כשרות רבנות מהדרין לבני תורה

• יוזם האשכול יוזם האשכול מרוקאי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
  • מומלץ
אם יש כאן מישהו שיש לו גישה לפורום אוצר החכמה, ויעלה לנו לכאן מה שנכתב שם על הכשר הרבנות בשנתיים האחרונות... לא יאומן כי יסופר

קבצים מצורפים

הרבנות ירושלים מהדרין מכניסה באופן רשמי את כל הבדצי"ם, כך אמרו לי משגיחים בכמה מקומות כששאלתי, ולכן אם יש כשרות כלשהי שנקראת בד"צ, לא משנה אם אתה אוכל את המוצרים שלה, זה נכנס לקטגוריה של מהדרין
לכאו' גם אם כל אחד יפתח כעת בד"צ זה יכנס... הרי זה נקרא בד"צ

אתר "כושרות" על בשר חלק בהשגחת הרבנות הראשית לישראל:

"שאלה קשה. אין אפשרות לדעת איך השחיטה והבדיקות מתנהלות בכל שחיטה של רבנות חלק. לכל צוות יש את ראש הצוות עם ההדגשים המיוחדים שלו. יש שמועות כאלו ואחרות בנושא זה, שיש צוותים יותר טובים וצוותים .?.?.? עם כל זה אנו ממליצים על שחיטת חלק חו"ל של הרה"ר.

גם בבד"צים ישנם הבדלים והדגשים משלהם. יש שאומרים שבשר "גלאט" של בד"צים של אשכנזים אינו באמת בשר "חלק" של שיטת מר"ן הבית יוסף. ויש אומרים שגם הבד"צים הספרדים לא באמת מקפידים על "חלק בית יוסף" ללא רירין כלל וכלל. ויש אומרים שיש קבלה שידיהם שרירין מסוימים אינם בכלל רירין אף לשיטת הבית יוסף עצמו.

נוסף על כל זה באופן כללי שוחטי הרה"ר הם אותם שוחטים ששוחטים גם לבד"צים.

בקיצור - לא פשוט".

הרב יצחק לוי תלמיד הראש"ל על כשרות רבנות מהדרין
לא מבין את הרב יצחק לוי
עם כל הכבוד הראוי, הוא טוען בכותרת כך
"מחובתינו להיות בקיאים בנוהלי הכשרות כדי שנדע מה לקנות. כשרות "מהדרין" של הרבנות הראשית לישראל יותר טובה מכשרות בד"ץ יהא אשר יהא"
לא הבנתי איך הוא טוען שכל הבדצי"ם פחות טובים ממהדרין, הרי מה נכנס למהדרין ?? כל הבדצי"ם.... אז ממ"נ, או שבד"צ טוב, או שאל תאכל כלום....
מה שברור, שרבנות זה הרבה פחות ברמת כשרות מאשר בדצי"ם טובים כמו רובין לנדא העדה וכד'
מי שרוצה שילך לברר ופוק חזי והדברים ידועים

המסילת ישרים מביא משל שהיה לך 1000 בקבוקים ואחד רעל, היית שותה ???? ודאי שלא
רבותי, כשרות לא טובה זה נבלות וטרפות, איסורי דאורייתא, יש סיפורים הזויים על כל מיני כשרויות חלשות, שיש להם גם רבנות [א"א להביא לארץ בלי רבנות]
איך אפשר להקל בכאלו דברים ??
כל הדיון על כשרויות זועק לשמים, איפה נעלם היראת שמים ?? איפה נעלם הספק דאורייתא ??
אומרים עד אחד, וכי יש עד שיכול לתת עדות מתחילה ועד סוף ?? מה היה מחו"ל עד שנחת בפיתה שלך ??
הדברים כואבים מאוד, כי ניסיון האוכל קשה לאנשים, באים לאירוע, כולם אוכלים, וקשה להימנע, אתה רעב, לא נעים להיות פתאום צדיק בסדום
נכון, בשמים רואים את המאמץ, הקב"ה לא יקפח שכר כל בריה
קצת מחשבה, ולא תרצו לטעום מאוכל שיש בו חששות

המסילת ישרים מביא משל שהיה לך 1000 בקבוקים ואחד רעל, היית שותה ???? ודאי שלא
רבותי, כשרות לא טובה זה נבלות וטרפות, איסורי דאורייתא, יש סיפורים הזויים על כל מיני כשרויות חלשות, שיש להם גם רבנות [א"א להביא לארץ בלי רבנות]
איך אפשר להקל בכאלו דברים ??
כל הדיון על כשרויות זועק לשמים, איפה נעלם היראת שמים ?? איפה נעלם הספק דאורייתא ??
אומרים עד אחד, וכי יש עד שיכול לתת עדות מתחילה ועד סוף ?? מה היה מחו"ל עד שנחת בפיתה שלך ??
הדברים כואבים מאוד, כי ניסיון האוכל קשה לאנשים, באים לאירוע, כולם אוכלים, וקשה להימנע, אתה רעב, לא נעים להיות פתאום צדיק בסדום
נכון, בשמים רואים את המאמץ, הקב"ה לא יקפח שכר כל בריה
קצת מחשבה, ולא תרצו לטעום מאוכל שיש בו חששות
דפח"ח.

