כשרות בד״ץ בית יוסף

@אברימי אני מקווה שאלת את השאלה שלך בתמימות יתרה וצדקנית, ולא שהיה חשוב לך משום מה לשוב ולהעלות את כל ההכפשות והרכילות הזולה לרגל בין הזמנים / פסח / כל סיבה אחרת להבלים הללו

@אברימי אני מקווה שאלת את השאלה שלך בתמימות יתרה וצדקנית, ולא שהיה חשוב לך משום מה לשוב ולהעלות את כל ההכפשות והרכילות הזולה לרגל בין הזמנים / פסח / כל סיבה אחרת להבלים הללו
לא. לא התכוונתי לעורר מהומות. התכוונתי לשאול שאלה פשוטה, וקיבלתי את התשובה.

בד"צ ב"י מעסיק המוני עובדים.
תקח לך אדם ירא שמים שעובד שם ויש הרבה כאלו.
תדגדג אותו מעט, תשאל אותו אם הוא אוכל וכו'.
תופתע נמרצות.
יש לי כמה "חפרפרות" שם, אנשים יראים שמקבלים משכורת כי אין להם ברירה, אבל הם עצמם לא מעיזים לאכול מזה
איך אמר לי אחד מהם השבוע: גם מים בהכשר ב"י אני לא שותה,,,
והוא לא התכוין למים בפסח.
אין להם ברירה. הם ממש מסכנים.

תפרסם את השם שלהם שנוכל לעזור להם לא לקבל משכורת.

מחטיאי הרבים וחצופים. אם הם אוחזים שזה טרף אז שיצאו משם.

ואם הם לא אוחזים כך....

מצוה גדולה לחשוף לקויות בכשרות ולא משנה של איזה כשרות,
אם יש הכשר שיש בו בעיה חובה לחשוף את זה וכמו שנוהגים אנשי... לדבר השכם והערב על כך שבכשרות פלונית הבשר לא חלק לפחות לדעתם,
וכמו שאם יש בעל מלאכה שמזיק מותר ומצוה לדבר עליו לשון הרע, על אחת כמה וכמה הכשר שמכשיל אנשים באיסורים שחובה לחשוף את הכל ולהציל כמה שיותר אנשים מאיסורים,
אתה יכול לטעון שהדברים לא נכונים אבל אם הוא יודע ואו' שזה נכון מצוה עליו לפרסם ולחזור ולפרסם כמה שיותר,
ופוק חזי שהדברים עוזרים ויש הרבה אנשים אפי' בעלי בתים שמשתדלים להמנע מהכשרות הנ"ל כמה שיותר.

אין להם ברירה. הם ממש מסכנים.

תפרסם את השם שלהם שנוכל לעזור להם לא לקבל משכורת.

מחטיאי הרבים וחצופים. אם הם אוחזים שזה טרף אז שיצאו משם.

ואם הם לא אוחזים כך....
אתה צודק אבל אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו זה נסיון לא פשוט.

ופוק חזי שהדברים עוזרים ויש הרבה אנשים אפי' בעלי בתים שמשתדלים להמנע מהכשרות הנ"ל כמה שיותר.
בעוה"ר, רוב הציבור אינו מודע. וחותמו של כה"ג מרן רבנו עובדיה, שוה יותר ממליון עדויות.
גם אברכים בני תורה ויראי השם, אינם מסוגלים לפרוש מזה, וכ"ש המוני העם.
עד שלא ישמעו ממקור ראשון שראה ונחרד, או ממי שעובד/עבד/ניהל מסעדה/ כלום לא יעזור.
בעוה"ר.

בעוה"ר, רוב הציבור אינו מודע. וחותמו של כה"ג מרן רבנו עובדיה, שוה יותר ממליון עדויות.
עד שלא ישמעו ממקור ראשון שראה ונחרד, או ממי שעובד/עבד/ניהל מסעדה/ כלום לא יעזור.
בעוה"ר.
מי ששמע ממקור ראשון בעצמו, גם אם עד אותו היום האמין להשמצות של המתחרים - מאותו יום חזק לאכול בשמחה.
אלו שנמנעים הם: או ממציאי הסיפורים / סוכנים של המתחרים / מדומיינים / לא מבינים בהלכה ובכשרות.

