כי הם לא מקללים בערביתגם את בני ונכדי מרן הגר"י עדס שליט"א מקבלים למוסדות.
כי הם לא מקללים בערביתגם את בני ונכדי מרן הגר"י עדס שליט"א מקבלים למוסדות.
אין בעיה שימשיכו במשוואה זו, ולענ"ד אפשר בהחלט לנסות להציע להם, להשתמש בסוכר חום, אדרבה, האורגני פחות מזיק..משוואה של אחד קפה ארבע סוכר..
אגב על זה אני יודע שלפחות במקומות מסוימים זה לא נכון, אני לא יודע על כל מקום.וגם רבים אחרים. ההבדל הוא שבשונה ממה שהיה מתבקש מהציבור הליטאי להכיר במשפחות המרביצי ובתוכם הגר"י שליט"א כחלק מהם, למעשה יש אכזבה עמוקה מההתנהלות כלפיהם (מה שכנראה הביא את מרנן הגר"א סלים שליט"א והגר"ש זעפראני שליט"א לשנות כיוון) , ואין צורך לציין שגם נכדי הגר"י נימנים במשוואה של אחד קפה ארבע סוכר..
ממש לא זו הסיבה, אלא שאין למנהלי המוסדות האשכנזים כח לעשות את הסינון שגם הגר"ש והגר"א יודעים שהוא נצרך כי זה לא צורך שלהם, והגר"ש ששזה צורך של הציבור שלו בונה מוסדות שבהם הסינון יהיה מובנה, אם הוא באמת יצליח לפלג את הציבור קיים סיכוי סביר שלא תהיה כמעט אפליה ביחס לציבור שלו.(מה שכנראה הביא את מרנן הגר"א סלים שליט"א והגר"ש זעפראני שליט"א לשנות כיוון)
לא נראה לי שאתה כ"כ בקי בפוליטיקה הפנים ספרדית....אגב על זה אני יודע שלפחות במקומות מסוימים זה לא נכון, אני לא יודע על כל מקום.
ממש לא זו הסיבה, אלא שאין למנהלי המוסדות האשכנזים כח לעשות את הסינון שגם הגר"ש והגר"א יודעים שהוא נצרך כי זה לא צורך שלהם, והגר"ש ששזה צורך של הציבור שלו בונה מוסדות שבהם הסינון יהיה מובנה, אם הוא באמת יצליח לפלג את הציבור קיים סיכוי סביר שלא תהיה כמעט אפליה ביחס לציבור שלו.
אני באמת לא בקיאלא נראה לי שאתה כ"כ בקי בפוליטיקה הפנים ספרדית....
לכן כדאי שלא תניח הנחות בלי בסיסאני באמת לא בקיא
יש לי חברים שמשתתפים באיגוד ודומיו שכך הבנתי מהם על האיגוד של הרב זעפרני, אשמח שתתקן אותי.לכן כדאי שלא תניח הנחות בלי בסיס
הרב זעפרני לא מנסה לפלג את הציבור. הציבור הספרדי כיום מורכב ברובו הגדול מבני תורה בוגרי ישיבות ובדר"כ המוסדות הותיקים פחות מתאימים להם. כך יוצא שיש ציבור שצריך את המוסדות של הגר"ש ויש ציבור שמספיק לו המוסדות הותיקים.יש לי חברים שמשתתפים באיגוד ודומיו שכך הבנתי מהם על האיגוד של הרב זעפרני, אשמח שתתקן אותי.
הציבור הספרדי כיום מורכב ברובו הגדול מבני תורה בוגרי ישיבות ספרדיות ולכן בדר"כ המוסדות הותיקים פחות מתאימים להם.
חבל מאד שההתייחסות להגר"י עדס הוא כמו ההתייחסות להגר"א לויובמה מתבטאת ההכרה בהגר"א לוי ראש ישיבת שכר שכיר?
זה לא קשור, הוא זקן וחולה וגם בישיבתו מינה את בנו לר"י בחייו.גם היחס להג"ר משה יהודה שלזינגר הוא לא משהו]
הבל הבליםזה לא קשור, הוא זקן וחולה וגם בישיבתו מינה את בנו לר"י בחייו.
גם לשבת במקום של אביו זה יותר קל לצעירים?כי תמיד יש דברים שלצעירים יותר קל לעשות
אם אפשר להרחיב ולבאר מילים אלו?וכך היתה הנהגתם הרוממה
וכל יום באים מדגל התורה להתחנן שאולי יסכים להצטרף יותר להנהגה!הבל הבלים
הוא בריא ומתפקד בישיבה כרגיל מלא מלא
ללא קשר הוא מינה את בנו לראש ישיבה, כי תמיד יש דברים שלצעירים יותר קל לעשות
הם מוסרים שיעור כללי לסירוגין כל שבוע מישהו אחר
האופי שלו הוא פשוט יותר שקט, ואם לא חייבים את מעורבתו הוא בורח ממנה
כשאביו ממנהו כן וזהו כבוד אביוגם לשבת במקום של אביו זה יותר קל לצעירים?
חמוד אתהנראה לי בכל הנושא של גזענות ואי קבלה וכדומה. יש סגנונות של תרבות התנהגות מחשבות התנהלות ועוד ועוד דברים לפני כל הכניסה לעולם ההלכה וההשקפה, שגם בה יש המון סגנונות.
אדם שפותח או שמנהל מוסד, רוצה שיהיו לו במוסד חבר'ה המתאימים לסגנון המוסד. אז כן חד משמעי לא כולם מתאימים לסגנון שלו. זה לא מצדיק כלל שיש פעמים שבאמת אי קבלה בגלל צבע עור הפנים או משהו מינורי וכדומה [רוצה להאמין שלא].
בגדול אם אדם רוצה ללמוד במוסד מסוים כי הוא חושב שהמוסד מוצלח טוב וכדומה, אז יכל לשנות את סגנונו שנה שנתיים לפני, או להתאים מלכתחילה את סגנונו לסגנון המוסד.
ועוד מחשבה שיש לי בנידון- כל הדיבור של בגלל שאני ספרדי. אנחנו אתם. וכל סגנון הדיבור הזה, באמת מפריד בכח.
בכל אופן יש הרבה מהאמת וההתנהלות נכונה והגיונית במה שכתבתי, ולא נראה לי שכבודו מכיר את העולם הזה יותר ממה שאני מכיר אבל...כך נ"ל.חמוד אתה
התכחשות למציאות גרידא כנראה כבודו לא מכיר את עולם הרישום למוסדות כי מי שמכיר רשם אחד יודע שזה לא סוד
ובכן אילולי שהיהודים ידברו על אנטישמיות היא תעלם (כך הדעה הרווחת אצל אנטישמים ברחבי העולם)