כשרות בד״ץ בית יוסף

גם אני נחשפתי למסעדה בהכשר בד"ץ בית יוסף שהיה שם מכשול ובעל הבית סיפר שהמשגיח קופץ לומר שלום לעיתים רחוקות, השאלה היא האם מדובר באירוע נקודתי, דהיינו שהבד"ץ לא מוצא אנשים נאמנים ויראי שמים (אולי מחמת שלא מוכן לשלם, אולי מחמת שאין לו כח לחפש), וממילא נוצר מצב שיש משגיחים שאינם משגיחים, או שכל העסק רקוב מהשורש, ואלה הם ההנחיות של ראשי הבד"ץ.
לי הוא אמר הקלטות אחת אחרי השנייה, הוי אומר לא נקודתי.
ואותו ר"י שהשתכנע מבחינתי זה משקל גדול אני מכיר את שניהם.

היום נחשפתי לידיעה מטלטלת.
אני גר בשכנות למשגיח כשרות (אשכנזי) דיי מפורסם.
דיברתי איתו על כשרות, ואז מעצמו הוא אמר לי כמובן בית יוסף לא לאכול.
שאלתי אותו: בפסח? תשובה: מה פתאום! כל השנה!
שאלה: למה? תשובה: אין להם משגיחים במקום בכלל!
שאלה: איך אני יאמין לך?
תשובה: אתה סומך על ראש ישיבה פלוני מהשכונה (ספרדי)? עניתי: כן - הוא ידיד שלי. אז אתמול הוא ישב לידי השמעתי לו הקלטות אחת אחרי השנייה עם משגיחים שמעידים שאין משגיח שדורך במפעל בכלל. הראש ישיבה הרים ידיים! אמר לי אני לא יכול להתמודד מול זה. אני לא נוגע בב"י יותר.

שמות אני יוכל לומר רק באישי למי שאני סומך עליו.
מזעזע.
לגבי משגיח אשכנזי שמלכלך על בית יוסף ומשכנע ראשישבע ספרדי נגד כשרות ספרדית - זה מקרה קלאסי של המציאות העגומה של הספרדים... לא מרגש במיוחד...

נערך לאחרונה:
לי הוא אמר הקלטות אחת אחרי השנייה, הוי אומר לא נקודתי

"אחת אחרי השניה" זה יכול להיות גם 5 הקלטות.

ואם לדוגמא הבד"ץ מחזיק 100 משגיחים, זה בקושי 5 אחוז.

ושוב, צריך לבדוק אם הדג מסריח מהראש.

מי המשגיח שיודע שאין משגיח, וכיצד הוא יודע, ברוח הקודש?

גם אני נחשפתי למסעדה בהכשר בד"ץ בית יוסף שהיה שם מכשול ובעל הבית סיפר שהמשגיח קופץ לומר שלום לעיתים רחוקות, השאלה היא האם מדובר באירוע נקודתי, דהיינו שהבד"ץ לא מוצא אנשים נאמנים ויראי שמים (אולי מחמת שלא מוכן לשלם, אולי מחמת שאין לו כח לחפש), וממילא נוצר מצב שיש משגיחים שאינם משגיחים, או שכל העסק רקוב מהשורש, ואלה הם ההנחיות של ראשי הבד"ץ.
א. כל אחד נחשף למשהו נקודתי אחד וסובר אולי זה חד פעמי אבל אם תצרף את כל הנקודות ביחד יצא לך אתרוג נקוד עד שלא רואים את האתרוג כמעט,
עכשיו מטבע הדברים יכול להיות מקום שהמשגיח רציני ואז זה אחרת,
אני לא חושב שלבד"ץ בית יוסף יש עניין להכשיל בדווקא אבל הרושם עושה כמו שאתה או' שהדג מסריח מהראש,
בחדרה יש מאפיה עם כשרות בית יוסף ואמר לי אברך שעובד בכשרות שהמשגיח לא דורך שם.

