הולך בתמים
חבר
זו באמת תמיהה על כל המושג פלאפון כשר, אבל לא נושא השרשור אז אני פותח דיון נפרד על זה.טעות. יש היום הרבה פלאפונים כשרים עם מצלמה אא"כ עצם קיומה של המצלמה הופך את הטלפון ללא כשר שזה דבר הבל.
זו באמת תמיהה על כל המושג פלאפון כשר, אבל לא נושא השרשור אז אני פותח דיון נפרד על זה.טעות. יש היום הרבה פלאפונים כשרים עם מצלמה אא"כ עצם קיומה של המצלמה הופך את הטלפון ללא כשר שזה דבר הבל.
זה לא קיצוניות.למען ה' מה הבעיה בפלאפון??
השחתת זמן? לזה אתה קורה מסוכן מאוד? מה קרה לנו? מאיפה הקיצוניות הזו?
אפשר שעדיף ללא פלאפון, אפשר שלא, אבל זה יותר עניין אישי לבחור בן 18-19-20 מדובר באדם בוגר שיודע מה הוא רוצה מעצמו מה מפריע לו ומה לא.
אין שום ניסיון מיוחד בפלאפון הניסיון נמצא במקום אחר, בגילאי ישי"ק ות"ת זה יכול להוציא מהתמימות ודאי לא בגילאים האלה דנתי, ומה שעדיף היכן הראש יהיה זה רצוי וכנגדו יש מצוי וביכולתו של פלאפון הרבה פעמים להשקיט שיעמום טבעי המצוי בנפשו של בנאדם ועי"ז להינצל מן החטא.זה לא קיצוניות.
זה גיל מיוחד ונסיונותיו מיוחדים ועדיף שהראש יהיה בתורה ולא בפלא'.
לו יהי.אין שום ניסיון מיוחד בפלאפון הניסיון נמצא במקום אחר, בגילאי ישי"ק ות"ת זה יכול להוציא מהתמימות ודאי לא בגילאים האלה דנתי, ומה שעדיף היכן הראש יהיה זה רצוי וכנגדו יש מצוי וביכולתו של פלאפון הרבה פעמים להשקיט שיעמום טבעי המצוי בנפשו של בנאדם ועי"ז להינצל מן החטא.
@מים מתוקים דברים יפים! לכן אני לא מסתפק בלתת לך תודה.לדעתי הפשוטה, יש מגוון שיקולים כשמתנתקים, ולכן על כל אחד ללמוד ולמדוד את עצמו היכן הוא אוחז והאם הוא ראוי ויכול להתנתק, ובאיזה צורה נכון שהוא יעשה את זה, כי בסוף מי ששומע את קווי הנייעס אינו חוטא או עובר עבירה רק שהדבר מעסיק אותו יותר מדי וגורם לו לבטלה, והפסד שקיעות בלימוד וכו',
ולכן מי שיכול לא לשמוע אשריו ואשרי חלקו, אבל אם בגלל שהוא נמנע לשמוע הוא נהיה עצבני או נכנס לעצבות שזה כבר עבירה לכו"ע או לשיעמום ולישב בטל שזה יכול לגרום לעבירה, או שאר השלכות קשות....
כי הוא בנאדם נורמלי וסקרן מטבעו, שמתערב ומעורבב עם הבריות, ומעניין אותו אקטואליה (וגם כך בהרבה תחומי עניין אנו כבני תורה גדורים...) אז יהיה אסור לו להפסיק לשמוע (!!!).
דרך אגב שמעתי בשם אחד ממרביצי התורה המובחרים והמוכרים ביותר בעולם הישיבות (אני לא מפרסם את שמו כדי שארחי פרחי לא יזלזלו...) שיש על בני התורה תביעה להשתתף בצער הלוחמים והנופלים, וכאב החטופים, "לשאת בעול וצער הזולת", ומי שלא מצליח לכאוב, חייב לשמוע רדיו כדי להזדהות ולחוש את צער הציבור (!!!).