כשרות בד״ץ בית יוסף

הדיון לדעתי מוצה. אתה בגדול מפריח פה שמועות מופרכות ומצחיקות בשעה שאני בשטח ומכיר אותו.
לגבי פאשלות של בדצים אחרים עניתי שיש בד"ץ מסויים ש"משום מה" דואגים ליחצן כל מה פאשלה שלו. למה אתה לא מכיר של אחרים? תלמד את הנושא תכיר אותו ותדע.
לגבי איבד את הנאמנות על זה הדיון שאני (וכן רבנים חשובים מגדולי ישראל שמכירים את השטח ואת המציאות ואת ההלכה והכל טיפ טיפה יותר מכל הניקים פה יחד) סוברים שלא ואתה חושב שכן, שויין.
בהצלחה ויום טוב.

הדיון לדעתי מוצה. אתה בגדול מפריח פה שמועות מופרכות ומצחיקות
שכתובות בדו"ח של הרבנות [צורף לעיל].
בשעה שאני בשטח ומכיר אותו.
לגבי פאשלות של בדצים אחרים עניתי שיש בד"ץ מסויים ש"משום מה" דואגים ליחצן כל מה פאשלה שלו. למה אתה לא מכיר של אחרים? תלמד את הנושא תכיר אותו ותדע.
למה של בית יוסף כולם יודעים ולא צריך ללמוד? אני בטוח שאם היה חלב בבשר של העדה החרדית זה היה שיחת היום בציבור החרדי.
לגבי איבד את הנאמנות על זה הדיון שאני (וכן רבנים חשובים מגדולי ישראל שמכירים את השטח ואת המציאות ואת ההלכה והכל טיפ טיפה יותר מכל הניקים פה יחד) סוברים שלא ואתה חושב שכן, שויין.
כנראה כי הם לא ראו את החמץ כשל"פ ואת דוחו"ת הרבנות ואת הבשר הלא מנוקר.
בהצלחה ויום טוב.

שכתובות בדו"ח של הרבנות [צורף לעיל].
שויין.
למה של בית יוסף כולם יודעים ולא צריך ללמוד?
עניתי שיש בד"ץ מסויים ש"משום מה" דואגים ליחצן כל מה פאשלה שלו.
אני בטוח שאם היה חלב בבשר של העדה החרדית זה היה שיחת היום בציבור החרדי.
עניתי שיש בד"ץ מסויים ש"משום מה" דואגים ליחצן כל מה פאשלה שלו. למה אתה לא מכיר של אחרים? תלמד את הנושא תכיר אותו ותדע.
כנראה כי הם לא ראו את החמץ כשל"פ ואת דוחו"ת הרבנות ואת הבשר הלא מנוקר.
חמוד אתה.

בעדה החרדית לא יכול להיות חלב כי הם לא מנקרים.

שיטת הניקור כיום היא שיטה בכל הבדצי"ם שלא יכול להיות שלא יהיה טעויות. ואם זה תוקן מה אתה רוצה יותר.

זה תמיד בסוף טענה שאין עליה תשובה עשרות מגדולי ישראל אוכלים את זה וסומכים על זה .................. [ כמובן לעולם לא נדע מי הם.....]

זה תמיד בסוף טענה שאין עליה תשובה עשרות מגדולי ישראל אוכלים את זה וסומכים על זה .................. [ כמובן לעולם לא נדע מי הם.....]
כתבתי לך הרב עמאר לא מספיק לך? הוא מכיר את עולם הרבנות וההכשרים לפני ולפנים, הוא ירא שמים ברמות (ללא קשר לגדלותו התורנית, אני מדבר כרגע על יראת שמים נטו), הוא מכיר את ההלכה קצת יותר מכולנו פה, והוא מעדיף את בד"ץ בית יוסף על פני כל השאר (אחרי שאחד כתב פה למעלה ביררתי עם כמה מבאי ביתו ואכן כך, בכל המוצרים, כולל בשר וכו)

ממה נפשך אם אתה צודק יש קושיא על הרב עמאר וכיון שרוב הרבנים שעוסקים בכשרות כיום מאווד מפקפקים על ההכשר בין ספרדים בין אשכנזים בין חסידים או שהמצב השתנה מזמן הרב עמאר שהיה לפני 12 שנים בזמן חייתו של מרן שאז ההכשר היה טוב וכך מסתבר ואם לא קושיא עדיין זה לא מצדיק ליטמון את הראש בחול ..