לגבי משגיח אשכנזי שמלכלך על בית יוסף ומשכנע ראשישבע ספרדי נגד כשרות ספרדית - זה מקרה קלאסי של המציאות העגומה של הספרדים... לא מרגש במיוחד...
קודם כל למה שאשכנזי ינסה ללכלך על כשרות ספרדית?
זה גישה כאילו כל המלחמה בבית יוסף זה משהו נגד ספרדים וזה לא נכון
אגב גם בכשרות עצמה אתה מתקשר להתלונן על משהו יגידו לך שאתה מזלזל במרן וכו' וכו',
זה נשק שעובד טוב.
חוץ מזה העדויות שאני שמעתי ספרדים כולם,
אחד מהם מהסוג שאוכל היתר [איסור] מכירה בכוונה רק כדי להראות שהלכה כמרן,
ובטח אין לו סיבה ללכלך סתם על ספרדים,
אגב רוב המתנגדים הגדולים לכשרות הם ספרדים משחנו לא אשכנזים ולא משתכנזים.

עוד בעניין הנ"ל שים לב שאתר כושרות שזה גוף כשרות נטרלי מזרחיסט שאין לו משהו עם הפוליטיקה החרדים
יש לו רשימת ממולצים
ולא ממליץ לא על בית יוסף ולא על חתם סופר.

העדות הבאה פורסמה באחד הפורומים ונמחקה מיד על ידי הצנזורה אבל ברוך השם נשאר למזכרת:

אני כותב את זה בכאב, אבל הציבור חייב להפסיק להיות תמים, א"א לנפנף בשם של מרן ועל סמך זה להאכיל אותנו במה שרוצים.
בעבר סמכתי על כשרות ב"י גם בתחום המסעדנות וכדו', ולאחר שנכוויתי ונחשפתי למחדלים חמורים, פניתי למשגיח הכשרות וקיבלתי יחס מזלזל, ופניתי להנהלה וקיבלתי מוסר שאם אני מערער על הכשרות אני יוצא נגד מרן ח"ו.. והמצב נשאר כמו שהיה, והדבר קרה גם אצל חברים נוספים בכולל במסעדות שונות ברחבי הארץ, ולמרות פנייתם לכשרות התקלה נשארה והם קיבלו מוסר.., הפנמתי שאין לי על מה לסמוך על הכשרות בתחום זה כלל, וחבל מאד.
איני מעוניין להאריך בנושא זה, בכל זאת אציין חלק מהבעיות שנחשפתי עליהם שהוזנחו במזיד.
במסעדה בשרית, גוי מחזיר את גלגל השווארמה לאש אחרי הגירוד להמשך צלייה, (בטלפון הנהלת הכשרות אמרה שמרן פסק לאסור דבר כזה, וכששאלו למה במסעדה פלונית כך נהוג, הם נבוכו ואמרו שלהם יש היתר מיוחד בהוראה מגבוה..).
בעיות חמורות בצלייה של הכבד (איני זוכר בדיוק מה עשו שם)
פיצריה של חילוני שהכניס חופשי גבינות לא כשרות כלל, ורק משאיר במקרר כמה אריזות פתוחות של גבינה עם כשרות של בד"ץ אחר. והמשגיח עצמו אוכל שם מפעם לפעם.
כמה פעמים חיפשתי את המשגיח במסעדה ולא מצאתי כלל משגיח, וזה בשעה שהם צולים ומבשלים בשר ויש שם גויים וחילונים גם יחד.
בעבר פורסם בסביבתי על מאפיה שנתפסה על ידי כמה אברכים כשעבדה בשבת (ואולי זה יצא גם בשביעי של פסח) ובתחילה הכשרות הגנה עליה עד שזה פורסם והחנות נאלצה להחליף שם למאפיה, רעיון גרוע.
ויש עוד מקרים שנחשפתי עליהם ואיני זוכרם כרגע.
אומנם אין קשר בן תחום המסעדנות לתחום השחיטות, שם יש צוותים שלמים ותלוי בכל שחיטה ושחיטה מי ראש הצוות שניהל אותה.
היום אני כבר יודע שתחום המסעדנות בעייתי מאד בנושא כשרות ורק הבד"צים התקיפים משתדלים להנהיג כשרות הגונה בתחום זה, וד"ל

אגב אם הלחמה היא בספרדים,
צ"ע:
א. וכי זו הכשרות הספרדית היחידה?
ב. למה לא אוכלים חתם סופר הרי זה אשכנזי?
ג. ומה עם בעלז זה חסידי אז למה לא אוכלים?
למה רוב רבנים הספרדים לא אוכלים לכשרות הנ"ל?

