לחצו כאן – תרומה לשמואל

מנהג רבותינו דקול יעקב לישב בין הליטאים

• יוזם האשכול יוזם האשכול אי"ש נצ"ח
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
זה לא קשור, הוא זקן וחולה וגם בישיבתו מינה את בנו לר"י בחייו.
הבל הבלים
הוא בריא ומתפקד בישיבה כרגיל מלא מלא
ללא קשר הוא מינה את בנו לראש ישיבה, כי תמיד יש דברים שלצעירים יותר קל לעשות
הם מוסרים שיעור כללי לסירוגין כל שבוע מישהו אחר

האופי שלו הוא פשוט יותר שקט, ואם לא חייבים את מעורבתו הוא בורח ממנה

הבל הבלים
הוא בריא ומתפקד בישיבה כרגיל מלא מלא
ללא קשר הוא מינה את בנו לראש ישיבה, כי תמיד יש דברים שלצעירים יותר קל לעשות
הם מוסרים שיעור כללי לסירוגין כל שבוע מישהו אחר

האופי שלו הוא פשוט יותר שקט, ואם לא חייבים את מעורבתו הוא בורח ממנה
וכל יום באים מדגל התורה להתחנן שאולי יסכים להצטרף יותר להנהגה!
דגל התורה היא מפלגה של בני תורה ללא הבדלי גזע וכו'
ולכן הנהגתם הרוממה וחוזר חלילה
צר לי עליכם אנשים מיושנים שלא התפכחו

נראה לי בכל הנושא של גזענות ואי קבלה וכדומה. יש סגנונות של תרבות התנהגות מחשבות התנהלות ועוד ועוד דברים לפני כל הכניסה לעולם ההלכה וההשקפה, שגם בה יש המון סגנונות.
אדם שפותח או שמנהל מוסד, רוצה שיהיו לו במוסד חבר'ה המתאימים לסגנון המוסד. אז כן חד משמעי לא כולם מתאימים לסגנון שלו. זה לא מצדיק כלל שיש פעמים שבאמת אי קבלה בגלל צבע עור הפנים או משהו מינורי וכדומה [רוצה להאמין שלא].
בגדול אם אדם רוצה ללמוד במוסד מסוים כי הוא חושב שהמוסד מוצלח טוב וכדומה, אז יכל לשנות את סגנונו שנה שנתיים לפני, או להתאים מלכתחילה את סגנונו לסגנון המוסד.

ועוד מחשבה שיש לי בנידון- כל הדיבור של בגלל שאני ספרדי. אנחנו אתם. וכל סגנון הדיבור הזה, באמת מפריד בכח.

נראה לי בכל הנושא של גזענות ואי קבלה וכדומה. יש סגנונות של תרבות התנהגות מחשבות התנהלות ועוד ועוד דברים לפני כל הכניסה לעולם ההלכה וההשקפה, שגם בה יש המון סגנונות.
אדם שפותח או שמנהל מוסד, רוצה שיהיו לו במוסד חבר'ה המתאימים לסגנון המוסד. אז כן חד משמעי לא כולם מתאימים לסגנון שלו. זה לא מצדיק כלל שיש פעמים שבאמת אי קבלה בגלל צבע עור הפנים או משהו מינורי וכדומה [רוצה להאמין שלא].
בגדול אם אדם רוצה ללמוד במוסד מסוים כי הוא חושב שהמוסד מוצלח טוב וכדומה, אז יכל לשנות את סגנונו שנה שנתיים לפני, או להתאים מלכתחילה את סגנונו לסגנון המוסד.

ועוד מחשבה שיש לי בנידון- כל הדיבור של בגלל שאני ספרדי. אנחנו אתם. וכל סגנון הדיבור הזה, באמת מפריד בכח.
חמוד אתה
התכחשות למציאות גרידא כנראה כבודו לא מכיר את עולם הרישום למוסדות כי מי שמכיר רשם אחד יודע שזה לא סוד
ובכן אילולי שהיהודים ידברו על אנטישמיות היא תעלם (כך הדעה הרווחת אצל אנטישמים ברחבי העולם)

חמוד אתה
התכחשות למציאות גרידא כנראה כבודו לא מכיר את עולם הרישום למוסדות כי מי שמכיר רשם אחד יודע שזה לא סוד
ובכן אילולי שהיהודים ידברו על אנטישמיות היא תעלם (כך הדעה הרווחת אצל אנטישמים ברחבי העולם)
בכל אופן יש הרבה מהאמת וההתנהלות נכונה והגיונית במה שכתבתי, ולא נראה לי שכבודו מכיר את העולם הזה יותר ממה שאני מכיר אבל...כך נ"ל.

ראשי תחתית