מח אחד

רעייתי ובנותיי נעזרו באישה חרדית [משלנו ממש, המוסדות של הילדים הכולל של הבעל והכל, במקור היא בעלת תשובה] שפועלת בחלקים משיטה זו.
לפני שפנו אליה ביררתי אודות העניין וחומרתו וסירבתי שילכו.
אחר כך רעייתי יצרה עימה קשר והיא טענה שהיא פירטה לפני האדמו"ר מאמשינוב הנוכחי שליט"א את כל פרטי השיטה, והוא הורה לה מה אסור ומה מותר, והיא משתמשת רק באותם חלקים שמותר.
מכיוון שיש לי קשר לשנים מהמקורבים לאדמו"ר שליט"א, וכן מכיוון שאני יודע שתלמידי חכמים מובהקים שאני מכיר תופסים את האדמו"ר הנוכחי כגדול אמיתי בתורה ויראה והנהגה, ביררתי אצל מקורביו, ואף אחד מקרובי משפחתי נכנס לפניו והוא אישר את הפרטים בקשר לאותה אישה חרדית.
על כן אישרתי וראינו הרבה ברכה מזה, לא מופתים ולא חידושים - פשוט סוג אחר של פסיכולוגיה שהיתה לעזר רב בכמה וכמה עניינים.
אני יודע על עוד נשים רבות שנהנו מתמיכתה המקצועית של אותה גברת.
וכל זה כתבתי לחזק ידי הכותבים בתחילת האשכול שאפשר לפצל חלקים מהשיטה באופן שיהיה גם יעיל וגם חלק הלכתית.

רעייתי ובנותיי נעזרו באישה חרדית [משלנו ממש, המוסדות של הילדים הכולל של הבעל והכל, במקור היא בעלת תשובה] שפועלת בחלקים משיטה זו.
אחר כך רעייתי יצרה עימה קשר והיא טענה שהיא פירטה לפני האדמו"ר מאמשינוב הנוכחי שליט"א את כל פרטי השיטה, והוא הורה לה מה אסור ומה מותר, והיא משתמשת רק באותם חלקים שמותר.
מכיוון שיש לי קשר לשנים מהמקורבים לאדמו"ר שליט"א, וכן מכיוון שאני יודע שתלמידי חכמים מובהקים שאני מכיר תופסים את האדמו"ר הנוכחי כגדול אמיתי בתורה ויראה והנהגה, ביררתי אצל מקורביו, ואף אחד מקרובי משפחתי נכנס לפניו והוא אישר את הפרטים בקשר לאותה אישה חרדית.
על כן אישרתי וראינו הרבה ברכה מזה, לא מופתים ולא חידושים - פשוט סוג אחר של פסיכולוגיה שהיתה לעזר רב בכמה וכמה עניינים.
וכל זה כתבתי לחזק ידי הכותבים בתחילת האשכול שאפשר לפצל חלקים מהשיטה באופן שיהיה גם יעיל וגם חלק הלכתית.
יש חלקים של דמיון מודרך ועוד דברים אחרים פסיכולוגיים, ויש את החלקים הרוחניים.
אינני יודע מה אמר הרבי מאמשינוב, ועל מה נתן היתר ומה לא. לאותה אשה. ייתכן שרק על החלקים הפסיכולוגיים. אני יכול לשער - אבל לא לדעת.
מ''מ להכניס זאת בדיון הכללי על השיטה, זה טעות גדולה, וחייב לדעת שהשיטה ככלל פסולה. ומקורה מע''ז. כפי שמפורש בספריהם ובדבריהם. וכל הרוצה להכחיש כנראה לא ידע ולא קרא את מקורות השיטה.
והראינו גדולים רבים האוסרים ובראשם מרן הגרח''ק, ולכן אין דעת יחיד כזו או אחרת משנה את ההלכה.

