כשרות רבנות מהדרין לבני תורה

• יוזם האשכול יוזם האשכול מרוקאי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
יש כזה דבר "טענה לעניין"?? (אני שואל ברצינות)
אני באמת לא בקי ב''רבנות'' כי בד''כ אנחנו אוכלים רק הכשרים מסוימים, ואני שואל ברצינות מה ההבדל בין רבנות רגילה (שלא סומכים ע''ז בדר''כ - על כל פנים בציבור שלנו) לבין ''רבנות מהדרין''

שרבנות מהדרין היא כבד"ץ לכל דבר.
לא היה לי ברור על מה אתם מגיבים, אבל לעצם הדברים יש מספר רבנויות שהוסיפו דרגה מעבר ל'מהדרין' (צפת, נתניה, אשדוד) והנהלים אכן שונים ומחמירים יותר מבואר מזה שמהדרין זה לא בד"ץ (אם כי תלוי מאוד איזה בד"ץ)
דוגמה אחד שאני זוכר כעת, באשדוד הרבנות פירטה הבדלים, שבמהדרין יש יוצא ונכנס גם במסעדה בשרית ובבד"ץ אשדוד יש משגיח צמוד כול היום בבשרי ורוב היום בחלבי, במהדרין נכנסו כול הבדצים לבשרי ובבד"ץ רק מספר מצוצמם. (היה עוד שאיני זוכר)

אני לא מכיר, והכל זה שיקולים מסחריים. מחלקת המהדרין בתוך הרבנות הוקמה מלכתחילה כדי לספק אוכל כשר למהדרין לבני התורה, ברמה של בד"ץ.

מחר יקום בד"ץ שיוסיף עוד הנהגה או חומרא ויגרוף את הקופה של בעלי הנערווין.

כדאי לקרא מסמך זה טרי טרי.
שמעתי שזה עושה הרבה בלגן המסמך המחריד הזה, ויש כמה שקיבלו בראש ממש בימים האחרונים בגלל מסמך חמור זה

קבצים מצורפים

והרב צדוק שלום, אחד מראשי הצוותות, מחה בתוקף על שקר גס שהומצא כלפיו:

"אני שומע שהרב שמואל אליהו עדיין אוחז בדעה שאצלי ביקר נציג בשם הרב קרוקובסקי ולטענתו השוחטים שלי חילוניים, ובבדיקת סכינים שערך, נמצאו סכינים פגומות. זאת למרות שהרב אליהו חזר בו וגילה באוזניי שנפלה טעות בזיהוי ולא מדובר בביקור במפעל שלי. הרב אפילו לא טרח להתנצל על הטעות. זאת הוצאת דיבה, והרב אליהו כפי שמדווח לי, עדיין חושד בכשרים. האמת היא שמעולם לא היה אצלי מאן דהו ונגע בסכינים, חוץ מחתם סופר. השוחטים שלי צדיקים ויראי שמיים, מהטובים שיש בעולם. על הרב שמואל אליהו להציג בפניי, במידה והוא עדיין סבור כך, מי היה אצלי ומתי? מה שם המפעל שבו הוא היה? אחרת, הדבר חמור מאוד".

ולגופו של ענין, הבשר משחיטת חו"ל של הרבנות הראשית הוא ברמה של בד"ץ, כאשר העיד הגר"ש מחפוד וכנ"ל. בכל בד"ץ יש תקלות תמידין כסדרן (שנסגרות באופן פנימי, בלי שהציבור יידע על כך), אבל במקרה הזה הלך מאן דהו והוציא החוצה את כל הכביסה המלוכלכת, כאשר חלק מהדברים נופחו וחלק מהדברים לא היו ולא נבראו (כנ"ל).

עכ"פ, מאחר שנראה שכרגע יש בעיות בשחיטה זו והן אינן מטופלות מסיבות כלשהן, יש להימנע מאכילת בשר זה עד שיתבררו העניינים.

הרב צדוק אמר שהודה, אז הוא הודה...
המסקנות שלך לא משהו...

במה אני "חושד" בו, ברצון להתפרנס?

זה טבעי לחלוטין שאדם עוזב עסק פלוני ועובד בעסק אחר.

שמא תאמר שבד"ץ לנדא לא טוב, כי הוא עזב את לנדא והקים בד"ץ חדש (נוה ציון)?

ראשי תחתית