מאמין בניסים
חבר קבוע
ככלב השב על קיאו כסיל שונה באוולתואני לא מבין מה הבעיה, אם גריסים זה כשר לפסח, אז מה בכך שמצאו גריסים בעדשים...
הצג קובץ מצורף 4081
ככלב השב על קיאו כסיל שונה באוולתואני לא מבין מה הבעיה, אם גריסים זה כשר לפסח, אז מה בכך שמצאו גריסים בעדשים...
הצג קובץ מצורף 4081
מה אתה כל כך נחרד?חרדה!!!!
כמובן הכל באיצלטא של ההכשר המהודר מיסודו של מרן זיע"א רח"ל!
אבל הוא אומר בסרטון, שבדק כבר 5 פעמים ועדיין מוצא,מה אתה כל כך נחרד?
מי שנוהג היתר בקטניות מעין אלה (ואני מעדת המרוקאים שלא נוהג בהם היתר) יברור 3 פעמים ויוציא את הגריסים. כך היה לעולמים בעיה של תערובת חיטה בקטניות והאשכנזים אסרו גם בגלל זה קטניות והספרדים התירו (ולפני כ350 שנה הרבה מקהילות הספרדים אסרו הקטניות ובעיקר האורז)
לא שמעתי.אבל הוא אומר בסרטון, שבדק כבר 5 פעמים ועדיין מוצא,
אז מה זה אומר???
לא שמעתי.
לכאורה אמורים למצוא הכל בפעם אחת כשעושים אותה היטב היטב, חמש פעמים נשמע לי בדיקה רשלנית קצת...
אבל עדיין הרי לנו הוכחה ברורה שיש בעיה קשה עם קטניות גם בימינו - ושאף אחד לא יבלבל במוח
גם הרבנות חולון...אני לא מבין מה הבעיה, אם גריסים זה כשר לפסח, אז מה בכך שמצאו גריסים בעדשים...
הצג קובץ מצורף 4081
זו הרבנות המכשירה הפפושדו.גם הרבנות חולון...
השם ישמור ויציל.
זה שאתם לא מוצאים יש לזה שתי אפשרויות:אני לא מבין במחילה, אנחנו בודקים את הקטניות בבית בפסח ג' פעמים כמנהג, ואני לא זוכר כמעט שמצאנו משהו.
ממש פעמים בודדות.
ותנסה עכשיו בביתך, קח חבילת קטניות, תבדוק ותגיד לי אם מצאת משהו.
[ולגבי הסירטון, בעיניי זה רק עניין של מגלגלין חובה ע"י חייב...]
שהוא לא בדק כמו שצריךאבל הוא אומר בסרטון, שבדק כבר 5 פעמים ועדיין מוצא,
אז מה זה אומר???
נו נו,,,,,אני יכול להביא דוגמא הפוכה מכל הנ"ל.
אחד מהידוענים בעולם הכשרות, שמרבה להתראיין ולחוות את דעתו בכל הנוגע לכשרות, חיווה את דעתו בנוגע לכשרות היין בבית יוסף, שכפי הברור לכולנו היא היתה שלילית מאד.
הדבר נודע לאחראי על מערך היין בבית יוסף והוא יצר איתו קשר, ושאל אותו על בסיס מה אמר את מה שאמר, ולאחר שהודה שאין לו שמץ ידע בענין, והוא אויים להלקח לדין, הוא חזר בו מן הדברים.
מאז אותו ידוען שותק, לפחות בנושא הזה.
אין צורך להאמין שיש בעיות בכשרות בית יוסף יותר מאשר בכל כשרות אחרת, מה שכן ברור, שאצלנו בציבור פחות שומרים על כבוד שלוחי הציבור שלנו מאשר במקומות אחרים, ונוטים לבקר בצורה חריפה מאד את עושי מלאכת הקדש.
כל מי שקצת מגדיל ראש, מבין שתקלות ישנן בכל מקום והרבה, רק השאלה איך מתייחסים לזה.
לצערי איני יכול לצרף אסמכתאות לסיפור זה, אבל בכל אופן אכתוב אותו: נאמן ביתו של רבי יוסף שלום אלישיב ע"ה, הלך מטעמו להשגיח במסגרת ועדת מהדרין של תנובה. היתה מחלוקת בינו לבין גוף כשרות מהדרין נוסף לגבי הנושא אם צריך להציב מצלמות באזורי החליבה, ועל דעתו הוא התקין שם מצלמות.
באחת השבתות החליבה התבצעה כרגיל, תוך חילול שבת והפרת הכללים, כשהכל מתועד במצלמה, וכשהמשגיח מגוף כשרות המהדרין הגיע הוא לא הבחין בדבר.
עד כאן הבעיה היא קשה אבל מובנת. הבעיה הקשה יותר שכשהוא פרסם את התיעוד הם ירדו עמו לחייו ממש.