צ"ע:
@הצעיר יש לך פה רשימת פוסטים שבמקרה הטוב אם אני רוצה לדון אותך לכף זכות אני אומר שאתה לא מבין בכשרות ובהלכה ולכן כתבת אותם. יצאת פה על בדץ שלדעתי (לפי ה"ידע" שהפגנת) אתה בכלל לא יודע איך נראה הסמל שלו ואם הוא בישראל או בחו"ל או בין הירח למאדים.
על זה שתקתי ולא אמרתי מילה כי אין עניין לנסות לבלום סוס שוטף במלחמה, וכבר נאמר "לא תחסום".
אבל עכשיו כשאתה ממחזר שוב את הטענה המצחיקה "רוב רבנים הספרדים לא אוכלים לכשרות הנ"ל", אתן הבהרה קטנה: רוב ככל הרבנים הספרדים שאני מכיר (ואני מכיר הרבה מאוד ומכל קצוות הקשת לכל פינותיה) אוכלים וסומכים על בד"ץ בית יוסף בהידור רב. וגם רבנים שבקיאים בכשרות ועסקו בה כל ימי חייהם ומכירים את עולם הכשרות גם מצדו ההלכתי גם מצדו המציאותי ומעל הכל - יראת השמים שלהם מופלגת ביותר.
וד"ב.

@הצעיר יש לך פה רשימת פוסטים שבמקרה הטוב אם אני רוצה לדון אותך לכף זכות אני אומר שאתה לא מבין בכשרות ובהלכה ולכן כתבת אותם. יצאת פה על בדץ שלדעתי (לפי ה"ידע" שהפגנת) אתה בכלל לא יודע איך נראה הסמל שלו ואם הוא בישראל או בחו"ל או בין הירח למאדים.
על זה שתקתי ולא אמרתי מילה כי אין עניין לנסות לבלום סוס שוטף במלחמה, וכבר נאמר "לא תחסום".
אבל עכשיו כשאתה ממחזר שוב את הטענה המצחיקה "רוב רבנים הספרדים לא אוכלים לכשרות הנ"ל", אתן הבהרה קטנה: רוב ככל הרבנים הספרדים שאני מכיר (ואני מכיר הרבה מאוד ומכל קצוות הקשת לכל פינותיה) אוכלים וסומכים על בד"ץ בית יוסף בהידור רב. וגם רבנים שבקיאים בכשרות ועסקו בה כל ימי חייהם ומכירים את עולם הכשרות גם מצדו ההלכתי גם מצדו המציאותי ומעל הכל - יראת השמים שלהם מופלגת ביותר.
וד"ב.
הרב שבתמונה של הניק שלך לא מידי מחבב את ההכשר בלשון המעטה (שמעתי מבנו הר"ר עובדיה שליט"א).

@הצעיר יש לך פה רשימת פוסטים שבמקרה הטוב אם אני רוצה לדון אותך לכף זכות אני אומר שאתה לא מבין בכשרות ובהלכה ולכן כתבת אותם. יצאת פה על בדץ שלדעתי (לפי ה"ידע" שהפגנת) אתה בכלל לא יודע איך נראה הסמל שלו ואם הוא בישראל או בחו"ל או בין הירח למאדים

