באנר תרומה

מערכה בפרשה • ה'שיעור כללי' בפרשה

קיבלנו מרבותי' דבבן אדם לחבירו יש להחמיר בתכלית החומר' ליזהר שלא לפגוע ולא לבזות בשום צד ואופן, עד הקצה היותר אחרון.
ואולי יש לייצר ע"ז מערכה על חומרת הענין של פגיעה בבאדל"ח, אשר שלא רבים יחכמו בדור הלז.
ובזה נפשט הספק לכאו'.
לאחר כל השקלא וטריא משנה אחרונה מתוק מדבש,,,,

כעת בינותי שכתבתי תגובה זו מצד הרגילות, יען כך אני רגיל לענות לאחרונה לכל מיני הצעות, כגון מדוע לא תוסיף לכל קטע כותרת, ומדוע לא תעשה פינת החידה/הבדיחה/הסיפור/המעשייה/ההתנצלות/הפתגם/התגובה השבועית.
ואני הקטן מסביר ש(כמעט )עיקר המטרה היא שיהיה לציבור בני התורה הספרדים גיליון ברמה בלומדות והלכה סביב הפרשה, ותתחיל לנשב רוח כזו במרחבי בית המדרש וכותל המזרח, ואכן זכיתי ודברי עשו פירות, שנוספו בציבור שלנו עוד כמה וכמה עלונים ברמה גבוהה, חלקם זכיתי להשתדל בעבורם וחלקם בכעין צירוף מקרים באותה עת משמיא.
נפלא ביותר!

קיבלנו מרבותי' דבבן אדם לחבירו יש להחמיר עד הקצה היותר אחרון, ואולי יש לייצר ע"ז מערכה וכו'.
מאי דמספקא לכת"ר פשיטא לי, אך אין צורך לצאת למערכה, אלא קריינא דאיגרתא יעלה ויביא לנו באתרא דידן אשכול נאה, ובה יכתוב תמצית דם לבו את אשר בהגיגיו תבער אש המערכה וההשקפה.

התכוון להוכיח ברמז בעדינות נפשו (עקיצה בלע"ז) שמי שמתיימר להיות 'איש ההשקפה' הטהורה,,, לא מזדרז להשיג ולהשמיץ קודם שיבדוק שמא הוא בגדר ק'ול האדם כוזב.
לאחר כל השקלא וטריא משנה אחרונה מתוק מדבש,,,,
נשמט ממני שכל מילה ספיר ויהלום,,,,
,,,
כמדומה לי שאתה טועה בצושטעל שלך
...

אני הקטן מצטרף להצעה שמלבד המליצות ייכתב הנושא גם בשפה פשוטה.
חשבתי כי יש משהו גדול יותר שאם נזכה לו אזי בכלל 400 - מנה.
אך צריכים אנו להתפלל על כך, כדלהלן:
נרמז כאן הגעגועים לסיכומי כהנא דמסייע...
עמוס בחבילי טרדין... באין מנוח

ואני הקטן מסביר ש(כמעט )עיקר המטרה היא שיהיה לציבור בני התורה הספרדים גיליון ברמה בלומדות והלכה סביב הפרשה,
אבל שמעתי שהגיליון מאוד מבוקש דוקא בריכוזים של אחינו הליטאים.
ולדידי חזי לי.

נר ה' נשמת אדם, חוה שכיבתה חלתו של עולם, ומתכפרה בנר חלה ודם
בו פורס סוכת שלום, וזרעא קדישא בא הלום, ומטרוניתא מאירה כיהלום
ויהיה האיש מטיב הנרות, אורות ציון יחנו בחצרות, קרן קיימת ואוכל פירות​

.................................... הצג קובץ מצורף 17749
כמדומה שדעת מרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל שבזמננו א"צ בהבהוב הנרות. ואיני זוכר כעת מקומו.

כמדומה שדעת מרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל שבזמננו א"צ בהבהוב הנרות. ואיני זוכר כעת מקומו.
לכאורה כפי שהתבאר בתוך הגיליון, שע"פ הפשט אין שום ענין האידנא, אך ע"פ הסוד יש ענין, ורבינו הגריש"א הגם שהיה נכד ועורך כתבי מקובל עצו"ר, מ"מ רוב ככל אורחותיו ופסקיו ע"פ הפשט, ואיצטמיד חצבא.

ראשי תחתית