לכן רבותי, אני ממליץ לקחת דברים בפרופורציות. בא לא נאמין לכל סיפור, אסור לקבל לשון הרע, אפילו אם הוא מפורסם, אם יש אויבים ובעלי לשון הרע בעיר. ולמרות שתגובתי תגרום תגובות שהדברים לא שייכים והם מיעוט בטל וכדומה, אני ממליץ לכל אחד לבדוק את הדברים בעצמו בלבד, וכל אחד יופתע לטובה, באחריות...
ודוקא מה שידוע לי, מכלי ראשון ממש על אדם שהיה נוהג להשמיץ את ענייני השחיטה בבד"ץ בית יוסף, בדברים מוסמכים בלבד, ורק על פי עדויות שהיה שומע מכלי ראשון.אני יכול להביא דוגמא הפוכה מכל הנ"ל.
אחד מהידוענים בעולם הכשרות, שמרבה להתראיין ולחוות את דעתו בכל הנוגע לכשרות, חיווה את דעתו בנוגע לכשרות היין בבית יוסף, שכפי הברור לכולנו היא היתה שלילית מאד.
הדבר נודע לאחראי על מערך היין בבית יוסף והוא יצר איתו קשר, ושאל אותו על בסיס מה אמר את מה שאמר, ולאחר שהודה שאין לו שמץ ידע בענין, והוא אויים להלקח לדין, הוא חזר בו מן הדברים.
מאז אותו ידוען שותק, לפחות בנושא הזה.
אין צורך להאמין שיש בעיות בכשרות בית יוסף יותר מאשר בכל כשרות אחרת, מה שכן ברור, שאצלנו בציבור פחות שומרים על כבוד שלוחי הציבור שלנו מאשר במקומות אחרים, ונוטים לבקר בצורה חריפה מאד את עושי מלאכת הקדש.
כל מי שקצת מגדיל ראש, מבין שתקלות ישנן בכל מקום והרבה, רק השאלה איך מתייחסים לזה.
לצערי איני יכול לצרף אסמכתאות לסיפור זה, אבל בכל אופן אכתוב אותו: נאמן ביתו של רבי יוסף שלום אלישיב ע"ה, הלך מטעמו להשגיח במסגרת ועדת מהדרין של תנובה. היתה מחלוקת בינו לבין גוף כשרות מהדרין נוסף לגבי הנושא אם צריך להציב מצלמות באזורי החליבה, ועל דעתו הוא התקין שם מצלמות.
באחת השבתות החליבה התבצעה כרגיל, תוך חילול שבת והפרת הכללים, כשהכל מתועד במצלמה, וכשהמשגיח מגוף כשרות המהדרין הגיע הוא לא הבחין בדבר.
עד כאן הבעיה היא קשה אבל מובנת. הבעיה הקשה יותר שכשהוא פרסם את התיעוד הם ירדו עמו לחייו ממש.
לכן רבותי, אני ממליץ לקחת דברים בפרופורציות. בא לא נאמין לכל סיפור, אסור לקבל לשון הרע, אפילו אם הוא מפורסם, אם יש אויבים ובעלי לשון הרע בעיר. ולמרות שתגובתי תגרום תגובות שהדברים לא שייכים והם מיעוט בטל וכדומה, אני ממליץ לכל אחד לבדוק את הדברים בעצמו בלבד, וכל אחד יופתע לטובה, באחריות...
למיחש מיהא בעי. ודאי כאשר הרבנות תפסה אותם כמה פעמים על איסורי כריתות רח"ל.לכן רבותי, אני ממליץ לקחת דברים בפרופורציות. בא לא נאמין לכל סיפור, אסור לקבל לשון הרע, אפילו אם הוא מפורסם, אם יש אויבים ובעלי לשון הרע בעיר.
שתף אותנו ...ודוקא מה שידוע לי, מכלי ראשון ממש על אדם שהיה נוהג להשמיץ את ענייני השחיטה בבד"ץ בית יוסף, בדברים מוסמכים בלבד, ורק על פי עדויות שהיה שומע מכלי ראשון.
ולאחר שהדבר נודע ליו"ר הכשרות הר' משה יוסף, הוא התקשר אליו ואיים על תביעה בבית משפט ע"ס 400000 ש"ח! והלך האדם הנ"ל ונועץ בעורכי הדין, ולאחר שראו את כל הראיות שהציג בפניהם על מה שהוציא לעז על בד"ץ בית יוסף, אמרו לו שאין לו חשש מהתביעה כלל כיון שהוא לא שיקר בדבריו וכל מה שאמר היה אמת, ואין בזה משום הוצאת לעז אלא מסירת מידע לציבור.
ומה קרה בסוף???
התביעה לא הוגשה.
כנראה הנהלת הבד"ץ ידעה שיש להם רק מה להפסיד.
אני מדגיש, מעשה זה ידוע לי מכלי ראשון ממש האדם הנ"ל הינו קרוב אלי ביותר והוא סיפר לי את כל פרטי הסיפור.
במה לשתף???שתף אותנו ...
אתה חולק על מרן,,,,,,,אך אני מצהיר בזאת שהכל ידוע לי מכלי ראשון ממש, ואין גוזמא כלל במעשה הנ"ל.