החש בראשו
סייג לחכמה שתיקה!
חוץ זה שהוא נוכח, אם יש עוד משגיח כשרות שמסתובב במפעל, כמעט בהכרח שהמשגיח השני יידע מזה.מי המשגיח שיודע שאין משגיח, וכיצד הוא יודע, ברוח הקודש?
חוץ זה שהוא נוכח, אם יש עוד משגיח כשרות שמסתובב במפעל, כמעט בהכרח שהמשגיח השני יידע מזה.מי המשגיח שיודע שאין משגיח, וכיצד הוא יודע, ברוח הקודש?
לי הוא אמר הקלטות אחת אחרי השנייה, הוי אומר לא נקודתי.גם אני נחשפתי למסעדה בהכשר בד"ץ בית יוסף שהיה שם מכשול ובעל הבית סיפר שהמשגיח קופץ לומר שלום לעיתים רחוקות, השאלה היא האם מדובר באירוע נקודתי, דהיינו שהבד"ץ לא מוצא אנשים נאמנים ויראי שמים (אולי מחמת שלא מוכן לשלם, אולי מחמת שאין לו כח לחפש), וממילא נוצר מצב שיש משגיחים שאינם משגיחים, או שכל העסק רקוב מהשורש, ואלה הם ההנחיות של ראשי הבד"ץ.
לגבי משגיח אשכנזי שמלכלך על בית יוסף ומשכנע ראשישבע ספרדי נגד כשרות ספרדית - זה מקרה קלאסי של המציאות העגומה של הספרדים... לא מרגש במיוחד...היום נחשפתי לידיעה מטלטלת.
אני גר בשכנות למשגיח כשרות (אשכנזי) דיי מפורסם.
דיברתי איתו על כשרות, ואז מעצמו הוא אמר לי כמובן בית יוסף לא לאכול.
שאלתי אותו: בפסח? תשובה: מה פתאום! כל השנה!
שאלה: למה? תשובה: אין להם משגיחים במקום בכלל!
שאלה: איך אני יאמין לך?
תשובה: אתה סומך על ראש ישיבה פלוני מהשכונה (ספרדי)? עניתי: כן - הוא ידיד שלי. אז אתמול הוא ישב לידי השמעתי לו הקלטות אחת אחרי השנייה עם משגיחים שמעידים שאין משגיח שדורך במפעל בכלל. הראש ישיבה הרים ידיים! אמר לי אני לא יכול להתמודד מול זה. אני לא נוגע בב"י יותר.
שמות אני יוכל לומר רק באישי למי שאני סומך עליו.
מזעזע.
לי הוא אמר הקלטות אחת אחרי השנייה, הוי אומר לא נקודתי
א. כל אחד נחשף למשהו נקודתי אחד וסובר אולי זה חד פעמי אבל אם תצרף את כל הנקודות ביחד יצא לך אתרוג נקוד עד שלא רואים את האתרוג כמעט,מי המשגיח שיודע שאין משגיח, וכיצד הוא יודע, ברוח הקודש?
גם אני נחשפתי למסעדה בהכשר בד"ץ בית יוסף שהיה שם מכשול ובעל הבית סיפר שהמשגיח קופץ לומר שלום לעיתים רחוקות, השאלה היא האם מדובר באירוע נקודתי, דהיינו שהבד"ץ לא מוצא אנשים נאמנים ויראי שמים (אולי מחמת שלא מוכן לשלם, אולי מחמת שאין לו כח לחפש), וממילא נוצר מצב שיש משגיחים שאינם משגיחים, או שכל העסק רקוב מהשורש, ואלה הם ההנחיות של ראשי הבד"ץ.
קודם כל למה שאשכנזי ינסה ללכלך על כשרות ספרדית?לגבי משגיח אשכנזי שמלכלך על בית יוסף ומשכנע ראשישבע ספרדי נגד כשרות ספרדית - זה מקרה קלאסי של המציאות העגומה של הספרדים... לא מרגש במיוחד...
עוד בעניין הנ"ל שים לב שאתר כושרות שזה גוף כשרות נטרלי מזרחיסט שאין לו משהו עם הפוליטיקה החרדיםלגבי משגיח אשכנזי שמלכלך על בית יוסף ומשכנע ראשישבע ספרדי נגד כשרות ספרדית - זה מקרה קלאסי של המציאות העגומה של הספרדים... לא מרגש במיוחד...
רמת לכלוך כזאת שהכשר זוכה לה זה לפי דעתי כבר כאנן סהדי ויש לזה חוזק של כמעט שתי עדים,הפעם עם מקורות ברורים כשמש.
@הצעיר יש לך פה רשימת פוסטים שבמקרה הטוב אם אני רוצה לדון אותך לכף זכות אני אומר שאתה לא מבין בכשרות ובהלכה ולכן כתבת אותם. יצאת פה על בדץ שלדעתי (לפי ה"ידע" שהפגנת) אתה בכלל לא יודע איך נראה הסמל שלו ואם הוא בישראל או בחו"ל או בין הירח למאדים.אגב אם הלחמה היא בספרדים,
צ"ע:
א. וכי זו הכשרות הספרדית היחידה?
