למה בציבור החרדי אין די מודעות להימנע מעשיית דברים מסוכנים?

כבר התחלת עם פלפולים,
וזה עוד לפני שיצא הספר.
כשהוא יצא מה יהיה ?
לא יצא ספר כי אני מדי פשוט בשביל זה.
אבל הסברתי אגב מילתא שיש פה שני דברים שכלולים שמירת הנפש והגוף.
ובלי פלפולים, אדם הישראלי חייב לשמור נפשו וגופו שלא להינזק בכלל זה לא לעלות על גגות ולהיכנס לאתרי בניה ה"י או כל מקום סכנה אחר.
ובנוסף, לא להיכנס למקום סכנה רוחני.

אגב; הפסוק "ונשמרתם לנפשותיכם" נאמר על זה:

וְנִשְׁמַרְתֶּם מְאֹד לְנַפְשֹׁתֵיכֶם כִּי לֹא רְאִיתֶם כָּל תְּמוּנָה בְּיוֹם דִּבֶּר יי' אֲלֵיכֶם בְּחֹרֵב מִתּוֹךְ הָאֵשׁ (דברים ד טו):

וְנִשְׁמַרְתֶּם מְאֹד לְנַפְשֹׁתֵיכֶם לְאַהֲבָה אֶת יי' אֱלֹהֵיכֶם (יהשוע כג יא):​

בציבור אחר יש לכל אחד במה להתבטא כי יש יותר מגוון בשונה מהציבור שלנו שכולם מכוונים למטרה אחת ומי שלא מצליח להתבטא בזה יחפש תשומת לב מדברים אחרים להגיע לישיבה אח"כ ולספר השטות שעשה וכשרוצה לעלות על המנוף יגבר השיקול של תשומת הלב שיקבל מן הסכנה שבדבר (אני לא כותב בביקורת על הציבור אלא עונה למייסד האשכול ששאל למה 'הציבור שלנו' דוקא).

בציבור אחר יש לכל אחד במה להתבטא כי יש יותר מגוון בשונה מהציבור שלנו שכולם מכוונים למטרה אחת ומי שלא מצליח להתבטא בזה יחפש תשומת לב מדברים אחרים להגיע לישיבה אח"כ ולספר השטות שעשה וכשרוצה לעלות על המנוף יגבר השיקול של תשומת הלב שיקבל מן הסכנה שבדבר (אני לא כותב בביקורת על הציבור אלא עונה למייסד האשכול ששאל למה 'הציבור שלנו' דוקא).
אם כן המצב קשה

אתה צודק !
התלונה היא לא על הציבור, אלא על ההנגה שלא רואה בזה איסור חמור כמו חילול שבת,
ולכן לא מוקיעה את זה.

הסיבה שזה לא דומה להפגנות בקפלן
בגלל שמשתתפים אנשים פחות מגיל שמונים
וצריך להשוות להפגנות סטודנטים
ונוער בגוש קטיף ואחרים

הסיבה שזה לא דומה להפגנות בקפלן
בגלל שמשתתפים אנשים פחות מגיל שמונים
וצריך להשוות להפגנות סטודנטים
ונוער בגוש קטיף ואחרים
ההשוואה לגוש קטיף מגוחכת