפות ראשי הישיבות הספרדיות הליטאיות והחסידיות.
מכל מגזר יבואו 60 ראשי ישיבות.
הכינוס יתקיים באולמי היכלי מלכות ללא כניסת אנשים חיצוניים.
לפי דבריו יהיו 180 ראשי ישיבות

יש שמועות שמרן הראש"ל הגר"י יוסף עתיד להשתתף מחר בכינוס

אשמח אם אי מי מהכותבים יוכל לאמת את העניין?

הערב עלה למעונו של מרן רבי יצחק יוסף שליט"א

הרב חיים אהרן קאופמן יו"ר ועד הישיבות-להתיעצות בענייני חוק הגיוס

כמו"כ הוזמן מרן שליט"א לכינוס מרנן ורבנן ראשי הישיבות שליט"א

שעתיד להתקיים אי"ה מחר באולמי "היכלי מלכות" בעיר ב"ב.
(מקור- קו האיגוד)

מדובר רק על ראשי ישיבות גדולות.
בציבור הספרדי אין יותר מ- 60 ישיבות גדולות.
[אא"כ אתה כולל בזה כל מיני ישיבות קיבוץ למיניהם המונים 20-30 בחורים].

מה עם ישיבות ליטאיות ?? מארגן הכנס הוא לא ר' דוב לנדו ? מה עם ישיבות חסידיות ? ישיבות קיבוץ ?
כמה ישיבות גדולות ליטאיות יש? לדעתי גם לא יותר מ- 60, וכנ"ל ישיבות חסידיות.
וזה בדיוק המספר שננקב למעלה, 60 ראשי ישיבות מכל מגזר.

כמה ישיבות גדולות ליטאיות יש? לדעתי גם לא יותר מ- 60, וכנ"ל ישיבות חסידיות.
וזה בדיוק המספר שננקב למעלה, 60 ראשי ישיבות מכל מגזר.
חשבתי שהתכוונו ל60 ראשי ישיבות בסה''כ.
אם יש 60 מכל מגזר, זה כמעט 200 ראשי ישיבות, ומסתבר שרבנים וראשי ישיבות מהפלג והעדה חרדית לא יבואו, כיון שהם נגד 'ועד הישיבות'.

זאת בנוסף לגיחוך שבדבר, שהוא "לא מעוניין בפרסום דבריו"...

היה אחד ששימש כנהג אצל הרב שטיינמן, והקליט אותו תמיד, לאחר מכן הוציא מזה ספר נאה עם דברים נפלאים. לפני שהקליט הוא שאל אותו האם אני יכול להקליט? וענה לו "בלאו הכי הכל מוקלט בשמים..." (דהיינו שנזהר בדיבורו תמיד).

היה פעם חסיד אחד שנכנס ל"יחידות" אצל הרבי מליובאוויטש זצ"ל, ושאל אותו "האם מותר לפרסם לאחרים מה שנאמר כאן"? (כל זה אני כותב מהזיכרון).

ענה לו הרבי: "מה שנאמר כאן מותר לפרסם, ומה שאסור לפרסם לא נאמר כאן..."

ואם ביחידות כך, על אחת כמה וכמה דברים שנאמרו בפני רבים כשהם מוסרטים, שלא יכול לחזור בו בגלל הלך הרוח אצל הרבנים האשכנזים ולהתעלם ממה שאמר בעצמו בריש גלי.

זאת בנוסף לגיחוך שבדבר, שהוא "לא מעוניין בפרסום דבריו"...

היה אחד ששימש כנהג אצל הרב שטיינמן, והקליט אותו תמיד, לאחר מכן הוציא מזה ספר נאה עם דברים נפלאים. לפני שהקליט הוא שאל אותו האם אני יכול להקליט? וענה לו "בלאו הכי הכל מוקלט בשמים..." (דהיינו שנזהר בדיבורו תמיד).

היה פעם חסיד אחד שנכנס ל"יחידות" אצל הרבי מליובאוויטש זצ"ל, ושאל אותו "האם מותר לפרסם לאחרים מה שנאמר כאן"? (כל זה אני כותב מהזיכרון).

ענה לו הרבי: "מה שנאמר כאן מותר לפרסם, ומה שאסור לפרסם לא נאמר כאן..."

ואם ביחידות כך, על אחת כמה וכמה דברים שנאמרו בפני רבים כשהם מוסרטים, שלא יכול לחזור בו בגלל הלך הרוח אצל הרבנים האשכנזים ולהתעלם ממה שאמר בעצמו בריש גלי.
זה לא קשור.
לא מצאנו בגמרא שחכמים חזרו בהם?
כיום מרן שליטא שינה דעתו כנראה, והוא סובר שעדיף לברוח לחו"ל וגם מי שלא לומד וכו'.
תראה למשל בהסרטה של הרב אבא שאול הנכד שהיה בלוין הוא הסכים לבא רק כדי לומר שהרב יעקב עדס אמר לו בשם מרן שליט"א שגם מי שלא לומד.
לדבריך הרב יעקב עדס והרב אבא שאול מתבלבלים וטןעים ומטעים.
מותר לחזור בו.

מה רואים כאן (לחסומים)?

מרן שליט"א אומר בפני קהל עם ועדה של רבנים חשובים מימינו ומשמאלו:

"אצלי בישיבה, יש לי ישיבה כבר הרבה שנים (חזון עובדיה), אני ראש ישיבה עשרות שנים, בחור שלא לומד בישיבה, אני מאיים עליו: מחכים לך בצבא, זה לא אצלי אוטומט, ואני משכנע אותו, תלך, יש מקומות טובים, אם זה ישיבות הסדר, מקומות כאלה.

בחור שלא מסוגל ללמוד, מנותק מהלימוד, יש כאלה לצערנו הרב, אז אני מתאפק איתו שנה שנתיים, אם ניסה ולא הצליח, בוודאי! צריך לשלוח אותו לשמה!" (לצבא השמד)

מרן שליט"א אומר בפני קהל עם ועדה של רבנים חשובים מימינו ומשמאלו:

"אצלי בישיבה, יש לי ישיבה כבר הרבה שנים (חזון עובדיה), אני ראש ישיבה עשרות שנים, בחור שלא לומד בישיבה, אני מאיים עליו: מחכים לך בצבא, זה לא אצלי אוטומט, ואני משכנע אותו, תלך, יש מקומות טובים, אם זה ישיבות הסדר, מקומות כאלה.

בחור שלא מסוגל ללמוד, מנותק מהלימוד, יש כאלה לצערנו הרב, אז אני מתאפק איתו שנה שנתיים, אם ניסה ולא הצליח, בוודאי! צריך לשלוח אותו לשמה!" (לצבא השמד)
אז מה אתה רוצה לומר
שמרן שליט"א שקרן???
אתה לא מתבייש???

כיום מרן שליטא שינה דעתו כנראה, והוא סובר שעדיף לברוח לחו"ל וגם מי שלא לומד וכו'.

גם אז הוא אמר לברוח לחו"ל (זו היתה הפעם הראשונה שאמר), ואח"כ הבהיר כנ"ל שלא התכוון אלא לבני תורה שיושבים ולומדים, אבל אחרים חייבים להתגייס ואסור להם להשתמט ח"ו מצבא השמד.

אגב, מה השתנה מאז? הוקמו עוד מסגרות לחיילים חרדים על טהרת הקודש? הוקם גדוד חשמונאים?

מה שהשתנה, השתנה רק לטובה!

ראשי תחתית