מה נענה על המבואר בסוטה מו:
"אלא זקנים שבה בזמן שדעתן קצה עליהן - יוצאין חוץ לחומה והן מתים" ?
האם מותר לאדם להסיר מעצמו מכונת הנשמה כיון שהוא דבר חיצוני.הם לא שלחו יד בנפשם, פשוט הסירו מעצמם את "הקמיע",
זה מסתמא ודאי מותר.
מפורסמת דעת נזר הדור ופלאו בעל המנחת אשר שליט"א בעניין.האם מותר לאדם להסיר מעצמו מכונת הנשמה כיון שהוא דבר חיצוני.
ושמא יש לחלק דקמיע הוא דבר סגולי.
מה דעת נזר הדור ופלאו ?מפורסמת דעת נזר הדור ופלאו בעל המנחת אשר שליט"א בעניין.
האם מותר לאדם להסיר מעצמו מכונת הנשמה כיון שהוא דבר חיצוני.
ושמא יש לחלק דקמיע הוא דבר סגולי.
לא בטוח שזה רצח כיון שמכונה זה דבר חיצוני .מהגמ' רואים שמותר,
ולא דמי למכונת הנשמה שזה רצח בידים.
לא בטוח שזה רצח כיון שמכונה זה דבר חיצוני .
נכון.נו, אם במכונה את מסתפק, עאכ"ו בדבר סגולי.
ועכ"פ בפוסקים כתוב להדיא שאם יש דבר שמטריף את הגוסס ומפריע לנשמה לצאת (כמו ברז מטפטף שמרעיש) אם מותר לסגור בשבת או לא (אני מקווה שאני לא טועה), אז רואים שכל כה"ג לא חשיב איסור רציחה. וכ"ש לצאת מהעיר.
אולי יש לחלק שמכונת הנשמה היא מחייה את האדםנו, אם במכונה את מסתפק, עאכ"ו בדבר סגולי.
ועכ"פ בפוסקים כתוב להדיא שאם יש דבר שמטריף את הגוסס ומפריע לנשמה לצאת (כמו ברז מטפטף שמרעיש) אם מותר לסגור בשבת או לא (אני מקווה שאני לא טועה), אז רואים שכל כה"ג לא חשיב איסור רציחה. וכ"ש לצאת מהעיר.
מפורסמת דעת נזר הדור ופלאו בעל המנחת אשר שליט"א בעניין.
מן הסתם כוונתו לזה:מה דעת נזר הדור ופלאו ?
מעניין מי כתב את זה בכל הפורומים....מן הסתם כוונתו לזה:
![]()
באיסור מאבד עצמו לדעת - מנחת אשר
"אך את דמכם לנפשותיכם אדרוש" (בראשית ט' ה'). "אף על פי שהתרתי לכם נטילת נשמה בבהמה, את דמכם אדרוש מהשופך דם עצמו" (רש"י שם). "דתניא ואך את דמכם לנפשותיכם אדרש, ר' אלעזר אומר מיד נפשותיכם אדרש את דמכם" (ב"ק צ"א ע"ב). "לנפשותיכם אדרוש – מיד עצמכם אדרוש" (רש"י שם). "אך את דמכם לנפשותיכם אדרוש, יכול […]minchasasher.com