ממה נפשך אם אתה צודק יש קושיא על הרב עמאר וכיון שרוב הרבנים שעוסקים בכשרות כיום מאווד מפקפקים על ההכשר בין ספרדים בין אשכנזים בין חסידים או שהמצב השתנה מזמן הרב עמאר שהיה לפני 12 שנים בזמן חייתו של מרן שאז ההכשר היה טוב וכך מסתבר ואם לא קושיא עדיין זה לא מצדיק ליטמון את הראש בחול ..
הרב עמאר היה רבה של ירושלים עד ממש לאחרונה, והוא עדיין בקשר עם הבדץ בית יוסף.
לגבי קושיה עליו ומפקפקים וכו כבר עניתי לעיל

שאלה אחרונה בל"נ בנידון האם אתה מכיר רב שמבין בהכשרים ועשה בקורי פתע בכל ההכשרים וטוען שזה הכשר שמהודר לאברכים שמחפשים בשר בלי שאלות?

שאלה אחרונה בל"נ בנידון האם אתה מכיר רב שמבין בהכשרים ועשה בקורי פתע בכל ההכשרים
לא יודע אם עשה ביקורי פתע בכלל ההכשרים הקיימים אבל הרב עמאר אני מניח יודע מה קורה בהם לפני ולפנים (ואני כמ"ש מכיר את המציאות שם ובעוד הכשר ספציפי ואין מה להשוות)
וטוען שזה הכשר שמהודר לאברכים שמחפשים בשר בלי שאלות?
אם גדו"י אוכלים ממנו ואני מכיר את המציאות שזה ברמה גבוהה אני אוכל וממליץ ללא חשש, אם אתה סומך על גדו"י ועלי ועל המציאות - מהלעיל נראה שפחות

קיבלתי עדכון כעת מרב שעובד בארגון כושרות שמטרתו לברר רמת הכשריות בכל מקום ולתת דירוג לכל הכשר,
כי בד"צ בית יוסף מחוץ לרשימה!!!!
הוא לא מומלץ בשום צורה, לאחר שמצאו שם בעיות בלי סוף, פחות מרבנות!
להזכיר זה רבנים מזרחוניקים!
לצערי אין לי גוגל לצפות באתר שלהם.
מי שיוריד תע"ב!!!!!!!

קיבלתי עדכון כעת מרב שעובד בארגון כושרות שמטרתו לברר רמת הכשריות בכל מקום ולתת דירוג לכל הכשר,
מי שיוריד תע"ב!!!!!!!

מי שיוריד תע"ב!!!!!!!
יפה מאוד שהאינדיקציה שלך היא רבנים מזרוחניקים...

מי שיוריד תע"ב!!!!!!!
כושרות

כשרות מותג "עטרה בני תורה"​

• תוכן השאלה
  • נפתח לאחרונה מותג עופות(ואולי בשר-לא יודע) בשם עטרה בני תורה
    את הכשרות נותן הרב מרדכי גרוס
    רציתי לדעת האם יש לכם מידע על כשרותו של המותג החדש?
  • תוכן התשובה
  • שלום

זה רק מיתוג
    אותה שחיטה

כנראה אולי גם הגאון ר' מרדכי גרוס שליט"א מכשיל את הבני תורה באיסורי דאורייתא ... ???

ולמי שרוצה אני אתן לכם סרטון שהרב דורפמן בעצמו מדבר על ההכשר ואוכל בשר ועופות של בד"ץ בית יוסף !!

ולמי שרוצה אני אתן לכם סרטון שהרב דורפמן בעצמו מדבר על ההכשר ואוכל בשר ועופות של בד"ץ בית יוסף !!
מה הכוונה, רואים אותו אוכל בסרטון?.... ממש לועס???
או שמעיד שזה כן הכשר טוב??.....

אני שמעתי מאחד שמקפיד לשחוט בעצמו בשר על פשלות נוראות שקרו בבדץ עדה חרדית והסבירו לי שאין מה לעשות בכמויות גדולות יש פשלות
אבל את זה כמובן שלא ינפנפו בכל מקום אלא יגידו שקורה פשלות לפעמים ואין מה לעשות......

לכן הפשלות שהביאו פה בשרשור זה לא מלמד על הכלל יותר או פחות מכל הכשר אחר....
השאלה מה קורה ברגיל....

