מה דעת רבותינו על ההפגנות ועל גזירת הגיוס?

• יוזם האשכול יוזם האשכול זולדן
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
בדיוק לכן מנהיגי עולם התורה והשיבות שמבינים יותר ממך לא יצאו לשום הפגנה [לע"ע]
וגם לא נראה שיצאו
הרב סלים לא בכיון ולא רב דב לנדו הרב בצלאל ורב משה הלל הרב זעפראני וורב דוד כהן
למעשה אתה טוען שאם היו הופכים את המדינה, זה רק היה מגרע מהמצב הנוכחי, כיוון מחשבה מעניין...
אבל אני מסתפק האם שייך בכלל יותר גרוע מעכשיו, כי גיוס בכפייה לא יהיה...
ה''חוק'' המתוכנן הוא זוועת עולם, וכמו שהתבטא ר' דוב לנדא שבלי חוק עדיף...

למעשה אתה טוען שאם היו הופכים את המדינה, זה רק היה מגרע מהמצב הנוכחי, כיוון מחשבה מעניין...
אבל אני מסתפק האם שייך בכלל יותר גרוע מעכשיו, כי גיוס בכפייה לא יהיה...
ה''חוק'' המתוכנן הוא זוועת עולם, וכמו שהתבטא ר' דוב לנדא שבלי חוק עדיף...
דבר אחד גרוע
"אנחנו" נפסיד את מעלתינו
אמת ננצח בגיוס אבל נפסיד את העדינות נפש שלנו את אורחותינו כבני תורה.
ע"ע אנשי הפלג, אין להם בעיה עם הגיוס, אבל על הדרך הפסידו את עדינות נפשם כבוד לת"ח וכו' וכו'

אחרי הכרעת גדו"י הליטאים שליט"א היום, שהוכפפה גם על האדמו"ר מגור שליט"א, להמתין עם המאבק והפרישה מהקואליציה שלושה חודשים עד שיחקק חוק חדש, לא בהכרח שהמכתב עדיין בתוקפו.

1742772712001.png

כל חוק שיחוקק יהיה רע לציבור הספרדי, כי הוא יהיה הקרבן.
בדיוק ע''ז זועק הגר''מ צדקה שליט''א יום וליל

מי שזעק זעק גם בחוק הקודם. אני מדבר על מעשים, ובמעשים בסוף רבני המיינסטרים (הן הליטאי והן הספרדי) הם אלו שמחליטים אם להעביר או לא. (החוק הקודם עבר בשקט מופתי והיו בו לא מעט צפרדעים לבלוע).
כשאני מחלק בין מעשים לדיבורים אני כמובן לא בא למעט ולו במעט מכבוד מרנן ורבנן שליט"א. אני רק מדגיש שההחלטות למעשה נקבעות במקומות מסויימים.

מי שזעק זעק גם בחוק הקודם. אני מדבר על מעשים, ובמעשים בסוף רבני המיינסטרים (הן הליטאי והן הספרדי) הם אלו שמחליטים אם להעביר או לא. (החוק הקודם עבר בשקט מופתי והיו בו לא מעט צפרדעים לבלוע).
החוק הנוכחי גרוע בהרבה... יעדים, מכסות, 50%, סנקציות...

??
כל בר דעת מבין שבחיים לא יעמדו ביעדים כאלו... זה ממש 'ברכה לבטלה'...
עידוד ל'גיוס' מי שלא לומד פירושו סוף היהדות החרדית... ולכן זה לא יקרה... וממילא לא יעמדו ביעידים
אוי לי מיצרי, אוי לי מיוצרי...

כל בר דעת מבין שבחיים לא יעמדו ביעדים כאלו... זה ממש 'ברכה לבטלה'...
עידוד ל'גיוס' מי שלא לומד פירושו סוף היהדות החרדית... ולכן זה לא יקרה... וממילא לא יעמדו ביעידים
אוי לי מיצרי, אוי לי מיוצרי...
ולכן השאלה הזו לא מופנית לכבודו, ובוודאי שלא אליי.
רק לגופו של עניין של המזבח והספרדים וכו', יכול להיות שזה גוזמא עד כמה שממילא היעדים הם לקישוט בלבד. זה לא שאיזה ר"י בא לעשר פרענקים מהישיבה שלו ואומר להם אתם תלכו לצבא. ומה שבזמנו העצניקים טענו שבגלל זה ישכנעו יותר בחורים ללכת לצבא, מרן הגראי"ל זצ"ל לא חשש לזה בטענה שהם ממילא עושים כל מה שהם יכולים.
הדבר היחיד שיש שחוששים ממנו הוא שישתמע מגדו"י (שמאשרים את החוק) כאילו הם מסכימים שחלק ילכו לצבא. אבל בשביל להבין כזה דבר מגדו"י לא מספיק להיות ספרדי. צריך להיות מטומטם.

