באיזה אשכול?אם יש כאן מישהו שיש לו גישה לפורום אוצר החכמה, ויעלה לנו לכאן מה שנכתב שם על הכשר הרבנות בשנתיים האחרונות... לא יאומן כי יסופר
כשרות בשר רבנות (כך שם האשכול כמדומני, אין לי גישה לשם כעת לצערי)באיזה אשכול?
זה?כשרות בשר רבנות (כך שם האשכול כמדומני, אין לי גישה לשם כעת לצערי)
לא מבין את הרב יצחק לויהרב יצחק לוי תלמיד הראש"ל על כשרות רבנות מהדרין
מכתב יפה אבל לא רלוונטי להיום
דפח"ח.המסילת ישרים מביא משל שהיה לך 1000 בקבוקים ואחד רעל, היית שותה ???? ודאי שלא
רבותי, כשרות לא טובה זה נבלות וטרפות, איסורי דאורייתא, יש סיפורים הזויים על כל מיני כשרויות חלשות, שיש להם גם רבנות [א"א להביא לארץ בלי רבנות]
איך אפשר להקל בכאלו דברים ??
כל הדיון על כשרויות זועק לשמים, איפה נעלם היראת שמים ?? איפה נעלם הספק דאורייתא ??
אומרים עד אחד, וכי יש עד שיכול לתת עדות מתחילה ועד סוף ?? מה היה מחו"ל עד שנחת בפיתה שלך ??
הדברים כואבים מאוד, כי ניסיון האוכל קשה לאנשים, באים לאירוע, כולם אוכלים, וקשה להימנע, אתה רעב, לא נעים להיות פתאום צדיק בסדום
נכון, בשמים רואים את המאמץ, הקב"ה לא יקפח שכר כל בריה
קצת מחשבה, ולא תרצו לטעום מאוכל שיש בו חששות
מכתב יפה אבל לא רלוונטי להיום
הדברים לא כתובים בתוך דבריו אלא רק בכותרות, בפנים כתוב רק שאפשר להיות רגוע ברבנות מהדרין. אם העלון לא נערך על ידו אז אין שום ראיה מה היא דעתו.לא מבין את הרב יצחק לוי
עם כל הכבוד הראוי, הוא טוען בכותרת כך
"מחובתינו להיות בקיאים בנוהלי הכשרות כדי שנדע מה לקנות. כשרות "מהדרין" של הרבנות הראשית לישראל יותר טובה מכשרות בד"ץ יהא אשר יהא"
לא הבנתי איך הוא טוען שכל הבדצי"ם פחות טובים ממהדרין, הרי מה נכנס למהדרין ?? כל הבדצי"ם.... אז ממ"נ, או שבד"צ טוב, או שאל תאכל כלום....
מה שברור, שרבנות זה הרבה פחות ברמת כשרות מאשר בדצי"ם טובים כמו רובין לנדא העדה וכד'
מי שרוצה שילך לברר ופוק חזי והדברים ידועים
ומשום מה הרבה שלא אוכלים בד"ץ ב"י אוכלים רבנות מהדרין ירושלים (עכ"פ בחלבי), ונא' לי מהמשגיח שמכניסים בד"ץ ב"י.הרבנות ירושלים מהדרין מכניסה באופן רשמי את כל הבדצי"ם, כך אמרו לי משגיחים בכמה מקומות כששאלתי, ולכן אם יש כשרות כלשהי שנקראת בד"צ, לא משנה אם אתה אוכל את המוצרים שלה, זה נכנס לקטגוריה של מהדרין
לכאו' גם אם כל אחד יפתח כעת בד"צ זה יכנס... הרי זה נקרא בד"צ
רבנות מהדרין לבני תורה
זה לא תרתי דסתרי?????
יש כזה דבר "טענה לעניין"?? (אני שואל ברצינות)יש כזה דבר ''רבנות מהדרין''?? (אני שואל ברצינות)
אני באמת לא בקי ב''רבנות'' כי בד''כ אנחנו אוכלים רק הכשרים מסוימים, ואני שואל ברצינות מה ההבדל בין רבנות רגילה (שלא סומכים ע''ז בדר''כ - על כל פנים בציבור שלנו) לבין ''רבנות מהדרין''יש כזה דבר "טענה לעניין"?? (אני שואל ברצינות)
לא היה לי ברור על מה אתם מגיבים, אבל לעצם הדברים יש מספר רבנויות שהוסיפו דרגה מעבר ל'מהדרין' (צפת, נתניה, אשדוד) והנהלים אכן שונים ומחמירים יותר מבואר מזה שמהדרין זה לא בד"ץ (אם כי תלוי מאוד איזה בד"ץ)שרבנות מהדרין היא כבד"ץ לכל דבר.
שמעתי שזה עושה הרבה בלגן המסמך המחריד הזה