כשרות בד״ץ בית יוסף

אמש בבית ההוראה של הגאון רבי אופיר מלכה התארח מומחה הכשרות הבנילאומי, הגאון הנודע רבי יוסף דורפמן שליט"א.
בשיעור השתתפו כמאה מוצי"ם תלמידי הגר"א מלכה שליט"א,
התכנון היה שידבר על תולעים וכו', והשיחה גלשה לכשרות "בית יוסף",
ומה שהוא חשף שם, כאמור לעיני כמאה מוצי"ם והרב מלכה עצמו, היה פחד פחדים של ממש.
הלם, תדהמה וזעזוע זה היה רק ההתחלה.
מתברר שמי שאכל מכשרות זו הנודעת ומפורסמת, מסובך מאוד מאוד הלכתית ואכמ"ל, כי איני רוצה להאריך.
רק זאת אומר בקול רם:
כדאי לברר מי היה שם, תחפשו מי מו"צ שם, תשאלו בקו ההלכה של הרב אופיר, תבברו בדיוק מה הרב דרופמן אמר,
ותבינו שא"א להמשיך את החיים כרגיל.
[חייבים לעצור ולעשות חשבון נפש, ואולי גם:
להתענות על שאכל מאכלות אסורות, להכשיר את הכלים, וכו'.].

אמש בבית ההוראה של הגאון רבי אופיר מלכה התארח מומחה הכשרות הבנילאומי, הגאון הנודע רבי יוסף דורפמן שליט"א.
בשיעור השתתפו כמאה מוצי"ם תלמידי הגר"א מלכה שליט"א,
התכנון היה שידבר על תולעים וכו', והשיחה גלשה לכשרות ידועה ומפורסמת בציבור הספרדי מאוד,
ומה שהוא חשף שם, כאמור לעיני כמאה מוצי"ם והרב מלכה עצמו, היה פחד פחדים של ממש.
הלם, תדהמה וזעזוע זה היה רק ההתחלה.
מתברר שמי שאכל מכשרות זו הנודעת ומפורסמת, מסובך מאוד מאוד הלכתית ואכמ"ל, כי איני רוצה להאריך.
רק זאת אומר בקול רם:
כדאי לברר מי היה שם, תחפשו מי מו"צ שם, תשאלו בקו ההלכה של הרב אופיר, תבברו בדיוק מה הרב דרופמן אמר,
ותבינו שא"א להמשיך את החיים כרגיל.
[חייבים לעצור ולעשות חשבון נפש, ואולי גם:
להתענות על שאכל מאכלות אסורות, להכשיר את הכלים, וכו'.].
תכתוב לפחות במה מדובר בבשר בהמה או בעופות או בדברים אחרים.

בכשרות של עטרה בעופות יש את הכשרות גם של הגאון הרב אופיר וגם של הגר"מ גרוס.
אז מי יכול להיות.

כמדומה שהכל בכל מכל כל,
אבל לא הייתי שם.
רק שמעתי מ3 ת"ח מופלגים ונאמנים.
בשר, מסעדות, ומוצרי ג'לי ודאי, כי ע"ז אמרו לי בהדיא.
אבל המשמעות שהכל בכל מכל כל.
אבל כדאי לברר בדיוק מה הוא אמר, זה היה באפי תלתא של כמאה מוצים

הדיון הזה כבר נדוש מעל כל במה אפשרית.
עוד טרם הקימו את הבד"ץ כבר הדפיסו את הפשקווילים נגדו ואת התגובות לטובתו.
אלו שנגדו יהיו נגדו ואלו שבעדו יהיו בעדו.
הרצאה לפה הרצאה לשם לא יזיזו.

אגב, אחרי שאני הכרתי קצת, אני סומך עליו בשופי, וכשיש לי מוצר שלו ומוצר דומה של בד"ץ אחר ידוע וותיק אני בוחר אותו.

הדיון הזה כבר נדוש מעל כל במה אפשרית.
עוד טרם הקימו את הבד"ץ כבר הדפיסו את הפשקווילים נגדו ואת התגובות לטובתו.
אלו שנגדו יהיו נגדו ואלו שבעדו יהיו בעדו.
הרצאה לפה הרצאה לשם לא יזיזו.