לא מבין את הרב יצחק לוי
עם כל הכבוד הראוי, הוא טוען בכותרת כך
"מחובתינו להיות בקיאים בנוהלי הכשרות כדי שנדע מה לקנות. כשרות "מהדרין" של הרבנות הראשית לישראל יותר טובה מכשרות בד"ץ יהא אשר יהא"
לא הבנתי איך הוא טוען שכל הבדצי"ם פחות טובים ממהדרין, הרי מה נכנס למהדרין ?? כל הבדצי"ם.... אז ממ"נ, או שבד"צ טוב, או שאל תאכל כלום....
מה שברור, שרבנות זה הרבה פחות ברמת כשרות מאשר בדצי"ם טובים כמו רובין לנדא העדה וכד'
מי שרוצה שילך לברר ופוק חזי והדברים ידועים
הדברים לא כתובים בתוך דבריו אלא רק בכותרות, בפנים כתוב רק שאפשר להיות רגוע ברבנות מהדרין. אם העלון לא נערך על ידו אז אין שום ראיה מה היא דעתו.

השאלה הכי מעניינת היא.

איך יכול להיות שבלי אישור של הרבנות אסור להכניס בשר לארץ א"א לייבא כלום.
איך יכול להיות שבחו"ל אותם שוחטים שוחטים את אותו דבר. מעניין.
בשחיטת עופות יש שאלות אבל בבשר גסות?

הרבנות ירושלים מהדרין מכניסה באופן רשמי את כל הבדצי"ם, כך אמרו לי משגיחים בכמה מקומות כששאלתי, ולכן אם יש כשרות כלשהי שנקראת בד"צ, לא משנה אם אתה אוכל את המוצרים שלה, זה נכנס לקטגוריה של מהדרין
לכאו' גם אם כל אחד יפתח כעת בד"צ זה יכנס... הרי זה נקרא בד"צ
ומשום מה הרבה שלא אוכלים בד"ץ ב"י אוכלים רבנות מהדרין ירושלים (עכ"פ בחלבי), ונא' לי מהמשגיח שמכניסים בד"ץ ב"י.

יש כזה דבר "טענה לעניין"?? (אני שואל ברצינות)
אני באמת לא בקי ב''רבנות'' כי בד''כ אנחנו אוכלים רק הכשרים מסוימים, ואני שואל ברצינות מה ההבדל בין רבנות רגילה (שלא סומכים ע''ז בדר''כ - על כל פנים בציבור שלנו) לבין ''רבנות מהדרין''

שרבנות מהדרין היא כבד"ץ לכל דבר.
לא היה לי ברור על מה אתם מגיבים, אבל לעצם הדברים יש מספר רבנויות שהוסיפו דרגה מעבר ל'מהדרין' (צפת, נתניה, אשדוד) והנהלים אכן שונים ומחמירים יותר מבואר מזה שמהדרין זה לא בד"ץ (אם כי תלוי מאוד איזה בד"ץ)
דוגמה אחד שאני זוכר כעת, באשדוד הרבנות פירטה הבדלים, שבמהדרין יש יוצא ונכנס גם במסעדה בשרית ובבד"ץ אשדוד יש משגיח צמוד כול היום בבשרי ורוב היום בחלבי, במהדרין נכנסו כול הבדצים לבשרי ובבד"ץ רק מספר מצוצמם. (היה עוד שאיני זוכר)

אני לא מכיר, והכל זה שיקולים מסחריים. מחלקת המהדרין בתוך הרבנות הוקמה מלכתחילה כדי לספק אוכל כשר למהדרין לבני התורה, ברמה של בד"ץ.

מחר יקום בד"ץ שיוסיף עוד הנהגה או חומרא ויגרוף את הקופה של בעלי הנערווין.

כדאי לקרא מסמך זה טרי טרי.
שמעתי שזה עושה הרבה בלגן המסמך המחריד הזה, ויש כמה שקיבלו בראש ממש בימים האחרונים בגלל מסמך חמור זה

קבצים מצורפים

שמעתי שזה עושה הרבה בלגן המסמך המחריד הזה

אם אתה שמעת ואף אחד מאיתנו לא שמע, כנראה שזה לא באמת "עושה בלגן".

ולמרות שכותרת המסמך היא "דו"ח", זה לא דו"ח שאיזה מפקח מבחוץ כתב אלא מסמך שאחד מבפנים כתב, אחד שיכול להיות לו אינטרס מובהק בסיפור, כגון -
-מפקח שפוטר מעבודתו ויש לו אינטרס לחזור לשם, כי אין לו כסף לגמור את החודש והוא רגיל למשכורת של 5 ספרות,
-שוחט שצרה עינו במשכורתו של ראש הצוות (170,000 בחודש לפי ה"דו"ח"),
-איש צוות שחסרים לו דברים בסיסיים והוא מפחד להתלונן כי יתנקמו בו, אז הוא מחליט לנקום בהם:

"הרבה פעמים חסרים תנאים בסיסיים לאנשי הצוות כגון חמום מינימלי בתא השחיטה כדי שיהיה אפשר לבדוק סכינים על פי ההלכה, או תנאי מגורים נורמליים ללא דליפות מים וכו׳. לפעמים יש בעיה של אוכל לא מספיק או לא ראוי לאנשי הצוות. מי שמתלונן נכנס למערכת קשה של נקמות וצרות" (מתוך המסמך).

ויש גם דברים הזויים כמו הטענה שיש במערכת שוחטים שהם חילוניים לגמרי, שוחטים ללא תעודות שחיטה, בודק שלא מבצע את התפקיד הבסיסי שלו ולא בודק סכינים כלל (נטען שיש וידאו, איפה הוידאו?)

ראשי תחתית