ב. למה לא אוכלים חתם סופר הרי זה אשכנזי?
ג. ומה עם בעלז זה חסידי אז למה לא אוכלים?
למה רוב רבנים הספרדים לא אוכלים לכשרות הנ"ל?
הרב שבתמונה של הניק שלך לא מידי מחבב את ההכשר בלשון המעטה (שמעתי מבנו הר"ר עובדיה שליט"א).@הצעיר יש לך פה רשימת פוסטים שבמקרה הטוב אם אני רוצה לדון אותך לכף זכות אני אומר שאתה לא מבין בכשרות ובהלכה ולכן כתבת אותם. יצאת פה על בדץ שלדעתי (לפי ה"ידע" שהפגנת) אתה בכלל לא יודע איך נראה הסמל שלו ואם הוא בישראל או בחו"ל או בין הירח למאדים.
על זה שתקתי ולא אמרתי מילה כי אין עניין לנסות לבלום סוס שוטף במלחמה, וכבר נאמר "לא תחסום".
אבל עכשיו כשאתה ממחזר שוב את הטענה המצחיקה "רוב רבנים הספרדים לא אוכלים לכשרות הנ"ל", אתן הבהרה קטנה: רוב ככל הרבנים הספרדים שאני מכיר (ואני מכיר הרבה מאוד ומכל קצוות הקשת לכל פינותיה) אוכלים וסומכים על בד"ץ בית יוסף בהידור רב. וגם רבנים שבקיאים בכשרות ועסקו בה כל ימי חייהם ומכירים את עולם הכשרות גם מצדו ההלכתי גם מצדו המציאותי ומעל הכל - יראת השמים שלהם מופלגת ביותר.
וד"ב.
@הצעיר יש לך פה רשימת פוסטים שבמקרה הטוב אם אני רוצה לדון אותך לכף זכות אני אומר שאתה לא מבין בכשרות ובהלכה ולכן כתבת אותם. יצאת פה על בדץ שלדעתי (לפי ה"ידע" שהפגנת) אתה בכלל לא יודע איך נראה הסמל שלו ואם הוא בישראל או בחו"ל או בין הירח למאדים
באמת לא מובן, אם כבר ספרדי, אבל אשכנזי?קודם כל למה שאשכנזי ינסה ללכלך על כשרות ספרדית?
זה לא גישה, זה ניתוח עובדות. יש הרבה לכלוך שנובע מקנאה, שנאה, תחרות, פטרונות ושאר מידות רעות. גם ההכשר של מחפוד מלוכלך, כי אחרי הכל מדובר בשווארצעס.זה גישה כאילו כל המלחמה בבית יוסף זה משהו נגד ספרדים וזה לא נכון
אני לא בטוח שהם לא צודקים בהרבה מקרים. תוכל לפרט על מה מדובר?אגב גם בכשרות עצמה אתה מתקשר להתלונן על משהו יגידו לך שאתה מזלזל במרן וכו' וכו',
זה נשק שעובד טוב.
וואו. עדויות? נשמע מעניין...חוץ מזה העדויות שאני שמעתי ספרדים כולם,
על איזה איסור אתה מדבר? אתה מכריע בין גדולים? זה כבר נשמע יותר מעניין...אחד מהם מהסוג שאוכל היתר [איסור] מכירה בכוונה רק כדי להראות שהלכה כמרן,
אז בוודאי שהם לא מלכלכים סתם... אולי בכל אופן תשתף אותנו בעדות של האוכל איסור מכירה?ובטח אין לו סיבה ללכלך סתם על ספרדים,
"אגב" מה כל ההבלים האלה...אגב רוב המתנגדים הגדולים לכשרות הם ספרדים משחנו לא אשכנזים ולא משתכנזים.
זה נכון. אשכנזים אוהבי ישראל והארץ. אז באמת כדאי לעלות להר הבית בפסח ולאכול שם מצות שאינם בית יוסף.עוד בעניין הנ"ל שים לב שאתר כושרות שזה גוף כשרות נטרלי מזרחיסט שאין לו משהו עם הפוליטיקה החרדים
יש לו רשימת ממולצים
ולא ממליץ לא על בית יוסף ולא על חתם סופר.
1. גם מחפוד וגם אותה מתעבים.אגב אם הלחמה היא בספרדים,
צ"ע:
א. וכי זו הכשרות הספרדית היחידה?
ב. למה לא אוכלים חתם סופר הרי זה אשכנזי?
ג. ומה עם בעלז זה חסידי אז למה לא אוכלים?
למה רוב רבנים הספרדים לא אוכלים לכשרות הנ"ל?
גם מחפוד וגם אותה מתעבים
אז כנראה אתה נפגש עם אשכנזים שאינם ארדקורכמעט כל אשכנזי ששאלתי אותו, אמר לי שהוא סומך על הרב מחפוד.