אגב, אחרי שאני הכרתי קצת, אני סומך עליו בשופי, וכשיש לי מוצר שלו ומוצר דומה של בד"ץ אחר ידוע וותיק אני בוחר אותו.
יל"ע אם דבריך לא באים מנקודה שהרגשת הרדיפה התמידית נגד העדה הספרדים חוסמת כל אפשרות לשמוע צד שני ולהבין שיש בעיה אמיתית.
כל תלונה שיש נגדם: גם באשכנזים יש
זה רק בגלל שאנחנו ספרדים
אני נאמן למרן
מרן לא ידע את זה???
מרן מינה אותו, פתח את זה.
חלאס! תפתחו עינים!
[כאמור אם זה היה כוונת פותח האשכול]

יל"ע אם דבריך לא באים מנקודה שהרגשת הרדיפה התמידית נגד העדה הספרדים חוסמת כל אפשרות לשמוע צד שני ולהבין שיש בעיה אמיתית.
כל תלונה שיש נגדם: גם באשכנזים יש
זה רק בגלל שאנחנו ספרדים
אני נאמן למרן
מרן לא ידע את זה???
מרן מינה אותו, פתח את זה.
חלאס! תפתחו עינים!
[כאמור אם זה היה כוונת פותח האשכול]
לא הרגשת רדיפה ולא כלום, בשמים לא יקלו למישהו באיסורים כי השוחט היה חבר שלו. פשוט טיפה מכיר ולא "שמעתי מ"

לא הרגשת רדיפה ולא כלום, בשמים לא יקלו למישהו באיסורים כי השוחט היה חבר שלו. פשוט טיפה מכיר ולא "שמעתי מ"
אם זה נכון מה שאומר כאן פותח האשכול
ואם זה נכון שהרב דורפמן הנזכר הוא מומחה כמו שכתוב
אז נגמרו התירוצים במחילה.
כמובן צריך לבדוק בדיוק מה היה שם.
ולא לסמוך על שמועות

אם זה נכון מה שאומר כאן פותח האשכול
זה שהיה כנס והיה שם משגיח בשם הרב דורפמן (יש לו גם ערוץ יוטיוב מעניין) שדיבר נגד בית יוסף - זה היה.
ואם זה נכון שהרב דורפמן הנזכר הוא מומחה כמו שכתוב
אז נגמרו התירוצים במחילה.
במחילה מהר' דורפמן גם לבד"ץ יש מומחים ויש פוסקים והכל. לא אלמן ישראל ב"ה.
כמובן צריך לבדוק בדיוק מה היה שם.
ולא לסמוך על שמועות

מי שיכול להביע דעה רצינית בנושא, זה מרן הגרש"מ עמר שליט"א, שאני יודע שהרב סומך על כשרות זו.
למי שיש קשר אם אנשי הרב, שיברר כדי שהציבור ידע את האמת.

מי שיכול להביע דעה רצינית בנושא, זה מרן הגרש"מ עמר שליט"א, שאני יודע שהרב סומך על כשרות זו.
דיברו עם מרן שליט"א כמה פעמים ישירות על זה.
והוא אומר כך:
אני הקמתי וקבעתי את הכללים עשיתי הכי טוב שיכול להיות
אמרו לי שלא נשתנה כלום וכו'.
ואני סומך!
אני אוכל או בית יוסף או בד"צ עדה חרדית וולדן שיש לי אחריות אישית שמה. עכ"ד.
זה העובדות.

חברים יקרים
נא לשים לב שהכללים נשמרים,
נא להעלות רק מידע אמין עם מקורות ולא סברות וכל שכן שמועות וחצאי שמועות.
בברכה.

נ.ב. נא לא לקשר לפורומים אחרים, כעת זו ההחלטה של המנהלים כאן. תודה מראש.

דיברו עם מרן שליט"א כמה פעמים ישירות על זה.
והוא אומר כך:
אני הקמתי וקבעתי את הכללים עשיתי הכי טוב שיכול להיות
אמרו לי שלא נשתנה כלום וכו'.
ואני סומך!
אני אוכל או בית יוסף או בד"צ עדה חרדית וולדן שיש לי אחריות אישית שמה. עכ"ד.
זה העובדות.

אין לי מושג על העובדות הנ"ל.

אבל גם אני שמעתי בשמו להדיא מאדם ת"ח הנאמן עלי, ששמע ממנו באוזניו,

שהוא מעדיף בשר ועוף בית יוסף מאשר כשרויות אחרות, כולל מחפוד!

מאדם אחר שמעתי, שהוא לא אוכל כשרויות אחרות בבשר ועוף כלל.

