לחצו כאן – תרומה לשמואל

מה הבעיה בקווי נייעס?

• יוזם האשכול יוזם האשכול הצעיר
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
ושיהיה ברור: ברור ופשוט שהקו של איצ'ה ומידע לכל אינם קווי נייעס. מי שמתייחס אליהם כך פשוט לא יודע מה זה קווי נייעס... ואשריו...
גם הקו של איצ'ה וגם יתד נאמן על כרחם מוציאים את הראש מהלימוד ברמה מסויימת,
בכל זאת זה לא שיעור הלכה אלא חדשות וחדשות מוציאים את הראש מהלימוד,
ואשרי הזוכה להמנע מהם.

אבל אסור כמו שאני ידבר עם חברי לספסל. אז קצת פורפורציה רבותיי.
וכשמדברים עם החבר באמצע הסדר זה לא חילול השם?
על אף שאני מסכים שלא להחריף את הדיבורים מעבר למידתם, שזה לענ"ד תוכן הודעתך הארוכה.
לענ"ד אינו דומה הנ"ל ללהרים טלפון.
נכון גם לי יש טלפונים גם מהבית וכיו"ב באמצע הסדר. וכשאכן נצרך, צריך לענות. אבל א"א שהמצב יהיה שמרימים לכל טלפון שהוא, וגם לא מהבית (אא"כ כבר מושרש בבית שלא מתקשרים אלא בצורך דחוף). ע"י שלא מרימים כ"כ בשעות אלו, לומדים המטלפנים שלא לנסות שוב בשעות אלו.
כמו"כ אם הרמתי למאן דהוא מחשש שזה דחוף, חשוב להבהיר לו בתחילת השיחה שאני עסוק מאוד כרגע (יושב עם חברותא!!!), ואוכל רק לדבר בקצרה.

כמובן פטפוט תוך כדי סדר הלימוד, עלול להיות מטבע הדברים, ומתוך הלימוד והמציאות בעצמם. אבל עכ"פ לא להיות בהרגשה שכל דבר זה כבר סיבה להפסיק מהלימוד.

לצערי יש לציין שישנם אברכים שניכר שמרימים לכל צלצול (כן, גם של האשה), ולא לימדו אף פעם שבעצם הזמן שיושבים עם חברותא (לכה"פ, מדין בין אדם לחבירו...) מוקדש בעיקרו וביסודו ללימוד. ולדעתי יש לעורר על כך, בעדינות. וכל ערום יעשה בדעת.

[כשאני מתקשר למאן דהוא ואני מעוניין שיבין שזה דחוף, אני אכן מתקשר 5-6 פעמים ברציפות. בצורה כזו הוא מבין שזה משהו מיוחד]

לצערי יש לציין שישנם אברכים שניכר שמרימים לכל צלצול (כן, גם של האשה), ולא לימדו אף פעם שבעצם הזמן שיושבים עם חברותא (לכה"פ, מדין בין אדם לחבירו...) מוקדש בעיקרו וביסודו ללימוד. ולדעתי יש לעורר על כך, בעדינות. וכל ערום יעשה בדעת.

אני לא מרים את הטלפון - מלבד אם אשתי מתקשרת...
היא יודעת שאני לומד, ורוצה בכך, ואם היא מתקשרת כנראה שזה דחוף.

אני לא מרים את הטלפון - מלבד אם אשתי מתקשרת...
היא יודעת שאני לומד, ורוצה בכך, ואם היא מתקשרת כנראה שזה דחוף
אם אתה מסביר להדיא שלא להתקשר רק כשדחוף, היא אכן יודעת את זה.

במקרים רבים, על אף ההבנה הטובה של נשותינו... כשאתה מתקשר אתה לא רואה את השני במה הוא עסוק, ואתה לא תמיד תופס שזה עלול להפריע. וד"ל לענ"ד.

ראשי תחתית