אותי מעניין מה היה המנהג הקדום בארצות המזרח.כמדומה שרק אלו שמוגדרים כבנישחייניקים לא מתגלחים.
נכון.באמת הגרב"צ מקל בתסופרת הזקן מל"ד בעומר.
דוקא אנכי לא הבינותי למי מועיל ההיתר,נכון.
הוא מחלק בין זקן לבין תספורת.
ואגב שמעתי מאחי שקרוב לגר'מ צדקה שאמר לו הגר''מ שזה חידוש מופלג, שזה לא היה מנהג חכמי פורת יוסף בין בזקן ובין בתספורת כהאר'''י.
ומ''מ זה חילוק מובן. ע''פ סודן של דברים.
וגם מפני שלום בית שפיר דמי. ודו''ק.
הבאת רק לגבי מרוקו לגבי תוניס ידוע לי שהמנהג לא כן.
וכן בספר עטרת אבות (ח"ב עמוד שי"א), הביא בשם שו"ת שואל ונשאל (ח"א סימן סו), דלפי הנשמע בתוניס מל"ג בעומר ואילך מסתפרים.
וכן כתב הגאון רבי רחמים חי חוויתה בספר שמחת כהן (סימן תצ"ג), שמנהג תוניס להקל כבר ביום ל"ג בעומר.
וכן בספר עלי הדס (מנהגי תוניס, הוצאה חדשה עמ' 598) הביא שיש מרבני תוניס שכתבו שהמנהג להסתפר בל"ג בעומר, ויש שכתבו שכשחל במוצאי שבת להקל להסתפר בערב שבת.
סידור זקןדוקא אנכי לא הבינותי למי מועיל ההיתר,
שהרי את ה'פאתים' א"א לסדר, דבכלל שערות הראש נינהו.
אשמח לראות הדברים ככתבם וכלשונם. כי לי ידוע לפחות על חלקים נרחבים שם שהת''ח החמירו בזה, ואפילו שאר עלמא.קרא שוב:
פס בלע"ז.סידור זקן
השמועה אומרת שבפורת יוסף יחידים לא התגלחו בכל ימי העומר ובכללם חכם יוסף עדס זצ"לשזה לא היה מנהג חכמי פורת יוסף בין בזקן ובין בתספורת כהאר'''י.
סבי זצ''ל מחכמי מרוקו לא היה מסתפר בספירהבקיצור זה נראה, כי במרוקו, איזמיר, ובבל, המנהג היה שת''ח ומדקדקים מחמירים כהאר''י, ואילו שאר העם, ל''ג או ל''ד. ואילו בארץ ישראל, ובג'רבא נהגו כהאר''י באופן כללי.
כנ"ל מעיד על משפחתי שהיה מחכמי טוניס שלא היו מסתפריםסבי זצ''ל מחכמי מרוקו לא היה מסתפר בספירה
משום מנהג אבותיו