לגבי שאר מוצרים ומסעדות לא שמעתי.

סיפר לי [אישית] משגיח כשרות בבד"ץ בית יוסף,
שהוא לא אוכל מההכשר הנ"ל, ולא מפני שהוא מחמיר גדול [כלשונו].

ציטוט מ"מכלול" אודות בד"ץ בית יוסף -
בשנת 2017 ראש מחלקת הכשרות במשרד לשירותי דת, עמיחי פילבר, אמר:

”יש בד"צים פרטיים שמפעילים מערך משגיחים עצמאי ודורשים הקפדה על חומרות מיוחדות, כמו בד"ץ העדה החרדית ובד"ץ הרב לנדא. בד"צים אחרים לעומתם הם אשליה אחת גדולה. הם מסתמכים על המשגיחים שלנו ולא דורשים שום דבר מעבר למה שדורשת הרבנות. כל ה'תרומה' שלהם היא בגביית כסף על התעודה. בד"ץ בית יוסף הוא דוגמה מובהקת לפרצה הזו. זו מערכת שגובה כסף ותו לא”.

בשנת 2018 בתוך חודש אחד אירעו שתי תקלות חמורות בהשגחה. במקרה אחד שווקו חתיכות בשר רבות שלא נוקרו מחלב. באירוע אחר ממתק חמץ שווק ככשר לפסח. בשני המקרים דיווחו צרכנים על המכשול, והמוצרים נאספו.

העתק ממקום אחר:

אציין את העובדות הידועות לי מכלי ראשון
א, הכשרות הלזו היא הגדולה ביותר בארץ כחמישים אחוז מנתח השוק, כשאת היתר חולקים מהעדה"ח ועד חת"ס העגול
ב, לא מפורסם שום גוף רבני, אדם גדול, ת"ח מוסמך שעומד שם.
ג, עד היום ניסה להתחבר אליהם הגר"א פרץ, והוא ברח משם כמו מאש. פרטים אצל מקורביו.
ד. העופות שלהם בכשרות סבירה, והמפעל בעטרות תמיד החלון ראוה שלהם לכל המענוין לבקר ולהתרשם
ד, בירושלים יש כשישים מסעדות ושבעה מפקחי כשרות!!!!!!!
ה, יש שמועה שמשגיח כשרות שמוריד תעודה, יורד לו במשכורת [ואיני יכול לפרט עוד. והבן].
ו. כל הצפון, בדגש על כל הצפון, המסעדות, פיצריות ושאר חניות לממכר אוכל, כ90 אחוז זה כשרות בד"צ ב"י. גם מוכרים חילוניים למהדרין, מחללי שבתות ואוכלי נו"ט, אני מציע [ומתחנן] לבקר שם פעם [בכל עיר בכל רגע נתון, קחו את המרכז המסחרי בטבריה כדוגמא] לשאול לתחקר את הבעלים של החנויות, מתי ביקר המשגיח? מה הפל' שלו? לנסות לתפוס אותו בפל'? ואם תפסתם לשאול שאלות הלכתיות מינימליות לראות אם הוא בר סמכא.
ז. כל מי שיש לו איזה קשר למרן הגר"ד כהן ראש הישיבה דחברון [שאינו חשוד על שנאת ספרדים ואמש הספיד את חכם שלום זלה"ה. וקשור עם הרה"ר יצחק יוסף, ודרעי חברותא שלו בימי שישי שנים רבות] לשאול את דעתו הנחרצת על בד"צ זה, ואפשר להדליק אותו ברמיזה קלה והשאר כבר יצא מידית מפיו הטהור.
הוא רגיל לספר שיש לו תלמיד מובהק [שמו שמור כאן ומתחיל באות ס.] שמעיד בפניו מה קורה שם.
ח. לימוד זכות אחד גדול. לפעמים יש כוונות טובות ורצון טוב, אבל מרוב גודל ועוצמה אתה לא משתלט. צריכים להבין ולהפנים, שבד"צ ב"י יותר גדול פי כו"כ מהעדה"ח ורובין ומחפוד ואשפר ביחד. לשם השואה בעדה"ח יש עשרות עשרות רבנים שאפשר לדבר איתם. וכך בכל גוף כשורת. רק השבוע ניגשתי להגר"צ וובר שגילה בקיאות בפרטים (שארית ישראל). בד"צ ב"י לרוב גודלו ועוצמתיותו, חייב לפחות 5 גדולי תורה שיעמדו ויקחו אחריות. אבל אף א' לא רשע במזיד
ט. כל מי שחושב שזה קשור לאשכנזים ספרדים גזענות וכו', חבל מאוד . בב"ד של מעלה התירוצים מסוג זה לא עובדים.

