אני שמעתי על רב שענה ברדיו שמותר להדליק את הרדיו בשבת כדי לשמוע שמותר לצאת מהמקלט, כמו שהתירו לחיה לחזור סופן משום תחילתן.
מי שיוצא לגינה עם ילדיו הקטנים ולא רוצה שיהיה להם חוויות רעות מהאזעקה.ואם יש אזעקות אז לאיזה צורך הוא צריך להתעדכן 10 דקות לפני האזעקה?
אלא א"כ מדובר על חולי נפש וכד' רח"ל , אך לא נראה לי שזה הנושא
אם הוא פלאפון אברכים שמביאו לתינוק ודינו ככשל"א יש להקל לטלטלו דהוי לצורך גופו.שמעתי שיש איזה דרשן שאמר שזה מותר, ואפילו כשמקפיד על הפלאפון בד"כ,
מישהו יודע אם זה נכון?
גם שידליק להם את האור כי יש להם טראומה להיות בחושךמי שיוצא לגינה עם ילדיו הקטנים ולא רוצה שיהיה להם חוויות רעות מהאזעקה.
גם שידליק להם את האור כי יש להם טראומה להיות בחושך
וגם שיבשל להם שלא יהיה להם משקעי ילדות כשיגדלו שלא אכלו אוכל טרי וחם
ועוד היד נטויה....
דור 2000 של החוויות הרעות והטראומות
מותר לטלטל כלי שמלאכתו לאיסור לצורך גופו,
דאז זה מוגדר ח"כ, דאסור בכל גווניואפילו כשמקפיד על הפלאפון בד"כ,
תשים לב למה הגבתי - והדברים פשוטים כמש"כ @אלישמעגם שידליק להם את האור כי יש להם טראומה להיות בחושך
וגם שיבשל להם שלא יהיה להם משקעי ילדות כשיגדלו שלא אכלו אוכל טרי וחם
ועוד היד נטויה....
דור 2000 של החוויות הרעות והטראומות
אינני מבין מדוע תייגת אותי, אבל בכל זאת אענה:
פלאפון כשר או לא כשר זו סוגיה אחרת, ולמעשה הפלאפון צריך להיות מסונן כהלכה, ולא הייתי מתיר לקחתו בכיס כדי לשמוע התראה מקדימה שאין בה צורך נחוץ.
גם אינני בעד פתיחת רדיו בשבת על גל שקט, וכיו"ב דברים שהופכים את אווירת השבת לחול. כאשר יש סכנה מושמעת אזעקה וזה מספיק בהחלט.
אליבא דהלכתא אולי אפשר לפלפל ולהתיר כל מיני דברים אבל למעשה נהרסת כל השבת בגלל חששות של הבל.
ברור שלא לצורך לא, אבל לצורך כדוגמת זה וודאי שכן,ולא הייתי מתיר לקחתו בכיס כדי לשמוע התראה מקדימה שאין בה צורך נחוץ.
מי שיוצא לגינה עם ילדיו הקטנים ולא רוצה שיהיה להם חוויות רעות מהאזעקה.
למי שאין התראות בפלאפון וודאי שרוצה להשאיר את הרדיו שלא לקפוץ ב3 בלילה ולהבהל להוריד את כל הילדים.גם אינני בעד פתיחת רדיו בשבת על גל שקט, וכיו"ב דברים שהופכים את אווירת השבת לחול. כאשר יש סכנה מושמעת אזעקה וזה מספיק בהחלט.
אני לא חושב שהשבת נהרסת בגלל זה, וכמש"כ זה לא חששות של הבל.אליבא דהלכתא אולי אפשר לפלפל ולהתיר כל מיני דברים אבל למעשה נהרסת כל השבת בגלל חששות של הבל.
לצורך כדוגמת זה וודאי שכן
למי שאין התראות בפלאפון
כמדומני שאתה לא מכיר בית עם הרבה ילדים אם אתה מדבר כך.שטויות והבלים. אם רוצה לחסוך בחוויות יכול פשוט להישאר עם הילדים בבית, ולמצוא להם משחק אחר במקום לרדת לגינה.
לא ראית שכתבתי,או לכל היותר להשאיר פלאפון תחת השמיכה שיצלצל חלושות ויעיר אותו בלבד.
?למי שאין התראות בפלאפון
נכון, אבל אם אין אפשרות אחרת אז זה מה שיש.להשאיר רדיו כל השבת שידווח על כל מה שקורה במדינה, זה להפוך את השבת לחול.
כנראה אתה יותר מידי בעידן מתקדם ולא יודע שיש כאלה שלא מקבלים...אין כזה דבר, אלא אם כן ביטל את ההתראה מראש
כמדומני שאתה לא מכיר בית עם הרבה ילדים אם אתה מדבר כך
בכל הארץ.רק על קבלת התרעה, ויציאה.
בכל הארץ.