בעוה"ר, רוב הציבור אינו מודע.
דווקא בציבור שאני מכיר זה מוקצה מחמת מיאוס אפי' סלמון בחלוקה של פסח לא הסכימו שיהיה בית יוסף,
ומדובר בספרדים משלנו, תלמידים רבותנו שליט"א וז"ל.

וחותמו של כה"ג מרן רבנו עובדיה, שוה יותר ממליון עדויות.
הבעיה העיקרית שמספרים להם קודם שהבשר של האשכנזים הוא טרף וכו',
ואז טוב אין ברירה נקנה... כאילו סוגרים עלייהם מכל הכיוונים שלא יהיה להם אופציה לקנות משהו אחר חוץ מבית יוסף.

בעוה"ר.
מי שלא אכפת לו גם אם תספר לו תמיד יוכל למרוח אותך שבכל כשרות יש פשלות ועוד טענות מהסוג הזה,
וגם כשפרסמו את הדוחו"ת של הרבנות הראשית על החלב ועוד שלא חשודה על החמרת יתר וכתבה על לקויות של הכשרות,
עדיין מי שנעול שום דבר לא יעזור לו,
גם יש כאלה שבטוחים שזה מלחמה ברב עובדיה או בספרדים בכלל,
ולכן מה שתגיד להם הנושא הזה נעול אצלם.
כמו שאשכנזי יכול לא לאכול חתם סופר,
וחסידים לא אוכלים בעלז ע"פ רוב גם ספרדי לא חייב לאכול כל כשרות שהבעלים שלה הוא ספרדי,
והוא לא צריך להרגיש שבזה שהוא אוכל בית יוסף הוא מגן על הכבוד של הספרדים, מרן וכדו',
השם יעזור שבמהרה יבא משיח ונזכה לאכול מהזבחים והפסחים.

נערך לאחרונה:
מי ששמע ממקור ראשון בעצמו, גם אם עד אותו היום האמין להשמצות של המתחרים - מאותו יום חזק לאכול בשמחה.
ומה איתי אני שמעתי מהרבה מקורות ראשון בעצמי ומשום מה אני לא אוכל בשמחה?
וגם לא ידוע לי שאני סוכן של מישהו בנתיים לא ראיתי שום כסף בחשבון בנק משום כשרות אדרבה אני דווקא ישמח.
אגב גם הרב שבחרת לשים בתמונה שלך, לא אוכל הוא גם סוכן? רב ראשי יש לו זמן להיות סוכן של כשרויות לא נראה לי.

בעוה"ר.
שקר מוחלט!
רוב הציבור מתנזרים ופורשים מהם, ואט אט הדבר מתפשט שמדובר בכשרות פייק בעלמא.
בתוך עמי אנכי יושב, וגם גדולי האדוקים במרן גדול הדורות מבינים שאין קשר בין מרן לזילותא זו המכונה בית יוסף.
השבוע שמעתי מאולם כשרות מפורסם שהיה רק "מכניס" מפייק בית יוסף לאולם, והפסיק לעשות זאת כיון שזה "הורס לו את השם" גם אצל הספרדים.
עם ה' קומו והתעוררו והצילו עצמכם מנו"ט!!! אבותינו מסרו נפש כל הדורות, ודווקא כאן בא"י נכשלים בהמונים!!!

אבל כבודך מגדולי הטומנים ראש בחול בעומק המנהרות בעזה????
אתמהה
א. כבודי לא טומן ראש את הראש בחול אלא להיפך - אני בודק וחוקר ומברר את האמת ואת ההלכה ולכן אני סומך על ב"י ללא כל חשש.
ב. כתבתי "בגדול" דהיינו אני מסכים עם כך שרוב בני התורה סומכים על ב"י בשופי, ואני מסכים גם עם כך שהביקורת מצוינת, למעט מתי שהיא שקרית.
(יש מצב שבגלל הבנת הנקרא המעולה שלך אתה מתבלבל במציאות וחולם חלומות על בד"ץ ב"י?)

אלו שנמנעים הם: או ממציאי הסיפורים / סוכנים של המתחרים / מדומיינים / לא מבינים בהלכה ובכשרות.
ממש לא.
אני הפסקתי נטו בגלל כמה פרשיות שהתפוצצו, חלב/גאודה
וגם שחדשים לבקרים מתפרסמים ממשרד הבריאות שמני זית מזויפים בהכשר ב"י. מה שאין בשום הכשר.

ראשי תחתית