יש חלקים של דמיון מודרך ועוד דברים אחרים פסיכולוגיים, ויש את החלקים הרוחניים.
אינני יודע מה אמר הרבי מאמשינוב, ועל מה נתן היתר ומה לא. לאותה אשה. ייתכן שרק על החלקים הפסיכולוגיים. ואינני יכול לדבר על מה שאינני יודע.
מ''מ להכניס זאת בדיון הכללי על השיטה, זה טעות גדולה, וחייב לדעת שהשיטה ככלל פסולה. ומקורה מע''ז. כפי שמפורש בספריהם ובדבריהם. וכל הרוצה להכחיש כנראה לא ידע ולא קרא את מקורות השיטה.
והראינו גדולים רבים האוסרים ובראשם מרן הגרח''ק, ולכן איד דעת יחיד כזו או אחרת משנה את ההלכה.
ממה שראיתי במקרה שלי הנושא הוא פסיכולוגי נטו, עם היבטים מסוימים שאין בפסיכולוגיה רגילה, אוכל לפרט בהודעה פרטית למי שיש לו נפק"מ.
אני מצאתי לנכון להעלות זאת כאן, אע"פ שהנושא הוא החלקים הרוחניים, כדי שלא יסיקו מזה שגדו"י אסרו, שאין שום מקום אפילו לא לחלקים מהשיטה, וסמכתי על שיקול הדעת של צופי הפורום.
מ"מ בוודאי כת"ר צודק שיש להבהיר שעיקר השיטה הורתה ולידתה שלא בקדושה ויש להרחיקה מכל וכל.

עוד חומרים שקיבלתי מכתב ציטוטים מספרים שמדברים על השיטה (קיבלתי מאת הרב גרין):​
אך בישראל הצליחו מארגני הפסטיבלים להשתייך לזרם המרכזי להציג את תרבותם ,2007, בדומה לכסות הניטרלית שהחינוך החדש נדרש לעטות על , כאלטרנטיבה רכה עצמו כשהוא פועל בבתי הספר, כך דורשים מעצמם מארגני הפסטיבלים, הנדמים לעתים -למיסיונרים מודרניים, לפעול הדרגתיות ולעדן את המסרים כדי להגיע להמונים: "...צריך להיות זהירים בטקסים, יש כאלה שבאים וזה מפחיד אותם ...אנחנו רוצים לפתוח את האנשים. צריך לעשות את הטקסים רכים". (שמחאי, 2007)

הייתה למסע מורכב שהאדם מחפש בדרכו שלו. מספר גדל והולך של אנשים קונים רוחניות בעידןהחדש בחנויות ספרים או מלקטים עצות רוחניות" )וקסלר, האטרקטיביות התרבותית בדת החדשה מקפלת בתוכה איום כלפי הדתות המסורתיות. זו נובעת מפרקטיקות חווייתית ולא מחייבות )יוגה( המאפשרות חדירה רכה, ומיזוג בין אמונותיו השונות של האדם ושאר תחומי הידע שלו מדע, דת מסורתית, רפואה אלטרנטיבית ורוחניות ומיזוג בין -דתיות ללא דתיות )אודנהיימר, 7001 ; שמחאי, 0999 (. מצד הדתות המסורתיות, האקלקטיות

האופי של ישועה זו הוא הבסיס בעד"ש לקדושתו של המרוץ לצמיחה אישית. גם היחלשות תורת התגמול גוררת ירידה בחשיבות העולם הבא לטובת עלייה בחשיבות העולם הזה. לאחר שהעידן החדש מצמצם את מרכזיותו של העולם הבא, מוצב האושר המידי כיעד אשר הציווי הראשון הוא לרודפו )ראה פרק ב, 7.7 (. יעד האושר החדש שונה במספר מובנים מהאושר לפי תורת התגמול: מדובר באושר "אינסטנט", שניתן להשיגו בסדנה או בכוחה של מחשבה.

הדת החדשה מחזירה את האדם למרכז, ומייחסת לו, אולי ללא תקדים
, כוחות פוטנציאליים אדירים. כוחות אלה הם החזון והיעד הסופי של צו הצמיחה העצמית ופרקטיקות ההרחב"ה.
במקביל ואולי לא במקרה, בעידן החדש מתפוגג האל והופך למעין אנרגיה יקומית!!!!!:
איחוד זה בין כל הדברים, משמעו גם איחוד בין האל לאדם ואם נרצה האל אדם: "...חוויית האיחוד נטול - , האגו עם האלוהים, הטבע או היקום כולו, המעלה את האדם עצמו לדרגת אלוהים" )וקלסר, 7002 02 (. זה משתלב בהפיכת ישויות הטוב והרע למצבים תודעתיים ורגשיים, הנמצאים בתוך האדם שהוא יוצרם ) Hanegraaff, 1998 (. וכך בניגוד לרוב הדתות, בעד"ש הגאולה נמצאת בתוכנו ולא - , בגורם חיצוני והפוטנציאל האין סופי של האדם, מותנה בקבלת אמונתו ...בעצמו 0(. ה"התכנסות התוססת", משמשת גם להשגת "כוחות של ממש" לשם שיפור זמני או קבוע של יכולות (Durkheim,In: Wexler,2005, 6) . . "לנדמרק" ואחרות יסקרו בחקרי המקרה, פרק ד, 2

מאופקים?