תכתוב לפחות במה מדובר בבשר בהמה או בעופות או בדברים אחרים.
מבלי לדבר מבפנים הטענה העיקרית היא שפשוט כל ההתנהלות לקויה ולא של משהו ספציפי,
ולמשל אתה מתקשר להתלונן ואו' לך שאתה מזלזל במרן,
מישהו הבין מה הקשר? אני לא.
ואף שלא ראיתי שום דבר, מדובר בקלא דלא פסיק של לכלוך מצטבר, בהתחלה אמרו שזה מלחמה בספרדים, אחר כך ראו שגם הספרדים לא סומכים עליהם,
ברור לי שאם היה מדובר ברופא עם כזו כמות של לכלוך אף אחד לא היה הולך אליו,
ושוב, שום דבר פה לא מעדות אבל כל כך הרבה לכלוך ורינון מי שרוצה לסמוך צריך לברר ולשמוע את הטענות נגדם,
לפני שמסתכן.

עד א' נאמן באיסורים,
ופירש"י שהרי האמינה תורה כאו"א מישראל על הפרשת תרומה, שחיטה, ניקור הגיד והחלב.
מה הדין אם העד א' לא ניקר טוב את החלב?
עדיין יש לו נאמנות או שנפל היסוד נפל הבנין?

זה לא מצחיק. הכשר שנפל בחלב, בחמץ בפסח, לא מומלץ לאכלו.
אז אל תאכל
יש דין ויש דיין.
ולכן אחרי בדיקה ואחרי שאני יודע קצת ומכיר קצת (ולא "שמעתי" "אמרו לי" "פלוני הרצה" "בפורום ההוא כתבו ככה" וכו) אני סומך עליהם יותר מהאחרים, וכמ"ש אם יש לי מוצר בהשגחתם ואותו מוצר בהשגחה אחרת (העד"ח לדוג') אני מעדיף אותם.
היזהר והישמר!!!
ולכן כנ"ל.

@מאמין בניסים אתה יכול להביא כמה סיפורים שאתה רוצה, אבל הכל כבר נידוש ומי שלא התייחס לסיפורים הללו אמש אין סיבה שיתייחס הלילה. אתה לא מחדש פה משהו חדש.
(מבחינתי תשב פה עד אור הבוקר ותכתוב נגדם, אבל סתם חבל על זמנך)

אני שמעתי טענות מאוד חמורות על ההכשר הנ''ל, מאנשים שאני סומך עליהם הרבה יותר מרבני אותו הכשר. מדובר בזילזול שיטתי בדברים חמורים יותר וחמורים פחות, ושלא לדבר על מה שקורה בפסח, אחת לכמה שנים מתפרסם וכו' מי שזוכר מה היה בפסח תשפ''ב או תשפ''ג שמצאו איזה בעיה חמורה באיזה מוצר והיה חשש חמץ גמור רח''ל
יבוא הטוען ויטען שגם בהכשר פלוני והכשר אלמוני היה כך וכך בשנת כך וכך וכו', אבל ההבדל שתקלות קורה בכל מקום לעיתים נדירות, אבל במקום שיש זילזול שיטתי בכך וכך עניינים וכו' ז''א שא''א לסמוך עליו
שכל אחד יבדוק בעצמו, ולא יסמוך על אף אחד, חוץ מזה שיש ''קלא דלא פסיק''

הואיל והאשכול עבר לדבר באופן כללי על ההכשר, כותרת האשכול שונתה, והאשכול הפך לאשכול כללי על ההכשר.

נערך לאחרונה:
אחת לכמה שנים מתפרסם וכו' מי שזוכר מה היה בפסח תשפ''ב או תשפ''ג שמצאו איזה בעיה חמורה באיזה מוצר והיה חשש חמץ גמור רח''ל
פסח תשפ"ג התפרסם תיעוד מחברת "לחם לחם" בצפון כמדומה
שמכרו לחם בפסח בהכשר בד"צ ב"י.
אין לי כעת תיעוד. אבל זה התפרסם בקול רעש גדול.

בין הסדרים:

ראשי תחתית