חבל שאתה יורד לפסים אישיים הנושא ענייני וטוב אם ימשיך להיות כזה,
[באופן כללי לא הבנתי למה ביקורת על בית יוסף מדליקה אנשים ביקורות יש על כל הכשר ואין שום סיבה שאנשים יעלבו מזה בית יוסף זה לא הציבור הספרדי זה בסך הכל גוף כשרות שמותר לדבר נגדו נכון לא נכון אפשר להתווכח אבל למה אנשים נבהלים?]
מה הרוב עושים?
טוב זה ויכוח שלא יגמר, בפרט שמסתמא אנחנו מדברים על שתי סוגי רבנים,
אגב אני גם מודה שאני לא מכיר את כל הרבנים אבל 90% ממה שאני מכיר כולל הרב ששמת בתמונה שלך לא אוכלים,

בכל אופן:
מוטב שתחזור לדון בגופם של דברים ותענה תענה על השאלות והעדויות שהופיעו פה,
אל תחזור עכשיו לכן הרוב ולא הרוב, תענה על השאלות והעדויות שהופיעו פה בצורה עניינית לא השמצות ולא אישי עניינית.
יש לך הרבה עבודה,
פשלות יש בכל אחד זה תשובה לסיפור אחד, לא למאות עדויות ואלפי סיפורים.

קודם כל למה שאשכנזי ינסה ללכלך על כשרות ספרדית?
באמת לא מובן, אם כבר ספרדי, אבל אשכנזי?
זה גישה כאילו כל המלחמה בבית יוסף זה משהו נגד ספרדים וזה לא נכון
זה לא גישה, זה ניתוח עובדות. יש הרבה לכלוך שנובע מקנאה, שנאה, תחרות, פטרונות ושאר מידות רעות. גם ההכשר של מחפוד מלוכלך, כי אחרי הכל מדובר בשווארצעס.
אגב גם בכשרות עצמה אתה מתקשר להתלונן על משהו יגידו לך שאתה מזלזל במרן וכו' וכו',
זה נשק שעובד טוב.
אני לא בטוח שהם לא צודקים בהרבה מקרים. תוכל לפרט על מה מדובר?
חוץ מזה העדויות שאני שמעתי ספרדים כולם,
וואו. עדויות? נשמע מעניין...
אחד מהם מהסוג שאוכל היתר [איסור] מכירה בכוונה רק כדי להראות שהלכה כמרן,
על איזה איסור אתה מדבר? אתה מכריע בין גדולים? זה כבר נשמע יותר מעניין...
ובטח אין לו סיבה ללכלך סתם על ספרדים,
אז בוודאי שהם לא מלכלכים סתם... אולי בכל אופן תשתף אותנו בעדות של האוכל איסור מכירה?
אגב רוב המתנגדים הגדולים לכשרות הם ספרדים משחנו לא אשכנזים ולא משתכנזים.
"אגב" מה כל ההבלים האלה...

עוד בעניין הנ"ל שים לב שאתר כושרות שזה גוף כשרות נטרלי מזרחיסט שאין לו משהו עם הפוליטיקה החרדים
יש לו רשימת ממולצים
ולא ממליץ לא על בית יוסף ולא על חתם סופר.
זה נכון. אשכנזים אוהבי ישראל והארץ. אז באמת כדאי לעלות להר הבית בפסח ולאכול שם מצות שאינם בית יוסף.

צ"ע:
1. גם מחפוד וגם אותה מתעבים.
2.3 זה שמלכלכים ממניעים גזעניים זה אומר שצריך לאכול חת"ס? איפה ההגיון? הרי יש עוד שיקולים, כמו למשל לא לשתות לנדא בגלל חשובות אחרים... ועוד שיקולים ענייניים יותר ופחות.
למה אתה מקשקש בשם רוב הרבנים הספרדים?

נערך לאחרונה:
@הצעיר
א. בד"כ אני לא יורד לאישי אלא אם כן זה כבר נמאס לראות אחד שמחזיק שלט ענק ענק "אני אוהב לדבר בלי ידע".
ב. לא רואה צורך לענות על שאר הפוסטים שלך. לא חושב שזה ישנה עמדה של מישהו ואין טעם לטרוח.
ג. הרבה הצלחה וחג פסח כשר למהדרין וגם שמח.

ראשי תחתית