אור עינינו
חבר חדש
האם העלון 'יחוה דעת' שמביא את דבר ה' מתוך שיעורו השבועי של מרן הראש"ל שליט"א, יוצא גם במהדורה מודפסת, או רק דיגטלית?
רבים וטובים מבקשים ומתחננים
לעת עתה יוצא בצורה מאוד מצומצמת בבית המדרש יחו"ד.
ככל הנראה בשבועות הקרובים מקוים בעז"ה שתהיה בשורה בעניין הזה.
גם זה לא בצורה רשמית, אלא יוזמה פרטית. כמוה יש בהרבה מקומות ברחבי הארץ.לעת עתה יוצא בצורה מאוד מצומצמת בבית המדרש יחו"ד.
יש לזכור שהעלון הוא כבר כמה שניםלעת עתה יוצא בצורה מאוד מצומצמת בבית המדרש יחו"ד.
ככל הנראה בשבועות הקרובים מקוים בעז"ה שתהיה בשורה בעניין הזה.
לדעתי זה פחות עניין של תורם וכסף, כי לזה לא נראה לי שחסר כסף ב"ה וזה גם לא עלות כ"כ גדולה, העניין העיקרי הוא החלק הלוגיסטי שבדבר, לדאוג שאחרי שמדפיסים את העלון, תוך יום יומיים הוא ישלח לכל רחבי הארץ וזה סיפור קצת יותר גדול, אבל אני מאמין גם זה יסתדר יום אחד ובכל הארץ יצא קוום...יש לזכור שהעלון הוא כבר כמה שנים
והפלא העצום הוא איך כל גדולי תלמידי ומעריצי מרן הגר"ד בכל הגלובוס לא מצאו תורם לענין.
וצע"ג.
אני גם חושב שזה לא ענין של כסף, הגר"ד שליט"א ידוע כאחד מגדולי המגייסים של התמכין דאורייתא, ובוודאי ניתן לגייס אחד מעשירי תבל לדבר זה.לדעתי זה פחות עניין של תורם וכסף, כי לזה לא נראה לי שחסר כסף ב"ה וזה גם לא עלות כ"כ גדולה, העניין העיקרי הוא החלק הלוגיסטי שבדבר, לדאוג שאחרי שמדפיסים את העלון, תוך יום יומיים הוא ישלח לכל רחבי הארץ וזה סיפור קצת יותר גדול, אבל אני מאמין גם זה יסתדר יום אחד ובכל הארץ יצא קוום...
או עוד כמה אברכים בכוללי ערב...זה לא ענין של תורם, ההסתכלות ביחוה דעת שעדיף להשקיע כל תרומה בעוד אברך שילמד יום שלם ולא בעלונים.
לא אני הבנתי שזה משום שמרן הגר"ד עצמו מתנגד להדפסת עלונים בכללי כך שמעתי
לא אני הבנתי שזה משום שמרן הגר"ד עצמו מתנגד להדפסת עלונים בכללי כך שמעתי
חסום בנטפרי.נראה לי שהכוונה שהוא מתנגד לריבוי הגניזה שיש. והיינו שבסוף העלונים יגיעו לגניזה.
לא. פתוח בנטפרי.חסום בנטפרי.
אז אצלי זה לא נפתח...לא. פתוח בנטפרי.
תוכל לצלם מה מופיע לך?אז אצלי זה לא נפתח...
נראה לי שהכוונה שהוא מתנגד לריבוי הגניזה שיש. והיינו שבסוף העלונים יגיעו לגניזה.
אני זוכר שהיה פעם שדיבר גם על הגניזהמרן הגר"ד לא מדבר שם על הגניזה, אלא על החומר שכתוב בעלונים.
אני זוכר את הדרשה הזו, וכפי הזכור לי הוא התכוון לעלון מאוד מסויים.
אכן כן, הרי בעלון זה גופא, בסוף העלון יש קריאה להיות שותף בהפצת העלון...אתה מתכוון כנראה לשיעור הזה, הוא מדבר על הנושא של גניזה, בין לבין הוא מדבר על עלונים, אבל שוב פעם, עלונים שאין רור חכמים נוחה מהם:
?העברנו
העברנו
לאחר התחדשות קו בית ההוראה לאחרונה, העברנו