לחצו כאן – תרומה לשמואל

מחלוקות בהלכה - חכם שלום כהן זצ"ל עם הרב עובדיה יוסף זצ"ל

אך לכולם ידוע והיה גלוי הידידות ואהבה ששררה בינו לבין מרן ר' עובדיה יוסף. זה רק נותן לנו דוגמא למופת, לנו כאנשים שלא מנהגים את הדור וקבוצות גדולות בעם ישראל, שאפשר להסתדר,
הייתי מאמין לך וזורם עם זה

אתה יודע למה שררה אהבה ביניהם?
כי חכם שלום לא הדפיס בחייו תשובות וספרי הלכה שנוגדים את הרב עובדיה

תאמין לי [ואם לא לי אז תאמין למציאות] - שאם הוא היה מפרסם את עמדותיו בספרים ובתשובות וכד', כבר לא היית אומר "שאפשר להסתדר" או "אהבה וידידות" וכד'.

תאמין לי [ואם לא לי אז תאמין למציאות] - שאם הוא היה מפרסם את עמדותיו בספרים ובתשובות וכד' , כבר לא היית אומר "שאפשר להסתדר" או "אהבה וידידות" וכד''.
הרב משאש יוכיח אחרת.
נראה לך שהרב עובדיה לא ידע שחכם שלום נוהג ומנהיג כהבא"ח?

הרב משאש יוכיח אחרת.
לא דומה הדוגמא
הר' משאש היה מבוגר ב- 10 שנים ואף יותר מהרב עובדיה

חכם שלום בדיוק הפוך- היה צעיר ב- 10 שנים מהרב עובדיה
נראה לך שהרב עובדיה לא ידע שחכם שלום נוהג ומנהיג כהבא"ח?
לא מפריע לו שהוא יודע שכך סובר

הבעיה הייתה אם הוא היה מוציא ספרים ותשובות לרבים שנוגד את עמדותיו ההלכתיות, אז היית רואה דברים אחרים

תאמין לי [ואם לא לי אז תאמין למציאות] - שאם הוא היה מפרסם את עמדותיו בספרים ובתשובות וכד' , כבר לא היית אומר "שאפשר להסתדר" או "אהבה וידידות" וכד''.
עד כמה שידוע לי לא חסר רבנים שהוציאו ספריהם ופרסמו את הפסקים שלהם בחיי מרן, ובחלק מהם חלקו עליו (אחר עיון ובכבוד כראוי) ומרן אהבם מאוד.
מרן הגר"מ מאזוז זצ"ל, שיבדלחט"א מרן הגרש"מ עמאר, בנו מרן הגר"ד, ועוד.

מרן בהחלט כעס על רבנים צעירים שחלקו - אבל אם חלקו בלי עיון או שלא בכבוד, רק בשנים האחרונות החליט מועצת חכמי התורה על איסור לחלוק באופן גורף.

לא דומה הדוגמא
הר' משאש היה מבוגר ב- 10 שנים ואף יותר מהרב עובדיה

חכם שלום בדיוק הפוך- היה צעיר ב- 10 שנים מהרב עובדיה

לא מפריע לו שהוא יודע שכך סובר

הבעיה הייתה אם הוא היה מוציא ספרים ותשובות לרבים שנוגד את עמדותיו ההלכתיות, אז היית רואה דברים אחרים
וקול אליהו תופיק יוכיח ואכמ"ל

ראשי תחתית