בד״צ בית יוסף בהחלט אינו במומלצים של כושרות למעט מקרים בודדים שזה אומר דרשני.
למי שמכיר מכון כושרות על אף שאינם חרדים עושים עבודה מעולה ומחמירה מאד, וזה עצמו שאינו מכון חרדי זו המעלה, זה יותר אובייקטיבי.

מה הכוונה, רואים אותו אוכל בסרטון?.... ממש לועס???
או שמעיד שזה כן הכשר טוב??.....

אני שמעתי מאחד שמקפיד לשחוט בעצמו בשר על פשלות נוראות שקרו בבדץ עדה חרדית והסבירו לי שאין מה לעשות בכמויות גדולות יש פשלות
אבל את זה כמובן שלא ינפנפו בכל מקום אלא יגידו שקורה פשלות לפעמים ואין מה לעשות......

לכן הפשלות שהביאו פה בשרשור זה לא מלמד על הכלל יותר או פחות מכל הכשר אחר....
השאלה מה קורה ברגיל....
רואים אותו אוכל במנגל עם חברים וכל הבשרים של בד"ץ בית יוסף ואז אומרים במצלמה ,,, תסריטו תסריטו והוא צוחק ואומר : שהכל מצוין ואין בעיה כלל בהכשר, אלא כל הכשר צריך בדיקות והשגחה ברורה ... ובב"י אכן יש שמה אינשי דמעלי וירא"ש ...

רואים אותו אוכל במנגל עם חברים וכל הבשרים של בד"ץ בית יוסף ואז אומרים במצלמה ,,, תסריטו תסריטו והוא צוחק ואומר : שהכל מצוין ואין בעיה כלל בהכשר, אלא כל הכשר צריך בדיקות והשגחה ברורה ... ובב"י אכן יש שמה אינשי דמעלי וירא"ש ...
תביא את הסרטון.

למי שמכיר מכון כושרות על אף שאינם חרדים עושים עבודה מעולה ומחמירה מאד
אני לא רואה סיבה לסמוך עליהם יותר מעל גורמים חרדיים.
הרי בתוך הציבור הד"ל יש חלקים של יראי שמיים שלכאורה מחמירים מאוד - מרכז, הר המור וכו'.

איפה הם בתמונה?
למה הם לא הקימו שום גוף כשרות שמחמיר כמו רובין והעדה?
ומאידך - לא שמענו שיש ביהודה ושומרון מסעדות וחנויות של העדה או רובין וכדו', אז מה הם כן אוכלים?

ע"כ הם סומכים על רבנות, או לכה"פ רבנות מהדרין ברמות שונות.
ממילא איך נוכל לסמוך עליהם ביחס לחו"ד על כשרויות שלנו?

הרי בתוך הציבור הד"ל יש חלקים של יראי שמיים שלכאורה מחמירים מאוד - מרכז, הר המור וכו'.

איפה הם בתמונה?
ומאידך - לא שמענו שיש ביהודה ושומרון מסעדות וחנויות של העדה או רובין וכדו', אז מה הם כן אוכלים?

לפני שאתה מדבר מסברא בלי עובדות, תעקוב ביסודיות אחריהם באתר כמו שאני עשיתי ואז תאמר את דעתך.

איפה הם בתמונה?

הבעיתיות בכשרות היא, שהם מסתכלים על הכשרים כמו שאתה מסתכל על מוצר בחנות. אתה בודק האם המוצר עונה על הדרישות. האם יש תולעים במוצרים, וכו׳. אך מכאן ועד להסתכלות של מה הולך בתוך המשחטה, המפעל, וכיו״ב, אין להם. אי אפשר לדעת כמה מוצרים הכשרות מאשרת כי פשוט, אחרת לא יהיה כלל מוצרים.
בחלב לדוג׳, משגיח לא יכול לעמוד על כל טיפה וטיפה שיוצאת מהפרה, ולכן אפילו הבד״צים החשובים כהעדה״ח מצרפים כל מיני סניפים למקרה שהמשגיח היה צריך ללכת לשירותים במקום להסתכל על החליבה.
הכשרויות היחידות שמסוגלות להוציא מוצרים בכשרות ״פרפקט״, אלו רק הכשרויות שמשתמשים בצוותים פרטיים, כמו השחיטות של הרב מוצפי וכיו״ב (אני לא בא להעיד על השחיטה שלו בשום אופן, אלא רק להביא דוג׳). והמחיר גם בהתאם.
כשרות בית יוסף משגיחה על כ״כ הרבה מסעדות ומפעלים בארץ, לא מן הנמנע שיהיו פאשלות, כמו בעדה״ח שגם יש להם הרבה מקומות. הבעיה שנראה שב״י מאד מתקשים איתה הוא לסתום את המכשולים מלצאת. גם בעדה״ח ורובין יש פאשלות, שיהיה ברור לכל אחד ואחד, לא כל כשרות מושלמת, במיוחד ככל שהם משגיחים על הרבה מאד מסעדות.
אני לא מאלו שמליצים זכות על ב״י, ההיפך, הסטנדרט שלהם נמוך עד למאד במסעדות (בעיקר בהן), אבל צריך להעמיד דברים על פרופורציות.
ולכן ארגון כמו כושרות לא מסתכל על מוצרים כמו שצריך, כי האנשים שמאחוריו לא עומדים בראש מפעל או בראש צוות כשרות, ויודעים מה קורה מאחורי הקלעים ולכן איך ברוטב עגבניות של עדה״ח לדוג׳ ייתכן שיימצא חרקים. אני לא אומר שאי אפשר להאמין להם, אך כדאי להסתכל עליהם בתור חומרא ולא בתור קולא.