אז מה רוצה הרב @עת שערי רצון שיעשו חוק שמי שמצהיר שהוא חרדי יש לו פטור?
"מכסות" נעשות כדי "למיין" מתוך הישיבות את מי שאינו לומד, החכי"ם אינם יכולים להכליל את כולם כלומדים.

אני מסכים אתך במאה אחוז שזה עוול, שיש כאן עריצות נוראה, כלך לערבים, כלך לשמאלנים ולא רק ...
כל מי שלא רוצה להתגייס אם הוא לא חרדי הוא עושה את זה בקלות יתר, הוא לא מפחד מכלום ולא מטילים עליו שום הגבלות וכדו'

אבל, מה לעשות שזה המצב וצריך להתמודד אתו, איך? צריך לראות את כל התמונה ולהחליט, ולזכור כי כולנו בני אדם .... ודברים שרואים משם לא רואים מכאן ...

יכול להיות שבשלב הזה, בלי חוק עדיף...
כמו שהתבטא ר' דוב לנדו, שכרגע כל חוק אפשרי הוא גרוע מידי...
לכן הוא הורה להמשיך למשוך זמן, כי גרוע מזה לא יהיה...

א. המצב היום לא טוב דהיינו הוא לא יכול להמשיך כי בפועל יש סנקציות גדולות על כלל עולם התורה והאברכים, ויש הרבה שנופלים מכח זה,
אנשי פריפריה מפחדים שהבן שלהם יהיה עריק ובעוה"ר זה משפיע.
ב. מכסות מכסות אחרי שיש חוק שלא יעמדו במכסות ובגץ יבטל אותו סרדנו עם חוק טלככה שנים רבות

כלך לערבים, כלך לשמאלנים ולא רק .
למה למה למה?????
למה צריך להשוות את שבט לוי בני התורה הנעלים היקרים והנכבדים מכל לעם הדומה לחמור ולקפלניסטים החמורים ממש????

צריך לומר ולהבהיר בקול גדול שבני התורה הם הם המגוייסים בכל עת ובכל שעה לצבאו של הקב"ה והם לגיונו של מלך!!!

כרגיל,
יגיעו כמה אלפי איש,
בלי כיסוי תקשורתי נורמלי,
בלי ארגון נורמלי,
הכל בלגאן,
נאומים נגד המכשירים הטמאים,
מחר בבוקר אף א' לא ידבר על זה, ימחק לחלוטין,
ו,,,,,
עוד ראיה שהציבור הספרדי לא בשל להנהגה.
[לכל הנפגעים והכועסים כדאי לגזור ולשמור זה לא עוד הרבה זמן. אני כותב מכאב ולא מזלזול ואולי זה הסיבה שהראש"ל לשעבר אינו תומך בזה]
אולי כבודו יסביר מה זה הנהגה, האם זה גדולי הדור שנותנים את ההוראות מה לעשות והציבור מקבל את הוראתם כ'דעת תורה', וכל ציבור עם גדולי הדור שלו. או הנהגה זה העסקנים שיודעים לארגן דברים עם יח"צ ועם פוליטיקות שונות, ו'מסבירים' לרבנים איך צריך להתנהל...

הגאון רבי ראובן אלבז:

אמרו לי עצרת תפילה,
פתאום נהיה הפגנה!
שקרנים!
אני מתנגד ומורה לכל תלמידי בישיבה לא ללכת ולהישמע להוראת כל גדולי הדור מכל העדות והחוגים שלא הזמן להתגרות!!
כל המועצת מתנגדת!
לא הולכים!
מישהו יודע מי זה ומה הולך פה????

למעשה, הגר"י עדס, הגר"א סלים, הגר"ש בצלאל, הגר"מ מאיה, הגר"מ מאזוז, הגר"ר אלבז, הגרש"מ עמאר, הגר"י יוסף, ועוד, לא הורו (וחלקם הורו שלא) לצאת לעצרת הנ"ל.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית