יהודי ייחודי
חבר חדש
רק רציתי לוודא שאתה למדת את השיטה היטבאני לא אתחיל עכשיו להסביר הכל, אלא פשוט תשאל מישהו שיודע מה זה השיטה (ומה זה פלצבו).
רק רציתי לוודא שאתה למדת את השיטה היטבאני לא אתחיל עכשיו להסביר הכל, אלא פשוט תשאל מישהו שיודע מה זה השיטה (ומה זה פלצבו).
יש חלקים של דמיון מודרך ועוד דברים אחרים פסיכולוגיים, ויש את החלקים הרוחניים.רעייתי ובנותיי נעזרו באישה חרדית [משלנו ממש, המוסדות של הילדים הכולל של הבעל והכל, במקור היא בעלת תשובה] שפועלת בחלקים משיטה זו.
לפני שפנו אליה ביררתי אודות העניין וחומרתו וסירבתי שילכו.
אחר כך רעייתי יצרה עימה קשר והיא טענה שהיא פירטה לפני האדמו"ר מאמשינוב הנוכחי שליט"א את כל פרטי השיטה, והוא הורה לה מה אסור ומה מותר, והיא משתמשת רק באותם חלקים שמותר.
מכיוון שיש לי קשר לשנים מהמקורבים לאדמו"ר שליט"א, וכן מכיוון שאני יודע שתלמידי חכמים מובהקים שאני מכיר תופסים את האדמו"ר הנוכחי כגדול אמיתי בתורה ויראה והנהגה, ביררתי אצל מקורביו, ואף אחד מקרובי משפחתי נכנס לפניו והוא אישר את הפרטים בקשר לאותה אישה חרדית.
על כן אישרתי וראינו הרבה ברכה מזה, לא מופתים ולא חידושים - פשוט סוג אחר של פסיכולוגיה שהיתה לעזר רב בכמה וכמה עניינים.
אני יודע על עוד נשים רבות שנהנו מתמיכתה המקצועית של אותה גברת.
וכל זה כתבתי לחזק ידי הכותבים בתחילת האשכול שאפשר לפצל חלקים מהשיטה באופן שיהיה גם יעיל וגם חלק הלכתית.
ממה שראיתי במקרה שלי הנושא הוא פסיכולוגי נטו, עם היבטים מסוימים שאין בפסיכולוגיה רגילה, אוכל לפרט בהודעה פרטית למי שיש לו נפק"מ.יש חלקים של דמיון מודרך ועוד דברים אחרים פסיכולוגיים, ויש את החלקים הרוחניים.
אינני יודע מה אמר הרבי מאמשינוב, ועל מה נתן היתר ומה לא. לאותה אשה. ייתכן שרק על החלקים הפסיכולוגיים. ואינני יכול לדבר על מה שאינני יודע.
מ''מ להכניס זאת בדיון הכללי על השיטה, זה טעות גדולה, וחייב לדעת שהשיטה ככלל פסולה. ומקורה מע''ז. כפי שמפורש בספריהם ובדבריהם. וכל הרוצה להכחיש כנראה לא ידע ולא קרא את מקורות השיטה.
והראינו גדולים רבים האוסרים ובראשם מרן הגרח''ק, ולכן איד דעת יחיד כזו או אחרת משנה את ההלכה.
מאופקים?רעייתי ובנותיי נעזרו באישה חרדית [משלנו ממש, המוסדות של הילדים הכולל של הבעל והכל, במקור היא בעלת תשובה] שפועלת בחלקים משיטה זו.
לפני שפנו אליה ביררתי אודות העניין וחומרתו וסירבתי שילכו.
אחר כך רעייתי יצרה עימה קשר והיא טענה שהיא פירטה לפני האדמו"ר מאמשינוב הנוכחי שליט"א את כל פרטי השיטה, והוא הורה לה מה אסור ומה מותר, והיא משתמשת רק באותם חלקים שמותר.
מכיוון שיש לי קשר לשנים מהמקורבים לאדמו"ר שליט"א, וכן מכיוון שאני יודע שתלמידי חכמים מובהקים שאני מכיר תופסים את האדמו"ר הנוכחי כגדול אמיתי בתורה ויראה והנהגה, ביררתי אצל מקורביו, ואף אחד מקרובי משפחתי נכנס לפניו והוא אישר את הפרטים בקשר לאותה אישה חרדית.
על כן אישרתי וראינו הרבה ברכה מזה, לא מופתים ולא חידושים - פשוט סוג אחר של פסיכולוגיה שהיתה לעזר רב בכמה וכמה עניינים.
אני יודע על עוד נשים רבות שנהנו מתמיכתה המקצועית של אותה גברת.
וכל זה כתבתי לחזק ידי הכותבים בתחילת האשכול שאפשר לפצל חלקים מהשיטה באופן שיהיה גם יעיל וגם חלק הלכתית.
ואם הוא מבין שהקב''ה הוא אלהא דכל אלהיא, אז הוא לא עובד ע''ז?שהמטפל חושב שיש לכוחות [הטבעיים או הרוחניים] שהוא משתמש איתם כח בפני עצמם
לא הבנתי, מי שחושב שכח רוחני זה אין לו שום כח בפנ"ע, הוא לא בעל בחירה, והוא מייחס אליו "כוחות" בדיוק כמו שמייחס כוחות לקרני רנטגן, למה שזה יהיה ע"ז?ואם הוא מבין שהקב''ה הוא אלהא דכל אלהיא, אז הוא לא עובד ע''ז?
א' ב' של הל' ע''ז שהם כן מאמינים באלהא דכל אלהיא.
ובמקרה דנן מייסדי ומפתחי השיטה מאמינים עפ''ל שהוי''ה הוא עצמו, לא אלהא דכל אלהיא, אלא כח האדמה. וכבר הובא לעיל. וזה הרבה יותר גרוע מעבודה זרה.
ואם המטפל מאמין שהוי''ה הוא בעל הכח הרוחני הזה ופועל איתו, אז הוא בדרגא שמאמין שהקב''ה אלהא דאלהיא כמו שתיאר דניאל את בבל.
כח רוחני שבה משיטות של ע''ז הוא כוח טומאה.לא הבנתי, מי שחושב שכח רוחני זה אין לו שום כח בפנ"ע, הוא לא בעל בחירה, והוא מייחס אליו "כוחות" בדיוק כמו שמייחס כוחות לקרני רנטגן, למה שזה יהיה ע"ז?
שיטה רוחנית ודאי קשורה למייסד השיטה, הוא קיבל דרך פעולה, על ידי פעולות מסוימות, בקישור לכוחות רוחניים שלא בדרך הקדושה ודאי.[וברור שזה לא קשור למי שייסד את השיטה,
אין כל קשר בין דבר שגילה אפיקורס, והוא מובן לכל בר דעת בחוש הראות לאחר הגילוי, אין כאן תערובת של דעות, ואין כאן עיסוק בכוחות רוחניים.הרי כל הרפואה המדעית נתייסדה ע"י אפיקורסים שלא מאמינים בשום דבר, שגרועים יותר מעוע"ז]