הרב עמאר היה רבה של ירושלים עד ממש לאחרונה, והוא עדיין בקשר עם הבדץ בית יוסף.
אתה יכול בבקשה לברר לנו אצל באי ביתו הנזכרים מתי היה לאחרונה בביקור ובבדיקה של משחטות של ההכשר הנזכר. תודה

הבעיתיות בכשרות היא, שהם מסתכלים על הכשרים כמו שאתה מסתכל על מוצר בחנות. אתה בודק האם המוצר עונה על הדרישות. האם יש תולעים במוצרים, וכו׳. אך מכאן ועד להסתכלות של מה הולך בתוך המשחטה, המפעל, וכיו״ב, אין להם. אי אפשר לדעת כמה מוצרים הכשרות מאשרת כי פשוט, אחרת לא יהיה כלל מוצרים.
בחלב לדוג׳, משגיח לא יכול לעמוד על כל טיפה וטיפה שיוצאת מהפרה, ולכן אפילו הבד״צים החשובים כהעדה״ח מצרפים כל מיני סניפים למקרה שהמשגיח היה צריך ללכת לשירותים במקום להסתכל על החליבה.
הכשרויות היחידות שמסוגלות להוציא מוצרים בכשרות ״פרפקט״, אלו רק הכשרויות שמשתמשים בצוותים פרטיים, כמו השחיטות של הרב מוצפי וכיו״ב (אני לא בא להעיד על השחיטה שלו בשום אופן, אלא רק להביא דוג׳). והמחיר גם בהתאם.
כשרות בית יוסף משגיחה על כ״כ הרבה מסעדות ומפעלים בארץ, לא מן הנמנע שיהיו פאשלות, כמו בעדה״ח שגם יש להם הרבה מקומות. הבעיה שנראה שב״י מאד מתקשים איתה הוא לסתום את המכשולים מלצאת. גם בעדה״ח ורובין יש פאשלות, שיהיה ברור לכל אחד ואחד, לא כל כשרות מושלמת, במיוחד ככל שהם משגיחים על הרבה מאד מסעדות.
אני לא מאלו שמליצים זכות על ב״י, ההיפך, הסטנדרט שלהם נמוך עד למאד במסעדות (בעיקר בהן), אבל צריך להעמיד דברים על פרופורציות.
ולכן ארגון כמו כושרות לא מסתכל על מוצרים כמו שצריך, כי האנשים שמאחוריו לא עומדים בראש מפעל או בראש צוות כשרות, ויודעים מה קורה מאחורי הקלעים ולכן איך ברוטב עגבניות של עדה״ח לדוג׳ ייתכן שיימצא חרקים. אני לא אומר שאי אפשר להאמין להם, אך כדאי להסתכל עליהם בתור חומרא ולא בתור קולא.
גיבובי דברים.
העדה במומלצים. רובין במומלצים. לנדא במומלצים. שארית (רק בעופות) במומלצים. ורק בית יוסף לא במומלצים.

אתה יכול בבקשה לברר לנו אצל באי ביתו הנזכרים מתי היה לאחרונה בביקור ובבדיקה של משחטות של ההכשר הנזכר. תודה
אני אשתדל, מה שכן שלסמוך עליהם הוא סומך עד עצם היום הזה (הוא בקשר עם המפקחים) ויותר מהמתחרים

ראשי תחתית