למיעוט הבנתי יש ב' נידונים שונים שאינם תלויים זב"ז
יש את הנידון של ע"ז, דהיינו שהמטפל חושב שיש לכוחות [הטבעיים או הרוחניים] שהוא משתמש איתם כח בפני עצמם
ויש את הנידון של כישוף, שזה כבר נידון שלם מה בדיוק נכנס לזה
ב' נידונים אלו אינם תלויים זה בזה כלל, יכול להיות רופא שקודם כל צילום רנטגן מתפלל להקרני רנטגן שיעבדו בשבילו כמו שצריך, וזה יהיה ע"ז אבל בלי שום קשר לכישוף, ויכול להיות יהודי חרד ושלם שעושה פעולות שבסופו של דבר הם כישוף

שהמטפל חושב שיש לכוחות [הטבעיים או הרוחניים] שהוא משתמש איתם כח בפני עצמם
ואם הוא מבין שהקב''ה הוא אלהא דכל אלהיא, אז הוא לא עובד ע''ז?
א' ב' של הל' ע''ז שהם כן מאמינים באלהא דכל אלהיא.

ובמקרה דנן מייסדי ומפתחי השיטה מאמינים עפ''ל שהוי''ה הוא עצמו, לא אלהא דכל אלהיא, אלא כח האדמה. וכבר הובא לעיל. וזה הרבה יותר גרוע מעבודה זרה.
ואם המטפל מאמין שהוי''ה הוא בעל הכח הרוחני הזה ופועל איתו, אז הוא בדרגא שמאמין שהקב''ה אלהא דאלהיא כמו שתיאר דניאל את בבל.

ואם הוא מבין שהקב''ה הוא אלהא דכל אלהיא, אז הוא לא עובד ע''ז?
א' ב' של הל' ע''ז שהם כן מאמינים באלהא דכל אלהיא.

ובמקרה דנן מייסדי ומפתחי השיטה מאמינים עפ''ל שהוי''ה הוא עצמו, לא אלהא דכל אלהיא, אלא כח האדמה. וכבר הובא לעיל. וזה הרבה יותר גרוע מעבודה זרה.
ואם המטפל מאמין שהוי''ה הוא בעל הכח הרוחני הזה ופועל איתו, אז הוא בדרגא שמאמין שהקב''ה אלהא דאלהיא כמו שתיאר דניאל את בבל.
לא הבנתי, מי שחושב שכח רוחני זה אין לו שום כח בפנ"ע, הוא לא בעל בחירה, והוא מייחס אליו "כוחות" בדיוק כמו שמייחס כוחות לקרני רנטגן, למה שזה יהיה ע"ז?
[וברור שזה לא קשור למי שייסד את השיטה, הרי כל הרפואה המדעית נתייסדה ע"י אפיקורסים שלא מאמינים בשום דבר, שגרועים יותר מעוע"ז]

לא הבנתי, מי שחושב שכח רוחני זה אין לו שום כח בפנ"ע, הוא לא בעל בחירה, והוא מייחס אליו "כוחות" בדיוק כמו שמייחס כוחות לקרני רנטגן, למה שזה יהיה ע"ז?
כח רוחני שבה משיטות של ע''ז הוא כוח טומאה.
אפי' בדברים המוזכרים בספרים ככוחות רוחניים כתוב בספרים שצריך בקיא שידע מאיזה מקור זה מגיע.
ואפי' בשמות הקדש הגר''א כותב שחייב בכל דבר להזכיר שם הוי''ה לפני, וזה מבסוכן לעסוק בו.
באים אנשים שמצהירים בריש גלי שהם גרועים מע''ז, ואמרים שתקשרו עם כוחות רוחניים וגילו להם סודות, זה נראה לך כוחות רוחניים שהותרו לפנות אליהם?
זה ודאי מהצד השני.
ועיין ברמח''ל בדרך ה' ח''ג פ''ב, שמבאר חילוקים בדברים אלו מן הקצה לקצה. שזה לעומת זה יש גפ ברוחניות, ואותם דרכים של פעולות רוחניות בצד הקדושה יש בצד הטומאה ממש. "והנה על פי הדרך הזה, כמו שהמציא לאדם דרך להשיג בו הארה והשכלה ורוח הקודש שלא כדרך הטבע הגשמי, כן הוצרך שימצא לטוב הגדול הזה, ההפך, והוא שיוכל האדם להמשיך חשך ועכירות ורוח טומאה שלא כדרך הטבעי".
ומ''מ לכל כח רוחני אין לפנות אלא לה' ית''ש, כמבואר בירושלמי לא תצווח לא למיכאל ולא לגבריאל, אלא אלי. ומובא ברמב''ן.
ומיסודות הדת לא לעסוק בשום כח רוחני בלתי אל ה' לבדו, לעבדו ולא לזולתו.
וכל ענין הספירות, שהם בצד הקדושה הדברים יגעים, וצריכים, לב מבין, ולא כל אדם רשאי לעסוק בהם.
כל שכן בכוחות שמקורם מטומאה. ולגיירם כביכול.
[וברור שזה לא קשור למי שייסד את השיטה,
שיטה רוחנית ודאי קשורה למייסד השיטה, הוא קיבל דרך פעולה, על ידי פעולות מסוימות, בקישור לכוחות רוחניים שלא בדרך הקדושה ודאי.
הרי כל הרפואה המדעית נתייסדה ע"י אפיקורסים שלא מאמינים בשום דבר, שגרועים יותר מעוע"ז]
אין כל קשר בין דבר שגילה אפיקורס, והוא מובן לכל בר דעת בחוש הראות לאחר הגילוי, אין כאן תערובת של דעות, ואין כאן עיסוק בכוחות רוחניים.
אך עיסוק בכוחות רוחניים, כל דברי רבותינו מלאים מסכנה כשעוסקים בזה שלא בצד הקדושה.
והדברים פשוטים.

תלמוד בבלי מסכת עבודה זרה דף נה,א
אמר ליה זונין לרבי עקיבא לבי ולבך ידע דעבודת כוכבים לית בה מששא?
והא קחזינן גברי דאזלי כי מתברי, ואתו כי מצמדי מאי טעמא?
אמר לו אמשול לך משל למה הדבר דומה לאדם נאמן שהיה בעיר וכל בני עירו היו מפקידין אצלו שלא בעדים ובא אדם אחד והפקיד לו בעדים פעם אחד שכח והפקיד אצלו שלא בעדים אמרה לו אשתו בוא ונכפרנו אמר לה וכי מפני ששוטה זה עשה שלא כהוגן אנו נאבד את אמונתינו אף כך יסורין בשעה שמשגרין אותן על האדם משביעין אותן שלא תלכו אלא ביום פלוני ולא תצאו אלא ביום פלוני ובשעה פלונית ועל ידי פלוני ועל ידי סם פלוני כיון שהגיע זמנן לצאת הלך זה לבית עבודת כוכבים אמרו יסורין דין הוא שלא נצא וחוזרין ואומרים וכי מפני ששוטה זה עושה שלא כהוגן אנו נאבד שבועתנו והיינו דאמר רבי יוחנן מאי דכתיב וחלים רעים ונאמנים רעים בשליחותן ונאמנים בשבועתן

רמב"ם יד החזקה הלכות עבודת כוכבים פרק ב
(א) עיקר הצווי בעבודת כוכבים שלא לעבוד אחד מכל הברואים לא מלאך ולא גלגל ולא כוכב ולא אחד מארבעה היסודות ולא אחד מכל הנבראים מהן ואע"פ שהעובד יודע שה' הוא האלהים...

מטופלים רבים מספרים כי המטפל ידע לומר להם לפני כמה זמן אירע להם המקרה ממנו הם לא התאוששו, באיזה תאריך וחלקם אף באיזו שעה, דברים אשר לכאורה לא מובנים בשום צורה על פי טבע אלא רק ע"י כוחות רוחניים או חיצוניים

פשוט שיש כאן כח רוחני ואין כאן שום דבר "טבעי". נותר רק לברר מה מקורו של כח רוחני זה.

והטוענים שאין בזה ממש והכל דמיון, גם בהם אין ממש, והם מזכירים את הכופרים שבוחנים כל דבר בעיניים "מדעיות" ומשתדלים להכחיש כל דבר רוחני. הרי בפועל רואים שזה עובד, אין צורך לחפש תירוצים מביכים מדוע זה עובד.

ראשי תחתית